Pyszna zupa krem fasolowa jest bardzo prosta i szybka w wykonaniu. Biała fasola w niej daje gęstości i sytości, a jabłko dodaje trochę słodyczy. Chociaż połączenie
Bardzo Gruby SmokDynia, dynia, dynia wszędzie! Pysznie i smoczo! Zupa krem dyniowa się poleca przez Smoka Idealna o każdej porze roku, ale szczególnie w sezonie dyniowym nie może
Bardzo Gruby SmokUwielbiam zapach świeżej mięty- ostatnio często używam jej jako dodatek do herbaty… Zamarzył mi się kiedyś krem z jej dodatkiem ,postanowiłam więc znów wykorzystać przepis
Domowe ciastaMalinowy curd to przepyszny dodatek to wypieków. Można nim wysmarować blat biszkoptu lub dodać go do mascarpone, aby otrzymać krem malinowy. Malinowy curd to owocowy budyń
Słodki PomysłKrem adwokatowy nigdy nie był moim ulubieńcem. Może dlatego, że nie przepadałam nigdy za adwokatem! Ale z wiekiem gusta i guściki się zmieniają i tak było
Słodki PomysłLubicie zupy? My tak :) Postanowiliśmy zatem przygotować dla Was krem z brokuła. Danie to będzie bardzo syte i rozgrzewające. Idealnie będzie pasowało na chłodne zimowe popołudnia
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!moim autorytetem w tej dziedzinie:) Jej ciasta są przepyszne, rozpływają się w ustach i znikają w mgnieniu oka. Składniki: Na biszkopt: 5 jajek, 1 szklanka cukru, 1 szklanka mąki, 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia, 5 łyżek oliwy, szczypta soli, dodatkowo: banany 2-3, masa krówkowa, biszkopty, duża śmietana 36% (lub krem dr. Oetker śmietankowy), 1,5 łyżeczki cukru(...)zczarniały. Wykładamy na masę krówkową. 10. Układamy biszkopty. 11. Ubijamy śmietanę 36% z dodatkiem 1,5 łyżeczki cukru pudru. (lub robimy krem dr. Oetker śmietankowy). Wykładamy na resztę składników 12. Gorzką czekoladę trzemy na tarce. Posypujemy ciasto przed podaniem, aby nie zgorzkniało
Kuchnia Pełna PasjiKochani zapraszam na słodkości od samego rana... Składniki: Na ciasto: przepis na ciasto podstawowe TU Masa: 200 gram jogurtu naturalnego 200 gram twarogu 2
NaKońcuJęzykaciasto 1 szkl mąki pszennej 0,5 szkl mąki graham Młynomag pół kostki margaryny palma pół łyżeczki soli 2 żółtka nadzienie 50 g sera żółtego do posypania 500 g brukselki 100 g szynki w plastrach krem serowy 1 kostka twarogu półtłustego 2 łyżki śmietany sól pieprz pół szkl mleka 50 g mozzarelli (z bloku) 4-5 kawałków pomidora suszonego(...)łyżka oliwy (zalewy od pomidorów) Brukselkę oczyszczamy i gotujemy w wodzie do miękkości. Odcedzamy i studzimy. Ciasto zagniatamy dodając mąkę graham z Młynomagu i wyklejamy formę do tarty w rozmiarze standardowym. Nakłuwamy widelcem i pieczemy w temp 200 st przez 14 min. Składniki kremu serowego wkładamy do kubka blendera i blendujemy na jednolitą masę. Podpieczony spód cienko smarujemy masą serową
Gotowanie jest łatwezrobić z kremem, który został Ci po zrobieniu tortu? Deserki! Przedstawiam deser ze znanego ciasta "ambasador" :) Ale zamiast brzoskwiń dodałam wiśnie. Deserki przygotowałam podczas długiego oczekiwania na "tę" wiadomość. Przy okazji, z nudów poszukałam od tygodnia zaginionego pilota (był pod łóżkiem) ! Ale nie dostałam "tej" wiadomości :( wieczór spędziłam sama zajadając deser... Składniki: 1 kostka masła (200 g) 1/2 szklanki ksylitolu(...)drugiej (białej) wiśnie (kilka zostawiamy do dekoracji) i namoczone wcześniej w alkoholu rodzynki. Na dno pucharków kruszymy biszkopty (u mnie resztki biszkoptu), zalewamy naparem z kawy, nakładamy ciemny krem a potem jasny krem. Deser dekorujemy wiśniami i mieloną kawą. Deser przygotowałam dzięki niezawodnemu ekspresowi do kawy marki Russel Hobbs. Dokładnie ten model możecie kupić tutaj :) W ekspresie
Bon Appetit Małgorzatykakao 1/2 szklanki mąki tortowej 4 łyżki cukru trzcinowego krem jasny: 1 i 1/2 szklanki śmietany kremówki 30 % 1/2 szklanki musu truskawkowego 1 łyżka cukru pudru 3 łyżeczki żelatyny krem ciemny: 1/2 szklanki śmietany kremówki 30% 1 szklanka musu truskawkowego 1 galaretka truskawkowa pozostałe: 20 dkg truskawek 1/2 galaretki truskawkowej 70 g czekolady gorzkiej 40 % Biszkopt: Jajka wyjmuję wcześniej(...)dodaję w dwóch partiach do jajek. Delikatnie mieszam od spodu łyżką drewnianą. Formę o wymiarach 30X15 cm wykładam papierem do pieczenia. Wylewam ciasto. Wstawiam do nagrzanego piekarnika temp 160 stopni góra dół na 15 minut. Krem jasny: Schłodzoną śmietanę kremówkę ubijam na sztywno z pudrem. Żelatynę namaczam w 1/4 szklance wody zimnej i rozpuszczam w mikrofalówce. Jak lekko przestygnie
wesoła kuchniachwilę miksować. Zmniejszyć obroty miksera i dodać żółtka. Do piany przesiać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i kakao oraz posiekaną część orzechów. Ciasto delikatnie wymieszać i przelać do formy (tortownica 23 cm) posmarowanej masłem i wyłożonej papierem do pieczenia. Piec na funkcji góra-dół przez(...)przekroić na 4 równe części. Masa: Schłodzoną śmietanę kremówkę ubić na sztywno, pod koniec ubijanie dodając wymieszany cukier puder z usztywniaczem. Serek mascarpone zmiksować z kremem Nutella. Dodać ubitą śmietanę i delikatnie pomieszać całość za pomocą łyżki. Odłożyć do lodówki 1/3 masy, będzie ona potrzebna do dekoracji tortu. Do pozostałej masy
KuchniaWeDwoje.plsoboty spędziliśmy w kuchni, przygotowując wszystko na niedzielę. Poza tym ostatnie ogarnięcie mieszkania, nakrycie do stołu i Harry Potter na lepszy sen. Wczoraj wstaliśmy o dziewiątej. Ja udekorowałam ciasto, C. wstawił mięso do piekarnika, i wyruszyliśmy do Legolandu. Zaczęło się niezbyt szczęśliwie - C. wrzucił kurtkę do auta ( ciepło jest przecież ), a kiedy poprosiłam go o kluczyki, bo zapomniałam biletu(...)kawałki i wymieszać z kremem. Wymieszać wszystkie składniki na poncz. Na paterze ułożyć pierwszy blat biszkoptu, nasączyć. Założyć umytą obręcz tortownicy. Wyłożyć połowę kremu, przykryć drugim blatem biszkoptu, nasączyć. Wyłożyć resztę masy, przykryć ostatnim blatem ciasta, nasączyć resztą ponczu. Odstawić do lodówki, żeby masa się ścięła. Ubić kremówkę z cukrem pudrem. Ostrożnie zdjąć z ciasta obręcz, posmarować kremówką boki
Pożeraczka, czyli raz adobrzeprzyjęcia. Biszkopt można upiec w prostokątnej blaszce lub w tortownicy. Korzystam z przepisu na biszkopt rzucany, zawsze mi wychodzi i jest bez proszku do pieczenia, więc śmiało częstuje tym ciastem maluchy. Przepis znajdziecie na blogu : tutaj Masa to taki domowy budyń, ale gotowany na śmietance z serkiem mascarpone i dodatkiem brązowego cukru. Świetnie pasuje do słodko kwaskowatych(...)niż sugerują na opakowaniu, a dokładniej zalewamy mniejszą ilością wody bo 400 ml. Za pomocą blendera łączymy budyń z serkiem mascarpone. Tak przygotowany krem wykładamy na biszkopt. Dekorujemy truskawkami i wylewamy po łyżce tężejącą galaretkę. Ciasto przykrywamy folią spożywczą i wstawiamy do lodówki na noc. Artykuł Ciasto z truskawkami i galaretką / owocowy torcik pochodzi z serwisu
Rusty Forkdojrzała, znajomy zaś przywiózł ze swojego ogrodu ponad 1,3 kg jeżyn, więc wymyśliłam sobie, że zrobię z nich tort i ciasto. Dziś prezentuję Wam tort, ciacho będzie w następnym wpisie:) Torcik wyszedł świetny, połączenie kremu cappuccino i frużeliny jeżynowej było wspaniałym pomysłem! Czekoladowy biszkopt natomiast rozpływał się w ustach. Jedyne co bym zmieniła to kakaowy krem z wierzchu - powinnam(...)wody SKŁADNIKI NA PONCZ: 1/2 szklanki wody 2 łyżeczki cukru pudru 1 łyżeczka soku z cytryny kilka kropel aromatu śmietankowego 2 łyżeczki kawy (w wersji dla dorosłych) SKŁADNIKI NA KREM CAPPUCCINO NA WIERZCH I DO DEKORACJI: 600 ml śmietany kremówki 36% 3 łyżki cukru pudru 3 łyżki cappuccino w proszku 3 usztywniacze do śmietany (śmietan-fixy) DODATKOWO: 15 dag jeżyn
Słodko-Słony Świat Ilony