ciasto z kremem - 19224 przepisów (strona:562/1282)

Rurki z kremem z bitej śmietany i dżemem porzeczkowym. 134

podanych składników zagnieść ciasto. Mąke przesiać dodać zimne masło pokrojone w kostkę i rozgniatać w palcach, następnie dodać  śmietanę i zagnieść ciasto. Włożyć do lodówki na około godzine a w tym czasie przygotować krem i dżem porzeczkowy. Krem; 250 ml kremówki 36% 25 dag serka mascarpone 3 łyżki cukru pudru Schłodzoną śmietanę ubić na sztywno, następnie dodać cukier(...)masa będzie gęsta. Słodkość dżemu zależy od naszych upodoban, więc sami decydujcie ile cukru dodacie. Dodatkowo; kilka łyżek cukru 2 jajka Rurki metalowe nasmarować dokładnie margaryną. Z lodówki wyjąc ciasto, rozwałkować na cienki placek około 3-4 mm. Pociąć go na paski o szerokości ok 2 cm. Każdą rurke szczelnie owinąć paskami ciasta. Przygotować dwa talerze - do jednego wsypać kilka

Radość kipiąca uśmiechem.
Malinowa Chmurka 91

window.adsbygoogle || []).push({}); Przygotowanie KRUCHE CIASTO Wszystkie składniki powinny być schłodzone. Następnie zagnieść je ręcznie, lub przy użyciu robota. Uformować kólkę, delikatnie spłaszczyć, owinąć w folię i wstawić do lodówki na ok 1h. Schłodzone ciasto rozwałkować, następnie rozprowadzić na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. (blacha 24×36). Ponownie schłodzić w lodówce przez 1/2 h. Schłodzone ciasto ponakłuwać widelcem. Piec(...)rozpuścić w 3,5 szklanki wody. Wystudzić, wymieszać z malinami. Następnie włożyć do lodówki do lekkiego zgęstnienia galaretki. Lekko stężałą galaretkę wyłożyć na krycie ciasto i wsadzić do lodówki do całkowitego stężenia. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); KREM ŚMIETANKOWY Pamiętajcie, że śmietana i mascarpone powinny być schłodzone. Śmietanę ubić z dodatkiem cukru. Kiedy zgęstnieje, dodawać stopniowo po łyżce mascarpone. Ubijać do momentu

Przepiski.pl
Rurki z kremem śmietankwym 101

się w ustach, a na jednej się nie kończy. Składniki na rurki: 500g mąki pszennej 250g margaryny 250g gęstej śmietany 18% szczypta soli Składniki na krem śmietankowy: 1l śmietanki 36% 2 łyżki cukru pudru Ciasto na rurki : Z podanych składników otrzymamy ok 60 rurek. Mąkę, sól, margarynę i śmietanę szybko wyrobić i owinąć folią. Wstawić do lodówki na minimum(...)duży kwadratowy placek o grubości ok 3mm. Wyciąć radełkiem długie paski, które nawijamy na metalowe rurki. Wierzch ciasta smarujemy białkiem i posypujemy niewielką ilością cukru. Piec w temp 180 o C przez ok 15-20 minut do momentu zezłocena. Krem:   Schłodzoną śmietankę ubijamy razem z cukrem. Ubijać wszystko razem do otrzymania gęstego kremu. Masą nadziewamy rurki. Smacznego

Słodki Zakątek
Skittles czyli kruche ciasto migdałowe z rabarbarem, ananasem i papają 179

ułatw sobie życie i wylep od razu formę ciastem i tak schowaj do lodówki na 30 minut (zamrażalnik max 15). Schłodzony spód ciasta podpiecz w temp. 200 C przez 15 minut. Krem marcepanowy, to nic innego jak zblendowana masa marcepanowa z pozostałą częścią banana, roztopionego masła koksowego (masz ciepły piekarnik, bo piekłeś spód ciasta, więc wstaw to masło na chwilę

greenscarf
KREM MARCHEWKOWY Z NUTĄ POMARAŃCZY. 147

Wielokrotnie Karmel-itka łasiła się na zupę marchewkową - marchewkowy krem, ale do tej pory się nie odważyła,by coś podobnego wyczarować w kuchni. Bała się, chyba

W kuchni Karmel-itki
Babeczki z kremem jagodowym 182

spotkać osoby sprzedające te pyszne owoce. Część kupionych jagód już zamroziłam, będą jak znalazł na zimę, a resztę wykorzystałam na koktajle, desery, ciasta i inne słodkości. Dzisiejsze babeczki uwiodą nie tylko smakiem, ale również wyglądem, Piękny krem w kolorze jagodowym na pewno skusi łasuchów. Babeczki najprostsze, ucierane, krem z frużeliny i serka mascarpone również jest prosty w przygotowaniu. Polecam! Przepis(...)mąkę z proszkiem do pieczenia i miksujemy, aż powstanie gładkie ciasto. Formę do muffin wykładamy papilotkami, do każdej papilotki wkładamy ciasto do wysokości 3/4 foremki. Babeczki pieczemy około 20-25 minut w 180 stopniach. Po upieczeniu odstawiamy do wystudzenia. Krem jagodowy: frużelinę miksujemy z serkiem mascarpone, masę przekładamy do rękawa cukierniczego i dekorujemy babeczki. SMACZNEGO

Smak mojej kuchni
Śliwkowa makówka 83

szklanki zimnej wody, dodaję 2 łyżki soku ze śliwek, mieszam i dodaję rozrobioną mąkę do śliwek. Masę dokładnie mieszam i od razu wykładam na ciasto makowe. Odstawiam do wystygnięcia. Na koniec przygotowuję krem z mascarpone. Składniki: 300 ml śmietanki 30% 250 g mascarpone 1 łyżka cukru pudru 2 łyżki kakao 50 g czekolady Śmietankę ubijam na sztywno, następnie dodaję serek(...)cukier puder i ponownie ubijam. Połowę kremu rozprowadzam na śliwkach, a do drugiej połowy dodaję kakao i dokładnie mieszam. Kakaową masę kładę kleksami na białej masie. Rozpuszczam czekoladę w kąpieli wodnej i odstawiam do przestygnięcia. Następnie polewam czekoladą ciasto. Na koniec biorę łyżkę i „rączką” robię „mazaje” na cieście, żeby uzyskać niejednolity wzór. Śliwkowa makówka gotowa, smacznego Artykuł Śliwkowa makówka

Słodki sentyment
Śliwkowa makówka 110

szklanki zimnej wody, dodaję 2 łyżki soku ze śliwek, mieszam i dodaję rozrobioną mąkę do śliwek. Masę dokładnie mieszam i od razu wykładam na ciasto makowe. Odstawiam do wystygnięcia. Na koniec przygotowuję krem z mascarpone. Składniki: 300 ml śmietanki 30% 250 g mascarpone 1 łyżka cukru pudru 2 łyżki kakao 50 g czekolady Śmietankę ubijam na sztywno, następnie dodaję serek(...)cukier puder i ponownie ubijam. Połowę kremu rozprowadzam na śliwkach, a do drugiej połowy dodaję kakao i dokładnie mieszam. Kakaową masę kładę kleksami na białej masie. Rozpuszczam czekoladę w kąpieli wodnej i odstawiam do przestygnięcia. Następnie polewam czekoladą ciasto. Na koniec biorę łyżkę i „rączką” robię „mazaje” na cieście, żeby uzyskać niejednolity wzór. Śliwkowa makówka gotowa, smacznego Artykuł Śliwkowa makówka

Słodki sentyment
szybkie ,maślane ,wilgotne i słodkie ciasto 160

dalej miksując do połączenia składników. Na ciasto w formach wyłożyć ubita pianę bezową ,posypać pokrojonymi orzechami . Piec w nagrzanym piekarniku do 150 °C 45 minut. Ciasto można zrobić w większej formie i przełożyć kremem,owocami,lub bita śmietaną ,w zależności co kto lubi..Na święta tak u mnie będzie ,owoce i bita śmietana ,bo w większej formie będzie niższe

w mojej kuchni
Rurki z kremem śmietanowym i czekoladowym 197

Pyszny deser, uwielbiam takie, moja rodzina też ;) Szybko znika, trochę czasochłonny, specjalne foremki też się przydadzą, ale smak wynagrodzi każdą minutę spędzoną w kuchni ;) Te z udziałem kremu śmietankowego i czekoladowego. Polecam! Ps. Jeśli akurat jesteście na etapie planowania wakacji, polecam http://www.burco.pl/  - domy i apartamenty nad polskim morzem :) Składniki na około 30 sztuk: 250 g mąki pszennej(...)kwaśnej śmietany 18% szczypta soli Masło posiekać, dodać mąkę, śmietanę i sól. Całość szybko zagnieść, przykryć folią spożywczą i schłodzić w lodówce przez około 60 minut. Po godzinie ciasto wyjąć z lodówki. Stolnicę lekko podsypać mąką, ciasto cienko rozwałkować, na grubość około 1 mm. Pokroić w paski o szerokości 1,5 cm. Foremki do rurek posmarować masłem, nawijać na nią

Domowa cukiernia Ewy
Gofry z malinami w przezroczystej galaretce 134

naszym domu do sprzętów dołączyła ostatnio gofrownica, którą wykorzystujemy i testujemy maksymalnie. W ten weekend na deser były gofry z kremem czekoladowym, bitą śmietaną i malinami w przezroczystej galaretce. Polecam - spróbujecie też sami w domu! Składniki: na ciasto gofrowe: 2 jajka, 1 1/2 szklanki mąki, 2 łyżeczki proszku do pieczenia, 1/2 szklanki oleju, 1 1/3 szklanka mleka, 1/3 szklanki cukru(...)dodatkowo: 2-3 łyżki kremu czekoladowego lub orzechowego, posypka czekoladowa, 250 ml śmietanki 36 %, 2 łyżki cukru pudru, duża garść malin, galaretka przezroczysta winogronowa Winiary Przygotowanie: ciasto gofrowe: Mąkę, proszek do pieczenia i cukier mieszamy w jednej misce. W drugiej jajka, mleko i olej. Dodajemy mokre składniki do suchych i miksujemy do połączenia się składników. Nadkładamy partiami ciasto do gofrownicy

Lena Gotuje
Ciasteczka makowe z kremem cytrynowym 129

Przepis zaczerpnięty z zagranicznej strony. Przygotowanie : Składniki : Ciasto : cukier - 85 g mąka - 300 g mak mielony - 2 łyżki cukier waniliowy - 1 opak masło - 200 g żółtko jaja - 1 szt szczypta soli Krem cytrynowy : jajka małe - 4 szt sok z 3 dużych cytryn masło - 90 g cukier - 90 g skórka starta z cytryn mąka ziemniaczana - 1 łyżka Przygotowanie: Ciasto: Do miski(...)godz. do lodówki. Po tym czasie rozwałkować ciasto wykrawać szklanką krążki, środki wykrawać foremką gwiazdka i serduszka, układać ciastka na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Piec w nagrzanym piekarniku do 180 stop. Przez około 10 minut. Ciasteczka po upieczeniu są bardzo kruche, trzeba je ostrożnie zdejmować z blachy i ostudzić. Krem cytrynowy: Do rondla pokroić na kawałki masło, roztopić

Kuchnia Danusi
Bajaderki – ziemniaczki, czyli drugie życie świątecznych ciast 195

Sylwestra, o ile tylko pozwolicie im tyle leżeć. I to kolejne danie z serii „brzydko wyglądam, świetnie smakuję” Na bajaderki idealne będą prawie wszystkie ciasta. Nie nadają się jedynie te, zawierające krem. U mnie w roli głównej wystąpił piernik przekładany powidłami, nie wiem czemu nie cieszył się zbytnią popularnością ;(, ale również pierniczki dojrzewające (fakt, spokojnie mogły poleżeć jeszcze(...)lubię wiedzieć co jem, dlatego za bardzo ich nie rozdrabniam Podam poniżej proporcje, jakich użyłam do zrobienia bajaderek, jednak są one tak naprawdę umowne. Wszystko zależy od wilgotności ciast, jakich użyjecie do zrobienia bajaderek, ale też dżemu. Ja użyłam domowego, luźnego, ale mam w spiżarni swojej również dość zwarte . Masa na bajaderki musi być wilgotna, żeby dało się lepić kuleczki

Mieszam w Garnku
Ptysie z kremem śmietankowo-waniliowym i truskawkami 169

Składniki: ciasto: 1 szkl mleka 1 szkl wody 1/4 kostki masła 1 szkl mąki pszennej 3 łyżki mąki ziemniaczanej 3-4 jajka szczypta soli Krem: 2szkl śmietany 30% cukier do smaku 1 op. serka homogenizowanego waniliowego(200g) szczypta soli Sos: 250 g truskawek cukier kieliszek czerwonego wina Przygotowanie: składniki na ciasto tj.: wodę, mleko i masło gotujemy. Do płynnej części

Luźna Kuchnia
Włoski tort puddingowy wg Nigelli Lawson 219

Tuż przed świętami oglądałam odcinek programu Nigellissima pt. “Nigellissima Świątecznie” i natchnęło mnie. Zauroczył mnie przepis na tort puddingowy. W teorii cudowne połączenie drożdżowego ciasta panettone i crema di mascarpone, czyli kremu, jaki robi się do tiramisu. Dodatkowo do deseru dodaje się czekoladę, pistacje, wino marsala oraz kandyzowane kasztany. Ja jednak zrezygnowałam z dwóch ostatnich (nie znalazłam ich w sklepach(...)Mój starszy brat dawno mnie tak nie tulił, kiedy dowiedział się, że jako jedyny dostanie kawałek na wynos. Moja mama zjadłam dwa kawałki, podobnie tata, który jest znawcą ciasta drożdżowego. Jedynym zarzutem było, że nie zrobiłam ciasta panettone sama, ale uważam że mój tok myślenia jest słuszny. Panettone nie jest tradycyjnym polskim plackiem drożdżowym. Do jego wykonania niezbędna jest specjalna

Wypieki i Rumieńce