ciasto z karmelem - 2421 przepisów (strona:84/162)

Karmelowa tarta z kremem z kaszy manny 273

wiosna pełną parą! Wreszcie mogę usiąść na tarasie z filiżanką herbaty i pysznym, domowym ciastem oraz oczywiście dobrą książką! Sezon rozpoczęłam szybką i słodką (choć ma niewiele cukru!) tartą z pysznym karmelem i delikatnym, puszystym kremem z kaszy manny! Idealna słodycz i przekąska po ciężkim dniu :)  Karmelowa tarta z kremem z kaszy manny Na początek muszę Was przeprosić(...)fasolę), a następnie kolejne 10 - 15 minut bez obciążenia, aby ciasto się pięknie zarumieniło. Gotowe ciasto wyjmujemy z piekarnika i dajemy mu przestygnąć. Masa z kaszy manny: 4 łyżki kaszy manny 1 szklanka mleka ewentualnie cukier - do smaku 100 ml śmietanki kremówki oraz karmel: gotowy lub przygotowujemy go gotując puszkę mleczka skondensowanego słodzonego przez około 2 godziny. Schłodzony spód kruchy

aa-kuku - czyli jak żyć zdrowo i pysznie!
Orzechowiec + film 226

Orzechowiec to przepyszne ciasto na wyjątkowe okazje a także święta. Przełożone masą budyniową i warstwą orzechów w karmelu smakuje obłędnie, może być znakomitym dodatkiem do kawy nie tylko dla amatorów słodkości. Dodatkowo można je jeszcze przełożyć konfiturą wiśniową dla wzbogacenia walorów smakowych. składniki na blachę(...)ciasto 2 szklanki mąki pszennej 3 jajka 1 szklanka cukru kryształu 3 łyżki miodu 1 łyżeczka proszku do pieczenia 3 łyżki mleka                                          krem 2 opakowania budyniu waniliowego z cukrem 600 ml mleka 100 g masła

Smakowite Dania
Ciasto Orzechowiec 403

Ciasto zagniata się szybko, tak samo szybko gotuje się budyń i trzeba tylko odczekać żeby dobrze wystygł. Zrobienie orzechów w karmelu to też nie problem, a kiedy wszystkie te rzeczy są gotowe to można piec i składać całego orzechowca. Ciasto z budyniem i orzechami najlepiej zrobić dzień lub nawet dwa dni wcześniej przed planowanym podaniem żeby ciasto przełożone kremem zmiękło

Smaczna Pyza
PIERNICZKI SIOSTRY ANASTAZJI 425

jedzenia, a także jako ozdoba choinki. Przepis z książki "Przepisy siostry Anastazji. 100 nowych ciast", wyd. WAM, str. 126. Składniki: Ciasto : 1/2 kg miodu 1/2 kg margaryny 1/2 kg cukru kryształu (z tego 15 dag upalić na karmel) 6 żółtek 4 jaja łyżka sody 1 proszek do pieczenia 1 łyżka kakao 2 opakowania przyprawy do piernika mąka: tyle, ile zabierze

RAROSSA
Ciasteczka z karmelem i orzechami 123

czas na domowe ciasteczka. Jak zwykle w tym okresie pieczemy ich bardzo dużo, więc niektórymi postanowiliśmy się podzielić. Dzisiaj pyszne kruche ciasteczka z karmelem i orzechami. Słodkie, orzechowe, w sam raz na święta. Przepis Składniki: Ciasto: 220 g mąki 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia 1 opakowanie cukru waniliowego 3 łyżki mleka 100 g miękkiego masła Nadzienie: 40 g masła(...)Rozwałkowujemy ciasto na grubość około 3 mm i wycinamy różne kształty, najlepiej o średnicy 4-5 cm. Rozgrzewamy piekarnik do temperatury 175’C (termoobieg 160’C) i pieczemy około 8 minut, aż staną się jasno żółte. Roztapiamy na patelni masło, dodajemy cukier, cukier waniliowy i miód. Ciągle mieszając na średnim ogniu, czekamy, powstanie jasno brązowy karmel. Odstawiamy

KasiaiKrzysiu.pl
,,Kruche babeczki z orzechami w karmelu’’ 332

Kruche babeczki z cukrem trzcinowym i orzechową masą. Chrupiące połówki włoskich orzechów polane słodką polewą z karmelu rozpływają się w ustach. Takie babeczki to kwintesencja najlepszego smaku słodyczy… Składniki na ciasto kruche: 100 g schłodzonego masła 30 g cukru pudru łyżka miodu łyżka cukru trzcinowego 200 g mąki 1 jajko szczypta soli Polewa karmelowa: 150 g orzechów włoskich Pół szkl(...)podsypując lekko mąką. Przygotowujemy foremki do babeczek, smarujemy je masłem, oprószamy mąką. Ciastem wykładamy foremki na babeczki. Pieczemy około 15 minut w temperaturze 200ºC na złoty kolor. Wyjmujemy i wystudzamy. W tym czasie cukier wsypujemy do garnuszka i rozpuszczamy do uzyskania bursztynowego koloru. Do powstałego karmelu powoli dolewamy śmietanę dodajemy miód i mieszamy aż całość będzie jednolita i gładka

Podróż w kulinaria
Sernik Karmelowo – Orzechowy 139

składników. Gotową masę serową wlewamy na spód biszkoptowo-orzechowy. Wstawiamy do nagrzanego do 170 stopni piekarnika. Pieczemy około 60 minut, sprawdzając patyczkiem czy ciasto jest gotowe. Studzimy w lekko uchylonym piekarniku. Na ostudzone nakładamy pozostały karmel i posypujemy pozostałymi, posiekanymi orzechami. Wstawiamy do lodówki, na kilka godzin lub całą noc. The post Sernik Karmelowo – Orzechowy appeared first on Made

Made By Mom And Son
Tarta czekoladowo karmelowa 303

Opis tarta czekoladowo karmelowa: Tarta czekoladowo karmelowa to niesamowity i pyszny deser. Najlepszy kruchy spód z warstwą ciągnącego się karmelu i grubą warstwą czekolady. Ja używam czekolady mlecznej, ponieważ nikt w domu nie lubi gorzkiej czekolady. Wy natomiast możecie użyć mleczną lub gorzką wedle uznania. Od kiedy upiekłam tarte czekolado-karmelową, stała się moją ulubioną wśród tart. Składniki(...)karmelową. W rondelku gotujemy wodę, miód i cukier. Gotujemy do rozpuszczenia składników. Kolor karmelu powinien być bursztynowo-złoty. Garnuszek zdejmujemy z palnika. Dodajemy do tego masło i śmietanę (45 ml). Mieszamy do rozpuszczenia. Ponownie gotujemy na małym ogniu przez minutę. Gotową masę karmelową wylewamy na spód ciasta. Wstawiamy do lodówki do zastygnięcia. Przygotowujemy czekoladową masę. Do małego garnuszka wlać kremówkę

FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarne
Sernik z polewą karmelową 190

Po ostatnim przepisie na tradycyjny sernik, macie może ochotę na kolejny? Z polewą karmelową? Z migdałami? Jak są same pozytywne odpowiedzi, to namawiam Was na wypróbowanie

Pink Envelope
Odcienie fioletu - sernik z czarnym bzem i figami 198

Jestem uzależniona od pogody. Nie mogę się przez to ogarnąć; kto by pomyślał, że kilka promyków może wprawić mnie w stan bliski euforii...? Pogoda jest, jaka

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Mini serniczki z karmelem 304

Ostatnio coraz trudniej znaleźć mi czas na gotowanie:( maleństwo, które trzy miesiące temu pojawiło się w naszym domu, zdominowało nasze życie. Jednak bardzo chciałam sprawić słodką

Ania i Marcin gotują
Migdałowiec wg Siostry Anastazji 164

Stale mieszając, ugotować budyń i wystudzić. Żelatynę rozpuścić w 1/3 szklanki wody. Śmietanę ubić (można z odrobina cukru pudru) i połączyć z żelatyną. Przełożenie ciasta: Spód brytfanki wyłożyć papierem - krakersy - masa budyniowa (zimna) - krakersy - karmel z mleka skondensowanego - krakersy - bita śmietana. Wierzch posypać płatkami migdałowymi. Źródło: 183 nowe przepisy Siostry Anastzaji

Pychotkaaa
Grillowane jabłka z cynamonem 123

deser z grilla rewelacyjnie smakuje jesienią albo zimą. Tak przygotowane jabłka możemy wykorzystywać do ciast, podawać z lodami waniliowymi lub podawać same polane odrobiną karmelu. Składniki: 2 jabłka, pokroić na ½ cm plastry lub ćwiartki ½ szklanki wody ¼ szklanki soku z cytryny 1 łyżeczka cynamonu 1 łyżeczka cukru Przygotowanie: Grilla rozgrzewamy do średniej temperatury. W międzyczasie w dużej misce łączymy wodę

naRuszcie
Miodownik z orzechami 794

moim domu na święta Bożego Narodzenia nie może zabraknąć miodownika pełnego orzechów i miodu zatopionego w karmelu ....... Życzę Wam miłego świętowania, u mnie śnieg prószy zrobiło się wreszcie prawdziwie świątecznie...:) Składniki Ciasto miodowe: 3 szklanki mąki pszennej 1/2 kostki margaryny Palma Bielmar 1/2 szklanki drobnego cukru 2 czubate łyżki śmietany 18% 2 duże jajka 2 łyżki miodu prawdziwego 1 łyżeczka

Wanilia i Kardamon
Baka majonezowa z masą krówkową 152

Święta za pasem więc czas pomyśleć o przepisie na jakąś pyszna babkę :)  Ja wynalazłam  babkę majonezową z karmelem w książce Thermomix .     Przyznam się że nigdy nie piekłam ciasta  z majonezem ale to jest pyszne

Sama słodycz i szczypta chili

Proponowane wyszukiwania