jeszcze większa radość. I taki jest właśnie wegański krem daktylowo-kakaowy. Wystarczy tylko zmiksować namoczone wcześniej daktyle, dodać kakao i odrobinę przypraw. Powstanie nam pyszny krem, który możemy wykorzystać do posmarowania naleśników, do przełożenia ciasta, czy po prostu do chrupiących tostów. Albo wyjadać wprost ze słoika 😍. Pycha, serdecznie Wam polecam! Wegański krem daktylowy Czas przygotowania: 10 minut + czas moczenia
Kulinarne przygody Gatityciasto bez pieczenia Bardzo smaczne i efektowne ciasto na herbatnikach przełożone dwiema masami: delikatną i słodką jogurtową oraz wyrazistą i lekko kwaskową owocową. Oba kremy świetnie ze sobą współgrają i tworzą smakowitą całość. Ciasto jest łatwe w wykonaniu i nie wymaga pieczenia. Składniki: Masa owocowa: 450g owoców leśnych typu jagody, maliny, jeżyny, borówki itp. – świeże lub mrożone
Blog z Apetytemdoczekały się publikacji. Mama upiekła je na święta wielkanocne, więc już dawno pozostało po nich wspomnienie. Delikatne i kruche z kremem przygotowanym z nutelli. Nie wiem jak Wy, ale ja zdecydowanie bardziej wolę wszelkie ciasteczka "na raz" niż ciasta. Nie trzeba kroić, nic się nie kruszy... Tylko takie podbieranie jednego za drugim, w końcu może okazać się zgubne(...)żółtek szczypta soli 4 łyżki octu 2 łyżeczki proszku do pieczenia Krem: 200g masła 3/4 szklanki cukru pudru 300g kremu nutelli 2 łyżki spirytusu Polewa: 2 tabliczki deserowej czekolady 1/4 szklanki słodkiej śmietanki 30% Sposób przygotowania: 1. Składniki na ciasto przekładamy na stolnicę, siekamy, a następnie wyrabiamy. Wałkujemy na grubość ok 3mm podsypując mąką. Literatką wycinamy kółeczka, ponadto w połowie
Kuchnia w czekoladzieformatTypeId: 1, ad_contextual: false, ad_recommended: true, ad_showRank: false }; #bezmąkipszennej #bezglutenu #bezdodatkucukru Składniki na ciasto: – 200 g mąki jaglanej – 3 łyżki erytrytolu – 100 g zimnego masła – jajko – łyżeczka proszku do pieczenia Składniki na krem: – 125 g serka mascarpone – 100 g gęstego mleczka kokosowego – 2 łyżki masła orzechowego – banan Dodatki(...)pieczenia i szybko zagnieć ciasto. Zawiń w folię spożywczą i wstaw do lodówki na ok. 30 min. Formę do pieczenia wypełnij ciastem i ponakłuwaj widelcem. Piecz w rozgrzanym piekarniku ok. 10-13 min w temp. 180°C. Krem: Mleczko kokosowe połącz z serkiem mascarpone, bananem i masłem orzechowym, a później dokładnie zblenduj do kremowej konsystencji. Do babeczek dodaj mleczno-orzechowy
Mrs. EndorfinaPolecam bardzo są pyszne, idealne w towarzystwie zupki krem. To jest dość duża porcja. Przygotowanie ciasta – do miski dodać wszystkie składniki na ciasto drożdżowe, drożdże pokruszyć. Zagnieść ciasto na gładką sprężystą masę. Miskę wysmarować olejem i włożyć wyrobione ciasto. Przykryć folią spożywczą. Zostawić w ciepłym miejscu do wyrośnięcia. Thermomix ciasto – do naczynia miksującego dodać wszystkie składniki, czas 3 minuty, naczynie
Kuchnia Pokoleńwiecie uwielbiam kokos ( najchętniej to sypałabym go o wszystkiego :D ). Dziś mam dla Was kolejny przepis na kokosowe ciacho – tym razem bez żadnych kremów, mas i dodatków. Proste, klasyczne ucierane ciasto kokosowe o bardzo intensywnym smaku. Od ciasta jogurtowego albo ucieranych szarlotek, które tak lubicie różni je to, że jest bardziej zbite, mniej puszyste, bardziej ciężkie – ale równie
Ostra na SłodkoTort ideał!! <3 Odpowiednio wilgotny, nie za słodki, lekko kwaskowy od owoców, z nutką alkoholu i niesamowicie śmietankowy. Czy trzeba więcej zachwalać? Składniki: Biszkopt (2x
Malinowo w kuchniTort ideał!! <3 Odpowiednio wilgotny, nie za słodki, lekko kwaskowy od owoców, z nutką alkoholu i niesamowicie śmietankowy. Czy trzeba więcej zachwalać? Składniki: Biszkopt (2x
Malinowo w kuchniciasto. Odkryłam je zupełnie przypadkowo ale zapewniam, że zostanie z nami na zawsze. Aromat kawy przełamany nutą czarnej porzeczki i aksamitnego kremu śmietankowo mascarponowego w swym połączeniu daje niesamowity smak. Warto skusić się na taki grzeszek i przygotować ciasto dla najbliższych. Kawowiec z nutą porzeczki SKŁADNIKI : ciasto: 3/4 szklanki maki tortowej 1/2 szklanki maki ziemniaczanej 6 dużych jajek(...)oprószamy bułka tartą, wylewamy ciasto. Biszkopt pieczemy w nagrzanym do 160 stopni piekarniku przez około 35 minut - do suchego patyczka. Przestudzony biszkopt przekrawamy na pół, nasączamy espresso i smarujemy dżemem z czarnej porzeczki. Schłodzoną śmietanę ubijamy na sztywno dojąc cukier puder oraz mascarpone. Na koniec dodajemy mielona kawę - mieszamy. 3/4 kremu wykładamy na blat posmarowany dżemem
Kulinarny Świat Konczi i Szpileczkinigdy nie piekę takich samych ciast, i na nic moje tłumaczenia, że doskonalę technikę . To niepozorne ciasto na tyle mu zasmakowało, że je sobie schował, abym nikogo nie częstowała. A co w nim wyjątkowego? Jest kruche, rozpływające się w ustach, przełożone w środku kremem, w który wtuliły się brzoskwinie. Użyłam własnych brzoskwiń z kompotów, ale spokojnie można zastąpić je każdymi(...)samym końcu cieniutką strużką dodaj ojej. Na podpieczony i przestudzony spód (taaa, oczywiście że czekałam, aż będzie zimny) wylej krem, a na niego wyłóż pokrojone owoce (ja połówki brzoskwiń kroiłam na 4 części), a na owoce zetrzyj pozostałą cześć ciasta. Piecz około 50 minut w temp. 170-180 C. Misiek stał nade mną i musiałam mu dać jeszcze gorące ciasto
greenscarfłyżeczka mąka pszenna - 0,5 szkl mąka ziemniaczana -2 łyżki jajka -4 szt cukru - 0,5 szkl 2 łyzki wody KREM 200 g śmietany kremówki, 36% cukier puder -2 łyżki DODATKOWO srebrne perełki cukrowe kwiatuszki PRZYGOTOWANIE: CIASTO Białka oddzielić od żółtek. Ubić białka na sztywną(...)pianę. Żółtka wymieszać z wodą, dodać do ubitej piany, wymieszać. Mąki wymieszać z proszkiem do pieczenia, delikatnie wkręcić do masy żółtkowej. Przelać ciasto do foremek wysmarowanych tłuszczem i posypanych bułką tartą. Piec .20 minut w 180 stop. Krem Mocno schłodzoną kremówkę, ubić z cukrem pudrem na sztywno. Wystudzone babeczki ozdobić kremem śmietanowym, udekorować różowymi kwiatuszkami i srebrnymi perełkami (function
Kuchnia DanusiWitam Kochani, aby uczcić pierwszy dzień wiosny, mam dla Was przepis na rewelacyjne babeczki cytrynowe z kremem kakaowym. Pięknie wyglądają i rewelacyjnie smakują. Są wilgotne i pulchniutkie. Zapraszam :) SKŁADNIKI * z proporcji wyszło mi 16 babeczek CIASTO -1 jajko -125 ml mleka -125ml wody -125ml oleju -1 łyżeczka cukru waniliowego -1,5 szkl mąki pszennej tortowej (szklanka 20ml(...)suchych. Do składników mokrych dajemy suche i delikatnie mieszamy trzepaczką na gładkie ciasto. Ciasto przekładamy do formy wyłożonej papilotkami. Napełniamy je do 2/3 wysokości. Babeczki wsadzamy do nagrzanego do 180 stopni piekarnika i pieczemy około 25 minut-do suchego patyczka. Wyciągamy z formy i studzimy. KREM Śmietanę ubijamy na sztywno, dodajemy do niej cukier, mascarpone oraz kakao. Całość miksujemy
moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po krokuciasta. Składniki: 3 szkl. mąki 2 żółtka 200g masła starkowanego (dałam 100g masła i 100g smalcu) 200g kwaśnej śmietany 2 opakowania cukru waniliowego szczypta soli Sposób przygotowania: Wszystkie składniki zagnieść, odstawić i przykryć ściereczką. Piekarnik rozgrzać do 180 stopni, rurki natłuścić (olej, margaryna). Ja smaruje rurki olejem i tylko przed pierwszym pieczeniem, ale można też przed każdym nawinięciem ciasta. Ciasto(...)jasnozłoty kolor. Wyjąć blachę, odczekać chwilę aż przestygną i lekko puknąć węższą stroną o blat, rurki same wyskoczą. Nadziewane (przed podaniem) będą bitą śmietaną, kremem budyniowym i posypane cukrem pudrem. Autor przepisu: Beata Dubisz Artykuł Rurki z kremem pochodzi z serwisu Wasze Przepisy
Wasze PrzepisyCudowne połączenie ciasta a'la murzynek z intensywnie kawowym, ale niezbyt ciężkim kremem. Te babeczki idealnie sprawdzą się na weekendowe pieczenie! Polecam, zwłaszcza jeśli wybieracie się na jakieś spotkanie w gronie znajomych czy rodziny. Te maleństwa pokocha każdy! Nie zapomnijcie też ich odpowiednio ozdobić - ja akurat dałam po plasterku banana i obsypałam wiórkami czekoladowymi. Myślę jednak(...)przestając miksować. W razie gdyby ciasto było zbyt gęste, dolewamy odrobinę mleka. Do foremek na muffinki wlewamy po łyżce ciasta. Pieczemy je przez ok. 20-25 minut w temp. 180 stopni C. W międzyczasie przygotowujemy krem - 2 łyżeczki kawy zalewamy łyżką ciepłej wody. Dodajemy serek śmietankowy i cukier, a następnie miksujemy na gładki krem
Kuchnia EllieTorcik Jagodowa Moc z Musem Jagodowym Na Białej Czekoladzie z Jogurtem – Zapraszam na kolejną pychotę z jagodami. Na bardzo smaczny torcik z musem jagodowym na wilgotnym
Mała Cukierenka