ciasto z kremem - 19224 przepisów (strona:687/1282)

Rurki z adwokatem 204

Rurki w wersji dla dorosłych z pysznym kremem adwokatowym. Kruche, pyszne i najlepiej od razu zróbcie ich więcej. Składniki: 250g mąki pszennej 125g jogurtu naturalnego 125g masła 250g mascarpone 100g śmietany kremówki 36% 75ml likieru adwokat 3 łyżki cukru pudru Olej lub masło do smarowania foremek Mąkę mieszamy jogurtem i masłem, zagniatamy ciasto i wkładamy do lodówki na godzinę. Schłodzone(...)ciasto, tak by pierścienie ciasta zachodziły na siebie i układamy na blaszce – w pozycji leżącej. Pieczemy w nagrzanym do 200*C piekarniku przez 12 minut – aż uzyskają złoty kolor. Śmietankę miksujemy na sztywną pianę, do ubitej dodajemy partiami mascarpone, następnie adwokat i cukier puder. Masa powinna wyjść gęsta, nie wymaga dodatku żelatyny. Odstawiamy przygotowany krem do lodówki.  Upieczone rurki

Gotowanie i blogowanie
Ciasto drożdżowe z jabłkami 76

ciasto wyszło bardzo, bardzo smaczne. Testerzy zwrócili uwagę, że jest niesłychanie elastyczne i sprężyste, pięknie pachnie i ma dużo pysznej kruszonki. Ciasto drożdżowe zjadane, a właściwie pochłaniane jest u nas zawsze z dodatkiem masła, miodu, domowego dżemu lub kremu czekoladowego. Na wierzch drożdżowca ułożyłam plasterki jabłek, ale mogą być to inne owoce, choć należy uważać z ich ilością, zbyt dużo

SprawdzonaKuchnia.pl
Biszkopt z kremem mascarpone i truskawkami 288

Biszkopt zawsze robię według zasady na jedno jajko 2 łyżki cukru i 2 łyżki mąki. Ilość składników zależy od wielkości blachy. W poniższym przepisie użyłam składników

Niebieski kubek z kawa
Weselne inspiracje – Babeczki Różane 186

temperaturę 180 stopni. Metalową formę do muffinek wykładamy papierowymi papilotkami. Wypełniamy foremki ciastem do wysokości około 1 cm od brzegu zostawiając miejsce babeczkom, żeby wyrosły. Foremkę wstawiamy do nagrzanego piekarnika, pieczemy około 25 min. Czas, kiedy babeczki są w piecu, możemy wykorzystać na przygotowanie kremu. Mocno schłodzoną (można nawet włożyć ją na jakiś czas do zamrażarki) śmietanę kremówkę ubijamy(...)śmietanę). Nie polecam kremów z samej śmietany, bo podczas nadchodzących letnich dni ryzykujemy, że nasze babeczki rozpłyną się zanim pojawią się pierwsi goście ;) Po wyciągnięciu babeczek z pieca można upewnić się czy na pewno są upieczone za pomocą drewnianego patyczka do szaszłyków. Wystarczy wbić go w środek, po wyciągnięciu nie powinien mieć przyklejonego surowego ciasta. Gotowe babeczki warto wyciągnąć

Ciastkozercy
Ciasto Świętego Jakuba 614

łyżeczki proszku do pieczenia Beza: 6 białek 3 opakowania kisielu wiśniowego 6 łyżek cukru 2 litrowe słoiki wiśni w kompocie (wydrylowanych) Krem: 1 litr mleka 3 opakowania budyniu śmietankowego 4 łyżki cukru 200 g masła Składniki na ciasto zagniatamy, dzielimy na 6 równych części. każdą musimy rozwałkować na osobnym papierze do pieczenia na prostokąty tej samej wielkości. Białka ubijamy

kruche babeczki
Biszkopt z truskawkami kremem i galaretką 134

Ciasto, które z powodzeniem można przygotowywać cały rok. Jest proste i szybkie w wykonaniu. W zasadzie zmienia się tylko smak galaretki i owoce w zależności od sezonu. Aktualnie oczywiście zaczynają królować truskawki! Składniki (na dużą blachę) Składniki na biszkopt: Jajka 8 szt. Cukier 8 łyżek Mąka pszenna 8 łyżek Proszek do pieczenia ½ łyżeczki Aromat pomarańczowy (kilka kropel) Tłuszcz do formy(...)żółtku. Następnie wsypać mąkę, proszek do pieczenia i kilka kropel aromatu. Tortownicę posmarować tłuszczem, wysypać wiórkami i przelać ciasto. Piec w temperaturze 180 stopni przez około 35 minut. Skropić ponczem (np. z kawy z likierem lub cytryną- około 100 ml) Wykonanie kremu: Zagotować wodę, dodać do niej żelatynę i mieszać dokładnie aż do uzyskania konsystencji pozbawionej grudek. Następnie dodać schłodzone

Tradycyjna Kuchnia
Ciasto pychotka lub jak kto woli Pani Walewska po mojemu. 151

dawna przymierzałam się do tego ciasta, jednak przerażało mnie, bo nie da się ukryć, że jest pracochłonne. Wykombinowałam sobie to tak,  część zabiegów obeszłam. A jak widziałam Agnieszkę jak je wcina, serce rosło i byłam pewna, że to dobry wyrób. :) 400 g herbatników 2 szklanki mrożonych jagód 0,5 słoika dżemu z czarnej porzeczki Beza: 6 białek 3 łyżki(...)następnie alkohol. Taką masą smarujemy jeden placek, przykrywamy drugim ( tym posypanym kokosem) lekko dociskamy i odstawiamy ( najlepiej na noc) do schłodzenia. Ciasto robi się naprawdę szybko, ciastka ułatwiają pracę, do tego najszybszy i niezawodny oraz smaczny krem. Nigdy mnie jeszcze nie zawiódł, zawsze stabilny, smaczny i się nie waży

Dieta moja pasja
KRUCHE BABECZKI z kremem orzechowym 94

Krem orzechowy: 2 jajka,  ¾ szkl. cukru,  ¾ szkl. mleka,  15 dag orzechów włoskich,  200 g masła Dodatkowo :  olej bułka tarta ½ opakowania galaretki o smaku owoce leśne czekoladowe serduszka i perełki do dekoracji  WYKONANIE  Babeczki: Mąkę mieszamy z kakao, cukrem, solą , dodajemy zimną margarynę, siekamy nożem. Następnie dodajemy żółtka i łyżkę śmietany, zagniatamy kruche ciasto(...)najmniej pół godziny. Foremki na babeczki smarujemy olejem, posypujemy bułką tartą. Gotowe ciasto rozwałkowujemy, wycinamy kółka szklanką, układamy w foremkach, dociskając ciasto do boków, środek babeczek nakłuwamy widelcem. Pieczemy ok. 15-20 min. w 180 stopniach. Krem: Jajka ucieramy z cukrem, dodajemy mleko, następnie orzechy- mieszamy. Masę gotujemy na małym ogniu, aż masa się zagotuje, studzimy. Ucieramy masło dodając masę

słodki bratek
Tort czekoladowo malinowy 118

coś lepszego? Czekoladowy biszkopt do tego tortu jest zupełnie inny niż dobrze wam znany biszkopt idealny , ten jest dość ciężki, ale puszysty. Ciasto zawiera olej, który nadaje mu wilgoci, dzięki temu nie trzeba nasączać tortu żadnym ponczem . Krem do tortu przygotowałam ze zmiksowanych malin i bitej śmietany co w efekcie dało bardzo smaczną piankę-mus o intensywnym smaku malinowym. Tort(...)czekoladowo malinowy [feast_advanced_jump_to] 🍫Warianty Wykańczając tort, można go w całości wysmarować kremem, którego używamy do przełożenia warstw. Namawiam jednak do zrobienia polewy czekoladowej , którą częściowo, tylko od góry polewamy nasz tort. Nie pomijajcie czekoladowej polewy, ponieważ wspaniale podkreśla cudowny smak malinowej pianki. Oczywiście dodatkowa porcja owoców na wierzchu również ma wpływ na smak tortu, im więcej malin

SprawdzonaKuchnia.pl
Przekładane ciasto migdałowe z bezą 360

Czas wykonania: 3 h – 3 h 30 min Ilość porcji: 27 kawałków Składniki: Ciasto: 400 g mąki pszennej 3 żółtka 4 łyżki zmielonych migdałów (30 g migdałów blanszowanych) 200 g masła lub margaryny 2 łyżki śmietany 1 cukier wanilinowy 1 łyżeczka proszku do pieczenia Krem: 500 ml mleka 3 łyżki mąki pszennej 2 łyżki mąki ziemniaczanej 2 żółtka(...)masło), ciągle miksując do całkowitego połączenia. Dodać do kremu budyniowego kilka kropel aromatu migdałowego i wymieszać całość za pomocą miksera. Dodatkowo można dodać do masy wcześniej posiekanych orzechów lub płatków migdałowych. Kruchy spód posmarować dżemem (4 – 5 łyżki). Na posmarowane kruche ciasto położyć bezą bez migdałów. Na bezę posmarować masę budyniową

KuchniaWeDwoje.pl
Ciasto z pomidorami i szafranem 195

mąki 200 ml oleju rzepakowego 30 g kakao 1 łyżka proszku do pieczenia 1 łyżka wódki 1/2 łyżeczki szafranu krem 200 ml śmietany 30 % 1 czekolada 50 % kakao dodatkowo wiśnie z soku cukier puder 1. Do przygotowania ciasta użyłam pomidorów z puszki, które wcześniej zwyczajnie zblendowałam. W oryginalnym przepisie znajdują się świeże pomidory ale o tej porze roku

Fiołkowa Kuchnia Małgorzaty
Rurki z kremem. 201

Krem zależy od waszych upodobań ,u mnie zostały nadziane domowym kremem budyniowym. Przepis podpatrzyłam u Małgosi z bloga Na Piecyku – polecam bardzo!. Składniki : na około 30 rurek 2,5 szklanki mąki 125 g masła Szczypta soli 1 szklanka śmietany 18 % Wszystkie składniki wyrabiamy na jednolitą masę. Jeśli ciasto jest za rzadkie dosypujemy mąkę ,ma być elastyczne,ale nie twarde.Zawijamy(...)najcieniej ,wycinamy paski ,wąskie o długości około 20 cm .Przygotowane kawałki nawijamy na rurki zaczynając od najwęższego miejsca ,nakładając lekko ciasto na siebie w górę . Pieczemy w 200 stopniach przez około 20 minut ,aż się delikatnie przyrumienią. Krem: 4 żółtka 200 g cukru , u mnie 100 g 1 l mleka 50 g masła 80 g mąki pszennej 80 g mąki

Ladylaura.
Karpatka z brzoskwiniami 97

ciacha. Padło na karpatkę, która jak wiadomo zawsze się obroni i każdy ją lubi. Wyszło pyszne ciacho z mnóstwem pysznego kremu z domowego budyniu, a całość przełamana słodko-kwaśnymi, mocno dojrzałymi brzoskwiniami. Pyszności! Na blaszke 24x24 cm: Ciasto: 2/3 szklanki mąki (poj. 250ml) 2/3 szklanki wody 75 g masła 4 jajka L szczypta soli Masa: 3 szklanki mleka (poj.250ml(...)łyżką. Piec przez 20 minut, aż powstaną charakterystyczne górki. W czasie pieczenia nie otwierać piekarnika. Upieczone ciasto wyjąć z blaszki i powtórzyć czynność z drugą częścią ciasta. Podczas gdy ciasto się piecze obrać brzoskwinie ze skórki i pokroić w kostkę. Masa. 2 szklanki mleka zagotować. Pozostałe mleko zmiksować z żółtkami i jajkiem, następnie dodać aromat i obie mąki i ponownie

Krylowa Kuchnia
Eklerki 1307

Dziś domowe eklerki z prostego ciasta parzonego. To dla mnie trochę taka cukiernicza magia, że ciasto rośnie tak pięknie bez żadnego proszku, nie wiem jak, ale to działa. I jest pyszne :) Tradycyjnie eklerki nadziewane są cukierniczym kremem crème pâtissière, ja dziś wybrałam do nadziania prosty krem śmietankowy, jeśli jednak wolicie nieco cięższe maślane kremy, poniżej link do budyniowego. Składniki(...)czekolady na polewę Krem budyniowy Przesiewamy mąkę i dodajemy sól. Ocieramy skórkę z jednej cytryny. Do garnka wlewamy wodę, dodajemy masło i skórkę z cytryny. Zagotowujemy. Kiedy płyn już się gotuje jednym ruchem wsypujemy przesianą mąkę i podgrzewamy dalej ciągle mieszając. Powinniśmy otrzymać jednolitą „kluskę”, która bez trudu odkleja się od brzegów garnka. Ciasto odstawiamy do przestudzenia

Ciastkozercy