ciasto z jagodami - 4169 przepisów (strona:128/278)

Leśny mech 80

była zachwycona ciastem, więc zaczęłam szukać przepisu i przyznam, że wygląd naprawdę zaciekawił moją kulinarną wyobraźnię 😉 Trzeba przyznać, że ciasto pięknie się prezentuje , a co ze smakiem? Smak ciasta jest ciekawy i mimo dużej ilości szpinaku w przepisie właściwie nie jest on wyczuwalny. Ciasto zakwalifikowałabym do „babek” dość ciężkich, wilgotnych i kremowych. Przepis na ciasto jest bardzo prosty(...)dostosowałam przepis tak, aby pasował do ilości szpinaku, jaką dysponowałam. Do ciasta dodałam olejek migdałowy , ale myślę, że dobrze sprawdzi się też z nutą cytrusową . Wrażenie robi piękny zielony kolor ciasta niczym niewzmacniany. Okruszki ciasta wykorzystujemy do przyozdobienia wierzchu i boków do tego jeszcze kilka malin , borówek czy jagód do dekoracji i prawdziwy leśny mech gotowy. Maliny, borówki lub jagody

SprawdzonaKuchnia.pl
Sernik jagodowo czekoladowy 133

Kawa najlepiej smakuje z kawałkiem domowego ciasta! Ten sernik jest kremowy i puszysty. Jedynym minusem tego ciasta jest długi czas pieczenia! Ale na taki smak warto poczekać! W połączeniu z jagodami jest obłędny! Spód: 250 g ciastek kakaowych Hit 70 g masła lub margaryny Masa serowa: 1 kg twarogu z wiaderka 4 jajka 100 g białej czekolady(...)Wlewamy śmietanę kremówkę oraz wsypujemy wiórki kokosowe.  Na końcu wsypujemy umyte i osuszone jagody. Mieszamy łyżką. Gotową masę serową przelewamy na spód.  Piekarnik zmniejszamy do temperatury 120*C (bez termo obiegu). Na dnie piekarnika ustawiamy foremkę z wrzątkiem. Wyżej wstawiamy tortownicę z ciastem. Ciasto pieczemy przez 60 minut. Po tym czasie z piekarnika wyjmujemy blaszkę z wodą

VioletoweKucharzenie
raw kokosowe talaretki z jagodami goji 150

wartościowość dopełniają pyszne jagody goji. SKŁADNIKI : 4 łyżki chia szałwii 2 łyżki mąki kokosowej 2 garści jagód goji garść płatków kokosowych łyżka ksylitolu 1/2 szklanki mleka roślinnego WYKONANIE: mąkę, ksylitol, chia szałwię i mleko mieszamy razem ciasto przekładamy do aluminiowych foremek, formujemy miseczki- odstawiamy do lodówki na 15 min talaretki wyciągami z foremek, posypujemy jagodami goji

healthy dreams
Marchewkowe muffiny z jagodami Goji, chałwowym kremem i świeżym granatem 289

Bardzo lubię jagody Goji.  Ich wyrazisty, słodki smak ujawnia dopiero, gdy podziałamy na nie podwyższoną temperaturą. Ja zawsze najpierw je sparzam, a potem mogę zajadać się nimi bez końca! Do sałatek, jogurtów, kasz, na samo lub do ciasta.  Stąd też pomysł na muffiny. Tradycyjne marchewkowe ciacho zmodyfikowałam dodając do niego jagód Goji i ułożyłam do małych silikonowych(...)się na śniadanie, drugie śniadanie, przekąskę czy podwieczorek. Możecie podjadać je w każdej chwili i poczęstować najbliższych. Zdrowo i smacznie, czyli tak, jak lubię najbardziej - zapraszam ;) Muffiny marchewkowe z jagodami Goji  receptura na 16 foremek silikonowych (jak na zdjęciu poniżej) 4 jaja 2 szklanki mąki pszennej  3/4 szklanki cukru pudru pół szklanki miodu szklanka oleju

Sajkofanka smaku
Ciasto z pianką budyniową i malinami 605

Kruche ciasto z pianką budyniową i malinami, to deser który uwielbiam i często piekę. Ciasto wygląda i smakuje wyśmienicie. Poznaj mój sprawdzony przepis na pyszne ciasto, które rozpływa się w ustach. Trudno oprzeć się dokładce. Porcja ciasta z pianką budyniową i malinami. Kruche ciasto z pianką budyniową i malinami. Składniki na ciasto: Szklanka to pojemność 250 ml. Podane składniki(...)ciasta. Blaszkę do pieczenia ciasta o wymiarach około 30 x 20 cm (ewentualnie 24 x 24 cm lub tortownicę o średnicy 24 – 26 cm) wykładam papierem do pieczenia. Większą część ciasta wyjmuję z zamrażalnika i wałkuję na silikonowej stolnicy na wielkość blaszki, po czym go do niej przenoszę . Przy brzegach foremki ciasto należy ugnieść palcami żeby je dopasować. Ciasto

Ania gotuje
Puszysty sernik z żurawiną, czekoladą i dżemem jagodowym 192

Składniki: ciasto: 1 kg sera na sernik o smaku morelowym 2 jajka rozmiar L 5 żółtek szklanka cukru trzcinowego 1/2 szklanki oleju rzepakowego 3 szklanki mleka 3,2% 3 budynie śmietankowe opakowanie żurawiny 2 opakowania gotowej polewy mlecznej kilka łyżek dżemu z jagód 3 łyżki mielonych orzechów włoskich beza: 5 białek 2 opakowania cukru wanilinowego Przygotowanie(...)termoobiegu przez 50 minut. Teraz przygotuj bezę: ubij na pianę 5 białek, dodaj cukier wanilinowy, chwilę jeszcze miksuj. Rozsmaruj na cieście i piecz jeszcze 15 minut w temp. 190C. Udekoruj polewą mleczną i dżemem z jagód, posyp mielonymi orzechami. Smacznego słodkiego

Zasmakuj Kuchni
Jagodowy sernik na zimno 253

Sezon na jagody:)  i desery :) Jagodowy sernik na zimno  SKŁADNIKI: spód :  150 g mąki 0,5 op. proszku do pieczenia 70 g cukru 1 jajko 75 g masła 1 łyżka kakao masa jagodowa: 3 szklanki jagód umytych i osączonych  40 g żelatyny 1/3 szklanki wody 330 ml jogurtu naturalnego typu greckiego 300 ml serka homogenizowanego(...)jagód Masło przeznaczone na spód roztopić, ostudzić a następnie połączyć z pozostałymi składnikami. Dobrze, szybko zagnieść i podzielić na pół. Ciasto pozostawić na 30 minut w zamrażarce/lodówce. Po tym czasie wylepić spód wysmarowanej masłem i oprószona bułką tartą blachy. Piec w piekarniku nastawionym na 180 stopni przez ok 20 minut. pozostawić do ostygnięcia. Umyć i osuszyć jagody

MarciochaKucharzy
Drożdżówka jogurtowa z serem, jagodami i truskawkami. Drożdżowiec luksusowy. 171

ściereczką, czy folią. Można piec jako ciasto (ja upiekłam w mniejszych jednorazowych foremkach, by dać dziecku do szkoły), lub typowo jako drożdżówki jogurtowe z pysznym serem, a dodatek owoców np. jagód, truskawek to już kwestia indywidualna. Dodajemy to, co mamy pod ręką.  Drożdżówka jogurtowa z serem, jagodami i truskawkami. Drożdżowiec luksusowy.  Składniki (blaszka(...)Składniki pod kruszonkę: 100 g jagód 400 g truskawek  500 g białego sera w kostce (może już być mielony) 1 jajo łyżka skórki z otartej z pomarańczy 3 łyżki cukru Biały ser miksujemy z jajkiem, skórką pomarańczową i cukrem na gładką masę. Owoce myjemy. Truskawki kroimy na połówki. Układamy na ciasto najpierw owoce, następnie przykrywamy warstwą sera.  Kruszonka

Poezja Smaków - blog kulinarny
Pierogi z jagodami 185

przeschną oprószamy je cukrem. Mąkę przesiewamy, dodajemy do niej wodę, olej i sól. Zagniatamy miękkie, sprężyste ciasto, które nie powinno się kleić do rąk. Ciasto wałkujemy w miarę cienko i wykrawamy z niego kółka (np. przy pomocy filiżanki). Na kółka nakładamy jagody i sklejając ich brzegi formując pierogi. Pierogi wrzucamy do wrzącej osolonej wody z paroma kroplami oleju

Qchnia po prostu
CIASTO "LEŚNY MECH" 167

Smaczne ucierane ciasto o pięknym zielonym kolorze :).Od góry to ciasto wygląda jak prawdziwy leśny mech,jeszcze jak posypiemy pestkami granatu lub jagodami czy borówką amerykańską, możemy poczuć się jak w lesie :).Zieloną barwę nadaje mu szpinak.Zawsze to coś innego czym możemy zaskoczyć swoich najbliższych lub gości. SKŁADNIKI  4 jajka 1 szklanka cukru 3/4 szklanki oleju(...)pestki granatu do posypania jagody lub borówka amerykańska  WYKONANIE Mrożony szpinak rozmrozić,odsączyc z wody np.za pomocą gazy.Mąkę przesiać i połączyć z proszkiem do pieczenia i sodą.Jajka ubijamy razem z cukrem dalej ciągle mieszając wlewamy pomalutku olej,potem dodajemy szpinak i aromat.Do ubitych jajek wsypujemy mąkę ale mieszamy delikatnie łyżką .Ciasto przekładamy do tortownicy wyłożonej papierem

Mała w garnku miesza
Jagodzianki 154

minutach wyrobiłam ciasto mikserem ( końcówka hak) tak z 10 minut.Zostawiłam do wyrośnięcia na 50 minut.Po tym czasie odgazowałam ciasto. Krok 3 Ciasto podzieliłam na 10 równych części, do każdej wkładałam po dwie łyżki jagód i zawijałam bułeczkę tworząc wałeczek. Ułożyłam moje bułeczki na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i "posmarowałam"mlekiem .Przykryłam ponownie aby wyrosły 20 minut wystarczy spokojnie

Różowa kuchnia
Tarta z owocami w lekko cytrynowym kremie 170

cytrynowej a na wierzchu Emilka poukładała gwiazdki wycięte z ciasta. Nie planowałam nawet wstawiać tego przepisu na bloga bo to taki zwyczajny przepis ale może komuś się przyda – bo to taki uniwersalny patent na tartę do której można dodać właściwie wszystkie sezonowe owoce – gruszki, morele, śliwki, jagody, jabłka, wiśnie… wszystko będzie pasować. Upieczcie sobie na osłodzenie(...)Total time 1 godzina   Uniwersalna tarta z owocami w kremie, do której można dodać różne owoce sezonowe - morele, brzoskwinie jagody, maliny, jeżyny, śliwki, gruszki etc. Author: cooking for Emily Serves: 8 Ingredients CIASTO: 300 g mąki ( orkiszowa, pszenna) 2 łyżeczki cukru 180 g zimnego masła 1 jajko 1 łyżka śmietany KREM: 200 g śmietany kwaśnej 22% 3 jajka

Cooking for Emily
Muffinki Wielkanocne 139

papilotki ułożone w formie do wypieku muffinek, najlepiej do 2/3 wysokości. Dodajemy ulubione składniki (maliny, jabłko pokrojone w kosteczkę, jagody, serek mascarpone, czekolada,kakao, rodzynki, wszystko zależy od tego na co mamy akurat ochotę) i  przykrywamy odrobiną ciasta. Muffinki pieczemy w temperaturze 180 stopni przez ok 25-30 minut. Po ostudzeniu dekorujemy zajączki i kurczaczki.  Składniki potrzebne

Aromatyczne Podróże
Pierogi z borówkami (ciasto parzone) 139

Pierogi z borówką  i ciastem parzonym. Z ciastem tym bardzo fajnie się pracuje i nie zawiera jajek. Borówki lub jagody wcześniej mrożę , dzięki czemu łatwiej sklejać pierożki. Składniki: 3 szklanki mąki 1,5 szklanki wrzącej wody 1 łyżka oleju 1,2 łyżeczki soli 1,5 szklanki borówki 200 ml śmietany cukier do posypania Wykonanie: Na stolnicę wsypać mąkę(...)sól i dodać olej. Mieszając nożem wlewać wrzącą wodę, a następnie zagnieść ciasto w razie potrzeby lekko podsypując mąką. Ciasto musi być gładkie i elastyczne. Zawinąć w folię spożywczą i odstawić na 30  minut. Po tym czasie ciasto podzielić na dwie części i każdą z nich rozwałkować na placek. Wyciąć szklanką kółka i na każde kółko nałożyć borówki

O kuchni z uczuciem
TARTA (NA KRUCHYM 3- SKŁADNIKOWYM CIEŚCIE, BEZ JAJKA) Z BUDYNIEM I GALARETKĄ 167

cukru pudru Dodatkowo: * 2 budynie bez cukru (u mnie śmietankowe) * 800 ml mleka * 6 łyżek cukru * 50 g masła * owoce (u mnie jagody) * galaretka * 300 ml wrzącej wody Wykonanie: Z mąki, masła i cukru pudru zagnieść ciasto. Owinąć folia i wstawić do zamrażalnika na około 30 minut. W 300 ml wrzątku rozpuścić galaretkę, odstawić aż zacznie tężeć.  Ciasto

Zrób to smacznie