ciasto z kawą - 3345 przepisów (strona:111/223)

Chlebek bananowy bez cukru na Dzień Kobiet | dietetyczny 241

Przepis mega słodki, mega dobry i mimo, że typowo amerykański to nie tłusty chlebek bananowy! :) Świetny chlebek na drugie śniadanie do kawy lub na wieczorne pogaduchy przy lampce wina i/lub dobrym filmie ;) A z okazji naszego święta kobietki życze Wam dużo zdrówka, szczęścia, miłości i cierpliwości do chłopów :) (to chyba przede wszystkim hihi!) Składniki: 3 dojrzałe banany 1,5 szkl(...)roztrzepać, połączyć z rozgniecionymi bananami i zblenderować. Dosypać mąkę sodę i proszek do pieczenia. Dodać oliwę. wszystko dokładnie wymieszać. PCzekolade pokroić na drobne kawałki, dodać razem z żurawiną do ciasta. Piec ok. 30 min w 180 stopniach

Czarnawisienka
Ciasteczka "České koláče" 180

które piekła moja Babcia; ona wycinała z ciasta wydłużone trójkąty, robiąc czeskie kołacze - wycinamy kwadraty. Powiedziałabym - polski smak, czeski kształt. ;)               Nadziewamy czym dusza zapragnie - słodkim twarożkiem (zrobiłam taki sam jak do naleśników), marmoladą, gęstymi powidłami, farszem orzechowym, nutellą...itp. Idealne do herbatki, kakao, kawy.  Zróbcie sobie. Składniki: 500 g mąki(...)minut w ciepłe miejsce. W pozostałym mleku rozpuszczamy masło. 2. Do przesianej mąki dodajemy wanilię, skórkę cytrynową, cukier, mleko z masłem, żółtka i wyrośnięty rozczyn.Wyrabiamy miękkie, lśniące ciasto. Przekładamy do dużej miski wysmarowanej masłem, posypujemy mąką, przykrywamy ścierką i odstawiamy ponownie w ciepłe miejsce do wyrośnięcia, na co najmniej 30-60 minut. Ciasto powinno podwoić objętość. 3. Przekładamy na wysypaną

Kuchnia Prezydentowej
856. Czekoladowe ciasto z fasoli. 161

Czekolado-banowe ciasto z fasoli;  z gorzką czekoladą i wiśniami  Ciasto genialne, wilgotne i obłędnie czekoladowe. Nic dodać nic ująć.  Wytańczona. Z lekkim bólem nóg wróciłam sobie nad ranem. Spaś poszłam o tej o której zazwyczaj wstaje w tygodniu, ale za to z wielkim uśmiechem na twarzy. Bo naprawdę dobrze się bawiłam i w takich momentach żałuję(...)wśród swoich ;)  A teraz idę zrobić sobie kawę ^^ facebook  Składniki: 150g białej fasoli z puszki 100g banana 25g mąki żytniej 15-20g kakao szczypta sody oczyszczonej 1/3 łyzeczki proszku do pieczenia jajko cynamon coś do posłodzenia +gorzka czekolada (można dodać do środka, lub posypać nią ciasto już po upieczeniu) Fasolę zmiksować z bananem na gładką masę, wymieszać

More food, love and dreams
CZEKOLADOWO- CHAŁWOWE CIASTO NA BISZKOPTACH 195

Kochani dzisiaj zapraszam Was do wypróbowania przepisu na ciasto według mojej receptury. Ciasto jest kremowe, słodkie, podawane w formie deseru na zimo. Jest z dużą ilością chałwy, czekolady białej jak i ciemnej. Na wierzchu króluje bita śmietana.  Pychota! SKŁADNIKI: -1,5 paczki biszkoptów poncz: kawa z mlekiem Biszkopty ułóż w blaszce, jeden koło drugiego polej zaparzoną kawą z mlekiem(...)śmeitan-fix - łyżka kakao do posypania Śmietanę ubijamy na wysokich obrotach dodaj śmeitan- fix. Masę wyłóż na masę czekoladową. Posyp kakao. Wstaw do lodówki na godzinę. Gotowe Smacznego! PS. Ciasto smakowało wszystkim i rozeszło się w mig ;-)))) Buźka! Zapraszam na mojego FB SmykWKuchni

SMYKWKUCHNI
Domowe mleko migdałowe 157

owsianek oraz… kawy (nie wolno tylko dodawać do bardzo gorącej). Jest też dobrym zamiennikiem mleka dla osób uczulonych na laktozę oraz dla wegan. Jeśli lubicie mleczne owsianki lub kawę cappucino czy latte, a macie po nich dolegliwości żołądkowe – to będzie odpowiednie mleko dla Was. Migdały po zrobieniu mleka nadają się do robienia wypieków – nic się nie zmarnuje(...)Przelewamy przez kilkukrotnie złożoną gazę lub pieluszkę (pulpę migdałową wykorzystuję do pieczenia ciast lub muffinek ). Mleko jest gotowe. Mleko migdałowe w niskiej oraz wysokiej temperaturze rozwarstwia się. Jeśli przechowujemy je w lodówce – przed użyciem należy je wstrząsnąć kilkukrotnie. Nie należy go dodawać do bardzo gorącej kawy – wcześniej trzeba ją lekko przestudzić (ok. 70°C). Post Domowe mleko migdałowe

Poezja smaku
Konfitura ze śliwek kalifornijskich 140

garnka wlać wodę, sok z pomarańczy, dodać owoce, cynamon w lasce, oraz po płaskiej łyżeczce do kawy przypraw. Gotować na małym ogniu, pod przykryciem, do otrzymania konsystencji marmolady. Gorącą konfiturę przełożyć do wyparzonych słoiczków, zakręcić i odstawić do góry dnem. Doskonały dodatek do ciasta drożdżowego :)  Z podanej ilości produktów, otrzymamy około 200 g konfitury. Taką konfiturę przygotowaliśmy podczas spotkania

królestwo garów
Tiramisu 163

Tiramisu to niezwykle delikatny i pyszny włoski deser. Składający się z jajek, serka mascarpone, biszkoptów, kawy, cukru, likieru Amaretto i kakao. Składniki proste, łatwo dostępne i

Kuchcik gotuje
Tiramisu z malinami 293

rumu 2 łyżeczki ksylitolu lub cukru 2 łyżeczki kakao 200 g malin Wykonanie: zaparzyć espresso. Posłodzić kawę 2 łyżeczkami ksylitolu lub cukru i dodać łyżkę likieru amaretto. Ostudzić foremkę, keksówkę wyłożyć folią spożywczą, wypuszczając sporo folii na zewnątrz foremki, co ułatwi późniejsze uwolnienie ciasta z foremki mascarpone ubić mikserem i cały czas ubijając dolewać porcjami śmietanę kremówkę. Dodać ksylitol. Masa

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Tiramisu 211

    Włoski deser w klasycznej odsłonie. Pyszny i delikatny krem przełożony pomiędzy biszkopty nasączone mocną czarna kawą i likierem Amaretto. Przepis jest bardzo smaczny i

Passion of Cooking
.937. próba 126

Inka) ~łyżka soku z cytryny ~1/3 łyżeczki sody oczyszczonej ~cukier/stevia do smaku Mieszamy mąkę, żółtko, jogurt, kawę, sok z cytryny, sodę oraz cukier/stevię. W drugiej misce ubijamy białko na sztywną pianę i łączymy delikatnie z masą. Rozgrzewamy gofrownicę, lekko ją natłuszczamy, nakładamy ciasto i pieczemy gofry (czas zależy od mocy gofrownicy). Podajemy z ulubionymi dodatkami. Smacznego

breakfast of dreams
Deser jabłkowy z mascarpone, bananem i kawową nutą 138

Pyszna propozycja na szybki i pyszny deser - wymyślna szarlotka w pucharkach :) Nutka kawy, w której namoczone są biszkopty nadaje delikatnej całości ciekawy i silny akcent :) z

Kolorowy Przepisownik
Bezy 128

dwóch wytycznych pozwoli wam na zrobienie oszałamiająco pysznych bez! Zobacz również przepisy na inne słodkości -----> CIASTA, WYPIEKI I DESERY Bezy - przepis: Składniki: (z podanych proporcji wyszło mi 28 bez) 2 białka 120 g drobnego cukru (można również zmielić np. w młynku do kawy zwykły cukier bądź użyć cukru pudru) 1 łyżeczka soku z cytryny 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej szczypta

Moje Qulinaria
Muffiny kawowe z krówką 139

Wykonanie: Masło utrzeć z cukrem. Cały czas ucierając dodawać jaja-jedno po drugim. Następnie dodać kawę (rozpuszczoną w odrobinie gorącej wody), mąkę, drożdże, zmielone migdały, sól i mleko. Składniki zamieszać. Formę do pieczenia muffinek wyłożyć papilotkami. Do każdej papilotki wlać po trochę ciasta, następnie włożyć po jednym cukierku. Cukierki zakryć ciastem. Muffiny piec w 180 o C przez

In my kitchen
Kilka dni. Kruche. O smaku chałwy. 97

szklanki cukru (w tym 2 łyżeczki cukru z wanilią) 2 szklanki mąki opcjonalnie 1 łyżka zmielonej kawy lub garść maku Masło utrzeć z cukrem i tahini, dodać mąkę wymieszaną z przyprawami - jeśli ich używacie (ja tym razem postawiłam jedynie na smak chałwy), zagnieść ciasto. Formować lekko spłaszczone kulki wielkości orzecha włoskiego. Ja do formowania użyłam specjalnej drewnianej foremki.  Piec

KUCHARNIA