ciasto z kremem - 19224 przepisów (strona:566/1282)

Tort marchewkowy z kremem budyniowym 203

Składniki ciasto: 300 g marchewki 100 g ananasa 50 g orzechów włoskich 80 g wiórków kokosowych 300 g mąki pszennej 1 łyżeczka cynamonu 1 i 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej 3/4 … Czytaj dalej Tort marchewkowy z kremem budyniowym

czarrna od kuchni
proste ciasto czekoladowe 178

Proste ciasto dla tych, którzy nie lubią mas i kremów. Jest wilgotne, ma mocno czekoladowy smak i długo pozostaje świeże. Polecam je podać ze świeżymi sezonowymi owocami lub konfiturą. Doskonały wypiek do popołudniowej herbatki w środku tygodnia.  Składniki na foremkę 23 cm: na ciasto: 125 ml mleka 70 g czekolady deserowej 1/2 szklanki kakao 1 szklanka mąki 2/3 szklanki

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Krem bananowy 196

podany na wiele różnych sposobów- w zależności od tego z jakimi dodatkami go połączycie. Ma konsystencję bardzo gęstego budyniu- zatem świetnie nadaje się do przekładania ciast i tortów, zwłaszcza tych czekoladowych SKŁADNIKI NA KREM BANANOWY: ( na 4 pucharki / miseczki lub do przełożenia 1 tortu) 250 ml. śmietany kremówki 36% 250 g. serka mascarpone 3/4 szklanki cukru pudru 2 duże banany

Domowe Torty
Zbiór przepisów z jagodami 217

Drożdżowe z serem i jagodami    Drożdżowe na maślance         Rabarbarowo-tuskawkowe    Muffinki z kremem    Babeczki na maślance      Crumble z owocami    Ciasto "Leśne smaki"    Naleśniki z serem i owocami      Shake czekoladowo-jagodowy   Nalewka z jagód    Konfitura z jagodami

Z miłości do słodkości
Na słodko. Domowa piekarnia - Piotr Kucharski / KONKURS 177

Czwarty dział otwiera przed nami przepisy na ciasta kruche i tarty. Jest tu wiele bardzo ciekawych i cudownie brzmiących przepisów - pełnoziarnista tarta z kremem i owocami, czekoladowa tarta na zimno z popcornem i słonym karmelem, kruche ciasto z bzem i owocami leśnymi czy kruche ciastka razowo-orzechowe przygotowane z połączenia mąki razowej i mąki z orzechów laskowych. Dział piąty(...)też rozdział dla alergików - przepisy bez mąki, cukru, laktozy i jajek. To jest bardzo ciekawy rozdział i skłania do dalszego kombinowania w tym kierunku, bo przepisy są bardzo fajne - ciasto czekoladowe z fasoli, placek migdałowo-jaglany z pomarańczą i lawendą, pięknie zielony "sernik" z awokado czy kokosowy "sernik" na zimno zrobiony na bazie mleczka kokosowego! Ostatni rozdział przedstawia przepisy

Plate of Joy
Rogaliki ziemniaczane z kremem czekoladowym 133

cukru 1 kopiasta łyżeczka proszku do pieczenia 50 g zimnego masła 3 kropelki olejku migdałowego 1 białko jajka Dodatkowo: ok. 300 g kremu czekoladowego typu Nutella 1 żółtko roztrzepane z 1 łyżką mleka (te pozostałe z ciasta ziemniaczanego) cukier puder do oprószenia Przygotowanie: Ciasto z ziemniakami: Mąkę przesiać na stolnicę, dodać tłuczone ziemniaki, wsypać cukier i proszek do pieczenia, wymieszać(...)pianę białko jaja (żółtko odstawić na bok). Całość zagnieść dłońmi w jednolitą kulę ciasta. Ciasto podzielić na 2-3 mniejsze części. Każdą cienko rozwałkować na stolnicy delikatnie oprószonej mąką, następnie przykładając talerz odrysować koło. Podzielić na 8 równych części. Na każdy trójkąt nałożyć łyżeczkę kremu czekoladowego i zwinąć w rogalika zaczynając od szerszej strony. Uformowane rogaliki umieścić na dużej płaskiej

Nastoletnie Wypiekanie
Rolada korzenno - pomarańczowa 171

położyć na ściereczce w taki sposób, aby papier do pieczenia był na górze. Delikatnie ściągnąć go z ciasta. Pracując szybko zwinąć jeszcze gorące ciasto w roladę razem ze ściereczką, wzdłuż dłuższego boku. Odłożyć do całkowitego wystudzenia. Krem pomarańczowy: Z mleka, budyniu i cukru ugotować budyń wg przepisu na opakowaniu. Przykryć folią spożywczą w taki sposób, aby dotykała jego powierzchni(...)momencie masa zacznie już lekko żelować ).  Wystudzoną roladę delikatnie rozwinąć, usunąć ściereczkę. Odkroić nożem około 1 - 1,5 cm ciasta z każdej strony - dzięki temu wyrównamy roladę i pozbędziemy się suchych brzegów. Równomiernie rozsmarować tężejący krem. Zwinąć z powrotem w roladę i włożyć do lodówki na około 2 - 3 godziny. Polewa czekoladowa: Czekoladę posiekać, umieścić w miseczce. Śmietanę kremówkę

Opowieści z piekarnika
Omlet cynamonowo-bananowy bez mąki z kremem i owocami 106

wersji ekspresowej, bo bez ubijania białek - wystarczy zmiksować wszystkie składniki, wylać na patelnię i poczekać, aż ciasto się usmaży :) Zamiast mąki użyłam łyżki mielonych orzechów włoskich i połowy banana, dzięki, któremu omlet jest wilgotny. Jako dodatki podałam owoce oraz pyszny, aksamitny krem z twarożku. Śniadanie idealne na odmianę po świątecznych "przysmakach" :) Składniki: 2 jajka 1/2 łyżeczki cynamonu 1/2 łyżeczki proszku(...)pieczenia 1 łyżka mielonych orzechów włoskich Rozgrzać patelnię. Wszystkie składniki zmiksować na gładką masę. Wylać na patelnię i smażyć na małym ogniu, aż ciasto się zetnie, przewrócić na drugą stronę i smażyć jeszcze chwilę. Krem: 2 łyżki twarożku półtłustego 2 łyżeczki jogurtu naturalnego 1/2 łyżeczki erytrolu lub syropu z agawy 1/2 łyżeczki soku z cytryny Składniki zmiksować lub wymieszać widelcem

Chocolate Muffin Blog
Fale Dunaju ze śliwkami 160

Przepis dostałam od koleżanki, troszeczkę go zmieniłam, gdyż w orginale  były maliny i krem budyniowy. Ja użyłam śliwek (równie dobrze będą pasować  jabłka, brzoskwinie, wiśnie) i zrobiłam masę śmietanową. Jest to dwu kolorowe proste ciasto, pyszne, delikatne z cudownymi falami  dzięki  owocom,  które opadają podczas pieczenia. Składniki: ciasto 4 jajka 250 g masła szklanka cukru(...)szklanki mąki pszennej 2 łyżeczki proszku do pieczenia 2 łyżki kakao 3 łyżki mleka krem 500 ml śmietany 36% 2 łyżki cukru pudru 3 łyżeczki żelatyny 1/4 szklanki wody dodatkowo ok 200 g śliwek czekolada gorzka Wykonanie: Śliwki umyć, usunąć pestki i każdą połówkę przekroić na pół.  Makę przesiać z proszkiem do pieczenia.  Masło utrzeć z cukrem pudrem

magiczna kuchnia Kasi
Tartaletki Tiramisu z wiśniami + warsztaty z fotografii kulinarnej 191

przekazała, zaprocentuje wkrótce na zdjęciach. Pięknie dziękuję za warsztaty, a Was zapraszam na przepis na tartaletki Tiramisu z wiśniami. Spody z ciasta kruchego, na nich konfitura wiśniowa, następnie okrągły biszkopciki namoczony w mocnej słodzonej kawie, a na górze krem z mascarpone, jajek i likieru Amaretto (choć ja zrobiłam wersję bezalkoholową i była równie pyszna). Wierzch jak to na Tiramisu przystało(...)sobą współgrają, koniecznie upieczcie te tartaletki w swoim domu! Polecam! Składniki: (na ok. 9 sztuk) Ciasto kruche: 125 g zimnego masła 80 g cukru pudru 1 żółtko 220 g mąki pszennej tortowej szczypta soli 1 łyżka mocnej zimnej kawy, np. espresso Krem: 500 g serka mascarpone 4 płaskie łyżki cukru 2 jajka (wcześniej sparzone wrzątkiem) 1- 2 łyżki likieru Amaretto

Nastoletnie Wypiekanie
Tort malinowy 376

Polsce pojawiły się po raz pierwszy na dworze królowej Bony. Tyle gwoli wyjaśnienia. Podstawą tortu jest ciasto przekładane masą, często nasączane alkoholem lub aromatem. Całość jest polewana i zdobiona. Ciasto może być kruche lub biszkoptowe, masy do przekładania też mogą być przeróżne. Cała tajemnica tortu tkwi w różnorodności jego wykonania. Nie ma tu żadnej reguły, jest natomiast szerokie pole(...)malinowy.   Składniki na biszkopt rzucany : (tortownica o średnicy26cm) - 7 jaj - 1 szklanka drobnego cukru do wypieków - 1 szklanka mąki tortowej - 1/3 szklanki mąki ziemniaczanej - szczypta soli Składniki na krem 1: - 500ml śmietany kremówki (mocno schłodzonej) - 250g serka mascarpone - 3 łyżki cukru pudru - 1 galaretka malinowa (rozpuszczona w 200ml wrzątku) Składniki na krem 2: - ok. 350ml śmietany kremówki (mocno schłodzonej

mojewypiekiinietylko
Kremówka wg Aleex 264

ponakłuwać go widelcem. 3. Wstawić do piekarnika na 25 minut, a następnie wyjąć i odstawić go do ostygnięcia. Tak samo postąpić z drugim arkuszem ciasta. 4. Podczas studzenia ciasta przygotować masę kremową. Zagotować ¾ podanej ilości mleka z cukrem. 5. Do mleka dodać śmietankę, cukier waniliowy i zamieszać. Doprowadzić do wrzenia i zdjąć z ognia. 6. W miseczce wymieszać rózgą(...)budyń zdjąć z ognia i odstawić do ostygnięcia. 9. Masło utrzeć na puszysty krem, a następnie cały czas miksując, dodawać stopniowo ostudzony budyń. 10. Wyłożyć powstały krem na jeden z upieczonych wcześniej blatów ciasta francuskiego i wyrównać jego powierzchnię. Zakryć drugim blatem i lekko docisnąć. 11. Ciasto wstawić do lodówki na co najmniej godzinę. Gotową kremówkę oprószyć cukrem pudrem. Przechowywać

W mojej kuchni
Ptysie z kremem śmiatanowo-czekoladowym 106

Dzisiaj przepis na słodko. Pyszne ptysie z kremem śmietanowo-czekoladowym. Delikatne ciasto z fantastycznym, nieco gorzkawym posmakiem nadzienia. Palce lizać! Składniki:* Szklanka słodkiej śmietanki kremowej 80 gram twardej gorzkiej czekolady (niecała tabliczka) Łyżeczka cukru pudru + cukier do posypania gotowych ptysi Łyżeczka naturalnego cukru waniliowego Łyżeczka zagęstnika do śmietany *przygotowany krem starczy na połowę   ptysi przygotowanych według tego przepisu . Jeśli(...)chcemy zrobić krem na wszystkie ptysie należy podwoić proporcje. Natomiast kiedy nie potrzebujemy aż tyle zmniejszamy o połową ilość składników na ciasto. Przygotowujemy ptysie według tego przepisu. Następnie rozdrabniamy tabliczkę czekolady przy pomocy blendera lub ścieramy na tarce na średnich oczkach. Śmietankę ubijamy z cukrem pudrem, cukrem waniliowym, zagęstnikiem oraz rozdrobnioną czekoladą. Nakładamy na przekrojone ptysie krem i zamykamy wierzchnią

Kolizje Smaków
Czekoladowe muffinki z buraczkami 218

Mocno czekoladowe muffinki z ciekawym dodatkiem jakim są czerwone buraczki ćwikłowe. Ciasto z ich udziałem jest przepyszne, delikatne i wilgotne. Uwieńczone kremem czekoladowym z nutą kardamonu, to coś dla miłośników czekoladowych słodkości. CZEKOLADOWY MUFFINKI: 5 jajek 3/4 szklanki cukru 100 g czekolady gorzkiej 70% 150 g masła 1 łyżka octu winnego 300 g ugotowanych czerwonych buraczków 1 1/2 szklanki mąki(...)Pozostałe 1/2 szklanki kremówki ubić na sztywną pianę i delikatnie wmieszać w czekoladowy krem. Kiedy będzie bardzo gęsty przełożyć do rękawa cukierniczego z końcówką dużej gwiazdy i wycisnąć rozetki na wystudzonych muffinkach. Posypać czekoladowymi płatkami. Smacznego :) Kategoria: A-Z SŁODKO , Babeczki i muffinki , Babki i ciasta ucierane , Ciasta czekoladowe , Ciasta z owocami , Na specjalne okazje Tagged: buraki , czekolada , kremówka , żelatyna

https:KKuchniaMniam
Tort z kremem jogurtowym i borówkami, jeżynami 320

jajek – osobno żółtka i białka 210g mąki pszennej (użyłam tortowej) 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 180g cukru 1 opakowanie cukru z prawdziwą wanilią 16g 1/4 łyżeczki aromatu śmietankowego Krem: 250g śmietanki kremówki 36% 250g naturalnego jogurtu 250-300g umytych borówek (można użyć innych owoców jagodowych) 5 łyżeczek żelatyny 1/3 szklanki wody 3-4 łyżki cukru pudru 1 opakowanie cukru(...)wierzch jajecznej masy. Delikatnie, ale dokładnie wymieszać łyżką lub szpatułką ( patrz FILM ). 4. Dwie tortownice o średnicy 21-22cm wyłożyć papierem do pieczenia. Do jednej przełożyć 1/3 ciasta, a do drugiej przełożyć resztę ciasta, wyrównać. Blaszki wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec przez około 40-45 minut. Po wyjęciu z piekarnika odstawić do całkowitego ostygnięcia. 5. Ostygnięte biszkopty wyjąć

Mała Cukierenka

Proponowane wyszukiwania