Parowce, pampuchy, kluski na parze

Parowce, pampuchy, kluski na parze

Parowce, pampuchy, kluski na parze

Przepis na : obiad

Parowce, parowańce, pampuchy, kluski na parze , są  różnie nazywane w zależności od regionu. Można je robić z owocami, serem, czekoladą lub puste, bez nadzienia i podawać np. ze śmietaną. Są bardzo sycące dlatego będą świetnym daniem obiadowym, albo słodkim podwieczorkiem. PAMPUCHY Z JAGODAMI Składniki: (na ok.10 szt.)  3 szkl. mąki 2 jajka 1 szkl. letniego mleka 2 łyżki roztopionego masła szczypta soli 50 g drożdży 1 łyżka cukru jagody  Przygotowanie: Drożdże rozrabiamy z cukrem, 1 łyżką mąki, szcz... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Bon appetit mon amie

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.