Rogaliki z nadzieniem serowym krok po kroku

Rogaliki z nadzieniem serowym krok po kroku

Rogaliki z nadzieniem serowym krok po kroku

Rogaliki to taka alternatywa na wycieczkę czy piknik. Ale warto je też po prostu upiec do popołudniowej kawy:) Do ich nadziania wykorzystałam Serek Wieluń, który otrzymałam do przetestowania. W połączeniu z serkiem homogenizowanym wspaniale sprawdził się roli nadzienia;) Dodatkowo rogaliki posypałam cukrem perlistym i odrobiną cynamonu. Ciasto: 500g mąki,  jajko,  30g świeżych drożdży,  190ml letniego mleka,  75g masła,  2 łyżki cukru,  szczypta soli,  pół laski wanilii. Do le... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Z miłości do słodkości

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.
Kulinarne Inspiracje, 14 kwietnia 2014 12:34:36

mniam!!

Magda C., 14 kwietnia 2014 15:13:07

Boskie te rogaliki! Pyszności :)

RedHead, 14 kwietnia 2014 21:14:44

Pyszne rogaliczki :)

z miłości do słodkości, 17 kwietnia 2014 13:01:46

Dziękuję:))