Piekę je co roku, obdarowuję rodzinę i mam wrażenie, że nigdy nam się nie znudzą. Może dlatego, że piekę je tylko na Boże Narodzenia, bo właśnie w tym czasie piernikowe wypieki tak bardzo smakują. Te pierniczki są miękkie, nawet nie muszę wkładać skórki jabłka do puszki, ponieważ ciasto utrzymuję miękkość dzięki nadzieniu z powideł śliwkowych. Przypominają nieco znane pierniczki alpejskie, ale nie oszukujmy się - są inne, dla mnie nawet lepsze:) Można polać je czekoladą albo lukrem, wtedy będą jeszcze smaczni... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Święta Bożego Narodzeniu tuż tuż.. Tak więc większość z nas zastanawia się co przygotować na świąteczne menu.
Czytaj dalej...Wigilia już niedługo i wiele osób może po raz pierwszy zajęło się jej przygotowywaniem a nie jadą po prostu jak co roku do bliskich. O czym należy pamiętać i dlaczego?
Czytaj dalej...