ciasto z jagodami - 4169 przepisów (strona:123/278)

Ciasto Leśny Mech 2085

jednak nie mogłam wyobrazić sobie jak smakuje. Zbierałam się do niego długo, w końcu i Blondynka zrobiła Leśny Mech. Ciasto przyjemne, mokre. Jednak do całej tej leśnej otoczki nie pasowały mi ziarenka granatu, jak las to jeżyny, maliny i jagody, tak ja to widziałam. Co do smaku, nie moja bajka, gdybym następnym razem je robiła, pod ubitą śmietanę wyłożyłabym(...)śmietan fix owoce do dekoracji (u mnie były to maliny, jeżyny i jagody leśne) Wykonanie: Szpinak rozmroziłam i odcisnęłam na sitku. Jajka zmiksowałam z cukrem. Nie przerywając miksowania cienkim strumieniem wlałam olej, potem przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia. Kiedy składniki się połączyły, wyłączyłam mikser, do ciasta wyłożyłam odciśnięty szpinak i wmieszałam go łyżką. Ciasto wylałam do tortownicy

Blondynka Gotuje
KRUCHE CIASTO Z OWOCAMI I BUDYNIOWĄ PIANKĄ 158

lekką budyniową pianką i owocami. Ja wykorzystałam tu truskawki z kompotu, jednak z powodzeniem można wykorzystać każde inne owoce, czy będą to jagody, brzoskwinie, maliny czy inne ulubione (jednak pamiętajcie, by mrożone owoce ułożyć na ciasto bez ich rozmrażania). Ciasto jest przepyszne a co ważne szybko przygotowane, nie wymaga specjalnie dużo czasu.  Polecam :) Składniki: Ciasto: * 3 szklanki mąki

Zrób to smacznie
Blueberry muffin — muffin z jagodami 166

Muffiny z jagodami należą do moich ulubionych. Smakują mi chyba bardziej niż czekoladowe z czekoladą. Ciasto robię lekko waniliowe. Jeśli nie wyobrażacie sobie muffinów bez czekolady polecam dodać do tych białej czekolady, która cudownie się komponuje smakowo jak i wizualnie z jagodami. Nowy post Blueberry muffin — muffin z jagodami pojawił się w Wypieki

Wypieki i Rumieńce
Leśny mech po raz czwarty 139

Leśny mech , pyszne ciasto ze szpinaku.Jako ozdobę wierzchu można wykorzystać truskawki lub jagody, granat itp.Mój leśny mech to już czwarty przepis na blogu, każdy inny i każdy smaczny.Polecam wszystkie. 120 g świeżego szpinaku 5 jajek 100 g oleju rzepakowego 100 g cukru 260 g mąki pszennej 1 łyżeczka proszku do pieczenia Szpinak umyć i wysuszyć,przełożyć do dzbanka(...)Ubijać kolejne 30 s/obr. 3 , w tym czasie stopniowo wlewać przez otwór w pokrywie naczynia miksującego ostudzoną galaretkę. Dodać truskawki i wymieszać kopystką.Połowę masy przelać na jeden blat ciasta i równomiernie rozprowadzić za pomocą kopystki, przykryć drugim blatem ciasta, na to wylać resztę masy. Wierzch posypać wcześniej pokruszonym pozostałym ciastem, ozdobić truskawkami. Ciasto odstawić do lodówki do stężenia

Moje domowe kucharzenie
Kruche ciasto ze śliwkami, pycha 98

Ciasto jest pyszne, jestem pewna że będę robiła je często. Można zrobić z innymi owocami tj. jagody, wiśnie itp Śliwki umyć, przekroić na pół. Pestki usunąć. Śliwki położyć na sitku i zostawić do obsuszenia. Wykonanie ciasta – masło i kasię utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym na gładką masę. Następnie dodać po żółtku i zawsze dokładnie wymieszać. Mąkę, proszek

Kuchnia Pokoleń
Domowe bułeczki pszenne 181

Ostatnio wypiekałem domowe chleby, linki znajdziecie poniżej, to teraz przyszła kolej na domowe bułeczki pszenne. Świeże, pachnące, puszyste w środku i chrupiące z zewnątrz. Takie bułeczki

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Jagodowy mug cake 103

jagodami i łyżką jogurtu białko ubijmy razem z łyżką jogurtu, po czym dodajemy do zblendowanych składników gotowe ciasto przekładamy do porcelanowego naczynia- miseczki, dużego kubka i umieszczamy w mikrofalówce na 4 min gotowe ciastko posypujemy jagodami i polewamy jogurtem (opcjonalnie) PRZYPOMINAM, ŻE DZISIAJ STARTUJE KOKOSOWY KONKURS

healthy dreams
Jagodzianki 164

dwie garście i mamy pyszne jagodzianki. Biorę udział w akcji Ciasto na NIEDZIELE Ciasto na jagodzianki: 40 g świeżych drożdży 250 ml mleka 500 g mąki pszennej szczypta soli 100 g drobnego cukru 75 g masła Dodatkowo: jajo mleko 4 łyżki jagody 300 g cukier 4 łyżki    Lukier: 2 szklanki cukru pudru sok pomarańczowy(...)Minęło, 15 minut więc dodajemy resztę cukru sól i rozpuszczone ciepłe masło. Zagniatamy ciasto i zostawiamy je pod kloszem do wyrośnięcia( można przykryć ściereczką) na około 40 minut. Kiedy ciasto wyrośnie odgazowujemy je, robimy wałek i kroimy na 12 części. Rozpłaszczamy każdy placuszek i nakładamy jagody wymieszane z cukrem( dawałam po łyżce). Zlepiamy jak pieroga i formujemy podłużną bułeczkę

Różowa kuchnia
Jagodowa kubanka 155

dekoracji: ½ tabliczki białej czekolady startej na wiórki, kawa rozpuszczalna, świeże lub mrożone jagody Sposób wykonania: Jajka z cukrem ubić na puszystą masę. Do masy dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i kakao, wymieszać na średnich obrotach miksera. Na koniec dodać olej – wymieszać. Ciasto wyłożyć do wysmarowanej tłuszczem i wysypanej mąką blaszki (23x35), wstawić do nagrzanego do 170 stopni(...)herbatniki i posmarować je dżemem jagodowym. Na dżem wyłożyć ciemne herbatniki, a na nie bitą śmietanę i wyrównać. Ciasto schłodzić w lodówce przez kilka godzin. Przed podaniem wierzch ciasta posypać kawą rozpuszczalną i udekorować wiórkami białej czekolady oraz świeżymi lub mrożonymi jagodami

Nie tylko w kuchni
Ciasto na pierogi 718

kapustą i pieczarkami Pieczone pierogi z pieczarkami, czarnymi oliwkami i suszonymi pomidorami Pieczone pierożki pełnoziarniste z brokułami Pieczone pierożki z ciasta na focaccie z kuskusem i kurczakiem Pierogi z mięsem, cebulą i marchewką Pierogi z jagodami Pierożki z kurczakiem, cukinią i pomidorem z dodatkiem natki i czosnku Pierogi ruskie Pierogi ze szpinakiem z dipem z ricotty Ciasto

Moja smaczna kuchnia
Flapjacks po raz pierwszy 158

wliczając ten mały wypad, przygotowania zamykają się trzydziestu minutach. Potem dwadzieścia na pieczenie, i dłużące się oczekiwanie, aż ciasto ostygnie i będzie je można pokroić. Ciepłe bowiem się pokruszy. Moje flapjacki są kokosowe, słodkie, lepkie i lekko ciągnące. Z jagodami, które wręcz eksplodują między zębami, ożywiając całość. Wyszły pyszne i sycące, idealne na drugie śniadanie. Jeśli jeszcze(...)Płatki owsiane wymieszać z chipsami kokosowymi, wlać masło, dokładnie wymieszać. Dodać jagody, delikatnie wymieszać. Formę wyłożyć papierem do pieczenia. Przełożyć masę do formy, ugnieść łyżką lub dłonią uważając, żeby nie rozgnieść jagód. Piec w 170 st. C. przez 20-25 minut, aż brzegi się zezłocą. Ostudzić. Ciasto pokroić w kwadratu lub prostokąty, przechowywać w szczelnym pojemniku. Smacznego! Ostatnio

Pożeraczka, czyli raz adobrze
TARTA Z TRUSKAWKAMI 138

lata     tartę ze szpinakiem ,   tartę z masą migdałową i śliwkami , tartę z jabłkami , tartę z warzywnym nadzieniem . tartę francuską z jagodami i serkiem mascarpone z gruszkami gorgonzolą szpinakiem i orzechami Składniki: Ciasto na kruchą tartę:   150g schłodzonego masła 250g pszennej mąki łyżeczka soli 1 jajko 2-3 łyżki cukru pudru

potrawyregionalne
Tort jagodowy na roczek 165

jogurt grecki - 180 g cukier puder dodatkowo jagody, śmietana 36% ok. 150 ml Przygotowanie: Do 1 serka mascarpone dodać jogurt i go dokładnie ubić, można dodać łyżkę lub dwie cukru pudru Odjąć 3/4 kremu i zachować,  do reszty dodać drugi serek mascarpone i  4-5 łyżek jagód ( u mnie rozmrożone) i dokładnie je utrzeć na krem jagodowy(...)drugą część biszkoptu, nasączyć, posmarować kremem jagodowym, położyć najmniejszą część biszkopta i posmarować resztą białego kremu, udekorować jagodami Gotowe biszkopty przekroić na pół, posmarować je ubitą śmietaną tortową, ( jeśli potrzeba to z tej śmietany można zrobić jeszcze dekoracje na wierzchu ciasta) obłożyć nimi ciasto, zawiązać wstążką. Potrzebujemy również cytrynę do zrobienia syropu do nasączenia biszkopta oraz gotowe biszkopty

Proste Potrawy
pyszne pierogi z jagodami... 184

wody rozpuścić masło i w misie robota wyrobić na kulę gładkie ciasto, jeśli trzeba to dolewać gorącej wody, ciasto zawinąć w folię na 20 minut, podzielić na 3 części, na podsypanej mąką stolnicy wałkować cienkie ciasto, wycinać szklanką kółka na każde kółko na środku nakładać opłukane i obsuszone jagody, zlepiać dokładnie pierogi pierogi odkładać na podsypaną cienko mąką tacę

W Mojej Kuchni Lubię
Muffiny na kefirze z jagodami 139

Dzień dobry :-) Dawno u nas nie było muffinek, córka się już domagała. W sumie to miało być ciasto, ale robiłam dżem i czasu mi też zabrakło, a jak wszyscy wiemy te babeczki robi się ekspresowo. Tym razem zrobiłam na kefirze z borówką. Wyszły super, pulchne i smaczne. Polecam i miłego dnia Wam życzę :-) Składniki na około 10-12 sztuk(...)oleju rzepakowego cukier puder do posypania jagody  1. Do jednej miski dajemy składniki suche i mieszamy, do drugiej dajemy składniki mokre i również mieszamy.  2. Do składników mokrych wsypujemy suche i mieszamy najlepiej rózgą.  3. Jagody myjemy, najlepiej pod ciepłą wodą, odsączamy i dodajemy do ciasta. Delikatnie mieszamy. 4. Piekarnik nagrzewamy do 200 stopni

kruche babeczki