ciasto z kremem - 19224 przepisów (strona:685/1282)

Pie de limon 226

Pyszna, wilgotna i orzeźwiająca tarta. Jej przygotowanie jest niezwykle proste. Z pewnością zadowoli amatorów serników. Składniki ciasto 220 g mąki 60 g cukru 200 g margaryny 2 żółtka krem 1 puszka słodzonego skondensowanego mleka 100-150 ml soku z cytryny 4 … Czytaj dalej

Fiołkowa Kuchnia Małgorzaty
Deser biszkoptowy 139

Deser biszkoptowy z polewą czekoladową, kremem waniliowym i bitą śmietaną jest niesamowity. Tradycyjny deser pochodzi z Węgier i nosi nazwę Somlói galuska. Zalet ma wiele jest

Smaczne Potrawy
Torcik cappuccino 135

wody i wystudzić. Śmietane ubić z cukrem, zagęstnikami i tężęjącą galaretką. Do ubitej masy dodać 4 łyżki kawy cappucino i delikatnie wymieszać. Blaty ciasta nasączyć roztworem kawy cappucino i ew dodatkiem spirytusu wg uznania. 3/4 kremu przełożyć placki, reszta posmarować górę i boki. Udekorowac wg uznania

Camilla w kuchni
Rafaello na krakersach 307

Wiele lat temu, koleżanka przyniosła do pracy pyszne ciacho. Nawet dała mi przepis, ale ten oczywiście jak to u mnie, szybko się zawieruszył.  Na szczęście

Kuchnia w czekoladzie
Ananasowo-kokosowe tiramisu na rauszu 243

Kolejne pyszne, słodkie ciacho z jednym z likierów Canari. Tym razem wykorzystałam (prawie w całości) butelkę o smaku Pinacolada. Co z tego powstało zobaczycie już poniżej

Kuchnia w czekoladzie
Rafaello na krakersach 696

dodać 150 g wiórków i dokładnie wymieszać. Blaszkę wyłożyć folią spożywczą. Krem podzielić na trzy części. Na dno formy wyłożyć krakersy, przykryć je krem w ten sposób powstaną 3 warstwy. Ostatnią warstwę posypujemy wiórkami   kokosowymi, ciasto przykryć folią spożywczą. W stawiamy do lodówki na co najmniej 3 godziny, a najlepiej na całą noc. SMACZNEGO :) Blaszka 21x32

magiczna kuchnia Kasi
Krem kokosowy 118

Kolejna masa, która pasuje do każdego rodzaju ciast. Polecam Składniki: 2 szklanki mleka 1 szklanka cukru 20 dag wiórków kokosowych 1 kostka masła Wykonanie: Mleko gotować

Tradycyjna Kuchnia
Batoniki musli z bananem 151

dodajemy wszystkie pozostałe składniki, mieszamy, odstawiamy na około 5 minut, żeby płatki napęczniały przekładamy ciasto na blachę wyłożoną papierem do pieczenia rozsmarowujemy równomiernie ciasto do grubości około 0,5 cm (ja użyłam takiej szpatułki do kremu) pieczemy w temp. 200 stopni przez około 25-30 minut wyciągamy blok musli, odklejamy od papieru do pieczenia, przekładamy na deskę i (świeżo naostrzonym

Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistość
Batoniki musli 136

białkowej  KULTURYSTA.COM 85% Whey Protein Sposób przygotowania: Mieszamy ze sobą wszystkie składniki przekładamy ciasto na blachę wyłożoną papierem do pieczenia rozsmarowujemy równomiernie ciasto do grubości około 0,5 cm (ja użyłam takiej szpatułki do kremu) pieczemy w temp. 200 stopni przez około 20 minut /jednak pilnujcie żeby się nie spaliło/ wyciągamy blok musli, odklejamy od papieru do pieczenia, przekładamy

Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistość
ciasto dotyk anioła 26968

Ciasto przelewamy do wyłożonej papierem do pieczenia (samo dno) foremki ( cm). Pieczemy w 17 st. C. przez ok. 30 min. Po upieczeniu odstawiamy ciasto do całkowitego wystudzenia a następnie przekrawamy na dwa blaty. składniki na krem: 500 ml śmietany 18 % 200 g białej czekolady 160 g śmietany w proszku – śnieżki (2 opakowania) 250 g wiórek kokosowych

Domowy Smak Jedzenia
Potrójna SŁODYCZ z pikantną NUtkĄ 189

Składniki: ciasto: 1 kostka masła 6 żółtek 0,5 kubka cukru muscovado 6 łyżek kakao 2 budynie śmietankowe 3 łyżeczki proszku do pieczenia 2 kubki mąki

Luźna Kuchnia
Lemon curd 154

myślą o herbacie z cytryną i sokiem malinowym ;) Ale co tam, mam nadzieję, że mi wybaczy podkradzenie kilku, a dokładnie 4, sztuk cytryn. Krem ten można wykorzystać do wielu potraw, zaczynając od najprostszej - naleśniki, gofry, ciasta, ciasteczka, serniki, bezy czy po prostu dodać do jogurtu-to chyba moja najlepsza wersja :) i do tego pokruszona beza-niebo w gębie! 'lemon curd

CookYourself
Łatwe ciasto waniliowe bez jajek 610

pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez ok. 50 minut do tzw. 'suchego patyczka'. Wyciągamy i odstawiamy do ostygnięcia. Gotowe! :) Gotowe ciasto można posypać cukrem pudrem, polać karmelem lub przekroić i przełożyć ulubionym kremem.  Przepis bierze udział w akcji

My Culinary Art
Łakotkowa tarta z mascarpone i owocami lata 140

Kolejny przepis z cyklu łatwych, ekspresowych, robiących wrażenie i szybkoznikających :) Spód to sprawdzony już przeze mnie przepis , czyli skruszone Łakotki, krem z mascarpone to już klasyk, do tego letnie owoce i pyszne ciasto gotowe w kilkanaście minut :) Czytaj więcej

bistro mama
KREM KASZTANOWY Z WANILIĄ 171

wyrazistym smak … słodki, ale absolutnie nie przesłodzony …. Dziś mam dla Was swoją wersję kremu kasztanowego! Jest fantastycznym zamiennikiem dla znanych kremów czekoladowych! Świetnie pasuje do świeżego pieczywa … do naleśników … deserów , a nawet ciast . Spróbujcie! Warto! SKŁADNIKI: * jadalne kasztany – 300 g * woda – ok.200 ml * cukier puder – ok.150 g * wanilia – 1 laska * śmietana kremówka

Ostra na Słodko