ciasto z jablkami - 14337 przepisów (strona:383/956)

Ciasto francuskie z serem 104

plasterki jabłka, gruszki itp. owoce. Ponadto do ciasta zamiast cukru możecie użyć słodzika. Więcej przepisów bez cukru znajdziecie tutaj . Przepis na ciasto francuskie z serem Przygotowanie opakowanie ciasta francuskiego (300 g) opakowanie dowolnego twarogu (250 g) 1 jajko 2 łyżki cukru / słodzika (24 g) opcjonalnie szczypta cynamonu owoce typu jabłka , gruszki itp. kilka łyżek musu jabłkowego ( przepis tutaj(...)trójkątów (około 100 g każdy) Składniki Do twarogu dodajemy żółtko jaja (białko zachowaj na później) oraz cukier / słodzik , a następnie dobrze całość mieszamy. Opcjonalnie możemy również dodać szczyptę cynamonu . Ciasto francuskie kroimy na 6 kwadratów . Na połówkę każdego z kwadratów ciasta wykładamy porcję farszu . Opcjonalnie dodajemy cienkie plasterki owoców lub musu jabłkowego . Następnie ciasto składamy na pół i brzegi mocno

WegePrzepis
Racuchy z jabłkami i Ballarini Positano 160

Umieszczone w misce drożdże rozcieramy z cukrem, dodajemy kilka łyżek mąki, kilka łyżek ciepłego mleka, mieszamy i pozostawiamy, aż ciasto zacznie rosnąć. Gdy ciasto podrośnie,  dodajemy resztę mąki, jajko, mleko, mieszamy do uzyskania jednolitej masy,  dodajemy pokrojone jabłka i mieszamy. Istotna jest konsystencja ciasta, jeśli ciasto będzie zbyt twarde, to racuchy nie będą puszyste. Właściwa gęstość możemy

Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
Jabłecznik ucierany - inaczej :) 213

Bardzo prost y, smaczny i efektowny jabłecznik z ćwiartkami jabłek :) SKŁADNIKI 125g masła 125g cukru 2 łyżeczki cukru waniliowego szczypta soli 1/2 łyżeczki aromatu cytrynowego 3

Moje Kuchenne Rewelacje
WSPÓŁPRACA ORZECH 225

cebula, cukier, ocet spirytusowy, olej rzepakowy, sól, skrobia modyfikowana, przyprawy. MARMOLADA O SMAKU RÓŻY  http://www.orzech.com.pl/pl/produkt/marmolada-rozana Idealnie nadaje się jako nadzienie do pączków,  ciast i deserów. SKŁADNIKI: jabłka, cukier, śliwki, aronia, wiśnie, substancja żelująca (pektyny), regulator kwasowości (kwas cytrynowy), substancja konserwująca (sorbinian potasu), aromat. SAŁATKA RUBINOWA http://www.orzech.com.pl/pl/produkt/salatka-rubinowa Idealnie nadaje się(...)cukier, regulator kwasowości: kwas cytrynowy, przeciwutleniacz: pirosiarczyn sodu, przyprawy w tym gorczyca, substancje słodzące (sacharyny, acesulfam K ).  POWIDŁA Z RUMEM  http://www.orzech.com.pl/pl/produkt/powidla-sliwkowe-z-rumem Idealny dodatek do ciast, naleśników,placuszków czy do pieczywa.  SKŁADNIKI: śliwki,cukier,rum (0,5),aromat. DŻEM Z CZARNEJ PORZECZKI http://www.orzech.com.pl/pl/produkt/dzem-czarna-porzeczka Idealny dodatek do pieczywa,naleśników, ciast, placków.  SKŁADNIKI

Gotowanie Patki
CHAŁKA DROŻDŻOWA Z THRMOMASTERA II + FILMIK 128

Chałka to pyszny drożdżowy wypiek z kruszonką. Przygotowuje się ją bardzo szybko, pięknie się piecze i pysznie smakuje. Polecam mój przepis na ten słodki wypiek. 

Kulinarne Fantazje Marioli
Jabłecznik z masą śmietanowo-jajeczną. 157

było wyjątkowo smaczne. Oczywiście nie było odwrotu, bo nabrałam na nie takiej ochoty, że upiekłam jeszcze tego samego dnia. Kruchy spód, soczyste jabłka, kremowa masa i wszystko to zapieczone pod chrupiącą kruszonką, pycha! Ciasto podałam z  lodami waniliowymi , na które przepis publikowałam ostatnio. Teraz się zastanawiam, czy znów nie upiec, zastępując jabłka rabarbarem. Co sądzicie o takim(...)Masło ubijamy z przesianym cukrem pudrem do połączenia, a następnie dodajemy mąkę, chwilę miksujemy i zagniatamy gładkie ciasto (jeśli jest zbyt sypkie dodajemy łyżkę zimnej wody). Gotowym ciastem wykładamy formę (spód i 2 cm rant), nakłuwamy widelcem i pieczemy na złoty kolor. JABŁKA: 5 i 1/2 szklanki jabłek (obranych i pokrojonych w 1-2 cm kostkę) 1/2 szklanki

Rozpustne gotowanie
Tarta na twarogowym spodzie 82

pomyśleliście kiedyś żeby masło w cieście zastąpić twarogiem? Ja bym na to nigdy nie wpadła, gdyby nie przepis, który podpatrzyłam u swojej cioci. Pyszne, delikatne ciasto (mam na myśli spód) a na tym fura, wuchta jabłek (albo ewentualnie innych owoców jeżeli macie ochotę). To wszystko tapla się w takim prawie budyniu, który po zapieczeniu łączy całość w jeden pyszny(...)pudru 100 ml mleka (u mnie ryżowe) 100 ml jogurtu naturalnego (u mnie jogurt Alpro cytryna limonka) łyżka soku z cytryny jabłka (ja pokroiłam 3 jabłka, ale im więcej tym lepiej) Z podanych składników zagniatamy ciasto, po czym rozwałkować cienko i wyłożyć formę do pieczenia. Jajka, cukier puder, mleko oraz jogurt wymieszać do połączenia składników. Na wyłożoną ciastem

Szybko Tanio Smacznie
Dorsz w cieście piwnym z sosem tatarskim 219

W Anglii podaje się słynne na całym świecie „ Fish&Chips ” ale wcale nie musicie tam jechać aby skosztować smacznej, soczystej i niezwykle delikatnej

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Muffinki jabłkowo-cynamonowe z kruszonką. 100

jogurt, mieszamy np. rózgą cukierniczą do połączenia się składników. Jajka wlewamy do mąki, mieszamy łyżka, aż składniki się połączą . Na końcu dodajemy jabłka oraz rodzynki, całość jeszcze chwilę mieszamy. Blachę na muffiny wykładamy papierowymi foremkami. Ciastem napełniamy papierowe foremki na muffinki do wysokości 2/3 foremki. Z podanych składników na kruszonkę wyrabiamy rękami kruszonkę , najlepiej zrobić to w misce. Kruszonka(...)aromatyczne, wilgotne, puszyste, długo zachowują świeżość. Mają jedną wadę , bardzo szybko znikają , dlatego polecam zrobić podwójną porcję , zwłaszcza jeśli wokół nas kręcą się milusińscy. :)    Ciasto wykładamy do wysokości 2/3 foremki. Jabłka obieramy i kroimy w drobną kostkę .       Smacznego

Przepisy i porady kulinarne
Serowe pieczone pierożki z jabłkiem 275

obniżoną zawartością tłuszczu 1-2 jabłka Cynamon Opcjonalnie: cukier puder trzcinowy Przygotowanie:  Na stolnicy wyrabiamy ciasto (masło, mąka, twaróg, ew. cukier puder). Rozwałkowujemy ciasto na grubość mniej więcej taką jak do pierogów. Wykrawamy kształt przy pomocy szklanki. Jabłka kroimy na paseczki/kostkę - nie za duże, nie za małe. Układamy na środku wykrojonego ciasta i lepimy jak najzwyklejsze

Czarnawisienka
Szarlotka 100

zagniatamy ciasto. Możemy wrzucić wszystkie składniki do malaksera i dokładnie wyrobić ciasto. Dzielimy je na pół, każdy kawałek owijamy folią spożywczą i wkładamy do lodówki na minimum 2 godziny, ew. na godzinę do zamrażarki. Piekarnik rozgrzewamy do 170 stopni. Formę o wymiarach 26X30 cm wykładamy papierem do pieczenia. Na dno formy ścieramy (na grubych oczkach tarki) jedną część ciasta. Wstawiamy(...)około 15-20 minut aż się zacznie rumienić. Podpieczony spód posypujemy bułką tartą (około 2 łyżki), wykładamy jabłka. Białka ubijamy na sztywną pianę z dodatkiem 2-3 łyżek cukru. Ubite białka rozsmarowujemy na jabłkach. Na wierzch ścieramy drugą część ciast. (również na tarce o grubych oczkach). Wkładamy do nagrzanego piekarnika 170 stopni i pieczemy 40-45 minut

To co lubię - gotuję i polecam
Racuchy jogurtowe 91

wszystko razem mieszamy. Następnie do miski dodajemy jogurt naturalny około 250g, wbijamy jajka. Polecam Wam wybić jajka najpierw do miseczki, aby do ciasta na placuszki nie wpadły skorupki, bo będzie je ciężko później wyjąć. Jabłka na placuszki obieramy ze skórki(...)kroimy w kostkę, albo jeśli wolicie możecie je zetrzeć na tarce na grubych oczkach. Zarówno jedna, jak i druga wersja placuszków jest pyszna. Jeśli Wasze ciasto wyszło za gęste, to zetrzyjcie do niego jabłka na tarce. Podczas tarcia jabłka puszczą odrobinę soku. Na rozgrzanej patelni z odrobiną masła smażymy na rumiano- złoty kolor placuszki. Bardzo ważne jest

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Bezglutenowy kokosowy pigwowiec z grysikiem 130

Jesienne ciacho z pyszną pigwą. Kto nie jadł tego owocu musi spróbować. Jak dla mnie pigwa w cieście jest lepsza niż jabłka, ma fajny smak. Ciacho jest bezglutenowe, kokosowe z kremem z kaszki manny. Częściowo to moje wspomnienie do dzieciństwa kiedy to ten krem często gościł u mnie. biszkopt bezglutenowy: 2 łyżki mąki kokosowej 2 łyżki mąki kukurydzianej(...)tylko mieszam mikserem. Mąki, orzechy i proszek do pieczenia dodaję w trzech porcjach i mieszam delikatnie od spodu. Dno formy o wymiarach 27x18 cm wykładam papierem do pieczenia. Wylewam ciasto. Piekarnik nagrzewam do temp 160 stopni góra dół i piekę biszkopt około 20 minut aż się zarumieni lekko. Masa pigwowa: Pigwy obieram i pozbawiam nasion. Kroję w kostkę, przekładam

wesoła kuchnia
ciasto "adwokatek" 161

Duże, podzielne ciasto dla całej rodziny. Miodowe blaty przełożone jabłkami i pianką z likieru. Przechowywane w lodówce długo zachowuje świeżość ale do krojenia nadaje się najwcześniej dzień po złożeniu.  *foremka 25*34 cm Składniki:  na ciasto: 650 g mąki 4 jajka 200 g cukru pudru 100 g miodu 100 g masła  łyżeczka sody na warstwę jabłkową(...)rozpaćkały). Galaretki wsypać do miski, zalać szklanką wrzątku i rozpuścić. Wlać do jabłek, wymieszać. Odstawić do momentu aż będzie dość gęste.  Przygotować blaty miodowe: jajka ubić z cukrem pudrem. Masło i miód podgrzać i rozpuścić. Mąkę wymieszać z sodą. Wszystkie składniki połączyć i zagnieść ciasto (jeśli będzie zbyt luźne można dodać trochę mąki). Odstawić na kwadrans (ciasto trochę

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia