mąki ziemniaczanej 203 g cukru szczypta soli Biszkopt ciemny 7 jajek 120 g mąki tortowej 40 g mąki ziemniaczanej 203 g cukru 2 łyżki ciemnego kakao szczypta soli Krem ferrero rocher 500 g masła 500 g mascarpone 400 g czekolady gorzkiej 350 g nutelli 250 g mielonych orzechów laskowych 220 g wafelków orzechowych bez polewy Nasączenie 350 ml zaparzonej, mocnej(...)piekarnika i upuszczamy go razem z formą na podłogę z wysokości około 60 cm. Odstawiamy do ostygnięcia. Boki biszkoptu oddzielamy od tortownicy dopiero po całkowitym wystudzeniu ciasta. Biszkopt kroimy na 3 równe blaty. Krem Wafelki blendujemy na proszek i odstawiamy. Będą nam potrzebne do przełożenia tortu. Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej i odstawiamy do wystudzenia. Masło ucieramy. Nie przerywając ucierania
Wędrówki po kuchniGotowe biszkopty to dobry wybór dla osób, które nie mają możliwości samemu je upiec. Są też doskonałą alternatywą dla niespodziewanych gości. Wystarczy taki biszkopt przełożyć kremem czy śmietaną, udekorować i już jest pyszne ciasto. Ogólnie nie jestem zwolenniczką gotowych ciast czy biszkoptów, jednak spód tortowy od Dan Cake w smaku przypomina domowy biszkopt. Nie jest
Zrób to smaczniegładkim, kremowym czekoladowym nadzieniu. Ganache to podstawowa forma czekolady w cukiernictwie. W zależności od proporcji składników i sposobu przygotowania może być nadzieniem, polewą, sosem lub kremem. Sprawdźcie jakie to proste! Sypkie składniki kruchego ciasta – mąkę, cukier i sól mieszamy. Dodajemy pokrojone masło, siekamy razem. Wbijamy trzy żółtka (białka będę idealne na BEZĘ ) i zagniatamy ciasto. Wszystko ręcznie lub szybciej
Karo in the KitchenŚwięta tuż tuż dlatego pewnie zastanawiacie się i szukacie przepisów nie tylko na świąteczne ciasta ale również babeczki, ciasteczka i słodkie przekąski. Dzisiaj mam dla Was przepis na pyszne muffiny marchewkowe z kremem mascarpone, które ucieszą nie jedno podniebienie waszych gości. Składniki /18 sztuk: – 1 szklanka i 3 łyżki mąki pszennej – 1 szklanka drobno startej marchewki(...)końcu dodać przesianą wcześniej przez sito mąkę wymieszaną z cynamonem, kardamonem, sodą proszkiem i solą. Wszystko wymieszać. Ciasto przekładać do foremek na muffiny i piec ok. 50 minut w piekarniku nagrzanym do temp. 160*170 stopni. Wyjąć i wystudzić. Przygotować krem. Mascarpone ubić z cukrem. Dodać cytrynę. Muffiny wypełniać kremem za pomocą strzykawki do dekoracji wypieków. Jeśli nie mamy strzykawki
I LOVE LIFErobienie zdjęć,ja fotografem nie jestem...zdjęcia nie są rewelacyjne i długo zastanawiałam się czy w ogóle pisać przepis na to ciasto....zdecydowałam...nie może zabraknąć tak dobrego ciasta wśród moich przepisów Biszkopt: 6 jajek 3/4 szkl cukru 1 szkl maki pszennej 1 płaska łyżeczka pr do pieczenia Białka ubić na sztywno,dodać cukier,następnie żółtka.Następnie przesianą mąkę(...)śmietany,wymieszać a następnie całość wlać do ubitej śmietany.delikatnie wymieszać dodając połowę wiórków kokosowych. Dodatek: 25-30 dag okrągłych biszkoptów Złożenie ciasta: Biszkopt - rozprowadzić mus śliwkowy - ułożyć okrągłe biszkopty - krem śmietankowy - wierzch posypać pozostałymi wiórkami kokosowymi
Niespełnione zdolności kulinarnewykombinowałam sobie je z dodatkiem kokosa. Składniki na 4 duże tartaletki lub jedną w dużej formie (około 20 cm): ciasto: 50 g mąki kokosowej 50 g mąki ryżowej 80 g mąki gryczanej 150 g masła kokosowego 1 banan szczypta soli Krem: 150 g ryżu 100 g wiórków kokosowych puszka liczi (owoce i syrop) około 300 ml mleka roślinnego (użyłam sojowego(...)podziel na tyle częsci ile masz foremek. Foremki do pieczenia wyłóż papierem i wylep je ciastem (u mnie było więcej form, bo robiłam ciasto z podwójnej ilości składników, ale w między czasie z Miśką wyżarłyśmy krem, i tylko na 4 wystarczyło). Tak przygotowane schowaj do lodówki na czas przygotowywania kremu (około 30 minut). Ugotuj ryż na mleku z dodatkiem syropu
greenscarftort był robiony pod wpływem chwili, tak z głowy... Na końcu sobie pomyślałam, że do kremu mogłabym dodać malin... Mimo wszystko zniknął ekspresowo, że ledwo sfotografowałam jego przekrój - bo naprawdę przepis wart jest umieszczenia na blogu. Polecam! Ps. Zerknijcie na mój Najlepszy biszkopt do ciast i tortów - klik . Różowy tort dla dziewczynki składniki: (Tortownica o średnicy 24 cm) Biszkopt(...)patyczka"). Zaraz po upieczeniu blachę wyjąc z piecyka i zrzucić na koc z wysokości około 30-50 cm. Następnie wstawić ją z ciastem ponownie do piekarnika i wystudzić. Po ostygnięciu biszkopt przekroić na 3 części. Przygotować krem do przełożenia. Śmietankę (schłodzoną!) z cukrem pudrem ubić na sztywno, a następnie stopniowo połączyć z serkiem mascarpone. Opcjonalnie ostrożnie wmieszać maliny
Di gotujestężenia razem z serwatką, przez co produkt końcowy jest delikany i kremowy, przypomina gęstą śmietanę. Takie tofu znajduje zastosowanie w dipach, sosach, masach ciast. Jak smakuje tofu? Co jakiś czas w Internecie pojawia się mem, który wygląda mniej więcej tak: Jestem pewien, że twórca tego mema nigdy nie zjadł dobrze przygotowanego tofu(...)należy się poddawać po pierwszej porażce Zastosowanie tofu Jak już wcześniej pisałem, tofu jedwabiste można stosować do wszelakich dipów, sosów, kremów, można je także wykorzystywać do przygotowywania ciast (przymierzam się do przygotowania tofurnika, czyli wegańskiego sernika – z pewnością pochwalę się efektami!). Natomiast tofu naturalne idealnie zastąpi mięso – jeśli nie wierzysz
Vegan Tastewpasowała się idealnie. Jeśli lubicie te słodkie ciastka z parzonego ciasta, to w takim wydaniu powinny Was zachwycić. Około 20 sztuk: 200 g mąki pszennej 100 g masło 250 ml wody 5 jajek szczypta soli kruszonka: 40 g miękkiego masła 40 g brązowego cukru 40 g mąki pszennej krem: 80 g pistacji niesolonych 250 g mascarpone łyżka cukru pudru trzcinowego(...)arkuszami papieru do pieczenia i rozwałkowujemy bardzo cienko (ok 1 mm). Wkładamy do zamrażarki. Przygotowujemy krem. Pistacje miksujemy na gładką masę. Dodajemy cukier puder oraz mascarpone i miksujemy jeszcze raz, aż powstanie puszysty krem. Przekładamy go do worka cukierniczego i odstawiamy do lodówki. Przygotowujemy ciasto na ptysie. Piekarnik nagrzewamy do 200 stopni. Masło z wodą i szczyptą soli doprowadzamy
Mienta blogszczypta soli, 3 łyżki cukru, 1 jajko. Składniki (krem): 250 g serka mascarpone, 250 ml mleka zagęszczonego słodzonego z puszki, 2 jajka, 400g malin (mogą być mrożone), 2 galaretki malinowe. Przygotowanie: Spód: Mąkę przesiać do miski, dodać pokrojone w kostkę zimne masło, sól oraz cukier. Wbić całe jajko i zagnieść na ciasto. Gładką kulkę z ciasta rozpłaszczyć na placek(...)tartę. Odstawiamy do lodówki. Uwaga! Z tej ilości ciasta pozostanie nam ok. 1/3 do wykorzystania innym razem. Możemy także podzielić ciasto na dwie części i upiec dwie tarty. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Artykuł Tarta z Malinami i Kremem Mascarpone pochodzi z serwisu Przepiski.pl
Przepiski.plKrem przygotowałam z duża ilością naturalnej wanilii od Skworca co dodatkowo sprawiło, że są bardzo aromatyczne. Składniki na ciasto: 2 i 1/2 szklanki mąki pszennej 1/2 szklanki śmietany 25 dag margaryny 2 jaja szczypta soli Krem budyniowy: 1 szklanka mleka 1/2 kostki margaryny 2 łyżki mąki pszennej 2 łyżki mąki ziemniaczanej 5 łyżek cukru kryształu wanilia naturalna
Apetyczna babeczkawprost zachwyca podniebienie! Wielbiciele wszelkiego rodzaju kokosowych deserów … kuleczek Rafaello jak i ciast na zimno będą zachwyceni! PS. ciasto najlepiej smakuje na drugi dzień , gdy się „przegryzie” , więc już dziś bierz się do roboty ;) SKŁADNIKI: ( keksówka ) KREM: - mleko 2% – 250 ml - mleko kokosowe – 400 ml - mąka ziemniaczana – 2 łyżki - mąka pszenna – 2 łyżki(...)cukier waniliowy – 1 szt - cukier – 0,5 szklanki - masło – 0,5 kostki - wiórki kokosowe – 50 g - płatki migdałów – 200 g CIASTO: - słone krakersy – 1 duża paczka - wiórki kokosowe – 30 g SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA: Mleko mieszamy z mąką ziemniaczaną i pszenną. Mleko kokosowe wlewamy do garnka, dodajemy cukier i cukier waniliowy. Grzejemy na wolnym ogniu
Ostra na Słodkopostanowiłam , że je zrobię. Jest bardzo łatwe w przygotowaniu i smakuje niebiańsko :) Sam kolor sprawia, że się uśmiechamy a gdy tylko zjemy jeden kęsik , życie nabiera innego wymiaru :) Do ciasta używamy mrożonego szpinaku , dlatego trzeba go dużo wcześniej rozmrozić, bo to trwa trochę czasu :) Przepis znalazłam na blogu " Wędrówki po kuchni". Tortownica: średnica 25 cm Temp. pieczenia: 180 C Czas(...)temp. 180 C ok. 1 godziny. Krem: Schłodzoną kremówkę miksować na sztywną masę po czym dodać cukier puder i fixy. Odciąć wierzchołek ciasta, pokruszyć a spód pokryć ubitą śmietanką. Pokroić kiwi w plasterki i poukładać na kremie. Posypać pokruszonym biszkoptem owocem granatu ( lekko odcisnąć aby nie poodpadały okruszki i granat). Wstawić do lodówki na co najmniej 3 -4 godziny. Smacznego
Różne smaki w kuchniCiasto z masą i musem czekoladowym Składniki na biszkopt: 4 jajka ½ szklanki cukru ½ szklanki mąki pszennej pół łyżeczki proszku do pieczenia 3 łyżeczki kakao Masa mleczna 200 g masła ½ szklanki mleka 2 szklanki mleka w proszku ½ szklanka cukru Mus czekoladowy 250 g serka mascarpone 100g gorzkiej czekolady 150 ml śmietanki 30% Wykonanie Białka ubić z cukrem na sztywną pianę(...)kremu Śmietankę mocno podgrzać, zalać posiekaną czekoladą i mieszać do rozpuszczenia. Odstawić do ostudzenia. Ostudzoną śmietankę (dodawać małymi partiami) miksować z serkiem mascarpone. Gotowy krem przełożyć ma mleczna masę. Przed podaniem ciasto z masą i musem czekoladowym schłodzić w lodówce przez kilka godzin. Przed podaniem posypać kakao. Artykuł Ciasto z masą i musem czekoladowym pochodzi z serwisu Pomysłowa
Pomysłowa kuchniaTruskawkowiec to bardzo proste i smaczne ciasto bez pieczenia. Składa się ono z puszystego kremu na bazie słodkiej śmietanki i serka ricotta oraz truskawek zalanych galaretką o tym samym smaku. Truskawkowiec bez pieczenia jest idealnym deserem do popołudniowej kawy w letnie dni. Sprawdzi się również na różnego rodzaju przyjęciach czy spotkaniach. Mój truskawkowiec jest ciastem bez pieczenia, ale możecie też
Danka Pichcirozwałkować na prostokąt o wymiarach 38 x 28 cm. Na rozwałkowany placek rozsmarować przygotowany krem, pozostawiając 1,5 cm nieposmarowanego brzegu, na krem rozsypać równomiernie orzechy. Prostokąt zwinąć w rulon zaczynając od dłuższego brzegu ciasta, (brzegi ciasta można zwilżyć odrobiną wody, aby lepiej się sklejały) końcówki ciasta zlepić, a boczne łączenie umieścić pod spodem rulonu, delikatnie uformować równy
SprawdzonaKuchnia.plprzepyszne, najlepiej zacząć je jeść w następnym dniu po upieczeniu i nadzianiu kremem. Wszystkim smakują:) Mnie zresztą też:) Składniki na ciasto: 4 szklanki mąki tortowej; 1,5 kostki margaryny "Kasia" lub masła; 1 szklanka kwaśnej śmietany; Wykonanie: Mąkę przesiać przez sito, dodać margarynę lub masło i posiekać tłuszcz razem z mąką. Następnie dodać śmietanę i zarobić ciasto. Ciasto(...)paski ciasta na foremki do rurek. Następnie nawinięte ciasto na rurkę z jednej strony namoczyć w białku i cukrze krysztale. Układać na blaszce ocukrzoną stroną do góry. Rurki piec w temperaturze 200 0 C przez około 15 minut. Jak są zrumienione, to powinny być już dobre. Składniki na krem: 3/4 l mleka; 7 żółtek; 1,5 szklanki cukru kryształu
In my kitchen