ciasto z kremem - 19224 przepisów (strona:674/1282)

CZEKOLADOWE CIASTO Z JAGODAMI 150

pyszne, mocno czekoladowe ciasto, przełożone masą czekoladową z dodatkiem jagód, a wszystko to wykończone białą czekoladą i czekoladowymi kuleczkami   SKŁADNIKI Biszkopt: 4 jajka, 2 budynie czekoladowe, 2 łyżki mąki pszennej, 1 łyżeczka proszku do pieczenia Krem: 400 ml śmietany 30%, 1 gorzka czekolada, ½ tabliczki mlecznej czekolady, 1 śmietan-fix Dodatkowo: jagody, czekoladowe kuleczki , biała czekolada WYKONANIE Biszkopt: Budyń, proszek(...)ubijamy na sztywną pianę, dodajemy cukier, następnie żółtka a na końcu sypką mieszankę – całość dokładnie mieszamy. Przelewamy ciasto do formy o wym.20x28 cm wyłożonej pergaminem, pieczemy ok. 20-25 minut. Po upieczeniu studzimy na kratce, a następnie przekrawamy na 2 biszkopty. Krem: śmietankę przelewamy do rondelka, podgrzewamy (ale nie dopuszczamy do wrzenia), dodajemy posiekaną czekoladę, mieszamy do rozpuszczenia. Tak przygotowaną

słodki bratek
Marysieńka 7050

masy, mieszamy szpatułką. Ciasto przelewamy do wyłożonej papierem do pieczenia blaszki o wymiarach 21×32 cm. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na około 30 minut. Wystudzone ciasto kroimy na dwa blaty. Nasączamy każdy z nich likierem kawowym lub osłodzoną kawą. Orzechy siekamy. Białka ubijamy na sztywną pianę. Stopniowo dodajemy cukier. Do gęstej i błyszczącej piany dodajemy orzechy(...)kawałki. Zalewamy ją gorącą śmietanką. Mieszamy aż do rozpuszczenia. Na jeden biszkoptowy blat wykładamy połowę kremu budyniowego. Przykrywamy wkładką orzechową. Rozprowadzamy resztę kremu, wyrównujemy. Dajemy drugi blat biszkoptowy. Wierzch dekorujemy polewą. Dodatkowo można obsypać ciasto posiekanymi orzechami

Smaki Na Talerzu
Pierogi ruskie z bryndzą 85

się różnić, ale zawsze te pierogi wspaniale smakują. Mój przepis na ruskie pierogi to wersja galicyjska, z cienkim ciastem i nadzieniem bogatym w ser. Dodatkowo proponuję dodatek bryndzy, która super zaostrza smak farszu. Polecam przepis na pierogi ruskie z bryndzą. Ciasto na pierogi 500 g mąki pszennej 230 ml gorącej wody 3 łyżki oleju szczypta soli Składniki na farsz(...)Doprawiamy solą i pieprzem do smaku. Ziemniaki można przecisnąć przez praskę do ziemniaków, a ser zetrzeć na tarce, ale wówczas farsz ma konsystencję kremu i wg mnie traci wiele smaku. Gotowy farsz wstawiamy do lodówki. Ciasto na pierogi Mąkę wysypujemy na stolnicę i robimy stożek z wgłębieniem w środku. Do mąki stopniowo dolewamy gorącą wodę i mieszamy z mąką nożem

Gotujemy i jemy
Tort jarmużowy z truskawkowym kremem (bez glutenu, cukru białego, laktozy) 149

biszkopt (śr: 18 cm) -4 średnie jajka -90g jarmużu (liście bez łodyg) -100ml oleju rzepakowego -200g mąki ryżowej -200g ksylitolu -sok z połówki cytryny Truskawkowy krem -5 łyżek ryżu jaśminowego -100ml mleka kokosowego + 100ml wody -300ml zmiażdżonych truskawek -100g ksylitolu -3 łyżki mąki kokosowej Dodatkowo -sok z cytryny + woda (do nasączania blatów) -truskawki(...)minut (zawsze należy sprawdzić ciasto patyczkiem czy jest dopieczone!). Po tym czasie wyciągnąć ciasta i uderzyć nimi o blat aby opadły równo, pozostawić do ostudzenia. Ostudzone biszkopty oskrobać z przyrumienionych boków i przeciąć na równe blaty. TRUSKAWKOWY KREM Ryż zalać płynami i podgrzać w garnuszku. Gdy całość się zagotuje, wyłączyć i zostawić pod przykryciem ok 30 minut (w ten sposób

Candy Pandas
Bananowe bez pieczenia 204

Ciasto przygotowane dosłownie w kilka chwil. Wystarczyło ciut wcześniej rozpuścić galaretki, by całość zajęło nam niecałą godzinę.  Jeśli macie w domu na zbyciu banany, herbatniki, galaretki i serek mascarpone, to śmiało możecie pokusić się o taki deser do popołudniowej kawki.  Choć jest słodki, to bardzo smakuje, a galaretki lekko orzeźwiają.  Składniki: Na formę 24x24cm: 16 herbatników maślanych(...)przygotowania: 1. Spód formy wykładamy folią spożywczą. Układamy herbatniki obok siebie. Galaretkę pomarańczową oraz agrestową rozpuszczamy w 350ml wody (każdą osobno). Mascarpone miksujemy z cukrem pudrem oraz rozdrobnionymi bananami. Krem dzielimy na dwie części, do pierwszej dodajemy pokruszone herbatniki kakaowe i po wymieszaniu wykładamy (dokładnie do boków formy) na warstwę herbatników.  2. Zieloną galaretkę wylewamy na masę bananową, układamy

Kuchnia w czekoladzie
Tort z mango i kremem kokosowym 84

minutes Total Time 1 hour 40 minutes Servings 12 Author Anna Ingredients Składniki na biszkopt 5 dużych jajek ¾ szklanki mąki pszennej ¾ szklanki drobnego cukru ¼ szklanki mąki ziemniaczanej Składniki na krem 280 ml śmietany 30% do ubijania 5 łyżek cukru 40 ml likieru Malibu 500 g serka mascarpone Składniki do naszączenia blatów 30 ml soku z zalewy mango 60 ml likieru(...)kiedy biała masa z cukrem jest już ubita dodajemy po jednym żółtku, ciągle miksując - do połączenia się składników. Przesiać mąkę i dodać do masy, delikatnie miksując na najmniejszych obrotach, ciasto przelać do formy wyrównać wierzch. Piekarnik rozgrzać do 160 C, biszkopt piec 30-40 min do tzw. suchego patyczka. Gorące ciasto wyjąć z piekarnika i z wysokości 60 cm upuścić

SprawdzonaKuchnia.pl
Bezglutenowe naleśniki kasztanowe 228

składnik, który warto mieć w swojej spiżarni. Można ją stosować zarówno do potraw słodkich jak i wytrawnych. Charakterystyczna głęboka orzechowa nuta mąki kasztanowej wzbogaca smak wszystkich przepisów począwszy od ciast przez naleśniki aż po gulasze i zupy. Jest to mąka bezglutenowa, którą uzyskuje się poprzez zmielenie pieczonych, obranych i wysuszonych kasztanów. Do przygotowania poniższego przepisu zainspirowały mnie włoskie naleśniki Necci(...)ciasto mocno zgęstnieje można dodać ok. 50 - 100ml wody do uzyskania pożądanej konsystencji. Podczas smażenia, jeżeli naleśnik będzie za długo podgrzewany to ciasto zrobi się kruche. Naleśniki świetnie smakują w wersji na słodko z nadzieniem z ubitego kremu kokosowego z musem truskawkowym i polewą czekoladową . Aby przygotować naleśniki do wersji wytrawnej należy z przepisu wykluczyć kakao

Book of spells
Torcik z suszonymi śliwkami 135

ziemniaczanej - 1 łyżeczka proszku do pieczenia krem - 1/2 litra mleka - 2 żółtka - 2 budynie waniliowe - 250 g masła - 250 g śliwek suszonych - rum Przygotowanie: Na początek przygotowujemy biszkopt kakaowy. Żółtka oddzielamy od białek. Białka ubijamy na sztywną pianę, stopniowo dodając cukier. Następnie porcjami dodajemy żółtka oraz mąkę wymieszaną z proszkiem i kakao. Ciasto przekładamy do formy o wymiarach(...)mieszamy aż masa zgęstnieje. Studzimy. Miękkie masło ucieramy i porcjami dodajemy przestudzony budyń i pokrojone śliwki. Krem dzielimy na dwie części. Rum, który pozostał z namoczonych śliwek rozcieńczamy z wodą i pączujemy nim blaty. Możemy teraz zacząć składać ciasto. Na początek biszkopt ciemny, masa, biszkopt jasny, masa, biszkopt ciemny a na wierzch ulubiona polewa ( u mnie oczywiście

Zainspirowana w kuchni
MUFFINKI DROŻDŻOWO -KRUCHE Z DYNIĄ 109

nadzieniem dyniowym z syropem o smaku kakao to coś pysznego, prostego i koniecznie do zrobienia jesienią. Muffinki mają przepiękny kształt, który zachowują również po upieczeniu dzięki specjalnemu przepisowi na ciasto. Są obłędnie dobre i mają cudowny zapach. Do nadzienia używałam Syropu do mleka o smaku kakao od marki Herbapol, nadał pięknej barwy i aromatu! To suplement diety, który świetnie łączy(...)piekarnika, pieczemy w temp. 200 stopni C, około 25 minut. 2. Dynię, Syrop do mleka marki Herbapol, cukier, masło zmiksuj blenderem na gładki krem. 3. Mąkę wymieszaj z drożdżami instant, dodaj pozostałe składniki i wyrabiaj ciasto robotem planetarnym przy użyciu haka przez 15 minut. 4. Ciasto odstaw na 1 godzinę, ciasto nie wyrasta spektakularnie - pamiętaj to ciasto drożdżowo- kruche

SMYKWKUCHNI
Ciasto Kubuś 256

mąkę, wymieszać drewnianą łyżką do połączenia się składników. Blachę o wymiarach 25x40 cm wyłożyć papierem do pieczenia, przełożyć ciasto, wyrównać. Piec w 165 stopniach przez 30 minut, do tzw. suchego patyczka. Wystudzić. Zimny biszkopt nasączyć wodą z dodatkiem soku z ½ cytryny. Krem budyniowy: 1 litr soku przecierowego typu Kubuś, smak dowolny 3 opakowania budyniu śmietankowego bez cukru 3 łyżki cukru(...)cukru pudru Wszystkie składniki powinny być schłodzone. Składniki przełożyć do miski, zmiksować do otrzymania gęstego kremu. Masę wyłożyć na krem budyniowy, wyrównać. Dodatkowo: 50 g mlecznej czekolady 50 g gorzkiej czekolady Czekolady zetrzeć na tartce na grubych oczkach bezpośrednio nad ciastem, rozprowadzając równomiernie. Ciasto schłodzić w lodówce. SMACZNEGO

kulinarnyswiatdomi
Obłędnie czekoladowa tarta z malinami, wegańska, bezglutenowa 451

ostatnio bardzo posmakowało mi połączenie gorzkiej czekolady i mleczka kokosowego smak jest niesamowity a do tego do kremu potrzebujemy tylko dwa składniki. Spód  według przepisu bakerity z mąką migdałową jeśli takowej nie posiadacie zamieńcie ją na swoją ulubioną, trata to ciasto, które nie powinno nie wyjść :)  W sezonie malinowym niemalże obowiązkiem jest spróbowanie czekoladowo-malinowego połączenia jest niesamowite

zdrowa vege kuchnia
Ciasto cytrynowo lawendowe z orzechami nerkowca 74

masła 30 g sera białego 5 ml soku z cytryny Wykonanie CIASTO Orzechy nerkowca miksujemy jak najdrobniej.  W dużej misce mieszamy ze sobą zmiksowane orzechy, mąkę, proszek do pieczenia, sodę, otartą skórkę z cytryny i kwiaty lawendy. Masło z cukrem ucieramy na krem, następnie dodajemy pojedynczo żółtka i ucieramy, dodajemy(...)cytryny i jeszcze chwilę ucieramy, aż masa będzie puszysta. W suchej misce ubijamy białka ze szczypta soli na sztywno. Maślany krem łączymy z suchymi składnikami, następnie dodajemy ubitą pianę z białek i bardzo delikatnie mieszamy ze sobą. Ciasto wlewamy do przygotowanej foremki i wkładamy do piekarnika rozgrzanego do temperatury 180°C. Pieczemy około 30 – 40 minut, do suchego patyczka

Tajemnice Smaku
Jagodzianki 210

garść jagodowych inspiracji. Mój hit to sernik z jagodami na pysznym czekoladowym spodzie brownie, rewelacyjne domowe b abeczki , muffinki z kremem jagdodowym (bardzo podobne do babeczek z jagodami, ale z pyszną jagodową dekoracją), puszyste drożdżowe ciasto z jagodami i pierogi na obiad. Składniki: 2,5 szklanki mąki 50 g drożdży 50 ml mleka 0,5 szklanki cukru 2 jajka

Ciastkozercy
Torcik makowy 158

soli Składniki na krem: 500 ml tłustego mleka 1 opakowanie budyniu waniliowego bez cukru 1 opakowanie cukru z prawdziwą wanilią 1 całe jajko 2 żółtka 300 g masła 150 g cukru pudru garść rodzynek, sparzonych wrzątkiem Dodatkowo: masło do wysmarowania formy ozdoby z czekolady lub cukru CZAS PRZYGOTOWANIA: 180 MIN +chłodzenie POZIOM TRUDNOŚCI: ŚREDNI CIASTO: Piekarnik rozgrzewamy(...)dokładnego połączenia. Dno formy wykładamy papierem do pieczenia, boki smarujemy masłem i posypujemy kaszą manną. Wlewamy ciasto, wkładamy do piekarnika i pieczemy około 40 minut. Wyciągamy, odstawiamy do całkowitego ostygnięcia, a następnie przekrawamy na 3 równe blaty.  KREM: W misce łączymy szklankę mleka, jajko, żółtka, cukier z wanilią i budyń. Dokładnie mieszamy do połączenia wszystkich składników. W garnku podgrzewamy

My Culinary Art
Pychotka 484

Składniki Kruche ciasto: 500 g mąki pszennej Pół szklaki cukru pudru 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia 6 żółtek 200 g masła Beza: 6 białek 1,5 szklanki cukru pudru 1 łyżka mąki ziemniaczanej Krem: 2 szklanki mleka 2 łyżki mąki ziemniaczanej 3 łyżki mąki pszennej 3 łyżki cukru 2 żółtka 1 cukier wanilinowy 200 g masła Dodatkowo: Słoiczek dżemu(...)posmarować go dżemem, połową masy bezowej i posypać migdałami. Z drugim kawałkiem ciasta należy zrobić to samo. Piec w temperaturze 180*C przez ok. 40 minut. Beza: Białka ubić na sztywną pianę, następnie dodawać po trochu cukier- cały czas miksując. Dodać mąkę ziemniaczaną  i delikatnie wymieszać. Krem: 1 szklankę mleka  zmiksować z żółtkami i mąką. Dodać do mleka

The Sweet Damsel