ciasto z kremem - 19224 przepisów (strona:681/1282)

Tort czekoladowo-miętowy 247

ciast, które od samego początku do samego końca były tworzone bez żadnych pomocy czy inspiracji. Tort czekoladowo - miętowy , który chciałabym wam pokazać fantastycznie orzeźwia i chłodzi dzięki mięcie, nie jest przesłodzony, za to jest bardzo lekki i świetnie wyważony. Nie ma tu żadnych sztucznych barwników, aromatów, ulepszaczy. Bazą tortu jest biszkopt czekoladowy nasączony zaparzoną miętą, przełożony dwoma kremami. Jeden krem(...)się herbatami miętowymi czy miętą z marketu. Jeśli jednak mamy możliwość to warto kupić prawdziwą, dobrą miętę... jeśli nawet nie do ciasta, to po prostu do picia czy innych potraw. Oprócz tego aby uzyskać miętowy smak (nie rozcieńczając kremów zbytnio) będziemy potrzebować kropli miętowych z apteki. Nie lubię używać aromatów, dlatego krople się świetnie sprawdzają. Jeśli ktoś obawia się

Jedzeniomania
Baba Wielkanocna a tu Tort! ;-) 157

lubię najbardziej! Babka ucierana na oleju kokosowym i mące z płatków owsianych, no bo jak może być choć odrobinę zdrowiej to czemu nie? I niech Was nie zwiedzie miały krem! To absolutnie nie bita śmietana! Zresztą poczytajcie sami! ;-))) Dzień dobry! U Was też takie słońce było?! Ale energia! ;-) SKŁADNIKI NA 2 ŚREDNIE FORMY: - 8 łyżek oleju kokosowego - 3 jajka(...)proszek, całość wymieszaj na gładką masę. Białka ubij na sztywno, dodaj do masy. formy wysmaruj olejem i obsyp bułką tartą. Przelej ciasto i piecz na złoty kolor około 35 minut w temp 180 stopni C. Babki studzimy całkowicie. KREM : - 8 łyżek serka śmietankowego, twarogowego (taki w wiadereczku, ja użyłam marki Piątnica, o zawartości tłuszczu 18%, jest bardzo kremowy i idealnie

SMYKWKUCHNI
Smakowite ciasto czekoladowo-kokosowe bez pieczenia 444

ciasto dedykuję wszystkim, którzy uwielbiają kokosy i czekoladę. Ciasto genialnie smakuje, a do tego nie wymaga pieczenia. SKŁADNIKI (na formę 28cm) 40 ml śmietany kremówki oraz 50 g czekolady (lub  1/2 opakowania gotowego czekoladowego kremu do tortu) herbatniki biszkopty (opcjonalnie) niesolone orzeszki ziemne (opcjonalnie) Masa kokosowa: 300 ml mleka 40 g masła 4 łyżki kaszy manny 4 łyżki cukru(...)biszkopty. Wkładamy do lodówki. Śmietanę podgrzewamy i wrzucamy czekoladę. Całość mieszamy, aż czekolada się rozpuści.  Odstawiamy krem na jakiś czas i gdy zaczyna tężeć, wykładamy na biszkopty.  Dekorujemy orzechami i wstawiamy na kilka godzin do lodówki. Znacie to ciasto? Jak Wam się podoba

Zofiana
Babeczki tiramisu 172

misce wymieszac mąke z proszkiem do pieczenia, solą i kawą w granulkach. Partiami dodawać suche składniki do mokrych i wymieszać. Ciasto przełozyć do papilotek i piec w temp. 180*C przez ok. 20-25 minut.  Krem: Do mocno schłodzonej śmietanki dodać wszystkie dodatki i ubić mikserem na sztywny kremKrem nakładać szprycą na babeczki i opruszyć kakaem. SMACZNEGO

Malinowo w kuchni
Potrawy na Wigilię i Święta - ściągawka 213

miodzie Śledzie z cebulą i czerwonym pieprzem Śledzie z czosnkiem Śledzie z marynowanymi grzybkami i ogórkami Sałatka śledziowa z burakami Suszone grzyby w cieście piwnym Tradycyjna sałatka jarzynowa Inne potrawy na Święta Rosół lubczykowy Zupa pomidorowa Krem z białych warzyw z łososiem i oliwą truflową Bigos świąteczny Pieczona pierś z gęsi z glazurowanymi buraczkami Rolada z indyka z suszonymi pomidorami(...)wędzoną śliwką Bulion warzywny Uszka z grzybami Pierogi z wędzonym twarogiem Pierogi z kapustą i grzybami Wigilijna kapusta z grochem Łazanki z kapustą Tradycyjna sałatka jarzynowa Suszone grzyby w cieście piwnym Aromatyczny pasztet z  Kotlety z kalafiora Wegeburgery z marchewką Potrawy dla dzieci Barszcz czerwony wigilijny Zupa grzybowa Uszka z grzybami Pierogi z kapustą i grzybami Pierogi ruskie Kotleciki

Codziennik Kuchenny
ciasto Hucułka vel Hukzulka 479

piekłam osobno co za tym idzie ubiłam najpierw pianę z 3 białek z połową cukru i połową kisielu. Ciasto pieczemy w 180 st. C przez ok. 30 – 35 min. Upieczone odstawiamy do wystudzenia. składniki na krem: 200 g masła w temperaturze pokojowej 1 puszka masy orzechowej z kawałkami orzechów Helio 560 g wykonanie: Masło miksujemy na jasną, puszystą masę

Domowy Smak Jedzenia
Domowe Eklerki z Kremem Budyniowym 104

eklerki? Mam dla was super przepis  :) Pyszne i delikatne rozpływają się w ustach. PRZEPIS NA OKOŁO 20sztuk SKŁADNIKI NA CIASTO: 1 szkl. wody 120g masła 82% 1 szkl. mąki pszennej 4  jajka szczypta soli SKŁADNIKI NA KREM: 600ml mleka 100g cukru cukier waniliowy 6 żółtek 40g mąki pszennej 40g mąki kartoflanej DODATKOWO: Papier do pieczenia STELLA WYKONANIE

Dziś Ja gotuje
Tarta z winogronami 190

trzech kolorach,więc wpadłam na pomysł że do niedzielnej kawki zrobię,przepyszne ciasto Tarta z winogronami SKŁADNIKI: Ciasto mąka -2 szkl jajko -1 szt cukier -2 łyżki śmietana 18% -2 łyżki masło 200 g szczypta soli tłuszcz do formy bułka tarta. KREM: śmietana-18 %-1,5 szkl galaretka cytrynowa -1 opak woda gotowana -1 szkl winogrona białe-150 g winogrona(...)minut do zamrażalnika. Po tym czasie rozwałkować ciasto i wyłożyć nim wysmarowaną margaryną i wysypaną tartą bułką formę na tarte. Piec w nagrzanym piekarniku do 200 stop.przez ok 15 minut. Galaretkę zalać szkl,gotowanej wody,dokładnie wymieszać,odstawić do lekkiego stężenia. Schłodzoną śmietanę ubić,dodając po łyżce galaretki,dalej ubijać. Krem wyłożyć na ostudzoną tartę. Winogrona oderwać od szypułek, opłukać

Kuchnia Danusi
Truskawki w kremie jagodowym 227

Bardzo lubię połączenie jagód i truskawek, co prezentowałam tutaj . W moim deserze truskawki są otulone mocno jagodowym kremem. Jest na tyle gęsty, że może być wykorzystany do tortów albo do innych ciast. SKŁADNIKI: 500g truskawek 150g jagód sok z 1/2 cytryny 1/3 szklanki cukru 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej 1 łyżka wody 125g serka mascarpone 1/2 szklanki śmietanki 30% Jagody, cukier(...)Gotować do uzyskania bardzo gęstej masy. Odstawić do wystudzenia. Schłodzone mascarpone i śmietankę ubić na sztywno. Połączyć partiami z masą jagodową. Truskawki pokroić na mniejsze części i dodać do kremu. Delikatnie wymieszać i nałożyć do pucharków. Podawać schłodzone. Smacznego :) Kategoria: Desery , DLA DZIECI , Serniki na zimno , SŁODKO Tagged: jagody , kremówka , mascarpone , truskawki

https:KKuchniaMniam
BUŁECZKI DROŻDŻOWE Z CZEKOLADĄ 135

RITA creative a nie ominą Cię nowe przepisy. BUŁECZKI DROŻDŻOWE Z CZEKOLADĄ SKŁADNIKI : Ciasto: mąka ( 650 g ) jajka (2 szt.) mleko (250 ml) masło (75 g) cukier (5 łyżek ) cukier waniliowy (1 op. = 8 g) drożdże instant (1 op. = 8 g) lub świeże (25 g) Nadzienie: krem czekoladowy typu nutella (około 200g) Polewa: cukier puder (12 łyżek) sok z cytryny(...)miski, przykrywamy czystą ściereczką i odstawiamy w ciepłe miejsce na godzinę. Po tym czasie przekładamy wyrośnięte ciasto na stolnicę posypaną mąką, rolujemy w gruby wałek i dzielimy na równe części (u mnie wyszło 13 kawałków). Każdy kawałek rozpłaszczamy, nakładamy łyżeczkę kremu czekoladowego, zlepiamy jak pieroga i formułujemy w kulkę. Ulepione w ten sposób bułeczki układamy na wyłożonej papierem do pieczenia

Rita creative
Kostka alpejska 245

Ostudzić. Poncz: 3 łyżki soku z cytryny,  3 łyżki rumu,  250g konfitury z czarnej porzeczki.  Sok z cytryny wymieszać z rumem, ponczem nasączyć ciasto. Posmarować konfiturą i wstawić do lodówki. Krem: 533 g kajmaku,  250g masła,  2 łyżki bardzo mocnej zaparzonej kawy,  5 łyżek ajerkoniaku, 300g bez.  Miękkie masło utrzeć na puszystą masę

Z miłości do słodkości
Tort STO LAT 130

BISZKOPT: Jajka – 4 szt Cukier – ¾ szkl Cukier waniliowy -1 op Sól- szczypta Mąka pszenna – ¾ szkl Mąka ziemniaczana – ¼ szkl Proszek do pieczenia –1 łyżeczka KREM: Jajka – 5 szt Cukier – 1 szklanka Margaryna – 200g Masło prawdziwe – 400 g Alkohol – 4-5 łyżek DODATKOWO: Koraliki cukiernicze Barwnik spożywczy  BISZKOPT:  Białka oddzielić od żółtek, ubić je na sztywną pianę z odrobiną soli(...)cukier waniliowy oraz po jednym żółtku i miksować. Następnie wsypać przesiane mąki z proszkiem do pieczenia. Całość delikatnie wymieszać. Przelać ciasto do posmarowanej masłem i posypanej mąką tortownicy, piec  25 min w 175st C. Wystudzić. KREM: Jajka wbić do miski, postawić ją na garnku z wrzącą wodą i ubijać na pulchną masę dodając cukier, odstawić do przestygnięcia. W drugiej

Camilla w kuchni
Rolada biszkoptowa z bitą śmietaną 436

Taką roladę możemy przygotować z różnymi nadzieniami . Rolada biszkoptowa z bitą śmietaną  Biszkopt: jajka - 5 szt mąka - 5 łyżek cukier - 5 łyżek proszek do pieczenia - 0,5 łyżeczki Krem śmietanowy: śmietana 36 % - 400 ml śmietan fix  - 1 opak cukier puder - 2 łyżki Dodatkowo : cukier puder do oprószenia tłuszcz do formy Biszkopt : Ubić białka na sztywną pianę, do ubitej(...)pieczenia, ostrożnie wymieszać. Blachę  z piekarnika , wyłożyć papierem, wysmarowanym tłuszczem, wylać ciasto. Piec w nagrzanym piekarniku, do 180 stop, przez ok.10 - 15 minut, do zrumienienia. Upieczoną roladę , wyłożyć na ściereczkę, posypaną cukrem pudrem, zdjąć z niej papier, zwinąć razem ze ściereczką, odstawić do ostygnięcia. Krem śmietanowy: Dobrze schłodzoną śmietanę , przełożyć do miski ze śmietan -fix, ubić na sztywno, dodać

Kuchnia Danusi
Ciasto z białek 98

dajemy 1 dag tłuszczu, 2 dag mąki i cukru. Oczywiście, aby je urozmaicić możecie dodać owoce, bakalie, przełożyć kremem, czy polać czekoladą. Ja do swojego dodałam jedynie jabłka, a został zjedzony tak szybko, że do zdjęcia musiałam przypilnować sobie kilka kawałków ciasta

Z Hrabiną w kuchni
You sexy thing! Figi, lody. Ostro i pieprznie. I kiedy przypada Piąta Pora Roku? 164

spód płat gotowego ciasta francuskiego (do tarty tatain można używać ciasta kruchego, jak i francuskiego - w tym wypadku, ze względu na lekko słony posmak, wybieram właśnie to drugie) 80 g masła 80 g cukru Na nadzienie 6 dojrzałych fig kawałek gorgonzoli piccante dodatkowo - krem z octu balsamicznego i świeżo mielony, gruboziarnisty kolorowy pieprz, świeży tymianek W formie o średnicy(...)przeciąć na pół i w środku każdej połówki zrobić łyżeczką zagłębienie. Układać w nich kawałki gorgonzoli. Nadziane połówki fig układać w formie nadzieniem do góry. Na wierzchu rozłożyć płat ciasta francuskiego, przycinając nadmiar i upychając brzegi do wnętrza tarty. Nakłuć widelcem w kilku miejscach i wstawić do piekarnika nagrzanego do temperatury 210 stopni przez ok. 15-20 minut

KUCHARNIA

Proponowane wyszukiwania