ciasto z kremem - 19224 przepisów (strona:666/1282)

Eklerki z kremem toffi 189

zapraszam :)  Składniki : 1 szkl wody 1/2 kostki margaryny Kasia 1 cukier wanilinowy Dr Oetkera 1 szkl mąki 5 jajek Krem Toffi Dr Oetkera 300 ml mleka Wykonanie ; Margarynę , wodę i cukier wanilinowy rozpuścić , dodać mąkę szybko mieszając aż ciasto zgęstnieje. Ciasto ostudzić , dodawać po jednym jajku ubijając mikserem. Rękaw cukierniczy napełnić ciastem i na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia

Sama słodycz i szczypta chili
Ciasto śmietankowo porzeczkowe 347

wody 0,5 szkl cukru pudru Dodatkowo 2 dżemy z czarnej porzeczki 280g  Przygotowanie: Biszkopt:Białka ubić na sztywno, dodać cukier, żółtka i nadal ubijać tak długo, aż ciasto będzie sztywne. Mąkę, proszek do pieczenia i kakao przesiać przez sitko. Dodawać porcjami do masy jajecznej i powoli wymieszać lub ubijać na najwolniejszych obrotach mikserem. Wylać na blachę(...)rozpuścić (nie gotować). Zdjąć z ognia dodać resztę składników i energicznie wymieszać. Lekko przestudzoną polewę rozprowadzić na cieście.   Dżemy przełożyć do naczynia i rozmieszać.  Na biszkopcie rozsmarować dżem zostawiając 2-3 łyżki do posmarowania pod polewę. Na dżemie rozsmarować krem śmietankowy, przykryć biszkoptem, posmarować odłożonym dżemem i na wierzch wylać polewę. Odłożyć do schłodzenia na całą noc. * Biszkopty

Ala piecze i gotuje
Ciasto marchewkowe 371

trzymania się przepisu. Przy każdym innym daniu można polegać na chłopskim rozumie (lub kobiecej intuicji – zależy co kto posiada) i eksperymentować ze składnikami. Przy robieniu ciasta musimy ograniczyć naszą fantazję do wyboru rodzaju kremu, polewy, dodania bakalii lub rodzynek itp. Jeśli zaczniemy zmieniać proporcje podstawowych składników, nasz wypiek jest raczej skazany na porażkę. Ciasto marchewkowe początkowo uznałem za egzotyczny wynalazek

Gotuj z Misiem
Wielkanocne muffinki baranki 224

gorąco. Do ich przygotowania będziemy potrzebowali: CIASTO NA MUFFINKI -2 jajka -3/4 szkl mleka -3/4 szkl wody -3/4 szkl oleju rzepakowego -cukier waniliowy -2 szklanki mąki pszennej tortowej -3/4 szkl cukru -1,5 łyżeczki proszku do pieczenia -0,5 łyżeczki sody -szczypta soli -troszkę żółtego barwnika spożywczego-opcjonalnie KREM: -500ml mleka -1 budyń śmietankowy(...)umieszczamy sypkie składniki, wlewamy do nich mokre i dokładnie mieszamy trzepaczką-nie używamy miksera. Formę do muffinek wykładamy papilotkami i wlewamy ciasto do 2/3 wysokości. Pieczemy w temp 180 stopni około 12 minut-do suchego patyczka. Studzimy. Krem przygotowujemy poprzez ugotowanie budyniu, ostudzenia go, następnie zmiksowaniu z masłem. Możemy przygotować dowolny śmietankowy  krem, a nawet kupić gotowy w torebce

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku
Torcik malinowo-waniliowy 148

smaku waniliowym i malinowym. Nadzienia opakowane są w wygodny worek z końcówką umożliwiającą wymianę różnych tylek i dekorowanie nimi ciast, deserów i nadziewanie np. pączków. Jest to świetna sprawa, zwłaszcza gdy nie ma zbytnio czasu na przygotowanie gotowego kremu. Worek wygodnie się trzyma w ręce, nie jest za ciężki. Nadzienia są pyszne, pachnące wanilią i malinami. Zauroczyło mnie zwłaszcza nadzienie(...)obrotach połączyć z masą jajeczną. Dno tortownicy (21cm) wyłożyć papierem do pieczenia, zapiąć obręcz. Wylać biszkopt. Ciasto piec ok 30 minut w 180 stopniach do tzw. suchego patyczka. Po ostudzeniu przekroić na 3 blaty. Każdy blat naponczować. Kolejno posmarować nadzieniem malinowym a następnie kremem waniliowym wyciskać małe rozetki. Dowolnie udekorować. Przechowywać w lodówce

Smakołyki Asi
Tarta malinowa 181

mleka   skondensowanego Przygotowanie: Składniki muszą być zimne! Najlepiej gdyby spędziły noc w lodowce i były wyjęte tuż przed przygotowaniem ciasta Serek mascarpone i  mleko przekładamy do miski i miksujemy ok 15 minut. W miarę ubijania krem będzie robił się coraz bardziej gęsty. Powinien powstać gęsty, jednolity krem. Krem wykładamy na schłodzony spód tarty.  Schładzamy przez

Luźna Kuchnia
Ciasto z biszkoptowych roladek z nadzieniem owocowym 99

Niezwykłe ciasto, bo połączenie kilkunastu biszkoptowych roladek, które stworzyły wyjątkowy deser. Niestety ciasto jest też pracochłonne i wymaga trochę czasu, skupienia i cierpliwości. Ale efekt zapewniam wart jest tego poświęcenia. Do środka możecie użyć obojętnie jakich owoców, chociaż mi najbardziej pasują owoce leśne, jagodowe lub porzeczki. Nadają kwaskowaty smak dość słodkim biszkoptom i kremowi. Przypominam, że proporcje na biszkopt

Bernika - moj kulinarny pamietnik
Eklerki ze śmietaną i białą czekoladą 156

rękawa cukierniczego nałożyć masę i wyciskać ciasto na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Pieczenie – nagrzać piekarnik do 200 C i piec eklerki 30-35 minut. Nie otwierać piekarnika podczas pieczenia. jeśli eklerki jeszcze nie będą dopieczone dodać jeszcze kilka minut. Wyjąć eklerki z piekarnika i ostudzić. Przygotowanie kremu – na garnuszku z parującą wodą postawić miseczkę z pokruszoną białą

Kuchnia Pokoleń
Słodkie smaki Toskanii i migdałowo pomarańczowe Cantuccini 78

ciasto czekoladowe Główne składniki ciasta to ciemna czekolada, kakao i śmietanka. 5. Torta Mantovana   – tradycyjne włoskie ciasto, które pochodzi z Prato. Składnikami deseru są mąka, jaja, masło, cukier, skórka cytryny, migdały i orzeszki piniowe. Po upieczeniu ciasto obsypuje się cukrem pudrem i serwuje z kieliszkiem słodkiego włoskiego wina Vin Santo di Montepulciano. 6.   Castagnaccio – ciasto przygotowane(...)która ponoć ma przypominać słynną kopułę florenckiej katedry.  Kawałki nasączonego ciasta biszkoptowego układa się w misce, a środek wypełnia kremowym nadzieniem. Na koniec odwraca się je do góry nogami. 8. Torta della Nonna , czyli Ciasto Babci – to krucha tarta, którą po upieczeniu wypełnia się budyniowym kremem i posypuje piniowymi orzeszkami i cukrem pudrem. 9. Bomboloni – to włoskie

Tajemnice Smaku
Letni tort 151

najwyższych obrotach. Pod koniec wlać spirytus. Wystudzone ciasto przekroić na dwie części. Jedną włożyć na dno tortownicy, drugą pokroić w kostkę. Na biszkopt wyłożyć krem truskawkowy, a na nim ułożyć (nieregularnie) mniej więcej połowę pokrojonego ciasta i pozostałe truskawki. Zalać tężejącą galaretką truskawkową. Galaretka musi być tężejąca aby ciasto nie rozmokło.Schłodzić. Gdy galaretka zastygnie ułożyć pozostałe ciasto i wysypać

Praktyczna pl
Ciasto ucierane z owocami i kruszonką 165

pszennej 100 g masła (schłodzić) 100 g cukru pudru Dodatkowo: 1 kg śliwek (najlepiej węgierek) (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Jak zrobić ciasto ucierane z owocami i kruszonką? Śliwki wypestkować i przekroić na pół. Masło utrzeć z cukrem na puszysty krem i pod koniec ucierania dodawać po jednym jajku. Po każdym dodaniu jajka, chwilę ucierać. Przesiać obie mąki z proszkiem i wmieszać

Kuchcik gotuje
różowy tort czekoladowy z kremem śmietanowym i truskawkami 115

Może na pierwszy rzut oka tak nie wygląda, ale jest to bardzo prosty tort czekoladowy z kremem śmietanowym i masą truskawkową. Tylko z zewnątrz jest dość nietypowy 🙂 Składniki (pełna lista zakupów na dole strony): Ciasto (na 1 blat, czyli trzeba policzyć x3): 200g ciemnego cukru muscovado 3 łyżki kakao 150g masła szczypta soli 150g [...] Artykuł różowy tort czekoladowy z kremem

SandraFrej.com
RECENZJA KSIĄŻKI Z PRZEPISAMI "POLSKA KSIĄŻKA KUCHARSKA" 143

Zupy czyste i buliony   * Zupy podprawiane   * Zupy kremy   * Zupy zimne * Mąka   * Makarony   * Kluski   * Knedle   * Pierogi * Kasza * Ryż * Jajka * Grzyby * Mięso   * Wołowina   * Wieprzowina   * Cielęcina   * Dziczyzna   * Drób   * Baranina * Pasztety * Ryby * Sosy * Sałatki * Surówki * Desery * Ciasta   * Baby, babki, babeczki   * Ciasta i ciastka bezowe   * Ciasta bez pieczenia(...)makiem   * Ciasta z owocami   * Ciasta i ciastka ptysiowe   * Ciasta i ciastka z serem   * Ciasta wytrawne i pikantne   * Mazurki i keksy   * Pierniki i pierniczki   * Tarty i tartaletki   * Torty i torciki   * Masy i kremy   * Lukry, poncze, polewy * Napoje * Dania wegetariańskie * Grill * Pieczywo Także jak widzicie przepisów jest naprawdę wiele. A zakupić

Zrób to smacznie
Czekolada nie pyta, czekolada rozumie. Mocno czekoladowe cuda 313

ciasta, wypukłą stroną małej łyżeczki posmarowaną olejem robię dołek w cieście i w ten dołek daje łyżeczkę masy kajmakowej. Przykrywam ciastem. Wstawiam na 15 min do piekarnika. Babeczki nie są słodkie więc można do tego zrobić jakiś słodki krem. Z takiej ilości wychodzi ok 20 babeczek. Jak nie chce mi się robić babeczek to wykładam keksówkę papierem do pieczenia

ladykitchen
Orzeszki z nadzieniem kokosowym- Raffaello. 176

niej na co najmniej godzinę przed podaniem. Polecam!!! Składniki na orzeszki z nadzieniem kokosowym- Raffaello CIASTO: 40 dag mąki pszennej 1/4 łyżeczki proszku do pieczenia 10 dag cukru 2 jajka 10 dag miękkiego masła lub margaryny 100 ml mleka KREM: 300 ml mleka zagęszczonego, słodzonego (w puszce) 12-14 łyżek wiórek kokosowych (w zależności od wielkości łyżek(...)obrotach, aż uzyskamy gładkie ciasto. Z powstałej masy lepimy małe kuleczki (ciasto się lepi, więc podsypujemy trochę mąki), którymi wylepiamy foremki i pieczemy na złoty, orzechowy kolor. Ciasteczka w tej formie można przechowywać nawet do 30 dni (należy je jednak trzymać w szczelnym pojemniku).      Przygotowujemy krem. Mleko wlewamy do rondelka, podgrzewamy stopniowo dosypując wiórki kokosowe. Mieszamy

Rozpustne gotowanie