Niedawno były jagodzianki rosnące nocą , a dzisiaj przepis na pyszne, proste, drożdżowe bułeczki z czym macie pod ręką. U mnie wyszły drożdżówki z borówkami i malinami
Mieszam w Garnkutwarogu chudego 150 g jagód, świeżych lub mrożonych 1 jajko 280 g mąki orkiszowej lub pszennej 80 g skrobi ziemniaczanej szczypta soli Jagody miksujemy przy użyciu blendera. Twaróg zagniatamy z jajkiem. Dodajemy jagody, mieszamy. Następnie dodajemy mąki i sól, zagniatamy ciasto. Z ciasta formujemy wałeczek, a następnie ostrym nożem odkrawamy „kopytka”. Gotujemy w dużej ilości delikatnie
KucharzycaObowiązkowe pierogi w sezonie jagodowym. Polewam je kwaśną śmietaną i posypuję cukrem. Przepis na około 40-45 średniej wielkości pierogów. Jagody umyć i dokładnie osuszyć na durszlaku. Przygotować ciasto. W gorącej
BullioCzy mówiłam Wam już, że kocham sernik! Od dzieciństwa uwielbiam się nim wręcz obżerać, a wszyscy w rodzinie wiedzą, że jak mam przyjechać w odwiedziny to
Pink EnvelopeKochani z okazji świąt Bożego Narodzenia chciałabym Wam życzyć samych radosnych chwil spędzonych w rodzinnym gronie, w domu przepełnionym ciepłem i miłością. Aby wokół unosił się
Smakołyki Asiwśród nich PIEROGI Z JAGODAMI. Składniki na farsz: jagody mąka ziemniaczana śmietana lub cukier i masło do podania Przygotowanie: Jagody mieszamy z mąką ziemniaczaną (na 500g jagód ok. 2 łyżki mąki ziemniaczanej). Mąkę dodajemy po to aby sok, który się wydzieli z jagód podczas gotowania nie rozkleił pierogów. Składniki na ciasto: 0,5 kg mąki
Dieta Rozdzielna i Zdrowieokres letni polecam ciasto z lekkim kremem i owocami ,ja użyłam jagód + borówek ale można także z truskawkami,porzeczkami ,wiśniami/których zresztą nie ma w tym roku 🙁 /oraz innymi. Jest bardzo smaczny i nie za bardzo słodki orzeżwiający .Bardzo łatwy w wykonaniu i najważniejszy bez pieczenia w gorące dni. składniki: blacha
Ugotujmy Cośdrodze, gdzie znajdziemy przepisy na przekąski i dania, które można zabrać ze sobą na wycieczkę czy do biura. Smakowicie wyglądają też przepisy na niebiańskie ciasto orzechowe, meksykańską surową gorącą czekoladę, dżem z jagód goji, “bekon” z bakłażana, salsę ananasową i koktajle alkoholowe. Czy sama mogłabym być na diecie raw? Jestem uzależniona od ciepła i konsystencji niektórych potraw, zwłaszcza
Ugotowane pozamiatanejest "Czekola blond" czyli krem z białej czekolady. Możecie zastąpić ją białą czekoladą rozpuszczoną z odrobiną słodkiej śmietanki. Drożdżowe bułeczki muffinkowe z czekoladą i jagodami goji Muffinki troszkę inaczej, bo z drożdżowego ciasta. Wytrawne muffinki z szynką i pastą jajeczną Ciekawy pomysł na kolację. Muffiny kawowo-waniliowe z czereśniami Czereśnie można zastąpić dowolnymi ulubionymi owocami. Czekoladowe muffinki
Codzienna kuchnia niecodziennajogurty i miksujemy do połączenia składników. Wylewamy na ciasto. Maliny posypujemy łyżeczką mąki, potrząsamy aby wszystkie były obsypane, następnie równomiernie wysypujemy na masę. Zamrożoną część ciasta ścieramy na tarce o dużych oczkach na jagody. Pieczemy ok. 50 min w 180 stopniach (do zazłocenia kruszonki). Po przestudzeniu oprószamy cukrem pudrem
Pelusiowa Kuchniamieszamy do całkowitego połączenia. Jeśli masa jest zbyt gęsta - stopniowo wlewamy przygotowane mleko, natomiast jeśli jest zbyt rzadka, to dosypujemy trochę mąki. Na koniec wsypujemy jagody i delikatnie mieszamy. Gotowe! Z podanej ilości ciasta wychodzi ok. 24 muffinek. Ja używam różnej wielkości foremek silikonowych, ale wystarczą papierowe papilotki. Do każdej nakładamy po ok. 2-3 łyżki ciasta
Cooking Monsterzajęć, że znów, pieczenie schodzi na dalszy plan. Ale nie zawsze. Na swoje małe przyjemności trzeba znaleźć czas, choć odrobinkę. Tym razem wyczarowałam torcikowe ciasto z pysznymi, sezonowymi owocami lata - brzoskwiniami i jagodami. Bardzo, bardzo smakowite :) Składniki: (na tortownicę 24cm) BISZKOPT: 6 jajek 3/4 szklanki cukru szczypta soli 3/4 szklanki mąki pszennej tortowej 1/3 szklanki mąki ziemniaczanej KREM
Cakes By Kejtłyżki cukru Sposób przygotowania Owoce umyć, osuszyć. Wszystkie składniki zblendować na gładką masę. 4.5.2.11 http://mieszamwgarnku.pl/fit/koktajl-czarnej-porzeczki-malin-jagod/ BosowKuchni Artykuł Koktajl z czarnej porzeczki, malin i jagód pochodzi z serwisu Przepisy na dania obiadowe, ciasta, zupy, desery, nalewki, przetwory
Mieszam w GarnkuUwielbiam takie lekkie owocowe desery gdyż nie trzeba grzać się przy piekarniku. Takie jogurtowe torciki sprawdzają się zwłaszcza w lecie, orzeźwiają w gorący dzień. Ale
Smakołyki Asimieszamy łyżką. Chodzi o to, żeby wszystko tylko się przemieszało, ale nie było gładką masą. Grudki z mąki są nawet mile widziane. Na końcu dodajemy jagody i jeszcze raz delikatnie mieszamy. Łyżką nakładamy ciasto do foremek i pieczemy ok 25 minut. Smacznego
Smaki Przyprawy i KoloryBrownie , brownie , brownie … Chyba wszystkim z nas cieknie ślinka na samą myśl o mega czekoladowym cieście rozpływającym się w ustach! Dziś mam dla Was przepis
Ostra na SłodkoWielkanoc kojarzy nam się z wypiekami. Mam nadzieję, że znajdziecie tutaj coś interesującego dla siebie czy Waszych bliskich! Zapraszam! Babka wielkanocna z jagodami. Bez glutenu, jajek, mleka i laktozy Wielkanocne ciasto czekoladowe z jabłkami (bez glutenu, bez masła, bez laktozy). Babka Babka migdałowo - limonkowa (bez glutenu, bez mleka) Ciasto jabłkowo - marcepanowe z migdałami i sosem marcepanowym
Szybko Tanio Smaczniemieszamy łyżką. Chodzi o to, żeby wszystko tylko się przemieszało, ale nie było gładką masą. Grudki z mąki są nawet mile widziane. Na końcu dodajemy jagody i jeszcze raz delikatnie mieszamy. Łyżką nakładamy ciasto do foremek i pieczemy ok 25 minut. Smacznego
Kulinarna rozmowarana mamy słońce wspaniale grzejące, wieje lekki wiaterek i jest wspaniale. Dzieciaki pomagają w koszeniu i grabieniu trawy, w pieczeniu ciasta, bo nie ma jak nazbierać w lesie jagód, wyjąć prodiż i upiec drożdżówkę z jagodami!!! Popołudniami
Dzieje kuchennej Wiewióry( Recipe in English ) Jestem rozczarowana faktem, że w UK praktycznie nie można dostać jagód. Borówki są w każdym sklepie, ale one nie nadadzą odpowiedniego koloru deserowi
Przepisy AleksandryPuszyste, dzięki cytrynowemu aromatowi i jagodom - bardzo orzeźwiające. Muffiny z jagodami. Składniki na 18 babeczek: 1/2 kostki margaryny/ masła; 2 szkl. mąki; 3/4 szkl. cukru; 2 łyżeczki proszku do pieczenia; 1 szkl. mleka; 1 jajko; kilka kropli aromatu - ja użyłam cytrynowego; 2 garści jagód - u mnie mrożone :) Masło/margaryn(...)rozpuścić i ostudzić. Wszystkie sypkie składniki mieszamy razem. "Mokre" mieszamy w osobnym naczyniu. Łączymy sypkie i mokre - nie zbyt dokładnie. Dodajemy jagody. Mieszamy delikatnie. (Jeśli jagody puszczą sok, babeczki po upieczeniu będą niebieskawe ;) ). Ciasto przekładamy do foremek - papilotek i pieczemy 15 - 20 min. w temp. 200 stopni. Po upieczeniu wyciągamy i studzimy na kratce. Pisałam już
MiksturownikSkładniki Mleko 1 szklanka Mąka 1 szklanka Jajko 1 jajko Masło 1 łyżka rozpuszczonego masła Sól szczypta Cukier pół szklanki Barwnik spożywczy lub sok z jagód Wszystkie składniki wymieszać za pomocą miksera. Odstawić ciasto na ok. 30 min., aby lekko zgęstniało. Przelać na […] The post Dania dla dzieci: Kolorowe naleśniki w kształcie gwiazdek appeared first on KulinarnePrzeboje.pl
Kulinarne Przebojebiałka i wam się udaje to możecie ten krok pominąć. 5. Następnie wykładam budyń wymieszany z jagodami. Zwijam w roladę i umieszczam w blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Odstawiam do podrośnięcia na około 30-40 min. Po tym czasie smaruje górę ciasta roztrzepanym jajkiem i wstawiam do nagrzanego piekarnika do 180 stop i piekę przez około
Gotowanie...to proste !Małe, pracochłonne, cieszące oko, a znikające szybciej niż się o nich pomyśli. Kruche ciasto, wręcz aż bardzo kruche - w końcu znalazłam je idealne.. 67 tartaletek - wyczyn na miarę małej cukierni ! Składniki : 750g mąki pszennej 300g margaryny łyżka smalcu 1/2 szkl. cukru pudru 6 żółtek łyżeczka proszku do pieczenia Krem : 1 kostka margaryny najlepiej "Kasi" 2 łyżki cukru pudru(...)waniliowego 750ml mleka 2 łyżki wódki- u mnie "Soplica"o smaku orzech laskowy 2 różne galaretki ( u mnie agrestowa i wiśniowa) owoce ( u mnie jagody i drylowane wiśnie) Wszystkie składniki posiekać nożem, zagnieść ciasto do połączenia składników. Schłodzić około 30 minut ( może być więcej, kruche ciasto lubi być schładzane wielokrotnie). Schłodzonym ciastem wylepiać foremki, ciasto również można rozwałkować
Garnkowe fanaberieZapraszam na bardzo smaczne i aromatyczne bułeczki drożdżowe z mąki orkiszowej z jagodami . Znakomicie nadają się do świeżo parzonej kawy , na spotkania rodzinne , jak i na śniadanie dla dziecka do szkoły , mają bardzo małą zawartość cukru , a kwaśność jagód fajnie się łączy z lukrem . Składniki 3 szklanki mąki orkiszowej 45 dag drożdży zapach śmietankowy(...)dobrze wyrobioną kulkę , kiedy mamy ciasto wyrobione , miskę posypujemy mąką i wkładamy nasze ciasto na 1,5 godziny do wyrośnięcia w ciepłe miejsce . Po naszym czasie wyciągamy wyrośnięte ciasto i zaczynamy odrywać kawałki ciasta , następnie formujemy płaskie placki , na te placki wykładam nasze jagody i zlepiamy formując kulkę , i wykładamy na blachę wyłożoną papierem oraz posypaną mąką
Mój SmakObłędne w smaku muffinki z dużą ilością jagód kamczackich, białej czekolady i wiórek kokosowych. Idealne na podwieczorek. Proste i szybkie w wykonaniu. Jeszcze szybciej znikają zjadane :) Uwielbiamy takie muffinki :) Polecam recepturę :) Potrzebujemy: Na ciasto: 2 jajka pół szklanki cukru pudru 75 ml oleju 1 cukier waniliowy pół szklanki mąki krupczatki 1 szklanka mąki tortowej 2 łyżeczki proszku do pieczenia(...)proszek do pieczenia i wiórki kokosowe, miksujemy do dokładnego połączenia się składników. Na koniec dodajemy czekoladę pokrojoną w małą kostkę i jagody kamczackie i dokładnie mieszamy. Świeże owoce wcześniej myjemy i osuszamy. Mrożonych nie musimy rozmrażać. 2. Ciasto przekładamy do formy do pieczenia muffinek wyłożonej papierowymi papilotkami. 3. Muffinki pieczemy do ładnego zrumienienia się i suchego patyczka przez około
IzabelawkuchniCzas czytania: 2 min Ucierane ciasto z serem i malinami? Tak, tak jest to przepis dwa w jednym, czyli połączenie sernika z ciastem ucieranym i dodatkowo pyszną chrupiącą kruszonką taką, jak na ciastach drożdżowych. Przygotowując dzisiejsze ciasto, koniecznie musicie pamiętać o temperaturze składników potrzebnych do jego przygotowania. Dlatego mając w planach upieczenie ciasta ucieranego z serem i malinami pamiętajcie(...)cukru waniliowego Dodatkowo 1 1/2 szklanki malin 2 łyżki cukru pudru do posypania ciasta 1/2 szklanki agrestu opcjonalnie Instructions Piekarni rozgrzać do temperatury 170 st C. W miseczce zagnieść składniki na kruszonkę, umieścić ją w lodówce na czas przygotowania ciasta. Przygotowanie ucieranego ciasta Wszystkie składniki na ciasto powinny być w temperaturze pokojowej! Do miski przesiać mąkę pszenną, ziemniaczaną oraz proszek
SprawdzonaKuchnia.plbądź 30%- według uznania, bądź jogutru naturalnego Przygotowanie: 1. Przygotować nadzienie: Zmieszać jagody z cukrem i mąką i zostawić do czasu nadziewania ciasta. 2. Przygotować, cienkie i delikatne ciasto 3. Przesiać mąkę do miski, dodać sól i olej 4. Stopniowo dodać wodę 5. Zagnieść ciasto, około 4-6 minut- powinno być delikatne i nie powinno mocno kleić się(...)minut. Wszystko zalezy od wielkości pierogów i grubości ciasta jakie uda wam się zrobić. 11. Odsączyć, najlepiej za pomocą cedzaka-łyżki cedzakowej i kłaść na tależu, tak by nie dotykały się na wzajem, by się nie skleiły. Podawać na ciepło bądź schłodzone, polane schłodzoną śmietaną bądź jogurtem, posypane świeżymi jagodami. Smacznego
KreatywnePinyJeden z lepszych serników, jakie ostatnio jadłam. Delikatny, a zrazem puszysty. Kremowy, z dużą ilością jagód. Czekoladowy spód doskonale wpisuje się w kompozycję całego ciasta. Pięknie się prezentuje. Zapewniam, że będziecie oczarowani jego smakiem :) Polecam! Składniki na spód: 50 g herbatników 2 łyżki masła 25 g gorzkiej czekolady Herbatniki bardzo drobno rozkruszyć. Masło i czekoladę rozpuścić, połączyć z herbatnikami. Spód(...)mleka skondensowanego słodzonego 2 jajka 1,5 łyżki budyniu waniliowego 2 łyżki cukru 200 g jagód Twaróg zmiksować z mlekiem skondensowanym i jajkami. Dodać budyń i cukier, dokładnie połączyć. Masę serową wylać na przygotowany wcześniej spód. Na wierzch wyłożyć jagody (mrożone wcześniej rozmrozić i usunąć nadmiar wody). W piekarniku umieścić naczynie z gorącą wodą. Piec w temperaturze 160 stopni
Domowa cukiernia Ewywlewać powoli olej i nadal ucierać Przełozyć utartą masę do natłuszczonej foremki Piec w temp. 180*C przez ok.40 min. W oryginalnym przepisie ciasto upieczono z malinami. Następnym razem takie upiekę, ale ze jest sezon na jagody to dziś jest właśnie z nimi. Można upiec w większej foremce, będzie wtedy bardziej owocowe, a mniej "ciastowe" :) Ja polałam je sokiem
Proste PotrawyOwocowo-kokosowe ciasto (deser) bez pieczenia Dziś zapraszam Was na coś pysznego do kawy lub herbaty. Owocowo-kokosowe ciasto bez pieczenia przygotujecie w kilka minut, potem już tylko trzeba poczekać aż dobrze się schłodzi i można już zjadać je ze smakiem. Takie ciasta powstają u mnie pod wpływem chwili. Minimalna ilość składników, proste sprawdzone połączenia smaków i gotowe. Polecam(...)mleka i mieszając przygotowujemy gęsty malinowo-kokosowy budyń. Budyń wykładamy łyżką na nasz ciasteczkowy spód, wyrównujemy wierzch i wykładamy nasze jagody w żelu. Na wierzch układamy groszek ptysiowy. Całość wkładamy do lodówki na noc. Przed podaniem oprószamy nasze ciasto cukrem pudrem i kroimy ostrym nożem. Smacznego The post Owocowo-kokosowe ciasto (deser) bez pieczenia first appeared on Słodkie okruszki
Słodkie okruszki