piekarniku i w mikrofalówce. Pierwszy pomysł jaki wpadło mi do głowy na wykorzystanie półmiska to była tarta. Zrobiłam tartę z kremem o smaku kiwi i podałam ją oczywiście w tym półmisku. Pięknie prezentował się na stole. Składniki Kruche ciasto: 1 szkl mąki pszennej 0,5 szkl krupczatki 100 g zimnego masła 1 żółtko 2 łyżeczki cukru waniliowego 3 łyżki(...)łyżeczka płaska cukru pudru Przygotowanie: Kruche ciasto: Wszystkie składniki zagnieść na jednolite ciasto. Ciastem wyłożyć dno i boki naczynia . Włożyć do 1 godzinę do lodówki. Po tym czasie wyjąć i nakłuć widelcem. Piec w 190 stopniach około 20-25 minut do zrumienienia. Ostudzić. Krem: Kisiel przygotować wg przepisu na opakowaniu. Zdjąć z ognia wsypać galaretkę i wymieszać. Odstawić i chwilę
Ala piecze i gotujefinger party. Pomysł na przepis podpatrzyłam na stronie kwestia smaku . Składniki na 12 babeczek standardowej wielkości: ciasto 120 g gorzkiej czekolady 1/2 szklanki brązowego cukru 70 g mąki pszennej tortowej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 120 g masła 2 duże jajka krem 250 g serka mascarpone 2 łyżki jogurtu naturalnego 2-3 łyżki cukru pudru truskawki do dekoracji Czekoladę(...)miski wbić jajka, Wsypać mąkę, cukier i proszek do pieczenia. Całość wymieszać ze sobą, a na sam koniec wlać masę czekoladową. Przygotowane ciasto przełożyć do papilotek. Piec około 15-18 minut w 165°C.W międzyczasie przygotować krem. Mascarpone, jogurt i cukier puder wymieszać ze sobą, np. za pomocą trzepaczki. Przygotowany krem przełożyć do szprycy i udekorować nim wierzch przestudzonych
UgotowaćBabeczki czekoladowe z buraczkiem, kremem mascarpone i pudrem z buraka Uwielbiamy buraki pod każdą postacią i chętnie je dodajemy nawet do wyrobów na słodko. Tym razem
Tajemnice SmakuTarta z Oreo, pyszny krem waniliowy i świeże truskawki – takie połączenia zawsze są strzałem w 10! Tarta Oreo z truskawkami ma jeszcze jeden ogromny plus
CiastkozercyCoraz więcej słońca i ciepłego powietrza, więc coraz częściej pojawia się ochota na lekkie, owocowe desery. Dziś jedno z moich ulubionych ciast, które mogłabym jeść bez końca - owocowa tarta z kremem na bazie ricotty. Świetnie smakuje z mocno schłodzonym, różowym winem - esencja wiosny! Kruche ciasto: 150 g mąki 50 g cukru pudru 70 g masła jajko szczypta soli Krem(...)solą. Masło kroimy na drobniejsze kawałeczki i razem jajkiem dodajemy do suchych składników. Zagniatamy w miarę sprawnie, formujemy kulę i chłodzimy w lodówce przez 40 minut. Po tym czasie ciasto wyjmujemy i wyklejamy nim foremkę - jako że ja miałam dosyć małą, postanowiłam wykleić również boki - w standardowej wersji ilość składników jest wystarczająca tylko na podstawę. Pieczemy do zarumienienia
sama złodyczPyszne, podzielne, kawowe ciasto, które rozpływa się w ustach. Pięć odpowiednio zestawionych ze sobą warstw domowego biszkoptu, delikatnego kremu i galaretki, składa się na wyjątkowo smaczną całość. Mimo, że ciasto prezentuje się wyjątkowo efektownie, to w prosty sposób przygotujecie je w swoim domu (poniżej przepis w formie krok po kroku + zdjęcia). Zapraszam do przepisu i ŻYCZĘ SMACZNEGO! The post Kawowe
Domowe TortyNapoleonka na herbatnikach – to szybkie i proste w wykonaniu ciasto bez pieczenia. Polecam je wszystkim, którzy uwielbiają maślano-budyniowe kremy :) Podane składniki dotyczą blaszki o wymiarach 23,5cm x 23,5cm. Więcej przepisów na ciasta bez p The post Napoleonka na herbatnikach appeared first on KulinarnePrzeboje.pl
Kulinarne Przebojesiostry Anastazji jest wysokie, podzielne i długo zachowuje świeżość. Do tego rewelacyjnie smakuje. Jest więc świątecznym wypiekiem idealnym:) Co więcej o samym cieście? To ciasto piernikowe z jabłkowo-orzechową wkładką, przełożone prostym, aczkolwiek pysznym kremem przygotowanym na bazie masła i gęstej kwaśnej śmietany. Smaki idealnie ze sobą współgrają. Polecam. Ciasto piernikowe: 250 g masła 6 jajek 1/2 szkl. cukru pudru
Smaki Na Talerzuskróci się, jeśli użyjemy blaszki o większej średnicy). Upieczone ciasto posypujemy cukrem pudrem. Można też przekroić je wzdłuż i nadziać ulubioną konfiturą, budyniem lub kremem. Smacznego! Po więcej słodkich zdjęć zapraszam na mój Instagram :) Post Ciasto dyniowe pojawił się poraz pierwszy w CIASTKOŻERCY
Ciastkozercyrobiła go moja mama – przepis pochodzi właśnie z jej zeszytu. Ja tylko lekko go zmodyfikowałam: zamiast margaryny dałam masło i dodałam troszkę mniej cukru. Ciasto wyszło wyśmienicie, wysokie i puszyste. Można je przełożyć bitą śmietaną, kremem albo dżemem. Ja tym razem ograniczyłam się jedynie do polewy czekoladowej na wierzchu – takie ciasto jest idealne do popołudniowej kawy czy herbatki. Jest bardzo
e-PrzepisyKulinarnePyszne, podzielne, kawowe ciasto, które rozpływa się w ustach. Pięć odpowiednio zestawionych ze sobą warstw domowego biszkoptu, delikatnego kremu i galaretki, składa się na wyjątkowo smaczną całość. Mimo, że ciasto prezentuje się wyjątkowo efektownie, to w prosty sposób przygotujecie je w swoim domu (poniżej przepis w formie krok po kroku + zdjęcia). Zapraszam do przepisu […] Artykuł Kawowe ciasto z bitą
Domowe Tortybardzo w obecnie panującym trendzie #nowaste, po naszemu „bezodpadów by brzmiało czy jakoś tak. Otóż te czekoladowe klopsy robi się z resztek ciast, ciasteczek, zakalców i wszystkich słodkich wypieków (z wyjątkiem tych z kremami i dużą ilością owoców) u mnie to był kawałek tego sernika , babki imbirowej i ciasta z marcepanem. Składniki: około 700 g resztek ciast, ciasteczek
greenscarfPewnie nie raz zdażyło wam się, że ciasto z tego samego przepisu, raz wyrosło lepiej, a raz gorzej. Ja często zastanawiałam się nad tym. Jako dociekliwa
SmartBake.plUwielbiam krem karpatkowy.... Ale nie chciało mi się robić ciasta karpatkowego i dlatego powstała wersja na biszkopcie. Całkiem udana:-) Oczywiście bezglutenowa. Biszkopt bezglutenowy - składniki: 3 jaja - ogrzane do temperatury pokojowej 120 g cukru 120 g mąki bezglutenowej 20 ml oleju cukier waniliowy 1 łyżeczka proszku do pieczenia Jaja ubić z cukrem i cukrem waniliowym na puch. Dalej ubijając dodawać(...)łyżce mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i miksować na minimalnych obrotach. Ciasto wylać na blachę wysmarowaną tłuszczem i wysypaną bezglutenową bułką tartą lub zmielonymi na puch płatkami kukurydzianymi. Piec ok 25 - 30 minut w 180 stopniach, bez termoobiegu. Upieczony biszkopt wystudzić. Bezglutenowy krem karpatkowy - składniki: 2 budynie waniliowe lub śmietankowe - bezglutenowe 3 płaskie łyżki skrobi ziemniaczanej lub kukurydzianej
Ze smakiem bez glutenuwody Dekoracja: 3 paczki kuleczek Maltesers Wykonanie kremu: Masło ut rzeć na puszyst ą masę, dodać kakao , cukier pu der i Horlicks , a następnie zmiksować. Krem podzielić na pół. Jedną cz ęścią przełożyć ciasto, a drugą zostawić na posmarowanie boków i wierzchu. Na końcu o zdobić kuleczkami Maltesers przekrajając je na pół. Jest z tym trochę roboty, ale efekt jest
Mania Wypiekania