ciasto z kremem - 19224 przepisów (strona:686/1282)

Jesienne babeczki dyniowo kakaowe z kremem maślanym 243

całość jest bardzo apetyczna. O bie wpadłyśmy na ten sam jesienny pomysł wykorzystania dyni w swoich wypiekach. M oje babki kuszą jeszcze aksamitnym kremem a u Agnieszki przesyłają słodkie całuski. Nie tak dawno piekłyśmy razem ciasto mocno czekoladowe i już mamy kolejny pomysł na wspólny wypiek więc zaglądajcie do nas żeby niczego nie przegapić! Jak widzicie znowu nasze pieczenie skończyło

Smaczna Pyza
Beza kawowa z kremem czekoladowym i malinami 180

Już kilka razy pisałam, że beza z kremem jest lubiana przez nas wszystkich , rodzinę i przyjaciół. Jeśli tylko mam nadmiar białek to piekę coś bezowego. Najbardziej

Smaczna Pyza
Rolada śmietankowa 165

Wykonanie  Żółtka oddzielamy od białek ,posypujemy cukrem i dodajemy    6 łyżek gorącej wody .Miksujemy na krem .  Przesiewamy małymi porcjami mąkę ,delikatnie mieszamy łyżką . Białka ubijamy na sztywną pianę ze szczyptą soli i delikatnie dodaje do ciasta . Całości wylewamy na prostokątną blachę wyłożoną papierem do pieczenia i wyrównujemy całości za pomocą łyżki . Pieczemy ok. 20 minut

Mój Smak
Brownie z mascarpone i truskawkami 282

mąkę i wszystko dokładnie pomieszać. Foremkę o wymiarach 20×30 cm wysmarować tłuszczem, wyłożyć papierem do pieczenia, a następnie wylać do niej ciasto. Piec 35 minut w temperaturze około 170 stopni. W międzyczasie przygotowujemy krem: mascarpone dokładnie ubijamy. W osobnym garnku ubijamy śmietanę, dodając pod koniec ubijania cukier i wanilię. Żelatynę rozpuszczamy w 5 łyżkach wody. Dodajemy do niej

Ania i Marcin gotują
CHRUPIĄCE CIASTECZKA MARCHEWKOWE Z KREMEM 330

Marchewka jako składnik ciasta nikogo nie dziwi, natomiast kruche, maślane... Artykuł CHRUPIĄCE CIASTECZKA MARCHEWKOWE Z KREMEM pochodzi z serwisu CookMagazine

COOKMAGAZINE
Tort naleśnikowy z czekoladą, bitą śmietaną i truskawkami 204

Cienkie naleśniki przełożone kremem czekoladowym, ułożone warstwowo i udekorowane bitą śmietaną mogą zastąpić tradycyjnie podane naleśniki. Taki tort może też być podany na deser. Czytaj więcej

Przepisy Kulinarne
CIASTO DOTYK ANIOŁA 205

papierem do pieczenia i umieszczamy w piekarniku nagrzanym do 170*C, pieczemy ok.20-25, na programie góra-dół lub na programie do pieczenia biszkoptów. Ciasto odstawiamy do wystudzenia. A następnie przekrawamy na dwa blaty. Składniki na krem: - 500ml kwaśnej śmietany 18% - 200g białej czekolady - 120g śmietanki w proszku- 2 śnieżki - 250g wiórków kokosowych - 100g płatków migdałów (do posypania) Czekoladę rozpuszczamy

Smaczne Zdrowe
Wilgotny tort czekoladowo-kokosowy z malinami 241

Dawno już nie było ciasta, a tortu zwłaszcza, więc zebrałam się wreszcie w sobie i odtworzyłam tort, który upiekłam jakiś czas temu na urodziny koleżanki. Tort

brunetkawkuchni
Kremówka z kremem budyniowym i śmietanowym 179

Dzisiaj jeszcze jeden smakołyk z wykorzystaniem ciasta francuskiego, który przypadnie do gustu wielu łasuchom czyli pyszna kremówka z kremem budyniowym i śmietanowym

Kuchenne Wariacje
Mazurek orzechowo-daktylowy. 207

kształt prostokąta. Podcinać boki, tak by można z nich uformować brzegi. Zwijamy ze sobą dwa ruloniki, układamy na brzegu i lekko dosiekamy do ciasta, by nie odpadły. Pieczemy ok.15-20min w piekarniku nagrzanym do 200stopni. Studzimy  KREM: 150g daktyli  ok. 1/2 szklanki wrzątku  cynamon 2 łyżki kakao 1 czubata łyżka masła orzechowego Daktyle kroimy i zalewamy wrzątkiem. Odstawiamy

More food, love and dreams
Crème brûlée – idealne 222

Crème brûlée to delikatny krem na bazie śmietany, żółtek i wanilii ukryty pod chrupiącą skorupką karmelu. To jeden z najsłynniejszych deserów na świecie. Gdy mąż zabierał

Poezja smaku
Śniadaniowe ciasteczko "Kokos i czekolada" 161

Zdecydowanie - śniadanie tej zimy :) Niezwykle wilgotne ciasto kakaowe na bazie banana i jajka. Bez mąki i cukru. Przełożone kremem z serka z jogurtu, obsypane pierzynką z wiórków kokosowych... niebo na talerzu - bez grama sztucznego tłuszczu i mąki! Składniki: 1 banan 1 jajko 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 łyżeczka ciemnego kakao Składniki zmiksować. Podzielić na pół i rozlać do dwóch

Chocolate Muffin Blog
Pie de limon 223

Pyszna, wilgotna i orzeźwiająca tarta. Jej przygotowanie jest niezwykle proste. Z pewnością zadowoli amatorów serników. Składniki ciasto 220 g mąki 60 g cukru 200 g margaryny 2 żółtka krem 1 puszka słodzonego skondensowanego mleka 100-150 ml soku z cytryny 4 … Czytaj dalej

Fiołkowa Kuchnia Małgorzaty
Deser biszkoptowy 136

Deser biszkoptowy z polewą czekoladową, kremem waniliowym i bitą śmietaną jest niesamowity. Tradycyjny deser pochodzi z Węgier i nosi nazwę Somlói galuska. Zalet ma wiele jest

Smaczne Potrawy
Torcik cappuccino 133

wody i wystudzić. Śmietane ubić z cukrem, zagęstnikami i tężęjącą galaretką. Do ubitej masy dodać 4 łyżki kawy cappucino i delikatnie wymieszać. Blaty ciasta nasączyć roztworem kawy cappucino i ew dodatkiem spirytusu wg uznania. 3/4 kremu przełożyć placki, reszta posmarować górę i boki. Udekorowac wg uznania

Camilla w kuchni
Rafaello na krakersach 305

Wiele lat temu, koleżanka przyniosła do pracy pyszne ciacho. Nawet dała mi przepis, ale ten oczywiście jak to u mnie, szybko się zawieruszył.  Na szczęście

Kuchnia w czekoladzie
Ananasowo-kokosowe tiramisu na rauszu 242

Kolejne pyszne, słodkie ciacho z jednym z likierów Canari. Tym razem wykorzystałam (prawie w całości) butelkę o smaku Pinacolada. Co z tego powstało zobaczycie już poniżej

Kuchnia w czekoladzie
Rafaello na krakersach 695

dodać 150 g wiórków i dokładnie wymieszać. Blaszkę wyłożyć folią spożywczą. Krem podzielić na trzy części. Na dno formy wyłożyć krakersy, przykryć je krem w ten sposób powstaną 3 warstwy. Ostatnią warstwę posypujemy wiórkami   kokosowymi, ciasto przykryć folią spożywczą. W stawiamy do lodówki na co najmniej 3 godziny, a najlepiej na całą noc. SMACZNEGO :) Blaszka 21x32

magiczna kuchnia Kasi
Krem kokosowy 118

Kolejna masa, która pasuje do każdego rodzaju ciast. Polecam Składniki: 2 szklanki mleka 1 szklanka cukru 20 dag wiórków kokosowych 1 kostka masła Wykonanie: Mleko gotować

Tradycyjna Kuchnia
Batoniki musli z bananem 149

dodajemy wszystkie pozostałe składniki, mieszamy, odstawiamy na około 5 minut, żeby płatki napęczniały przekładamy ciasto na blachę wyłożoną papierem do pieczenia rozsmarowujemy równomiernie ciasto do grubości około 0,5 cm (ja użyłam takiej szpatułki do kremu) pieczemy w temp. 200 stopni przez około 25-30 minut wyciągamy blok musli, odklejamy od papieru do pieczenia, przekładamy na deskę i (świeżo naostrzonym

Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistość
Batoniki musli 135

białkowej  KULTURYSTA.COM 85% Whey Protein Sposób przygotowania: Mieszamy ze sobą wszystkie składniki przekładamy ciasto na blachę wyłożoną papierem do pieczenia rozsmarowujemy równomiernie ciasto do grubości około 0,5 cm (ja użyłam takiej szpatułki do kremu) pieczemy w temp. 200 stopni przez około 20 minut /jednak pilnujcie żeby się nie spaliło/ wyciągamy blok musli, odklejamy od papieru do pieczenia, przekładamy

Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistość
ciasto dotyk anioła 26968

Ciasto przelewamy do wyłożonej papierem do pieczenia (samo dno) foremki ( cm). Pieczemy w 17 st. C. przez ok. 30 min. Po upieczeniu odstawiamy ciasto do całkowitego wystudzenia a następnie przekrawamy na dwa blaty. składniki na krem: 500 ml śmietany 18 % 200 g białej czekolady 160 g śmietany w proszku – śnieżki (2 opakowania) 250 g wiórek kokosowych

Domowy Smak Jedzenia
Potrójna SŁODYCZ z pikantną NUtkĄ 189

Składniki: ciasto: 1 kostka masła 6 żółtek 0,5 kubka cukru muscovado 6 łyżek kakao 2 budynie śmietankowe 3 łyżeczki proszku do pieczenia 2 kubki mąki

Luźna Kuchnia
Lemon curd 153

myślą o herbacie z cytryną i sokiem malinowym ;) Ale co tam, mam nadzieję, że mi wybaczy podkradzenie kilku, a dokładnie 4, sztuk cytryn. Krem ten można wykorzystać do wielu potraw, zaczynając od najprostszej - naleśniki, gofry, ciasta, ciasteczka, serniki, bezy czy po prostu dodać do jogurtu-to chyba moja najlepsza wersja :) i do tego pokruszona beza-niebo w gębie! 'lemon curd

CookYourself
Łatwe ciasto waniliowe bez jajek 610

pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez ok. 50 minut do tzw. 'suchego patyczka'. Wyciągamy i odstawiamy do ostygnięcia. Gotowe! :) Gotowe ciasto można posypać cukrem pudrem, polać karmelem lub przekroić i przełożyć ulubionym kremem.  Przepis bierze udział w akcji

My Culinary Art
Łakotkowa tarta z mascarpone i owocami lata 140

Kolejny przepis z cyklu łatwych, ekspresowych, robiących wrażenie i szybkoznikających :) Spód to sprawdzony już przeze mnie przepis , czyli skruszone Łakotki, krem z mascarpone to już klasyk, do tego letnie owoce i pyszne ciasto gotowe w kilkanaście minut :) Czytaj więcej

bistro mama
KREM KASZTANOWY Z WANILIĄ 171

wyrazistym smak … słodki, ale absolutnie nie przesłodzony …. Dziś mam dla Was swoją wersję kremu kasztanowego! Jest fantastycznym zamiennikiem dla znanych kremów czekoladowych! Świetnie pasuje do świeżego pieczywa … do naleśników … deserów , a nawet ciast . Spróbujcie! Warto! SKŁADNIKI: * jadalne kasztany – 300 g * woda – ok.200 ml * cukier puder – ok.150 g * wanilia – 1 laska * śmietana kremówka

Ostra na Słodko
Babka makowo-kokosowa 153

wanilinowy, skórkę cytrynową i jajka, ucierać, aż do powstania jednolitego kremu. Mąkę (1 łyżeczkę odłożyć) z proszkiem do pieczenia i makiem wymieszać z kremem. Formę keksową o długości 25 cm natłuścić i oprószyć mąką. Następnie ciasto przełożyć do formy i wygładzić jego powierzchnię. Wstawić do nagrzanego piekarnika i piec przez 30 min w temp. 175 stopni Białka ubić na bardzo

Mix smaku
Bezowo kokosowy koszyczek z granatami 136

Beza jest cudownym wytworem kulinarnym. Słodkie ciasto z białek i cukru, któremu jednocześnie możemy nadawać różne kształty. Bez dodatków lub z dodatkami, za każdym razem inspirują

mojewypiekiinietylko
WEGAŃSKI torcik tiramisu BEZ GLUTENU 294

minut, aż trochę się zsiądzie. Biały krem:6.  Orzechy nerkowca zalać wrzątkiem i odstawić na 15 minut. Następnie dokładnie osączyć. Wszystkie składniki kremu przełożyć do czystego blendera i zmiksować na mus. Wyłożyć go na ciasto w lodówce i wierzch posypać kakao. Torcik wstawić do lodówki najlepiej na całą noc. 7. Przed podaniem ostrożnie zdjąć obręcz tortownicy (najlepiej oddzielić deser

Mała Cukierenka
Recenzja książki „Make Cooking Easier – Przepisy na cztery pory roku” Zosi Cudny 163

tych bardziej zaawansowanych (np. kaczka lub tort bezowy). I chociaż wszystkie są raczej proste to na pewno nie banalne w smaku. Czekoladowe ciasto z orzechami laskowymi, placuszki z twarogiem, miodem i skórką z cytryny, krem ze świeżego groszku cukrowego czy też kaczka z brzoskwiniami, rozmarynem i octem balsamicznym. Kto nie miałby na to wszystko ochoty? Ja mam! :) Przepisy są napisane

Mienta blog
Cytryniaczki 208

wyszedł idealnie taki jak jej. Postanowiłam więc nie gonić niedoścignionego wzoru i zrobić go po swojemu. Z połowy składników potrzebnych na dużą blachę ciasta zrobiłam babeczki, a na górę zamiast cytrynowego lukru przygotowałam cytrynową wersję kremu budyniowego. Składniki na babeczki: 0,5 szklanki mąki 0,5 szklanki cukru 0,5 kostki margaryny 1 duża cytryna 1,5 łyżeczki proszku

Ciastkozercy
Lime curd 144

Słodko-kwaśny limonkowy krem z dodatkiem masła. Świetny do wszelkiego rodzaju deserów i ciast. Przepis pochodzi z książki "Jak być domową boginą" Nigelli Lawson. Składniki na 350 ml kremu: 75 g masła 3 jajka 75 g cukru sok z 4 limonek otarta skórka z 1 limonki W rondelku roztopić masło. Zdjąć z ognia. Dodać roztrzepane jajka, cukier, sok z limonek

wyzwania kuchenne
Tartaletki z truskawkami 164

Wpis pochodzi z www.mgotuje.pl Tartaletki z najlepszym kruchym ciastem. Na pewno będę do niego wracać. Ciasto wychodzi kruche, delikatne i chrupiące. Krem wykonany z serka mascarpone, śmietany kremówki i białej czekolady. Zrobione z sezonowych truskawek ale równie dobrze można zrobić z innymi owocami np: malinami lub jagodami. Z przepisu wychodzi

Marta Gotuje
EKLERKI Z KREMEM MAŚLANYM I TRUSKAWKAMI 185

Eklerki to kolejna odsłona możliwości użycia ciasta ptysiowego . Można podawać je z bitą śmietaną, budyniem lub kremem. CZYTAJ WIĘCEJ I PRZEJDŹ DO PRZEPISU

Przepisy Aleksandry
SERNIK Z KREMEM POMARAŃCZOWYM I PIERNIKOWYM SPODEM 253

Narodzenie najbardziej. Do mojego dzisiejszego sernika potrzebny będzie krem pomarańczowy (pomarańczowy curd) , na który przepis podałam wcześniej na blogu. Do masy serowej nie użyłam cukru, ponieważ krem pomarańczowy i biała czekolada nadadzą ciastu odpowiedniej słodyczy. Jeżeli przygotowałaś/eś danie z tego przepisu, prosimy o jego zdjęcie :). Wyślij je na adres a.rybinska@gmail.com. Fotografię opublikujemy w komentarzach i na naszym Facebooku

Przepisy Aleksandry
Podwójnie czekoladowa rolada z malinami 345

Zapraszam Was dzisiaj na roladę z pysznym kremem czekoladowym z dodatkiem świeżych owoców.Rolada z tym kremem na prawdę warto zrobić,polecam i zachęcam do upieczenia

Ala piecze i gotuje
Babeczki Snickerdoodle - Rudolfy 185

proszku do pieczenia szczypta soli 1/2 łyżki zmielonego cynamonu 115 g masła 3/4 szklanki drobnego cukru do wypieków 2 duże jajka 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii 3/4 szklanki mleka Krem: 300 ml śmietany kremówki (36%), schłodzonej 125 g serka mascarpone, schłodzonego 2 łyżki cukru pudru 1/2 łyżeczki pasty waniliowej lub 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii Dodatkowo: duże precelki (na rogi(...)połączenia), aż do wyczerpania obu składników. Przygotować formę do muffinek, wyłożyć ją papilotkami. Do każdej papilotki nałożyć ciasta do 3/4 jej wysokości. Piec w temperaturze 180ºC przez około 20 minut, do tzw. suchego patyczka (fot.1) . Wystudzić na kratce. Teraz czas na krem. Śmietanę kremówkę, serek mascarpone, cukier puder i wanilię umieścić w misie miksera. Ubić do powstania gęstego, sztywnego

Świat Ciasta
Kokosowe Muffinki - Babeczki Króliczki/Zajączki na Wielkanoc 435

ulubionego przepisu na muffinki lub skorzystać z tego poniżej. Kokosowe Muffinki - Babeczki Króliczki na Wielkanoc - Składniki:  (ok. 10 muffinek) ciasto: szklanka mąki 110 g masła 1/3 szklanki cukru 2 jajka łyżka mleka cukier waniliowy łyżeczka proszku do pieczenia krem: 250 ml śmietanki 30% 250 g mascarpone fix do ubijania śmietany 3 łyżki cukru pudru ok. 10 łyżek wiórek kokosowych(...)najlepiej łopatką). Gotowym ciastem wypełniamy do połowy papilotki (lub foremki na babeczki) i pieczemy ok. 20-25 minut w 160 stopniach. Gdy muffinki ostygną przygotowujemy masę. Śmietankę ubijamy* pod koniec dodając fix i cukier puder. W osobnym naczyniu miksujemy mascarpone i partiami, delikatnie mieszając dodajemy do śmietany. Do masy wrzucamy wiórki kokosowe i dokładnie mieszamy. Gotowym kremem smarujemy każdą babeczkę

Słodka Strona
kokosek 173

ciasto na pewno zasmakuje amatorom koksu i ciast z alkoholem. Kremowy warstwa kokosowa doskonale łączy się z lekką advocatową pianką i wiórkami białej czekolady. Po prostu rozpływa się w ustach.  *foremka 24*24 cm Składniki: na biszkopt: 2 jajka 1/2 szklanki mąki 1/2 szklanki cukru 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia na krem kokosowy: 700 ml mleka szklanka kokosu(...)Biszkopt nasączyć herbatą wmieszaną z wódką. Wyłożyć krem i wyrównać. Na kremie ułożyć herbatniki. Kremówkę ubić ze śnieżką. Czekoladę rozpuścić nad parą. Do ubitej śmietanki wmiksować najpierw likier a następnie czekoladę. Wyłożyć na herbatniki. Kilka kostek białej czekolady zetrzeć na tarce, wymieszać z kokosem i posypać ciasto. Schłodzić

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Mało obiektywna recenzja - Wino Kawiarnia Pizzeria Adjano 197

mój bąbel uwielbia tam kroczyć (nie tylko ze względu na plac zabaw), zabieramy dziadków na niedzielną popołudniową kawę i desery , i kontemplujemy. To wystarczy. Wróćmy jednak do pizzy. Idealne ciasto, tak jak we Włoszech, ale to już mówiłem. Na smak pizzy i wszystkich innych proponowanych w tym miejscu dań, wpływa przede wszystkim dobór dodatków. Nigdy nie jest przesadzony i zawsze(...)czytałem przed opublikowaniem ten teks, sam siebie niemal spoliczkowałem, że zapomniałem nadmienić o Ich zupach. Już nie zamierzam bardziej słodzić - musicie koniecznie spróbować kremu z papryki i pomidorów, a także z zielonego ogórka. Tak samo jak ciasta na pizzę i tego im na całej linii zazdroszczę...no nie po chrześcijańsku! Ostatnio spotkała nas bardzo miła niespodzianka. Po zjedzonym posiłku, uśmiechnięta

BaRepas
Czekoladowe walentynki - edycja druga ;) 239

miałam, ale całość wyklarowała się dopiero w sklepie. Padło na niezawodne połączenie czekolady i pomarańczy. Muszę przyznać, że i w tym przypadku mnie nie zawiodło. Ciasto wyszło przepyszne! Kruchy, maślany spód, delikatny i puszysty krem pomarańczowy, a to wszystko zwieńczone miękką polewą czekoladową. Mmmm... Poezja :) Kruche kwadraty z lekkim jak chmurka musem pomarańczowym i polewą czekoladową (przepis na dużą blaszkę(...)było ok. 4-5 mm) i wylepiamy nimi blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Ciasto nakłuwamy dość gęsto widelcem i wkładamy do nagrzanego do 180 stopni piekarnika. Pieczemy na złoty kolor, czyli ok. 20 min. Wyjmujemy i czekamy aż ostygnie. W tym czasie możemy przygotować krem. Pomarańcze dokładnie myjemy i z dwóch ocieramy skórkę. Natomiast wszystkie trzy przekrawamy i wyciskamy

Ratunku obiad