ciasto z kremem - 19224 przepisów (strona:661/1282)

Słodkie środy - Pluszki - czyli rosyjskie bułeczki drożdżowe z makiem lub kremem kasztanowym 173

makiem, a druga połowę z gotowym - kupnym kremem kasztanowym o słodkim smaku. Do ich przygotowania można poza tym wykorzystać np. ulubioną marmoladę, gotową masę makową czy ser.  Do przygotowania wykorzystałam majonez Kielecki , który dostałyśmy od firmy WSP SPOŁEM , razem z innymi ich produktami do przetestowania.  Muszę przyznać, że ciasto z dodatkiem majonezu jest bardzo elastyczne(...)suchy mak  cukier  roztopione masło lub krem kasztanowy  PRZYGOTOWANIE: Drożdże pokruszyć, wymieszać z cukrem, łyżką mąki i połową ciepłego mleka. Odstawić na 20 minut do wyrośnięcia. Po tym czasie dodać do nich mąkę, sól, majonez, resztę mleka, masło roztopione i ostudzone uprzednio.  Wyrobić gładkie ciasto i odłożyć w ciepłe miejsce do wyrośnięcia.  Gdy ciasto podwoi

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
Orzechowa Dama bez pieczenia 508

chcę Was zachęcić do przepisu na Orzechową Damę. Bardzo smaczne i efektowne ciasto. Jeżeli spodziewacie się gości, lub urządzacie małe przyjęcie to orzechowa dama na pewno zrobi wrażenie na gościach. Szczerze mówię, że to ciasto jest przepyszne i bez pieczenia! Wypróbujcie koniecznie. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: Krem budyniowy: 2 budynie śmietankowe bez cukru 500 ml mleka 1 opakowanie cukru wanilinowego(...)wrzątku Pozostałe składniki: ok. 200 g jasnych herbatników Petit Beurre 100 g ciemnych herbatników 1 puszka masy kajmakowej (460 g) 150 g orzechów włoskich (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Ciasto Orzechowa Dama bez pieczenia – Wykonanie: Budynie z cukrem gotujemy wg. przepisu na opakowaniu. Ugotowany budyń studzimy. Masło powinno być miękkawe, dlatego szybciej wyciągamy z lodówki. Masło przekładamy do miski

Olcia gotuje!
Kruche czekoladowe rogaliki 74

łyżka dobrego, ciemnego kakao 1/4 łyżeczki proszku do pieczenia 1 jajko 1 płaska łyżka kwaśnej śmietany 4 łyżeczki kremu czekoladowego do smarowania pieczywa Mąkę posiekać z tłuszczem, dodać żółtko jajka, cukier puder, kakao, proszek do pieczenia i śmietanę. Szybko zagnieść ciasto, owinąć je w folię spożywczą i włożyć do lodówki na 30 minut. W tym czasie nagrzać piekarnik(...)Następnie wyjąć ciasto z lodówki, podzielić na 2 części i rozwałkować na dwa okrągłe placki. Placki podzielić każdy (niczym pizzę) na 8 trójkątów. Na każdy trójkąt nałożyć po pół łyżeczki kremu czekoladowego i zwinąć w ruloniki, zawijając końce do środka aby powstały rogaliki. Ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i za pomocą pędzelka posmarować wierzch białkiem. Piec 10 minut

Krylowa Kuchnia
Renifery Świętego Mikołaja, czyli babeczki korzenno-miodowe z puszystym kremem 153

Rudolfy z bloga  Moje Wypieki . Moje reniferki są zrobione z korzenno-miodowych babeczek i kremu z bitej śmietany i serka mascarpone. Czerwony nosek to kandyzowane wiśnie, rogi to kawałki precelków, a cukrowe oczy kupiłam w sklepie internetowym Tortownia. Składniki na 25 babeczek na ciasto: 1 szklanka miodu 1 szklanka cukru 25 dkg margaryny 50 dkg mąki 4 jajka(...)ciasto. Rozlać masę do foremek na muffinki wyłożonych papilotkami i piec na złoto w temperaturze 170 stopni przez ok. 40 minut. Śmietanę ubić mikserem. Kiedy będzie już gęsta dodać cukier i cukier waniliowy. Ubijać dalej, aż zrobi się sztywna. Następnie wlewamy powoli sok z cytryny, cały czas miksując dodajemy po łyżce serka mascarpone. Powstanie gęsty krem. Gotową masę nakładać

Kulinarne Inspiracje
Kakaowe markizy z kremem orzechowym bez cukru (białkowo-tłuszczowy deser) 121

obiecałam więcej inspiracji na zdrowe słodkości, a więc są i one ;) Tym razem proponuję zdrową wersję ciasteczek z kremem. Nie było to zamierzone, ale finalnie ciasteczka wyszły białkowo-tłuszczowe. Ciasteczka powstały przy okazji pieczenia tarty na twarogowym spodzie. Zostało mi trochę ciasta na spód tarty, więc postanowiłam wykorzystać je na ciasteczka.  Kiedy je już upiekłam skojarzyły mi się(...)takiej konsystencji żeby dało się uformować w dłoniach zwartą kulkę Ciasto położyć na papierze do pieczenia, przykryć drugim kawałkiem papieru i rozwałkować na grubość ok 2-3mm Wykrawać niewielkie kółka i odkładać na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia Piec około 15 minut (dużo zależy od grubości ciastek) Przekładać kremem po ostygnięciu KREM Twaróg zblendować lub dokładnie wymieszać widelcem

HealthyCreations
Barbórkowe 131

prawdziwych mężczyzn -  również musiało to mieć odzwierciedlenie w całym cieście.  Składniki: Na ciasto: 4 jajka 4 łyżki cukru 1 opakowanie cukru wanilinowego 3,5 łyżki mąki  1 kopiasta łyżka kakao 1/4 łyżeczki proszku do pieczenia Na krem kakaowy: 2,5 szklanki mleka 0,5 szklanki cukru 2 żółtka 1 jajko 3 łyżki mąki ziemniaczanej(...)niekoniecznie) Dodatkowo: 2 opakowania galaretki agrestowej kakao Przygotowanie: Ciasto: Jajka ubić z cukrami na puszystą masę. Przesianą mąkę z kakao i proszkiem do pieczenia, wsypać do masy jajecznej i delikatnie wmieszać. Przelać do formy o wymiarach 24 x 26 cm, wyłożonej papierem do pieczenia. Piec 20 min w temperaturze 180 st. Krem kakaowy: 1,5 szklanki mleka zagotować z cukrem

My sweet a life
Garść wspomnień i ciasto kasztanowe. Czekoladowe...? 131

kremu z kasztanów 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii 1/4 łyżeczki soli Czekoladę z masłem rozpuścić w kąpieli wodnej, przestudzić. Dodać krem kasztanowy, wymieszać. Wbić żółtka, wlać ekstrakt, połączyć. Białka ubić na sztywną pianę z solą, partiami dodawać do ciasta, delikatnie mieszając. Ciasto przełożyć do wysmarowanej masłem formy. Piec w 180 st. c. przez 45 minut. Ostudzić w formie. Smacznego

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Słodko-słony mazurek wielkanocny 340

Kolejne połączenie słodko-słonego. Mazurek z kruchym spodem, słonymi fistaszkami i mleczną czekoladą Składniki  (2 sztuki) : Ciasto: 2,5 szklanki mąki 1 żółtko 5 łyżek cukru pudru 1 czubata łyżka śmietany 1 kostka masła Krem: 150 g mascarpone 150 g masła orzechowego 100 g białej czekolady Polewa: 150 g gorzkiej czekolady 100 g fistaszków Przygotowanie

Pora na pora i pomidora
Brownie z malinami 113

fanom dosyć słodkich wypieków, dla mnie idealnie komponowały się tutaj lekko kwaskowe maliny. Ciasto piekłam w niedużej metalowej foremce o wymiarach 18×20 cm. Składniki: 100 g gorzkiej czekolady 100 g masła 3 jajka 150 g cukru 50 g mąki 2 łyżki kakao orzechy włoskie + krem czekoladowy (u mnie Lindt), maliny do dekoracji Jak zrobić brownie? Do miski przekładamy(...)blaszkę. Pieczemy około 20-25 min w piekarniku rozgrzanym na 180 stopni. Maliny myjemy i odkładamy na ściereczkę, żeby wyschły. Gotowe ciasto wyciągamy z formy i zostawiamy do przestudzenia. Kroimy na kawałki nożem z ząbkami. Każdy kawałek smarujemy kremem czekoladowym (można użyć też rozpuszczonej czekolady) i dekorujemy świeżymi malinami. Smacznego! Po więcej słodkich zdjęć zapraszam na mój Instagram :) Post Brownie

Ciastkozercy
Meringue eggs 175

Święta za pasem! Rozpoczęliście już przygotowania? Ciasta upieczone, zakwas zrobiony? Ja mam dla Was ciekawą propozycję na wielkanocny stół - nie mazurek, nie babę ... U mnie będą jaja ... na słodko! Z cudownym orange curd , gładkim i nieziemsko pomarańczowym kremem ... W skromnej oprawie, bo to właśnie one są całą ozdobą! Składniki (na około 20 jajeczek): 6 białek szczypta soli 2 szklanki cukru

Garniec Magalie
truskawkowa fantazja 83

przy pomocy szpatułki. Ciasto przekładamy do foremki (ok. 22×25 cm, miara dna, wyłożonej papierem do pieczenia- samo dno). Pieczemy w ok. 170 st. C. Upieczony biszkopt odstawiamy do wystudzenia. Przecinamy na dwa blaty (biszkopt najlepiej przecina się następne dnia. Ja unikam przecinania dzielę składniki na równe części i piekę dwa odrębne blaty) składniki na krem: 500 ml mleka(...)składniki na wierzch ciasta: ok. 300 -400 g truskawek 1 i 1/2 galaretki truskawkowej 550 ml wody gorącej wykonanie: Galaretkę rozpuszczamy w gorącej wodzie. Z truskawek usuwamy szypułki, myjemy, osuszamy i kroimy na pół. wykonanie ciasta: Pierwszy blat ciasta wkładamy do foremki w której pieklimy biszkopt i smarujemy dżemem truskawkowym. Na dżemie rozsmarowujemy ok. 3/4 kremu i układamy drugi blat

Domowy Smak Jedzenia
kruche babeczki koszyczki z kremem mascarpone 188

szklanka 250ml) -1 opakowanie cukru waniliowego (1 łyżka) -2 łyżeczki proszku do pieczenia -2 żółtka -szczypta soli KREM -250g serka mascarpone -300ml śmietany 36% -2 łyżki cukru pudru DODATKOWO -dowolne ozdoby -kolorowe cukierki, draże imitujące jajka Z podanych składników zagniatamy ciasto. Na początku może się trudno zagniatać, ale po chwili pięknie się uformuje, będzie gładkie :-) Foremki smarujemy tłuszczem(...)wyklejamy je ciastem. Oprócz tego robimy z ciasta wałki i zwijamy na kształt litery C  będzie to rączka koszyka. Moje powychodziły trochę za grube, ale Wasze na pewno będą ładniejsze. Pieczemy na złoty kolor w temperaturze 180 stopni. Studzimy, wyciągamy z  foremek. KREM śmietanę ubijamy z cukrem pudrem, dodajemy serek mascarpone. Szprycujemy krem do babeczki, na środek układamy

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku
Tartaletki z kremem i figami 150

makiem! Dowodem na to są te klasyczne tartaletki na kruchym spodzie z budyniowym , pachnącym wanilią,  kremem  pâtissière  i świeżymi figami. Mam nadzieję, że bardziej polecać ich nie trzeba. Ich wygląd mówi sam za siebie - są pyszne! :) Kruche ciasto  (na 4 tartaletki o średnicy 11 cm) : 250 g mąki pszennej 125 g zimnego masła 2-3 łyżki(...)formy na tartaletki, uprzednio wysmarowane masłem i wysypane mąką. Ciasto ponakłuwać widelcem. (Z podanej ilości składników można upiec również 1 dużą tartę). Wstawić do lodówki na 30 minut. W tym czasie nagrzać piekarnik  do 180 ºC. Foremki wyjąć z lodówki i wstawić do piekarnika na 25-30 minut. Krem  pâtissière: 3 żółtka 300 ml pełnego mleka 1/2 laski

Food Square
Czekoladowe makaroniki 269

białek (podzielone na 60 g + 60 g), w temperaturze pokojowej 35 g kakao 115 g cukru pudru 150 g zmielonych migdałów Krem czekoladowy: 200 gram mascarpone 100 gram kremu Nutella Migdały, cukier puder i kakao umieściłam w malakserze i zmiksowałam do połączenia, następnie przesiałam przez sitko do miski. Dodałam 60 gram białek i wymieszałam do połączenia. W drugiej misce(...)blachy wyciskać ciasto. Po wyciśnięciu należy odstawić makaroniki do wyschnięcia na 20 do 60 minut (u mnie 30). Następnie pieczemy makaroniki w piekarniku nagrzanym do 160 stopni z termoobiegiem przez 12-15 minut. Makaroniki nie powinny się zarumienić. Upieczone makaroniki wyjęłam z piekarnika i pozostawiłam na macie do wystudzenia. Gotowe makaroniki ściągnęłam z maty i przełożyłam kremem. Przygotowanie kremu: Mascarpone

Mango Papaja
Czekoladowe cupcakes z owocami 163

Czekolada i  owoce, absolutnie przepyszne połączenie! Babeczki najlepiej podać z kremem, owoce w osobnym naczyniu, aby każdy mógł sobie sam nałożyć odpowiednią ilość. Świetne w smaku, delikatne ciasto, do tego ładnie wyglądający deser.  Inspiracja - Vanilla Cupcakes, Williams-Sonoma z książki "Kids parties". Składniki: (10 sztuk) 115 g mąki pszennej, 3 łyżeczki kakao, 1 łyżeczka proszku do pieczenia, szczypta(...)składników. Czekoladę posiekać nożem i dodać do ciasta, wymieszać. Blachę na muffinki wyłożyć papilotkami i wypełniać je ciastem do 3/4 wysokości. Piekarnik nagrzać do 180 stopni i piec babeczki przez 17-20 minut - do tzw. suchego patyczka. Studzić na kratce. Wystudzone dekorować kremem i owocami. Krem czekoladowy: 70 g gorzkiej czekolady, 5-6 łyżeczek czubatych śmietany 18%, 4 łyżki cukru

Plate of Joy