ciasto z kremem - 19224 przepisów (strona:526/1282)

Cake Pops - Ciasteczkowe Lizaki 177

czyli - CAKE POPS. U mnie w wersji czekoladowej. Miłej zabawy, bo tak najlepiej opisać przygotowania Cake Pops :)      Składniki na 12 sztuk: 200 gr pokruszonego ciasta (suchego, bez kremu np.czekoladowe) 50 gr serka mascarpone 50 gr mlecznej czekolady 200 gr czekolady do obtoczenia(mleczna, gorzka lub biała) 1 łyżka oleju patyczki lub małe poapilotki kolorowe posypki Pokruszone

Zabawa smakiem
ORZECHOWO- KOKOSOWA PYCHOTKA 908

cukru pudru 1 łyżeczka proszku do pieczenia *ciasto kokosowe: 5 białek 1 szkl cukru 20 dag wiórek kokosowych *ciasto orzechowe: 15 dag orzechów 5 białek 2 łyżeczki bułki tartej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 3 łyżki cukru *krem: 2 szklanki mleka cukier waniliowy 5 żółtek budyń śmietankowy 3 łyżki cukru 2,5 łyżki mąki 2 kostki margaryny dodatkowo: polewa czekoladowa(...)Rozsmarowujemy na blachę, pieczemy ok 30 minut w 160 st. *orzechowe:Połowę orzechów posiekać, połowę zemleć. Białka ubić, dodać cukier i resztę składników. Rozsmarować ciasto na blasze, piec ok 30 minut w 170 st. *krem: W pół szklanki rozrobić budyń z żółtkami i mąką. Resztę mleka zagotować z cukrami. Na gotujące mleko wlać rozrobiony proszek. Energicznie mieszać żeby nie było

Z Majeczką w kuchni
Babeczki wielkanocne 122

wielkanocnym stole ale też są bardzo smaczne, a ich zielone wnętrze zaskoczy nie jednego gościa. Do tego są naprawdę proste i szybkie do przygotowania, a krem w niezmienionej formie przetrwa nawet 3 dni.  Ciasto (na ok 12 babeczek): 3/4 szklanki mąki pszennej 3/4 szklanki mąki ziemniaczanej 3/4 szklanki oleju 1/2 szklanki cukru  3 jaja  1 łyżeczka proszku(...)ładniejszy kolor), dodajemy do ciasta i całość dokładnie mieszamy. Formę do muffinek wykładamy papilotkami (polecam firmy Stella), a każdą papilotkę napełniamy ciastem do ok 2/3 wysokości. Pieczemy przez 25 minut w 180 st. C do tzw. suchego patyczka. Krem: 200 ml śmietany 30% 100 g serka kanapkowego (proponuję poszukać takiego bez dodatku soli) 1 łyżka cukru pudru opcjonalnie kolorowe jajeczka

Cynamonowe szczęście
CIASTO MARCHEWKOWE Z NADZIEWANYMI GRUSZKAMI 111

Lubicie ciasto marchewkowe? Ja bardzo! Zarówno takie „solo” prosto z piekarnika, jak i oblewane czekoladą albo przekładane pysznym kremem mascarpone. Dziś przygotowałam dla Was coś specjalnego! Ciasto wyszło tak pyszne, że zniknęło u mnie zaraz po zdjęciach! Każdy ( serio! ) dobierał sobie dokładkę! Jest fantastycznie puszyste i delikatne, a nadziewane gruszki dodają mu niezwykłego smaku i niespotykanego wyglądu! Gorąco

Ostra na Słodko
ciasto 3 bit z kremem z milky way 133

serii ciast bez pieczenia ..Polecam ciasto z serii 3 bit bez pieczenia z kremem milky way oraz kajmakiem..bardzo smakowite połączenie..i szybkie w wykonaniu..nie tylko dla osób preferujących ciasta bez pieczenia .. składniki: 2 paczki herbatników maślanych /500 g/ 1/2 opakowania kajmaku/200-250 g/ 1 słoik dżemu/ulubionego u mnie wiśniowy/ składniki polewa: 1 czekolada gorzka

Ugotujmy Coś
Mini-ptysie 175

Mała przekąska na słodko🙂 Składniki ciasto: woda 1 szt masło 100 g mąka pszenna 1 szkl jajka 4 szt sól 1 szczypta krem: masło 3/4 kostki budyń waniliowy 1 op … Czytaj dalej Mini-ptysie

czarrna od kuchni
Ciasto 3 bit – zdecydowanie najlepsze ciasto bez pieczenia! 4061

najlepszy i praktycznie najprostszy deser jaki miało okazje zjeść Ciasto składa się z kilku warstw herbatników pomiędzy którymi znajdują się masa krówkowa, krem budyniowy oraz bita śmietana posypane warstwą startej czekolady. Niebo w gębie! Ciasto 3 bit – Składniki Składniki na masę budyniową: 1/2 litra mleka 120 gram cukru (6 czubatych łyżek) 2 żółtka 45 gram mąki ziemniaczanej (3 łyżki(...)słodkiej śmietanki do ubijania 30 – 36% 1 opakowanie cukru wanilinowego 1 łyżka cukru pudru 3 opakowania śmietan-fixu kilka kostek gorzkiej czekolady (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Ciasto 3 bit – Wykonanie Jeśli stosujemy mleko skondensowane należy je gotować na małym ogniu przez około 3 godziny. Jeśli korzystamy z gotowej masy krówkowej, nie trzeba jej gotować, tylko podgrzać

To Musisz Wiedzieć
Pani Walewska 116

ciasto dzielimy na pół i rozwałkowujemy 2 placki, które następnie przekładamy do formy 23x33 cm. Oba smarujemy dżemem, a na dżem wykładamy po połowie bezy i posypujemy bakaliami (można również ostrożnie wymieszać bakalie z bezą i dopiero wykładać na placki). Pieczmy w temp 160 st. C przez ok 35 minut. Posiadacze piekarnika z termoobiegiem mogą upiec oba placki jednocześnie. Krem

Cynamonowe szczęście
Ciasto Staszka 168

posypaną mąką lub do  małych okrągłych foremek. Piec 40 minut w temp. 180 st. C. Kawę  zaparzyć w małej ilości wody (1/2 filiżanki). Gdy ciasto ostygnie,  nasączyć je kawą. Zrobić krem: szklankę mleka zagotować z połową  szklanki cukru. Pół szklanki mleka rozmieszać z czterema łyżkami mąki.  Wlać do mleka z cukrem i zagotować, mieszając. Ostudzić(...)łyżki) i czterema łyżkami  wody. Wiórki kokosowe wysypać na patelnię. Dodać 2 łyżki masła lub  margaryny i pół szklanki cukru. Smażyć kilka minut. Masę wyłożyć na  ciasto, na wierzch wyłożyć zasmażone wiórki. Smacznego

Zielona Kuchnia
Cycki murzynki 184

cieście wykorzystamy nadmiar białek, jeśli oczywiście takie posiadamy:) Składniki na ciasto: 5 białek ubitych na pianę 1/2 szklanki cukru 10 dag kokosu 1 szklanka suchego maku (nie mielonego) 1 łyżeczka proszku do pieczenia Przygotowanie : Do ubitych białek dodawać stopniowo cukier, kokos i mak oraz proszek do pieczenia - utrzeć razem Masę rozsmarować cienko w blaszce na papierze do pieczenia Piec(...)szklance mleka Resztę mleka zagotować i wlać budyń, zagotować- dobrze mieszać Masło utrzeć z cukrem pudrem i dodawać po łyżce przestudzonego budyniu- ucierać razem Na upieczoną warstwę ciasta makowego rozsmarowujemy krem  Na wierzchu układamy ciastka delicje( można namoczyć je w alkoholu). Jeśli nie dysponujemy akurat budyniem to możemy zrobić krem z 1 i 1/2 szkl. mleka, 2 łyżek mąki

Proste Potrawy
Poniedziałek, weekend w domu rozleniwia… 188

jestem w domu to muszę coś upiec, nie zadowalają mnie już pierniki z dżemem ani szarlotki-choć jakby ktoś miał przepis na taką pyszną szarlotkę z kremem budyniowym i karmelem na kruchym cieście, taką aby te jabłka pozostały pyszne i twardziutkie to będę wdzięczna:-). Więc po długich poszukiwaniach postanowiłam upiec ciasto o nazwie Milky way, korciło mnie bounty(...)dalej ubijać. Dodać żółtka i jeszcze ubijać. Następnie dodać mąkę pszenną, proszek do pieczenia i kakao (najlepiej wszystko razem przesiewać przez sitko bezpośrednio do masy jajecznej). Delikatnie wymieszać. Ciasto wlać do wysmarowanej tłuszczem prostokątnej formy o wymiarach 25 na 36cm. Włożyć do nagrzanego piekarnika i piec około 25 minut w temperaturze 170 stopni C. Ostudzić i podzielić na 2 części

sierotka maRysia w kuchni
Tort migdałowo-miodowy z suszonymi żurawinami 75

pieczemy około 15 minut , do chwili, aż masa nabierze ciemnozłotego koloru. Ciasto wyjmujemy z tortownicy i usuwamy papier do pieczenia. Możemy udekorować np. kremem orzechowym ,ale wydaje mi się, że jest to niepotrzebne. Ciasto będzie znikało szybko, ponieważ jest niezwykle pyszne. Możemy wyczuć w nim całą dobroczynną moc jaka płynie z suszonych owoców i chrupiących orzechów w miodzie. Na zdjęciach

Z Kuchni Do Kuchni
Kostka królowej,ciasto bez piekarnika 83

Nazwa sama za siebie już wszystko mówi. Ciasto, iście godne królewskiego podniebienia. Bardzo delikatne,pyszne. Nie wymaga pieczenia:) Składniki Krem budyniowy 6 żółtek 1 czubata(...)łyżka mąki pszennej 3 czubate łyżki mąki ziemniaczanej 400 ml mleka 200 ml kremówki 150 g cukru 1 op cukru waniliowego 200 g masła Krem mascarpone 250 g mascarpone 3 … Czytaj dalej Kostka królowej,ciasto bez piekarnika

gotuj ze mną
Przepisy z czereśniami 119

ułatwić Wam poszukiwania :) Udanych wypieków :) Sernik z czereśniami Placki serowe z czereśniami Ciasto z czereśniami i czekoladą na kefirze Knedle z czereśniami Tarta z kremem czekoladowym i czereśniami Dżem czereśniowy z nutą wanilii Kruche ciasto z czereśniami i budyniem

My simple kitchen
Proste ciacho dla zabieganych 123

ochota na coś słodkiego. W smaku przypomina nieco kremówkę, ale dzięki dodatkowi dżemu, nie jest za słodkie. Świetne do popołudniowej kawy :) SKŁADNIKI: 2 opakowania ciasta francuskiego mały słoiczek kwaśnego dżemu ( u nas porzeczkowy) gotowy krem karpatka do gotowania kostka masła 100 ml śmietanki 30 % łyżka cukru pudru 1 łyżeczka żelatyny Krem karpatka przygotowujemy według wskazówek producenta. Studzimy. Masło ucieramy, stopniowo(...)dodajemy zimny krem karpatkowy.  Żelatynę rozpuszczamy w odrobinie gorącej wody i zostawiamy do przestygnięcia.  Ciasta francuskie rozwijamy i delikatnie nacinamy na równe kwadraty. Chodzi jedynie o to, aby zaznaczyć kawałki ciasta, dzięki temu będzie się później ładnie kroiło. Pieczemy według przepisu na opakowaniu. Na wystudzony blat francuskiego ciasta wykładamy gotową karpatkową masę, Schładzamy przez 15 min, aby stężała

Kuchnia od dwojga
Ptysie z kremem cytrynowym ( lemon curd ) i bitą śmietaną 168

Składniki: Krem cytrynowy: 3 cytryny, 2 całe jajka, 2 żółtka, 100g masła niesolonego, 100-150g cukru ( dosłodzić według własnego smaku ). Ciasto parzone: 250ml wody, szczypta soli, 100g masła niesolonego, 200g mąki pszennej tortowej,, 5 jaj. Bita śmietana: 250ml schłodzonej śmietanki 30%, 2 łyżki cukru pudru. Ponadto: cukier puder. Przygotowanie

W kuchni u Moniki
Piernik przekładany kremem i powidłami 371

karobem (jeśli używamy sproszkowanego), całość przesiać przez sito i niewielkimi partiami dodawać do cały czas ucieranej masy. Białka ubić z odrobiną soli na sztywną pianę, dodawać partiami do ciasta piernikowego i delikatnie wymieszać. Gotową masę piernikową delikatnie przełożyć do wysmarowanej masłem i obsypanej mąką keksówki Piec w piekarniku nagrzanym do 160 ºC przez 50 - 60 minut. Po upieczeniu wyjąć(...)piekarnika,wystudzić i przekroić na trzy części. Zazwyczaj jedną część pozostawiam nieco grubszą niż dwie pozostałe. Ścinam, też wszystkie nierówności górnej warstwy, ale nie jest to konieczne   Składniki kremu budyniowego 2 budynie o smaku śmietankowym lub waniliowym 500 ml mleka 150 g miękkiego masła lub margaryny Przygotowanie kremu budyniowego Przygotować budyń wg przepisu na opakowaniu, ale używając połowę podanego

Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
Piernikowy torcik czekoladowy z pomarańczowo-śliwkową nutą 174

masa była bardziej zbita możecie dodać pół łyżeczki mąki ziemniaczanej. Ciasto przecinamy wzdłuż na pół. Przekładamy powidłami. Wierz oraz boki pokrywamy dokładnie kremem czekoladowym. Przechowujemy w lodówce, przed podaniem najlepiej wyciągnąć wcześniej ciasto aby doszło do temperatury pokojowej

Mania Gotowania
Stefanka 154

Przepis na Stefankę znalazłam na blogu Domowe Wypieki. Przepis bardzo mnie zaciekawił, ponieważ bardzo lubię   takie połączenia. Kruche ciasto, powidła,   beza, no i krem czekoladowy… czego można chcieć więcej :) Ciasto trochę zmodyfikowałam, przede wszystkim zredukowałam ilość cukru. Efekt przerósł moje oczekiwania. Ciacho jest pyszne i bardzo efektowne.   Przypomina mi mazurka. Można zrezygnować z piany z białek

Mania Gotowania

Proponowane wyszukiwania