ciasto z kremem - 19224 przepisów (strona:687/1282)

Tarta z malinami i borówkami 151

masła. Całość zagnieść, wyłożyć na okrągłą formę do tart.  Włożyć do piekarnika na ok. 30 minut. Piec w temperaturze 180 stopni. Krem budyniowy 2 budynie ugotować w dwóch szklankach mleka Ostudzić.  Wyłożyć na wystudzone ciasto Wierzch posypać malinami i borówkami.  Można całość polać białą czekoladą.  Gotowe ciasto wrzucić na godzinę do lodówki.  www.kuchniasmakow.blogspot.com

Kuchnia smaków
Biszkopt kakaowy 219

Łatwy i szybki przepis na pyszny, domowy biszkopt. Z jakim kremem smakuje najlepiej?…z Waszym ulubionym! , bo nie ma takiego kremu, który nie smakowałby pysznie w połączeniu z kakaowym biszkoptem. Ilość tortów i ciast, do przygotowania których możecie wykorzystać kakaowy biszkopt, jest tak wielka-…jak wielka jest Wasza słodka wyobraźnia. A gdybyście chcieli skorzystać z jakichś podpowiedzi: Zapraszamy

Domowe Torty
ŚWIDERKI SEROWE Z CZARNUSZKĄ 187

Proste świderki z ciasta francuskiego będą doskonałym (i rozkosznie chrupiącym) dodatkiem do kremowych zup, np. do kremu paprykowo-pomidorowego z bazyliową śmietaną . Świderki też nadadzą się wieczór przy piwie :). Przepis ze zdjęciami krok po kroku . Jeżeli przygotowałaś/eś danie z tego przepisu, prosimy o jego zdjęcie :). Wyślij je na adres a.rybinska@gmail.com. Fotografię opublikujemy w komentarzach i na naszym Facebooku

Przepisy Aleksandry
Dacquoise z kajmakiem, daktylami i orzechami włoskimi 476

Dacquoise to rodzaj ciasta, które pochodzi z Francji. Zrobione jest z blatów bezowych z orzechami, przełożonych kremem, czasami z owocami. Ta wersja tortu bezowego jest z serkiem mascarpone z dodatkiem kajmaku, uprażonych orzechów włoskich i suszonych daktyli. Starałam się zrobić tort podobny do tego z cukierni od Sowy. Jak wyszedł ? Jest dosyć słodki, lecz pyyyszny Może nie wygląda pięknie

Oryginalny smak
Drożdżowe rurki z posypką cukrowo-cynamonowo-migdałową 170

się wałkiem i folią aluminiową. Wychodziły takie bransoletki z posypką do chrupania :) Jednak jakiś czas temu kupiłam sobie foremki do rurek z kremem.  Niewysokie, 8 cm mają. I postanowiłam je wypróbować. Super są! Składniki: na ciasto: 260 gramów mąki pszennej 110 ml mleka 15 gramów świeżych drożdży 3 łyżeczki cukru 1 jajko 30 gramów masła (ja dałam margarynę

www.szczesliwakuchnia.blogspot.com
Pieguskowe cupcake 188

Były już cupcake z Oreo teraz czas na Pieguski. Jednak z premedytacją wybrałam te z orzechami laskowymi ponieważ ciasto babeczki jest z czekoladą oraz orzechami laskowymi (mogą być migdały), a do kremu dodałam jakże uwielbianą Nutellę. Jednym słowem uczta dla łasucha . Nowy post Pieguskowe cupcake pojawił się w Wypieki i Rumieńce

Wypieki i Rumieńce
Trifle 176

przepisie na Trifle najważniejszy jest krem, reszta to nasz pomysł, pod warunkiem jednak, że nie zabraknie owoców i ciasta na spodzie. Pierwsze Trifle kupowałam w angielskich supermarketach. W przezroczystych opakowaniach, które pięknie eksponowały kolory tego deseru. O właśnie, Trifle powinno być podawane w szklanych pucharkach lub w jednej większej szklanej misie. Tak, aby patrząc z boku, można było zobaczyć każdą

bistro mama
Marchewkowe babeczki - w przerwie świątecznych przygotowań 149

przerwie jednak warto coś przekąsić, chociaż na chwilę usiąść i odpocząć. Babeczki, które pokazuję pewnie mogłyby wyglądać lepiej, trzeba by popracować nad konsystencją kremu, ale smakują świetnie. Jeśli macie zbędne marchewki, pieczcie babeczki! Składniki (12 babeczek) ciasto 1 szklanka mąki 1,5 łyżeczki cynamonu 1 łyżeczka sody 1/2 łyżeczki soli 1,5 szklanki startej marchewki (ok. 5-6 sztuk średnich

W kuchni wieczorem
Świąteczne pralinki zajączki 206

posypka cukrowa ( zobacz jak ją zrobić ) Babeczki przygotowujemy według przepisu . Ciasto kruszymy na małe kawałki i mocno ugniatając formujemy małe kulki. Jeśli jest ciasto jest zbyt suche (np. lekko wyschnięty biszkopt) można dodać do niego nieco kremu (np. budyniowego ). Gotowe kulki wkładamy na 15 min. do zamrażarki. Czas, kiedy pralinki są w zamrażarce można wykorzystać na zrobienie lukru. Lukier przygotowujemy

Ciastkozercy
TORT BECZKA Z KOSTKAMI LODU 212

Od dłuższego czasu tort ten czekał na mojej liście do wykonania;). Więc gdy tylko nadarzyła się okazja,aby przygotować tort wiedziałam, który to będzie😉. Czasu nie

RAROSSA
Chałwowiec. 155

Biszkopt: 5 jajek  1/2 szklanki cukru drobnego 2/3 szklanki mąki tortowej 1/3 szklanki kakao szczypta soli Krem: 400g chałwy waniliowej 2 budynie waniliowe 750 ml mleka 250 g margaryny(w temp. pokojowej) BISZKOPT Mąkę i kakao przesiewamy i mieszamy ze sobą. Białka oddzielamy od żółtek i ubijamy na sztywną pianę ze szczyptą soli, pod koniec dodajemy partiamy cukier cały(...)sobą mieszamy (drewnianą łyżką) do połączenia składników. Ciasto przekładamy na blaszkę 25x25cm(ze spodem wyłożonym papierem do pieczenia). Pieczemy w nagrzanym do 170 stopni piekarniku przez 40 minut. Następnie wyciągamy i odstawiamy na 10 minut, po tym czasie biszkopt wyciągamy do góry nogami na kratkę tak aby odkleić papier. Pozostawiamy do wystudzenia. KREM 500 ml mleka gotujemy, budynie rozpuszczamy

Moje-pitraszenie
Wytrawne ptysie z kremem jajeczno-orzechowym 207

Kolejna propozycja Wielkanocna - może trochę nietypowa i mało klasyczna, ale naprawdę bardzo, bardzo smaczna. Krem stanowi świetne ptysiowe nadzienie, ale myślę, że równie dobrze sprawdziłby się jako pasta kanapkowa. Składniki: * na ciasto parzone: 200 ml wody szczypta cukru szczypta soli 85 g masła 115 g mąki pszenne 2 duże jajka * na krem: 4 jajka ugotowane na twardo 100 g podprażonych(...)mieszając). Blaszkę wyłożyłam papierem do pieczenia, na który szprycą wyciskałam okrągłe ptysie. Odstające końce ciasta lekko spłaszczałam palcem zwilżonym w zimnej wodzie. Ptysie piekłam 30 minut w piekarniku nagrzanym do 200 stopni (nie otwierając piekarnika w trakcie pieczenia!:)  Gdy ptysie się studziły przygotowałam krem: posiekane jajka zblendowałam z majonezem, jogurtem, mączką orzechową i chrzanem na gładką masę, którą wymieszałam

Kulinarny Pamiętnik
CIASTO PINACOLADA – CIASTO Z KOKOSOWYM KREMEM BUDYNIOWYM, ANANASAMI I GALARETKĄ – bez pieczenia 672

Dawno nie było tu żadnego ciacha z ananasami, więc myślę, że pora nadrobić zaległości. Zwłaszcza, że ananasy to takie owoce, które chyba każdemu z nas przywodzą

Ostra na Słodko
MAZUREK "ŚLIWKA W CZEKOLADZIE" NA RAZOWYM SPODZIE 185

łyżeczki proszku do piecznia   jeśli ciasto nie będzie chciało się 'skleić' można dodać 2-3 łyżki wody Z podanych składników zagnieść ciasto, uformować kulę, owinąć ją folią spożywczą i włożyć do lodówki na ok. 1,5h. Krem śliwkowo-czekoladowy: ~200g suszonych śliwek, bez pestek ~szklanka wrzącej wody ~dwie czubate łyżeczki kakao ~2-3 łyżki fruktozy / 4-6 łyżek cukru(...)swoje śliwki zalałam wodą ok. 22.00 a zmiksowałam je następnego dnia ok. 14.00. Polewa: ~40g białej czekolady ~1/8szkl. mleka (radzę jednak nie dodawać :)) Piekarnik rozgrzać do 180*C. Ciasto wyjąć z lodówki, rozwałkować na prostokąt o wymiarach nieco większych od formy. Blachę wyłożyć papierem do pieczenia, następnie przełożyć na nią ciasto, boki które będą wystawać zawinąć do środka, lekko przycisnąć

chili & sugar
Bezy z truskawkami 403

Tegoroczny sezon truskawkowy otwieram bezami. Super prosta propozycja na pyszny deser: kruchy i delikatny spód bezowy, na górę krem śmietankowy i duużo truskawek! Czy może być

Ciastkozercy