ciasto z kremem - 19224 przepisów (strona:532/1282)

Drożdżowy zwijaniec z czekoladą 104

formę kładziemy pierwszy placek drożdżowy, rozsmarowujemy połowę masy czekoladowej, zostawiając centymetrowy czysty pasek na brzegu ciasta. Brzeg ciasta smarujemy białkiem wymieszanym z mlekiem, nakładamy drugi placek ciasta, i zlepiamy brzeg. Placek smarujemy resztą kremu czekoladowego, również zostawiając centymetrowy czysty pasek na brzegu, który smarujemy białkiem i nakładamy ostatni placek, zlepiamy dokładnie brzegi. Na środku placka układamy maleńki talerzyk lub miseczkę

SprawdzonaKuchnia.pl
JAGODOWO – MALINOWE TRIO Z KOKOSOWĄ PIANKĄ 414

masłem i cukrem, w reszcie rozpuszczamy budynie z jajkami oraz obiema mąkami. Mieszankę wlewamy na gorące mleko i cały czas mieszając gotujemy budyń, lekko studzimy. Schłodzone ciasto pokrywamy kolejną warstwą herbatników i wylewamy krem budyniowy, wygładzamy, przykrywamy ostatnią warstwą herbatników i wstawiamy do lodówki. 3 WARSTWA: Zimną śmietanę ubijamy na puch, dodajemy cukier oraz śmietan fixy i ubijamy na sztywno

Ostra na Słodko
Kostka cappuccino 305

Opis: Pyszna warstwa kremu Cappuccino połączona z dwoma biszkoptami, nieco przypominającymi Brownie i wszystko to połączone warstwą bitej śmietany. Całość uzupełnia starta czekolada. Składniki: Składniki na biszkopt: 130 g ciemnej czekolady 200 ml mleka 220 g mąki 5 jaj 2 łyżeczki proszku do pieczenia Składniki na bitą śmietanę: 100 ml śmietany kremówki 36% 1 łyżeczka żelatyny 1 łyżka cukru Składniki(...)Mąkę mieszamy z proszkiem do pieczenia i też powoli dodajemy do masy z jajek. Powstałą masę przelewamy do wyłożonej papierem blachy do pieczenia. Piekarnik nagrzewamy do temperatury 180 stopni. Ciasto pieczemy przez 20-25 minut. Po upieczeniu studzimy i przekrawamy na dwie części. Dół zostawiamy trochę grubszy. Następnie przygotowujemy bitą śmietanę. Śmietanę kremówkę ubijamy z cukrem. Gdy śmietana będzie sztywna

Ciastka i ciasta
Tort Rafaello na herbatnikach z adwokatem 290

Pierwszy raz jadłam ten tort na urodzinach mojej przyjaciółki Iwonki, zrobiony był przez jej narzeczonego " class="wp-smiley" style="height: 1em; max-height: 1em;" /> Ciasto jest super i na pewno nie jeden raz zagości na moim stole " class="wp-smiley" style="height: 1em; max-height: 1em;" /> Czas wykonania: 2 h (+ czas oczekiwania) Ilość porcji: 12 kawałków(...)nałożyć 1/3 masy. Na masę jeszcze raz warstwę herbatników i kolejną porcję masy. Na końcu resztę herbatników, a na wierzch wyłożyć krem i całość ozdobić wiórkami kokosowymi. Ciasto przykryte folią odstawić do lodówki na kilka godzin. Krok po kroku: 1. Wymieszać mąki i żółtka w mleku 2. Rozpuścić cukier

KuchniaWeDwoje.pl
Najlepsze lody o smaku kremówki 146

Polskę na Mistrzostwach Europejskich. Pomyślałem o klasycznym polskim deserze, którego lodową wersję chcę promować w europejskim finale. Rozpocząłem od smaku masy lodowej, który miał naśladować smak kremu, dla dopełnienia kompozycji użyłem pokruszonego ciasta francuskiego. - Jak zaczęła się Pana przygoda z produkcją lodów?  - Pochodzę z rodziny o tradycjach lodziarskich, od ponad 25 lat prowadzimy w Ząbkach lodziarnię pod nazwą Palermo

Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
Sernik na zimno Oreo 386

Dziś zaproponuję idealne ciasto na lato. Smaczny i efektowny, czarno-biały sernik na zimno, na chrupiącym spodzie, z dodatkiem kawałków ciasteczek Oreo, zatopionych w masie serowej - wykończony delikatną warstwą bitej śmietany. Składniki na chrupiący spód: 80 g sucharów 140 g kremu czekoladowego Nutella Masa serowa: 1 kg serka mascarpone 400 g śmietany kremówki 30% 2 łyżki żelatyny 3 łyżki cukru(...)czasie przygotować masę śmietanową. Schłodzoną śmietanę kremówkę i odłożone wcześniej 2 łyżki serka mascarpone umieścić w misie miksera. Ubijać do momentu otrzymania sztywnego kremu. Pod sam koniec ubijania dodać cukier puder. Wyjąć ciasto z zamrażalnika i na dobrze ściętą masę czekoladową, rozprowadzić warstwę masy śmietanowej (zostawiając część bitej śmietany do dekoracji). Wyrównać  (fot.8) . Wierzch ciasta udekorować bitą śmietaną

Świat Ciasta
Fit torcik z kremem kokosowym i malinami 202

W ramach weekendowego relaksu mam dla was taki wspaniały torcik. Nieskromnie wyznam, że ten tort naprawdę mi się udał :D Smakuje rewelacyjnie i okazał się prawdziwym

Healthy food explorer
Kruche babeczki z kremem mascarpone i truskawkami 337

Lato to dla mnie czas kruchych babeczek z kremem i owocami. Piecze się je szybko, wystarczy kilkanaście minut, a kruchego ciasta można przygotować więcej niż potrzeba do jednorazowego wypieku - nie traci na wartości przechowywane w lodówce kilka dni, można je też podzielić na porcje i zamrozić. Tym razem babeczki wypełniłem delikatnym kremem z bitej śmietany i serka mascarpone. Do dekoracji(...)babeczki lekko się zrumienią (potrwa to ok. 15-20 minut). Jeśli zauważycie, że brzegi ciasta rumienią się zbyt szybko, przykryjcie babeczki arkuszem folii aluminiowej. Gotowe babeczki wyjąć z pieca, lekko przestudzić, a następnie wyjąć z foremek, po prostu je odwracając. By napełnić je kremem, musimy poczekać, aż całkiem wystygną. Krem: Zimną śmietankę (powinna stać w lodówce co najmniej dobę) ubić

W SMAK
#MINI TORTY# SZPINAKOWE BABECZKI NASĄCZONE MIĘTĄ Z KREMEM MASCARPONE Z LIMONKĄ 175

Skusicie się na zielone mini torciki o orzeźwiającej nucie mięty i limonki? Ciasto wykonałam na bazie szpinaku, który nadał mu pięknego koloru, jednakże w smaku jest niewyczuwalny, za to wysuwa się lekki aromat mięty. Biszkopciki nasączyłam naparem z miętowej herbaty i przełożyłam kremem z bitej śmietany z mascarpone, serek ten, fajnie ją usztywnił i nadał kremowości. Krem doprawiłam limonką(...)olej miksuję jajka z cukrem, gdy utworzą puszystą jasną masę dodaję szpinak i ekstrakt z wanilii dodaję mąkę i mieszam wszystko łyżką przekładam ciasto do papilotek piekę 25 minut w 170 stopniach C. SKŁADNIKI NA KREM ŚMIETANOWY Z MASCARPONE I LIMONKĄ: 400 ml. śmietanki 30%, lub 36%  (bardzo zimnej) 100 ml. mascarpone limonka, sok i otarta z niej skórka

Upiecz sobie babeczkę
Mazurek cytrynowo-różany 155

Do świąt zostało mało czasu, więc polecam Wam zrobić pyszny mazurem z cytrynowym kremem. Czytaj więcej »

Ana Mari's world
Mazurek cytrynowo-różany 155

Do świąt zostało mało czasu, więc polecam Wam zrobić pyszny mazurem z cytrynowym kremem. Czytaj więcej »

Ana Mari's world
CzeKoLadowo-MakOwy Torcik ŚwiątecZny 102

masy bezowej dodajemy utarte żółtka i delikatnie mieszamy szpatułą. Przesiewamy sypkie składniki i bardzo delikatnie mieszamy. Formę o średnicy 23 cm wyłożyć papierem do pieczenia. Przekładamy do niej ciasto. Pieczemy w temperaturze 170ºC przez około 30 minut lub do tzw. suchego patyczka. Po wystudzeniu kroimy na 3 blaty. Składniki na blaty bezowe: 3 białka  szczypta soli 0.5 kubka cukru(...)Pamiętajcie, że jeśli beza to nie jest Wasz ulubiony dodatek lub nie wychodzi wam jej pieczenie możecie ją pominąć lub użyć gotowych bezików.  Mocnoczekoaldowy biszkopt i makowy krem Krem kakaowo – makowy: 1 szklanka mleka 3 łyżki kawy ciemnego kakao 3 żółtka 0.5 kubka cukru do  1 łyżka skrobi ziemniaczanej 1 Kostka masła 0.5 kubka suchego i zmielonego maku

Luźna Kuchnia
Ciasto Meduza 320

Jabłka, orzechy i krem, a  do tego ananas kombinacja wydawała by się dość dziwna, ale jest przepyszna. Kolejny przepis siostry Anastazji godny polecenia, a poniżej przepis na wersję uproszczoną tj. z budyniem z torebki .  MEDUZA Składniki: (forma 20x30) spód: 2 jajka 1 szklanak mąki pszennej 3/4 szklanki  cukru 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1/ 2 szklanki siekanych(...)soku z ananasów gotujemy budyń z cukrem. Studzimy. Masło w temperaturze pokojowej ucieramy z ostudzonym budyniem i sokiem z cyrtyny. wierzch: Galaretki rozpuścić według przepisu na opakowaniu. Wykonanie: Upieczone ciasto smarujemy warstwą masy, na której układamy plastry ananasa oraz żurawinę (opcjonalnie) zalewamy tężejąca galaretką i odstawiamy do lodówki

Bon appetit mon amie
SZARLOTKA Z KREMEM I KOKOSOWĄ KRUSZONKĄ 504

natłuszczamy , dno wykładamy papierem do pieczenia i wlewamy ciasto. Wkładamy do nagrzanego na 170C piekarnika na ok. 30-35 minut. Zostawiamy do ostudzenia. MASA JABŁKOWA : Galaretkę rozpuszczamy w 700 ml wrzątku. Jabłka obieramy , ścieramy na dużych oczkach. Zalewamy gorącą galaretką i dokładnie mieszamy. Odstawiamy do tężenia , a następnie wylewamy na biszkopt. KREM : Odlewamy 125 ml mleka i rozprowadzamy z mąką(...)wolnym ogniu cały czas mieszając , studzimy. Miękkie masło ucieramy , a następnie dodajemy po łyżce wystudzonego budyniu. Dobrze zmiksowany krem wykładamy na masę jabłkową. KRUSZONKA KOKOSOWA : Na patelni rozpuszczamy masło , dodajemy cukier i kokos. Rumienimy na złoto , a następnie przykrywamy ciasto. Całość wkładamy do lodówki na kilka godzin ( najlepiej na noc ). Smacznego

Ostra na Słodko
Czekoladowe Naleśniki z Bananami 102

jajka szczypta soli 190g mąki pszennej 3-4 łyżki oleju 1 łyżka kakao DODATKOWO: na każdego naleśnika : - pół banana - 1 łyżka kremu typ nutella - do posypania cukier puder - owoce do ozdobienia 1. Wszystkie składniki na ciasto miksujemy na jednolitą masę. Smażymy z obydwóch stron. 2. Na usmażone naleśniki smarujemy po łyżce kremu i układamy banana pokrojonego w plastry, naleśniki składamy

Dziś Ja gotuje