ciasto z kremem - 19224 przepisów (strona:537/1282)

TRUSKAWKOWA TARTA bez pieczenia 227

Sezon na truskawki wciąż trwa! Mam więc dla Was przepis na truskawkową tartę – czyli zdrowy i orzeźwiający deser na zimno. Jest ona bez cukru, bezglutenowa

Via Gusto
Programuj mechanizmy wewnętrznej samodyscypliny 147

pewnym momencie dostrzegasz za szybą tackę kremówek. Wyglądają zjawiskowo! Na górze pofałdowane kruche ciasto z cienką warstwą posypki cukru pudru, na dole druga warstwa ciasta, a pomiędzy nimi 3 cm warstwa pysznego, smakowicie wyglądającego, kremu. Twój mózg przysyła Ci obrazy z lat dzieciństwa (albo zeszłego tygodnia) i automatycznie czujesz jak ciasto kruszy się i rozpływa w ustach, a cukier puder

Dieta Rozdzielna i Zdrowie
CIASTO BUDYNIOWO JABŁKOWE POD BEZĄ 278

budyń waniliowy, i na wierzchu ułożyłam jabłka posypane  letko  cynamonem a pod koniec pieczenia na ciasto wyłożyłam sztywną pianę z białek. Budyń gdy już całe ciasto dobrze wystygnie ma smak kremu, a kwaśne jabłka w raz z bezą świetnie zaostrzają smak słodkiego kremu budyniowego. Składniki (na formę 20 x 20cm) Ciasto 30 dkg mąki

RAROSSA
Pyszny torcik truskawkowy 252

upieczony z najlepszych składników. Spody możesz upiec wcześniej, wówczas przygotowanie ciasta jest expresowe. Cóż sprawia, że smakuje tak wyjątkowo? Cieniutka warstwa kruchego ciasta połączona warstwą ulubionego dżemu z mięciutkim biszkoptem smakuje tak rewelacyjnie. Do tego pyszny krem mascarpone z bananami obłożony truskawkami. Całość smakuje po prostu super. Zapraszam do przepisu. Składniki na kruchy spód: 120 g mąki orkiszowej(...)cukier puder i ubić mikserem na puszystą masę kruchy spód posmarować ulubionym dżemem, nałożyć biszkopt i lekko docisnąć, by skleić oba krążki ciasta. Biszkopt naponczować mocno zaparzoną i przestudzoną herbatą Earl Grey. Na biszkopcie równomiernie rozsmarować przygotowany krem bananowy. Na kremie rozłożyć odszypułowane połówki truskawek Tortenguss przygotować wg przepisu na opakowaniu i cienką warstwą pokryć truskawki. Samodzielnie możesz go przygotować

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
CIASTO TRUSKAWKOWO-KOKOSOWE 196

budyniowym biszkopcie, z warstwą bitej śmietany i prażonym kokosem, to propozycja na letnie ciasto z truskawkami.  SKŁADNIKI Ciasto: Blaszka: 20x26 1 budyń waniliowy, 2 łyżki mąki pszennej, 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia, 3 jajka, 3 płaskie łyżki cukru Krem truskawkowy: 350 g serka naturalnego z wiaderka, 200 g truskawek, 5 płaskich łyżeczek żelatyny, 3 łyżki cukru pudru, Kilka(...)resztę suchych składników, delikatnie mieszamy. Przekładamy do formy wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy ok. 15-20 minut w temp. 180 stopni. Po wystudzeniu ciasto przekrawamy na 2 placki. Pierwszy biszkopt smarujemy dżemem, np. z czarnej porzeczki. Krem truskawkowy: Żelatynę rozpuszczamy w ¼ szkl. wrzątku. Truskawki blendujemy z cukrem, dodajemy serek, miksujemy, powoli wlewamy żelatynę. Mieszamy. Lekko tężejącą masę wylewamy na biszkopt

słodki bratek
Serowo-malinowy torcik 116

Fantastyczne ciasto,które zaskoczy swoim wyglądem i smakiem.Torcik z pewnością nie jest zbyt słodki a krem serowy lekki i wyjątkowo smaczny. Szczerze polecam jedno z lepszych ciast z dodatkiem owoców. Składniki 3 jajka 100 g mąki pszennej przesianej 1 łyżka kakao łyżeczka kawy rozpuszczalnej 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 2 łyżki oleju Warstwa malinowa 500 … Czytaj dalej Serowo-malinowy

gotuj ze mną
Francuskie pierogi ze szpinakiem i wędzonym tofu 141

lunch do pracy. Polecam Inną wytrawną propozycją przekąski z gotowego ciasta francuskiego to paszteciki z pieczarkami . Natomiast w wersji na słodko polecam ciasteczka z kremem i oowcami , z jabłkami , rabarbarem albo rogaliki z czekoladą . Składniki: Ciasto: gotowe świeże ciasto francuskie (u mnie w rozmiarze 25 x 50 cm, 375 g) Nadzienie: 300 g świeżego szpinaku 1 niewielka cebula 4 ząbki

Lamarida.pl
Tartaletki ze śliwkami i kremem migdałowym 188

zamiast jednej dużej tarty, sympatyczne małe, zgrabne tartaletki, bardzo podzielne. Ciasto kruche jest wyjątkowo delikatne i bardzo maślane, a soczyste śliwki zatopione w migdałowym kremie i otulone migdałową kruszonką to gwarancja dobrego smaku. Składniki na ciasto: na 4 foremki o średnicy 12 cm 110 g mąki + na stolnicę szczypta soli 100 g zimnego masła+ do foremek 1/2 łyżeczki ekstraktu

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
CHMURKA malinowa 354

Ciasto herbatnikowe: 0,5 kostki masła, w temperaturze pokojowej   2 kubki mąki pszennej 4 łyżki 50 g cukru pudru szczypta soli 100 ml śmietany kremówki 30%                 krem śmietankowy: 600 ml śmietany  kremówki 63 łyżeczek żelatyny 2 łyżki wody 4 łyżki cukru pudru Galaretka: 1 kubek malin mrożonych lub świeżych

Luźna Kuchnia
10. Marshmallow na kruchym, orzechowym spodzie, czyli panna Tarta z piankami pod cytrynkami! 172

tarta jest ciut wytrawna, ponieważ przy dość słodkim spodzie i kremie nadaje lekką kwaskowatość – która jest fajnie wyczuwalna przy każdym połykanym kęsie.  Ten krem na pewno wypróbuję kiedyś również do tortu lub innego ciasta przekładanego. Wam również gorąco polecam – zarówno sporządzenie takiej tarty jak i tego samego kremu, szczególnie w takie zimne dni, które niestety długo jeszcze z nami(...)formy do tarty. Odstawiamy do lodówki w celu schłodzenia na ok.1h. Po upływie tego czasu wstawiamy do nagrzanego piekarnika do 180*C i pieczemy ok.20minut.  Ciasto najlepiej wykonywać dzień przed wyłożeniem go kremem – wtedy nie musimy czekać na jego całkowite ostudzenie (chyba, że pieczemy je rano).     Kolejno zabieramy się za przygotowanie kremu : pianki rozpuszczamy w rondelku

Symfonia Smaków
Wieniec frankfurcki 453

postanowiłam właśnie ten przepis na ten  torcik wypróbować, troszkę go zmodyfikowałam. Myślę , że najlepiej smakuje 2 dni po upieczeniu . Robi się lekko wilgotny i ciasto piaskowe ładnie łączy się z kremem budyniowym. Może to być również propozycja z okazji Dnia Taty :)  Foremka do babki Temp. pieczenia : 180 C Czas pieczenia : 40 - 45 minut Składniki: Ciasto : 350 g mąki(...)stopniowo dodawać i każde miksować ok. 1/2 minuty. Mąkę z mąką ziemniaczaną i proszkiem do pieczenia , przesiać i dodać łyżkami do ciasta. Piekarnik nagrzewamy do 180 C , blaszkę pokrywamy papierem do pieczenia i pieczemy ok. 40-45 minut. Krem: Żółtka ucieramy z  50 g cukru i z mąką ziemniaczaną. Dolać 125 ml mleka i zmiksować. Resztę mleka zagotować

Słodkości i nie tylko
PIEROGI Z BANANAMI I KREMEM CZEKOLADOWO-ORZECHOWYM (NUTELLĄ) czyli... radość na talerzu. 207

dieta do najzdrowszych nie należy, ani do zbytnio odchudzonych, ale, jeśli miałybyśmy podać jadłospis, do diety uszczęśliwiającej, to pierogi z bananami i kremem czekoladowo-orzechowym byłyby daniem głównym. Coś pysznego i mało skomplikowanego, więc... CIASTO: SKŁADNIKI NA CIASTO: - pół kg mąki (najlepsza będzie Tortowa z Roztocza), - mleko - szklanka, - woda - szklanka, - sól, - olej, WYKONANIE CIASTA: Mieszamy wodę z mlekiem - pół(...)mąką i wałkujemy na bardzo cieniutkie! Powinno być sprężyste. Kółka wycinamy szklanką. FARSZ: Banany pokrojone w plasterki i krem czekoladowy. Jasne, że najlepszy będzie domowy, ale... czy Nutella nie jest grzechem w pełni uzasadnionym i wybaczalnym? WYKONANIE I GOTOWANIE: Na krążek ciasta (jak najcieńszego) nakładamy łyżeczkę czekolady i przykrywamy ją plasterkiem banana. Szczelnie "zamykamy". Gotujemy w prawie wrzącej, leciutko osolonej

Wypisz Wymaluj
PTYSIE Z KREMEM BUDYNIOWYM 190

parzone: 1 1/5 szkl. mąki, 1 szkl. wody, 125 g margaryny, 4 jajka, szczypta soli, 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia Krem: 1 ½ szkl. mleka, ½ szkl. cukru, 1 budyń waniliowy, 1 kostka masła, 2 łyżki soku z cytryny WYKONANIE Ciasto parzone: Margarynę zagotowujemy z wodą, dodajemy mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i solą, energicznie mieszamy aż ciasto zacznie odchodzić(...)jednolite ciasto. Gotowe ciasto przekładamy do rękawa cukierniczego. Na pergaminie odrysowujemy kółka o średnicy 5 cm. Za pomocą rękawa cukierniczego wyciskamy ciasto na obrysowane kółka. Pieczemy 25-30 min w 180 stopniach. Po wystudzeniu ostrym nożem przecinamy ptysie. Krem: 1 szkl. mleka zagotowujemy z cukrem. Budyń rozrabiamy w pozostałym mleku, dodajemy do gotującego mleka – studzimy. Ucieramy masło dodając budyń

słodki bratek
Ciasto daktylowe z kremem arachidowym i granatem 152

jest, jest stres. Większy niż przed pierwszą randką w ciemno. Składniki: ciasto (prawie) według przepisu z Kukbuka 150 g daktyli suszonych 3/4 szklanki wody 200 g masła 170 g cukru 3 jajka 200 g mąki pszennej 3 łyżeczki kakao 1 łyżeczka sody oczyszczonej ¼ łyżeczki proszku do pieczenia krem masło orzechowe z 500 g fistaszków ( przepis tutaj ) 350 g serka mascarpone(...)wyrasta… Śmietanę ubijacie z cukrem pudrem, dodajecie łyżka po łyżce serek mascarpone, a potem znowu łyżka po łyżce – masło orzechowe, cały czas mieszając. Ciasto kroicie wzdłuż na pół, smarujecie jedną połówkę kremem, nakładacie drugą połówkę, znowu smarujecie kremem. Smarujecie nim również boki. Staracie się to robić równo, ale bez przesady. Posypujecie pestkami granatu i kakao. Zróbcie je kiedyś

GRUBY WAŁEK
Przepis na lemon curd od cukierników Paulla Allama i Davida Mcguinnessa 134

Lemon curd to najsmaczniejszy krem, jaki można zjeść, Uwielbiam go i jeśli tylko gdzieś w kawiarni widziałam z nim ciasto to zawsze je kupowałam. Jest idealny do naleśników, deserów, ciast lub do wyjadania łyżeczką prosto ze słoiczka heheh. Myślę, że jeśli jeszcze nigdy go nie jadłeś to pokochasz ten idelany balans między słodkim a kwaśnym. Przepis na LEMON CURD

SMYKWKUCHNI
Deser Kopiec Kreta-Kopiec Kreta w pucharkach 382

Witam Kochani, dziś zapraszam na popularne ciasto kopiec kreta, ale w wersji deseru. Podawane w pucharkach. Składa się z biszkoptu nasączonego kawą, bananów, kremu z kawałkami czekolady. Całość posypana jest pokruszonym biszkoptem. Deser super wygląda i jest pyszny. Polecam i zapraszam SKŁADNIKI *z podanych proporcji wyszło mi około 8 pucharków KAKAOWE CIASTO  -5 jajek -3/4  cukru(...)łyżek oleju -10 łyżek wody -1,5 szkl mąki pszennej tortowej KREM -750ml smietany 36% -50g czekolady mlecznej lub deserowej -3/4 szkl cukru pudru DODATKOWO -ok 3-4 duże  banany -2  łyżki kawy rozpuszczalnej -2 łyżki cukru -1,5  szkl wody Ciasto kakaowe ***pieczenie ciasta można pominąć i użyć kakaowych biszkoptów lub herbatników. Jajka

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku
Tort czekoladowy z suszonymi śliwkami i kawą 155

przejdzie słodyczą namoczonych śliwek i tym naponczujecie biszkopt. Jeśli chodzi o ciasto to postawiłam na niezawodny biszkopt rzucany z tego przepisu ( klik ). Dostosowałam tylko proporcje pod większą formę. Tortownica 26 cm Składniki: Biszkopt: 6 jajek 1 szklanki drobnego cukru do wypieków 3/4 szklanki mąki  1/3 szklanki kakao Krem: 500 ml śmietany kremówki 500 g mascarpone 200 g czekolady deserowej(...)stopni przez około 35-40 minut. Gorące ciasto wyjąć z piekarnika i z wysokości 40 cm upuścić je na podłogę (w formie). Gdy wystygnie wyjąć ciasto z formy i przekroić na 3 blaty. Krem: Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej i przestudzić. Do miski wlać kremówkę, dodać mascarpone, śmietan fix i cukier puder. Całość dokładnie wymieszać aż powstanie jednolity krem. Wówczas

My simple kitchen

Zapoznaj się z informacją o plikach cookie

KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.

Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?

Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.

AkceptujęNie, dziękuję