ciasto z karmelem - 2421 przepisów (strona:90/162)

Krówka z orzechowym karmelem 167

udziałem płynnego cuda jakim jest miodek. Przedstawiam kolejny smakołyk mojego domu i nie tylko. Zapraszam... Stopień trudności: proste,przy robieniu karmelu należy uważać żeby go nie przysmażyć. Skala smaku: 10/10 najlepsze na drugi dzień i kolejne:) Składniki na ciasto: 1/2 kg mąki 4 łyżki miodu 1/2 szklanki cukru 1/2 kostki masła 2 jajka 1 cukier waniliowy 1 łyżeczka sody Sposób

Kubki smaku
Podsumowanie akcji "Świąteczne Słodkości! 2015" 361

ptasie mleczko Drożdżówka z masą makową Tort makowo-kawowy Ciasto "Wiewiórka" - pyszny i szybki brzydal Pierniczki świąteczne z ciasta dojrzewającego Warstwowy miodownik Cytrusowy deser w wersji świątecznej Piernik na herbacie Piernikowe muffinki Ptysie z masą piernikową Świąteczne pierniczki Solony gęsty karmel Duże ciastka z czekoladą i bakaliami Ciasteczka migdałowe z nutellą Trufle czekoladowe z koniakiem i żurawiną Trufle figowe

My Culinary Art
Makaroniki - esencja Paryża 138

końcu do podjęcia ryzyka i muszę powiedzieć, że opłacało  się . Spróbujcie i Wy! : ) Makaroniki przyrządziłem na trzy sposoby: z solonym karmelem, z masą pistacjową oraz z kremem pâtisserie z dodatkiem hibiskusa. Sam przepis na makaronikowe ciasto pochodzi ze strony  whatsforlunchhoney.net , wydawał się odpowiednio prosty. Zaś cenne rady, z których skorzystałem można znaleźć na Kucharni . Będziemy potrzebować(...)Wystudzić, a następnie włożyć do lodówki celem zagęszczenia. Gdy masa osiągnie już odpowiednią konsystencję umożliwiającą rozsmarowanie położyć na jednej połówce zielonego makaroniku i przykryć drugą. Kremu w stosunku do ciasta powinno być 1:1. Hibiskusowy krem pâtisserie: 2 żółtka 200 ml mleka 3,2% 20 g mąki pszennej 20 g skrobi ziemniaczanej 100 g cukru 2 łyżki kwiatów hibiskusa Mleko

Food Square
Chwila zadumy. ŁACIATY SERNIK BEZ SERA. 279

ubitymi białkami, dodając białka porcjami  i mieszając delikatnie drewnianą łyżką. Dokładnie wymieszaną, połączoną masę, wylałam na ciasto.  Pozostałą część ciasta rozkruszyłam na wierzchu, a niektóre z kawałków "potopiłam" w masie. SMACZNEGO!   Pozdrawiam w zadumaniu. Karmel-itka

W kuchni Karmel-itki
Czekoladowa tarta z karmelizowanymi gruszkami 149

ekspres to 10 minut w zamrażalniku). Ps. te białe grudki to kawałki masła kokosowego, w sumie nie powinno ich być, bo podczas pieczenia mogą zrobić się „dziury: w cieście, ja z lenistwa zaryzykowałam, na szczęście nie było prześwitów. W między czasie przygotuj resztę, czyli karmelizowane gruchy. Owoce obierz ze skórki i pokrój na ósemki. Na dużej patelni rozpuść masło(...)dodaj mus z gruszki, Dokładnie wymieszaj. Schłodzony spód tarty upiecz w temp. 200 C przez 20-25 minut. Przestudź. Wypełnij kremem, ułóż gruszki wciskając je w krem, pojej pzostałym karmelem. Smacznego! ps. Pewnie to będzie moje śniadanie

greenscarf
Kruche babeczki z orzechami w miodowym karmelu 216

pekan, fistaszki czy inne. Ja wybrałam nasze polskie laskowe i włoskie, dorzuciłam też nieco orzechów nerkowca. Do przygotowania karmelu użyłam miodu z gospodarstwa pasiecznego " "Złoty Ul" . Wykorzystałam miód lipowy, ale z powodzeniem możecie zastąpić go miodem wielokwiatowym lub gryczanym. Składniki: Ciasto kruche: 200 g zimnego masła 2 szklanki mąki pszennej 2/3 szklanki cukru pudru 1 jajko szczypta soli   Dodatkowo(...)ciastem na 10-15 minut do lodówki. Piec w temperaturze 180 stopni C do zrumienienia. Upieczone babeczki odstawić do ostygnięcia. Ostygnięte wyjąć delikatnie z foremek. Do kruchych korpusów włożyć po łyżeczce dżemu pomarańczowego. W rondelku rozpuścić miód z cukrem, gotować chwilę, aż nabierze bursztynowego koloru. Nie mieszać ! Orzechy nieco rozdrobnić, ale pozostawić dość duże kawałki. Do karmelu dodać masło - rozpuścić

kolorowotorcikowo
SERNIK Z KREMEM CZEKOLADOWYM, KARMELOWYMI ORZECHAMI I WŁOSKĄ BEZĄ 173

przepis na prawdziwy obłęd! Jeden z najlepszych serników jakie robię i jakie jadłam! Połączenie chrupiących orzechów zatopionych w karmelowym kremie z kremową, mleczną czekoladą, delikatną serową masą i kruchym ciastem tworzy fantastyczną całość, której ciężko się oprzeć! Jest to jeden z tych serników, który zawsze znika pierwszy i po którego dokładkę zawsze wszyscy sięgają! W tym przypadku absolutnie nikt(...)Płatki Czekoladowe” – 40 g * masło – 50 g * śmietanka 36% – 50 ml KARMELOWE ORZECHY: * orzechy włoskie – ok. 1,5 szkl * posypka Delecta Decorada o smaku Karmelu – 30 g * cukier – 150 g * śmietana 36% – 125 ml * woda – 70 ml * mąka ziemniaczana – 1 łyżka * sól – 1 szczypta * kawa rozpuszczalna – 1 szczypta

Ostra na Słodko
Truskawkowelove – naleśniki z lodami domowymi i truskawkami 150

energię na cały dzień Aromatyczne, lekko kokosowe naleśniki w towarzystwie soczystych truskawek plus obłędnie delikatne lody z solonym karmelem – uwierzcie mi, można oszaleć z rozkoszy ;p *Nie zapomnijcie śledzić nie na Instagramie i oznaczać zdjęć z moich przepisów #eatmefitme Wykonanie CIASTO Jajka ubij lub roztrzep trzepaczką z odrobiną soli. Wprowadź olej kokosowy w stan ciekły, dodaj do jajek(...)Przewróć i smaż z drugiej strony do uzyskania tego samego koloru. Składniki CIASTO 50 g mąki kokosowej 250 ml chudego mleka lub wody gazowanej 4 jajka (205 g) odrobina soli 1 łyżka (15 g) rozpuszczonego oleju kokosowego Wykonanie DODATKI Przepis na studzące zmysły lody z solonym karmelem i orzeszkami znajdziesz tu . Truskawki umyj i pokrój na kawałki. Połóż na naleśnik

Eat me! Fit me!
Najlepsze placuszki bananowe! Potrójnie bananowe! 188

tego przepisu wychodzą bardzo puszyste i miękkie. Do ciasta prawie nie dodawałem cukru, ponieważ banan, który dodajemy, zawiera w sobie sporo cukru, w dodatku placuszki serwujemy z karmelizowanymi bananami, które także są słodkie, dlatego wszystko wychodzi bardzo zbilansowane w słodyczy. Podczas przygotowania spotkałem się z jednym niewielkim problemem. Po dodaniu do karmelu bananów, banany się rozpadły, dlatego radzę wam pokroić(...)wbijamy jaja, dodajemy cukier, oraz jeden banan i miksujemy przez ok. 30 sek. na gładką konsystencję. Dodajemy mąkę, mleko, proszek do pieczenia, mielony imbir, cynamon i ponownie miksujemy, aż ciasto będzie jednolite. Jeżeli widzimy, że ciasto jest za rzadkie dodajemy 2-3 łyżki mąki. Pozostały banan kroimy w plastry. Patelnię nie przywierającą rozgrzewamy i formuje placuszki o średnicy

Kuchnia Łukasza
Francuskie tosty pomarańczowe z solonym karmelem 105

Francuskie tosty pomarańczowe z solonym karmelem – świetny pomysł na pyszne śniadanie w wersji na słodko. Artykuł Francuskie tosty pomarańczowe z solonym karmelem pochodzi z serwisu

Pogotujmy.pl
Karmelowe brownie 155

sitko, cały czas bardzo ostrożnie. Wymieszaj dokładnie, wlej do foremki i piecz przez około 25 minut. Ciasto powinno być w miarę wysokie. KARMELOWE PRZEŁOŻENIE: masło rozpuść na małym ogniu w rondelku, dodaj cukier. Mieszaj drewnianą łyżką, podgrzewając na małym ogniu,aż utworzy się karmel (cukier zbrązowieje i sklei się w bryłki. Dodaj pół szklanki wody. Gotuj chwilę, by karmel się(...)mascarpone. POLEWA KARMELOWA: masło roztop w rondelku, dodaj cukier, znów mieszaj, aż do powstania kryształków karmelu. Wtedy dodaj śmietankę kremówkę. Mieszaj i podgrzewaj, aż masa stanie się gęstsza. Ostudź. Dobrze przestudzoną masę brownie przekrój w poprzek , tak, byś otrzymała spód i wierzch ciasta. Na spodzie rozsmaruj część karmelowego przełożenia, przykryj wierzchem i znów rozsmaruj resztę masy karmelowo-orzeszkowej. Z wierzchu

Gotowanie to kochanie
Sernik cytrynowy z kisielem 172

I kolejny sernik gotowy! Był już sernik z karmelem … Sernik z brzoskwiniami … Sernik z wiśniami … Sernik cappuccino … i wiele wiele innych! Tym

Ostra na Słodko
Czas wrócić. CYTRYNY W RUMIE. 175

zapobiec zepsuciu. Po wyjęciu odstawiłam do góry dnem, do wystygnięcia. Idealne do herbaty w chłodne wieczory. Ale również jako dodatek do ciast. Pozdrawiam wszystkich z blogo-świata! A w szczególności uczestników Blog Forum Gdańsk 2012 :] Karmel-itka

W kuchni Karmel-itki
Tort bezowy dacquoise 427

Już od dość dawna miałam na swojej liście do zrobienia ten tort bezowy dacquoise (czyt. dakłas). Jak tylko pojawiła się okazja, to oczywiście szybciutko przygotowałam to

UgotujmyTo.pl
Krajanka piernikowa 252

oczyszczonej sól spora szczypta Lukier 4-5 łyżek ciepłej wody około 1 szkl cukru pudru kilka kropli olejku migdałowego Przygotowanie: Ciasto: Połowę cukru wsypać do garnka z grubym dnem i nie mieszając podgrzewać do zbrązowienia aż zrobi się tzw karmel. Ponieważ karmel jest gorący ostrożnie wlać wodę, mleko, miód, wsypać resztę cukru i zagotować. Zdjąć i do gorącego płynu dodać

Ala piecze i gotuje

Proponowane wyszukiwania