ciasto z kremem - 19224 przepisów (strona:531/1282)

"Leśna Pokusa" - Tarta bez pieczenia 421

przepyszna tarta na kruchym czekoladowym spodzie, z wybornym, puszystym kremem z białej czekolady i całym mnóstwem leśnych, kwaskowych owoców. Poezja smaku! Tarta nie wymaga pieczenia, krem jest również bardzo prosty do wykonania. Idealne ciasto na upalne popołudnie. Kto się skusi ? ;) Polecam! Składniki: Ciasto: 300 g kruchych czekoladowych ciasteczek typu Oreo (najlepiej z czekoladowym nadzieniem)   75 g gorzkiej czekolady(...)formy do tarty o średnicy 28 cm wyłożyć papierem do pieczenia. Wylepić całą formę powstałą ciasteczkową masą (łącznie z boczkami). Schłodzić w lodówce przez 30 minut, aż spód stwardnieje. Krem z białej czekolady: 350 g schłodzonej śmietany kremówki 36%  250 g schłodzonego serka mascarpone 100 g białej czekolady oraz: 400 g leśnych owoców np. maliny, borówki, jeżyny, jagody Czekoladę

maniapieczenia
Imbirowa zupa krem z kurczaka i kukurydzy 198

Imbir stosowany jest w leczeniu przeziębień oraz stanów grypowych oraz zwiększa ukrwienie mózgu, przez co jest naturalnym środkiem wspomagającym pamięć oraz koncentrację. Składniki: 4 średnie ćwiartki

kgwjanczewo
Markizy piernikowo - pistacjowe 81

temu na lody pistacjowo - śmietankowe z granatami. Warstwa kremu pistacjowego gęsta, kremowa, wyrazista, a jaka zielona! Stwierdziłam, że ciekawym byłoby połączenie tych smaków w cieście, chociażby torcie,  śmietanowo - pistacjowym. Znalazłam więc recepturę na krem pistacjowy. Kupiłam pistacje, białą czekoladę i zgodnie z przepisem powstał słoiczek kremu. Na pieczenie tortu, zabawę w ubijanie masy śmietankowej, nie miałam czasu. Ale mój

Kronika Piekarnika
ciasto francuskie z bajecznym kremem z owocami 152

Przyznaję się bez bicia - ten krem mnie onieśmielił. Tylko trzeba przyznać słodki tak bardzo, że wystarczy dosłownie malutki kawałeczek jest wystarczający. Ciasto robi się błyskawicznie, tylko trzeba odrobinę dłużej poczekać, aż wszystko stężeje.  Składniki: ciasto francuskie 2 tabliczki białej czekolady 1 opakowanie serka mascarpone (250 g) owoce sezonowe - u mnie maliny  Przygotowanie: ciasto francuskie rozłożyć w naczyniu żaroodpornym

Gotowanie z pasją
Łatwe ciasto bez jajek 110

mega szybkie ciasto – bez miksera, na jedną keksówkę. Takie w sam raz na weekend, zawsze ktoś może wpaść… Lubię takie rozwiązania, bo do ciasta można wrzucić bakalie, tarte orzechy, ulubione aromaty, przełożyć kremem, zrezygnować z kakao, sypnąć maku. Polecam lukrowanie, polewanie czekoladą, obsypywanie wiórkami, tartymi orzechami, proszę bardzo. Ciasto łatwe, szybkie, smaczne. Łatwe ciasto bez jajek poleca się

Zasmakuj Kuchni
Chleb dyniowy AIP (paleo, bez jajek) 358

łyżeczki Roztop olej kokosowy i wyrób ciasto z wszystkich składników poza sodą i octem. W zależności od jakości i stopnia wilgotności posiadanych składników konsystencja ciasta może się różnić – postaraj się osiągnąć dość gęsty krem. Dodaj sodę, zamieszaj, a następnie ocet albo sok z cytryny i ostatni raz dobrze wymieszaj. Ciasto przełóż do wysmarowanej tłuszczem foremki

PaleoSMAK
Ptyś z bitą śmietaną i truskawkami 204

Dodajemy po jednym jajku mieszając aż całkowicie się wchłoną. Ciasto przekładamy do przygotowanej tortownicy . Piekarnik nagrzewamy do 220 stopni i pieczemy ok.15 minut. Studzimy. Przygotowujemy krem. Ubijamy śmietankę z ziarenkami wanili. Wykładamy na ostudzone ciasto. Na wierzch układamy truskawki...smacznego:)     Pomysł zaczerpnięty z czasopisma "Moje gotowanie

Anioły w kuchni
Orzechowa tarta 218

ciasto nie może się nie udać! A orzechy i miód to niebo w gębie.  składniki na ciasto: 2 szklanki mąki 2 łyżki cukru szczypta soli 1/2 kostki miękkiego masła 1,5 łyżeczki octu jabłkowego 6 łyżek zimnej wody składniki krem: 150 g migdałów 150 g orzechów pekan 50 g orzechów laskowych 1 łyżka masła torebka cukru(...)misce ubić jajko z żółtkami, cukrem i cukrem wanilinowym. Dodać miód i płynne ostudzone masło. Orzechy posiekać dość grubo i połączyć z kremem - dobrze wymieszać drewnianą łyżką. Krem orzechowy wylać na ciasto i piec w rozgrzanym piekarniku na 160 C przez 50-55 minut. Tartę ostudzić i posypać cukrem pudrem.  Smacznego

Niezły Młynek
Pomarańczowiec z brzoskwiniami 174

Bardzo wilgotne ciasto, o intensywnym zapachu pomarańczy. Przełożone kremem budyniowym z kawałkami brzoskwiń. Składniki: pomarańcze 4 szt, orzechy włoskie mielone 1 szklanka, biszkopt (składniki na jeden biszkopt): jajka 4 szt, cukier 3/4 szklanki, kakao 1 łyżka, bułka tarta 5 łyżek, mąka pszenna 2 łyżki, proszek do pieczenia 1 łyżeczka, 1 część pomarańczy, 1 część orzechów, masa: mleko 500 ml, budyń(...)stopniowo dodajemy po jednym żółtku. Do masy jajecznej dodajemy 1 część lekko odciśniętych pomarańczy oraz  1 część zmielonych orzechów, na koniec dodajemy suche składniki i mieszamy do połączenia. Ciasto wylewamy na wyłożoną papierem do pieczenia blaszkę i pieczemy w 180 st.C przez 45-60 min. Do suchego patyczka. W ten sam sposób pieczemy 3 biszkopty. Mleko z cukrem nastawiamy

kulinarne odsłony pati
Tort bezowy z pieczonym rabarbarem, śmietaną i pistacjami 193

którą bardzo lubię, używałam też białek w proszku i tych pasteryzowanych, w kartoniku. Delecta zadbała o eleganckie wizualnie opakowania, bardziej chwytające oko, nowoczesne, kobiece i delikatne. Nie kupiłabym tego ciasta tylko dla opakowania, ale je dostałam – więc przetestowałam. A w testach – jak zwykle ochoczo – pomagał mi Charlie Gibson;) Piekarnik rozgrzewamy do 110⁰C z termoobiegiem (finalnie otrzymamy(...)bijącą sztucznością po języku. Na blachę do pieczenia położyłam papier, odrysowałam od talerza do zupy dwa średniej wielkości okręgi – jak już chciałam tort, to pomyślałam o dwóch warstwach i kremie. Rozłożyłam po pół porcji masy bezowej w każdy okrąg, rozsmarowałam na wysokość mniej więcej 3-3,5cm. Wstawiłam do rozgrzanego piekarnika. Po 20 minutach zobaczyłam że oba krążki lekko się

Karo in the Kitchen
Ciastka z kremem russel kawowym 176

kremem russel z dodatkiem kawy, obtoczone w wiórkach kokosowych. Wyglądem przypominają makaroniki. Najlepsze jeszcze tego samego dnia kiedy zostały sporządzone. Polecam 😊 Składniki: Ciasto: 400 g mąki tortowej 250 g masła 2 żółtka 1 łyżka śmietnay 18% Krem russel kawowy: 2 jajka 200 g masła  2 łyżki naparu z kawy  100 g cukru Lukier: 1 białko(...)zagnieść rękoma. Owinąć folią spożywczą i schłodzić w lodówce przez 30 minut. Ciasto rozwałkować na grubość 2-3 mm i wycinać małe kółka. Połowę wyciętych ciastek posmarować z jednej strony lukrem. Piec w temperaturze 180ºC przez około 15 minut, aż lukier się zarumieni. Wyjąć, odstawić do ostygnięcia. Krem russel kawowy: Jaja wybić, wymieszać z cukrem. Do rondla wlać odrobinę wody

Słodka Strefa
Ciastka z kremem russel kawowym 195

kremem russel z dodatkiem kawy, obtoczone w wiórkach kokosowych. Wyglądem przypominają makaroniki. Najlepsze jeszcze tego samego dnia kiedy zostały sporządzone. Polecam 😊 Składniki: Ciasto: 400 g mąki tortowej 250 g masła 2 żółtka 1 łyżka śmietnay 18% Krem russel kawowy: 2 jajka 200 g masła  2 łyżki naparu z kawy  100 g cukru Lukier: 1 białko(...)zagnieść rękoma. Owinąć folią spożywczą i schłodzić w lodówce przez 30 minut. Ciasto rozwałkować na grubość 2-3 mm i wycinać małe kółka. Połowę wyciętych ciastek posmarować z jednej strony lukrem. Piec w temperaturze 180ºC przez około 15 minut, aż lukier się zarumieni. Wyjąć, odstawić do ostygnięcia. Krem russel kawowy: Jaja wybić, wymieszać z cukrem. Do rondla wlać odrobinę wody

Słodka Strefa
Makowiec z masą kawową – kuchnia podkarpacka 120

czasach kryzysu, dodawano kawę fusiastą, przez co w kremie wyczuwalne były odrobinki gorzkiej kawy. Przepisem na makowiec w Korso Kolbuszowskim (nr 50/2018) podzieliły się panie z Koła Gospodyń Wiejskich w Cmolasie. Makowiec z masą kawową – kuchnia podkarpacka Makowiec z masą kawową – kuchnia podkarpacka Składniki na blaszkę 25x35 cm: Ciasto: 12 jajek 300 g cukru pudru 9 łyżek bułki tartej(...)Miękkie masło miksujemy z zaparzoną kawą stopniowo dodając przestudzoną masę jajeczną. Na pierwszy blat makowca wykładamy 3/4 masy kawowej, przykrywamy drugim blatem i rozsmarowujemy pozostały krem. Posypujemy go mielonymi lub siekanymi orzechami włoskimi. Ciasto przechowujemy w lodówce, ale wyciągamy je pół godziny przed podaniem. Makowiec z masą kawową – kuchnia podkarpacka   Więcej podkarpackich ciast – tych nowszych i tych starszych

Trzeci talerz