ciasto z kremem - 19224 przepisów (strona:558/1282)

Świąteczny Makowiec Śnieżny 891

Święta się zbliżają, więc w Małej Cukierence koleje bogate, aromatyczne ciasto – świąteczny makowiec śnieżny. Jest z nim trochę zachodu, ale jest pyszny i wygląda wspaniale z

Mała Cukierenka
Łatwe ciasto na zimno z owocami 148

  Łatwe w przygotowaniu i z małej ilości składników ciasto bez pieczenia. Z dużą ilością galaretki i świeżych owoców. Użyłam malin, jeżyn i udało się przepysznie

Mała Cukierenka
Łatwe ciasto na zimno z owocami 578

  Łatwe w przygotowaniu i z małej ilości składników ciasto bez pieczenia. Z dużą ilością galaretki i świeżych owoców. Użyłam malin, jeżyn i udało się przepysznie

Mała Cukierenka
Pączki z czekoladą i orzechową nutą 104

żółtek 7ml aromatu pomarańczowego 3 łyżki spirytusu Polewa czekoladowa: 350g czekolady mlecznej 50g czekolady gorzkiej 4 łyżki masła 6 łyżek śmietany 30% Dodatkowo: 400g kremu czekoladowego 150g orzeszków ziemnych niesolonych Wykonanie: 1. Ciasto na pączki: Mleko podgrzać, dodać cukier, masło i całość mieszać aż składniki się rozpuszczą. Jajka i żółtka przełożyć do dużej miski, dodać pokruszone drożdże i całość wymieszać(...)wyrośnięcia. Wyrośnięte ciasto rozwałkować na grubość 1,5 cm. Następnie za pomocą obręczy o średnicy 7 cm wyciąć koła i pozostawić do wyrośnięcia. Postępować tak aż do wykorzystania całego ciasta. Tak przygotowane i wyrośnięte pączki wrzucać partiami na gorący, głęboki olej wyrośniętą stroną ku dołowi i smażyć z obydwu stron na wolnym ogniu. 2. Usmażone pączki wyłożyć na papierowy ręcznik

Szalona Kuchnia Eweliny
Słodko-kwaśna pokusa (deser) 119

Słodko-kwaśna pokusa (deser) Czy Was też czasem nachodzi ochota na coś słodkiego? Ja tak mam dość często Gdy nie mam czasu na pieczenie ciasta (lub najzwyczajniej w świecie nie mam na nie akurat ochoty) stawiam na desery w szklance. Proste, szybkie, a jakie smaczne. Jeśli do tego ładnie ułożymy warstwy takie z pozoru zwykły deser może się naprawdę dobrze(...)dodajemy więcej śmietanki. Na dno małych pucharków/szklanek łamiemy po jednym ciastku francuskim, skrapiamy je syropem lub sokiem z limonki, na to wykładamy nasz kajmakowy krem, następnie dżem z czarnej porzeczki. Wbijamy jedno ciasto francuskie i nakładamy porcje bitej śmietany. Deserki dowolnie zdobimy i podajemy. Deser można przechowywać w lodówce, ale w tym wypadku polecam bitą śmietanę dodawać dopiero tuż

Słodkie okruszki
RURKI Z CIASTA FRANCUSKIEGO NADZIEWANE ŚMIETANĄ 172

kruche, a co najważniejsze ich przygotowanie zajmuje naprawdę niewiele czasu. W sam raz na niespodziewane przybycie gości. Takie rurki z powodzeniem można nadziać kremem budyniowym  (przepis tutaj) . Składniki: * 1 opakowanie ciasta francuskiego * 250 ml śmietany kremówki 36% * cukier puder do śmietany (według uznania) * cukier puder do posypania Wykonanie: Ciasto francuskie rozwinąć, pokroić na paski (wzdłuż dłuższego boku

Zrób to smacznie
67.Lekko, pożywnie & chrupiąco: czyli krem z kalafiora w towarzystwie groszku ptysiowego! 224

dlatego, że je wprost ubóstwiamy! Pożywne, smakowite i jakże lekkie! Można by je było je postawić na równi z różnego rodzaju równie smakowitymi chłodnikami.. Mniam! Kremowi towarzyszy groszek ptysiowy - oczywiście na bazie ciasta parzonego(prostego i tak pysznego, że ja nie potrafię obejść się bez podjadania nawet surowego!) Groszek ptysiowy kojarzy mi się bardzo dobrze jeszcze z czasem dzieciństwa(...)lekkiego ostygnięcia. Gdy zupa nie będzie już bardzo gorąca wszystkie składniki zupy rozdrabniamy blenderem, aż do uzyskania jednolitej, gładkiej konsystencji kremu, finalnie doprawiamy do smaku. Krem odstawiamy na bok i zabieramy się za przygotowanie ciasta parzonego.  Przygotowanie ciasta zaczynamy od zagotowania wody w garnku, do której to dodajemy masło oraz sól. Wodę podgrzewamy aż do całkowitego rozpuszczenia masła

Symfonia Smaków
Ciasto Rumowe Cassis 110

Kochani! Z całego serca dziękuję Wam za to, że byliście ze mną cały ubiegły rok- mam nadzieję , że nie zawiodłam Waszych oczekiwań i moje przepisy nadal

Domowe ciasta
Ciasto a’la malinowa chmurka 501

wody, odstaw do przestygnięcia, a następnie wymieszaj je z malinami. Galaretkę odłóż do lodówki do lekkiego zgęstnienia galaretek. Tężejącą galaretkę wyłóż na kruche ciasto, wyrównaj wierzch i wstaw ponownie do lodówki. W tym czasie przygotuj krem: Krem: 500 ml schłodzonej śmietany 36%  250 g serka mascarpone łyżka cukru pudru + gorzka czekolada  Wszystkie składniki umieść w misie miksera (oprócz(...)czekolady). Ubijaj, aż do otrzymania gęstego kremu. Gotowy krem wyłóż na galaretkę, wyrównaj wierzch. Na koniec posyp je startą czekoladą. Gotowe ciasto wstaw na 1 h do lodówki. Przechowuj je w chłodnym miejscu. Smacznego

365 dni dookoła kuchni
Galette z jabłkami i malinami 168

które mamy pod ręką i minimum brudzenia naczyń. Galette to ciasto, które robimy bez formy. Można je podawać z bitą śmietaną, lodami lub kremem z mascarpone. Co kto lubi. W taki sam sposób możemy robić ciasto na słono, z ulubionymi dodatkami. Łatwy i szybki sposób na deser. Składniki: ciasto 1 szklanka mąki krupczatki 1 łyżka cukru szypta soli 80g masła

W kuchni wieczorem
Tartaletki sernikowe bez laktozy 133

super smakują. Tartaletki są bez laktozy ponieważ użyłam do ich zrobienia produkty które nie zawierają tego składnika-od Mlekovita. Polecam   Składniki: ciasto: 1/2 szkl mąki pszennej 1 żółtko 50 g  masła bez laktozy od Mlekovita krem: 100 g  masła bez laktozy od Mlekovita 200 g  twarogu półtłustego bez laktozy od Mlekovita 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego(...)foremkę na tartaletkę. Robimy tak z pozostałym ciastem. Widelcem nakłuwamy ciasto na dnie foremki. Wstawiamy korpusy babeczek do nagrzanego piekarnika i pieczemy przez ok. 20 minut w temperaturze 200 stopni. Upieczone korpusy wyjmujemy z piekarnika i jeszcze gorące ostrożnie wyjmujemy z foremek. Odstawiamy do całkowitego ostygnięcia. Krem: do miski przekładamy masło, dodajemy cukier puder i miksujemy razem na puch. Następnie

słodkie i nie tylko historie kulinarne
Perfekcyjna beza - To się musi udać! 302

już po samym czytaniu lub słuchaniu opowieści jaka to beza jest kapryśna, wymagająca, że i tak w gruncie rzeczy może nie wyjść… Bezowe ciasta doskonale komponują się z kwaskowymi owocami lata, lodami. Można je przekładać najrozmaitszymi kremami, bitą śmietaną. Czysta rozkosz dla podniebienia! Ubite białka nadają pulchności również tradycyjnym ciastom, warto więc poznać tajemnice ich właściwego przygotowywania. Jedyne co potrzeba(...)uchylonym piekarniku do wystudzenia. Papier do pieczenia można oderwać dopiero po całkowitym ostygnięciu bezy – inaczej ryzykujemy jej pokruszenie. Beza daje mnóstwo możliwości. Szczególnie teraz latem skuście się na bezową ciasto z mnóstwem kwaskowych owoców. Pyszności! Wygląda elegancko i niebiańsko smakuje. Polecam! Normal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE MicrosoftInternetExplorer4 /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy

maniapieczenia
Pijany przekładaniec (Pijak) 238

Zapraszam na przepyszne ciacho: delikatny biszkopt i beza makowo - kokosowa przełożone kremem budyniowym, całość obłożona biszkoptami nasączonymi w likierze amaretto, o polewie i dżemie nie wspominając. Raj dla podniebienia. Ciasto nie jest trudne do przygotowania, ale jednak trochę czasochłonne, mimo to polecam - zarówno efekt smakowy, jak i wizualny wynagradza wszystkie trudy. Przekładaniec poleca się na święta i inne rodzinne uroczystości(...)bokach. IV warstwa: Biszkopty moczyć w alkoholu i układać na kremie. Polewa czekoladowa: Czekoladę połamać i wrzucić do metalowej miseczki, zalać śmietaną. W kąpieli wodnej podgrzać czekoladę i śmietanę, mieszając od czasu do czasu, aż wszystko się rozpuści i powstanie gładka masa. Pozostawić polewę by przestygła, następnie polać ciasto i wstawić na kilka godzin do lodówki. Źródło/ Inspiracja: Najlepsze wypieki

Domowa Cookierenka Agi
Tarta Czekoladowa z Malinami 237

niemal połączenie idealne, a śmietanowa masa nadaje całości finezji i lekkości.  Tarta Czekoladowa z Malinami - Składniki: ciasto: 120 g mąki tortowej 125 g masła (zimnego) 30 g kakao 1/3 szklanki cukru żółtko 1-2 łyżki śmietany szczypta soli krem: 400 g śmietany kremówki 30% fix do ubijania śmietany  3 łyżki cukru pudru 150 g malin polewa(...)miksujemy do połączenia składników. Masę dzielimy na dwie części i do jednej z nich dodajemy 150 g malin i jeszcze przez moment miksujemy. Krem z malinami wykładamy na ostudzoną tartę, a na nią śmietanę. Brzegi ciasta dekorujemy malinami. Polewa: Kremówkę z dodatkiem alkoholu podgrzewamy (nie wolno doprowadzić do wrzenia). Wrzucamy połamaną czekoladę i gdy tylko zacznie się topić ściągamy

Słodka Strona
Malinowa chmurka 224

końca rozmrożone maliny (wyjęłam je dosłownie 10 minut wcześniej z zamrażalnika), które szybko ostudziły galaretkę i szybciej się zastygła. Tężejącą galaretkę z malinami wykładamy na ciasto kruche. Wkładamy do lodówki, żeby galaretka stężała. Krem śmietanowy: 650 ml śmietany kremówki 36 % 350 g serka mascarpone 2 łyżki cukru pudru 1. Wszystkie składniki ubijamy, do momentu, aż powstanie gęsty krem. Trzeba uważać(...)wypieków) 2 łyżki maki ziemniaczanej (płaskie) 40 g płatków migdałów 1.Białka ubijamy na sztywno, dodajemy stopniowo cukier i na końcu mąkę ziemniaczaną.  2. Blaszkę na której piekliśmy ciasto kruche odwracamy do góry dnem (ja miałam taką, która ma osobno dno i boki można odpiąć. Jeśli macie taką, to potrzebujemy tylko spód tej blaszki, jeśli zwykłą to musimy odwrócić

kruche babeczki