ciasto z jablkami - 14641 przepisów (strona:390/977)

Ciasto z agrestem 221

Przepis znaleziony gdzieś w sieci, fajny pomysł na wykorzystanie owoców sezonowych. Ja dziś przedstawiam ciasto z agrestem ale równie dobrze dodajcie jabłka, maliny, czy jeszcze inne, Wasze ulubione owoce. Polecam ciasto bardzo gorąco. Ciasto z agrestem. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
Ciasto miodowe z jabłkami i bitą śmietaną 199

Może skusicie się na mały kawałeczek?, delikatne i bardzo smaczne, z dużą ilością miodu i jabłek. Gwarantuje bardzo proste wykonanie i satysfakcję dla podniebienia. Ciasto miodowe: - 30 dag płynnego miodu, dałam spadziowy - 1 kg mąki pszennej dałam typ 550 - 25 dag masła - 4 jaja - 2 płaskie łyżeczki sody - 3/4 szklanki cukru pudru 1. Z podanych składników zagnieść kruche ciasto(...)czas pieczenia ok. 30 minut, na złoty kolor. Jabłka: - 2,5 kg jabłek - 2 suche galaretki 1. Jabłka obrać zetrzeć,  w rondlu gotować je ok. 15 minut, następnie wsypać dwie suche galaretki, ciepła masą przekładać ciasto. Masa śmietankowa: - 500 ml śmietany 30-36 % - 3 płaskie łyżeczki żelatyny 1. Żelatynę rozpuszczamy w gorącej wodzie. Śmietanę ubijamy mikserem

Apetyczna babeczka
Najlepsze muffiny marchewkowe (wegańskie, bezglutenowe, bez cukru) 21

sody oczyszczonej 1 łyżeczka cynamonu 1/2 łyżeczki gałki muszkatołowej 1/2 łyżeczki sproszkowanego imbiru Szczypta soli Dodatkowo: 200 g marchewki, startej na tarce o małych lub dużych oczkach 1 duże jabłko, pokrojone w kostkę 2 garści pokrojonych orzechów Wykonanie: Składniki mokre wymieszać. Składniki suche wymieszać, przesiać do składników mokrych. Wymieszać szpatułką, krótko, tylko do połączenia się składników. * W przypadku(...)oraz przyprawy i sól, chwilkę jeszcze mielę, żeby wszystko ze sobą połączyć. Następnie przesiewam mieszankę mąk do wymieszanych mokrych składników, mieszam szpatułką, tylko do połączenia składników. Dodać jabłka, marchew, orzechy, wymieszać. Ciasto przełożyć do foremek. Piec 25-30 min. Upieczone, wyjąć z foremek, przełożyć na kratkę, wystudzić. Można polać roztopioną gorzką czekoladą lub kremem na bazie nerkowców, u mnie

moj przepis na
Najlepsze muffiny marchewkowe (wegańskie, bezglutenowe, bez cukru) 22

sody oczyszczonej 1 łyżeczka cynamonu 1/2 łyżeczki gałki muszkatołowej 1/2 łyżeczki sproszkowanego imbiru Szczypta soli Dodatkowo: 200 g marchewki, startej na tarce o małych lub dużych oczkach 1 duże jabłko, pokrojone w kostkę 2 garści pokrojonych orzechów Wykonanie: Składniki mokre wymieszać. Składniki suche wymieszać, przesiać do składników mokrych. Wymieszać szpatułką, krótko, tylko do połączenia się składników. * W przypadku(...)oraz przyprawy i sól, chwilkę jeszcze mielę, żeby wszystko ze sobą połączyć. Następnie przesiewam mieszankę mąk do wymieszanych mokrych składników, mieszam szpatułką, tylko do połączenia składników. Dodać jabłka, marchew, orzechy, wymieszać. Ciasto przełożyć do foremek. Piec 25-30 min. Upieczone, wyjąć z foremek, przełożyć na kratkę, wystudzić. Można polać roztopioną gorzką czekoladą lub kremem na bazie nerkowców, u mnie

moj przepis na
SERNIK GOTOWANY NA CIASTKACH 172

Sernik gotowany to jeden z pyszniejszych serników a w dodatku szybki w przygotowaniu. Gotową masę serową wylewamy warstwowo na herbatniki.            

Kulinarne Fantazje Marioli
Puszyste racuchy drożdżowe z jabłkami i żurawnią 466

Pyszne i puszyste racuszki drożdżowe z jabłkami, idealne na śniadanie, albo kolację. U mnie najbardziej posmakowały moje córeczce, zajadała się nimi. Ja robię je rzadko, bo trochę czasu ich wykonanie zajmuje. Ciasto musi urosnąć, więc na szybko się ich nie zrobi, ale za to smak rekompensuje to czekanie :-) Mam nadzieję, że lubicie :-) Miłego dnia :-) Składniki: 30 g świeżych drożdży(...)około 10-15 minut, żeby ruszył.  2. W międzyczasie przesiewamy do większej miski mąkę, do której wbijamy jajko, dodajemy mleko i zaczyn. Wyrabiamy ciasto mikserem, dodajemy obrane , pokrojone w drobną kostkę jabłka i posiekaną żurawinę, mieszamy. Przykrywamy ściereczką i odstawiamy na 1,5 godziny. 3. Na patelni rozgrzewamy olej, łyżką nabieramy porcje ciasta, nakładamy na patelnię, i formujemy

kruche babeczki
Słoneczna szarlotka z bezą 162

pieczenia 2 łyżki gęstego jogurtu naturalnego lub kwaśnej śmietany Masa jabłkowa: 1,5 kg jabłek (najlepiej kwaśne) 1 galaretka cytrynowa 2 łyżki kaszy manny Beza: 3 białka szczypta soli 1/3 szklanki cukru 1 łyżka mąki ziemniaczanej 1 łyżka octu       *** Przygotowujemy kruche ciasto. Na stolnicę wsypujemy mąkę, cukier oraz proszek do pieczenia. Dodajemy pokrojone na kawałeczki zimne(...)woreczka i umieszczamy w lodówce *** *** Przygotowujemy masę jabłkową. Jabłka obieramy i ścieramy na tarce o dużych oczkach *** *** Starte jabłka przekładamy do garnka i podprażamy przez około 15 minut, często mieszając aby się nie przypaliły. Następnie do jabłek wsypujemy galaretkę (w proszku) *** *** Zdejmujemy z ognia, dokładnie mieszamy *** *** Ciasto z lodówki kroimy na cienkie plasterki i rozkładamy na dnie

Blog z Apetytem
SERNIK DYNIOWY NA SPODZIE CIASTECZKOWYM + FILMIK 185

Sernik dyniowy na spodzie z ciasteczek oreo, jest wyjątkowo delikatny i kremowy. Polecam go przygotować w okresie jesiennym i nie tylko. Osobiście za nim przepadam bo

Kulinarne Fantazje Marioli
Jabłecznik z jagodami goji 336

składniku. Wszystko przez mojego męża… Oczywiście z hukiem wyrzuciłam go z kuchni :/ Szybko wyciągnęłam formę z piekarnika, wszystko wymieszałam dodając kaszę manną i jeszcze raz wstawiłam do pieczenia. Ciasto się udało, wyszedł z tego całkiem niezły jabłecznik. Zwarty, syty, chociaż nieco ciężki, idealnie nadawał się do herbaty lub kawy. Ja go podjadałam przy śniadaniu :) A mężowi należały się przeprosiny(...) i wyłożyć do formy o wymiarach 21x30cm. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180*C i piec przez ok50min. Smacznego :) Kategoria: A-Z SŁODKO , Babki i ciasta ucierane , Ciasta z owocami , Szarlotki Tagged: jabłka , jagody goji , kasza manna

https:KKuchniaMniam
Szarlotka królewska 170

naprawdę to nic skomplikowanego tylko połączenie mięciutkiego biszkoptu, jabłek z galaretką, aksamitnego kremu budyniowego obowiązkowo oblana czekoladą. Wszystko w tym cieście komponuje się po prostu idealnie, jest słodko, ale dzięki  kwaskowatym jabłkom ta słodycz zostaje idealnie zbalansowana.   Biszkopt 3 jaja 1/2 szkl cukru 1/2 szkl. mąki pszennej 1 łyżka mąki ziemniaczanej 1 łyżeczka proszku(...)żółtku. Na koniec dodajemy mąki i proszek, mieszając delikatnie by piana nie opadła. Blaszkę (23x33 cm) wykładamy papierem do pieczenia, wylewamy ciasto i pieczemy ok 25 minut w 180 st. C Masa jabłkowa 1 i 1/2 kg jabłek 2 galaretki agrestowe (lub dowolne inne) 2 łyżeczki żelatyny 3-4 łyżki cukru Jabłka obieramy i kroimy. Następnie przekładamy

Cynamonowe szczęście
Szarlotka na kruchym cieście 147

cieście Klasyczne polskie ciasto, chyba lubiane przez wszystkich obok sernika czy makowca. Pojawia się na naszych stołach na święta, okazje, jubileusze i przyjęcia albo jako ciasto na niedzielę. Jest wiele przepisów i wiele wariacji na temat szarlotki i każdy ma pewnie swój ulubiony przepis. Ja dzisiaj chciałam zaproponować wam tradycyjną szarlotkę , taką na kruchym cieście. PRZEPIS SZARLOTKA NA KRUCHYM CIEŚCIE(...)nadzienie: 1,5 kg jabłek najlepiej kwaśnych Jak zrobić szarlotkę na kruchym cieście: Zaczynamy od przesiekania masła z mąką. Następnie dodajemy sól, proszek do pieczenia oraz cukier puder, żółtka i śmietanę i wyrabiamy kruche ciasto. Można zrobić to też za pomocą robota kuchennego. Potem ciasto dzielimy na 3 części. Jedną z nich owijamy folią spożywczą i wkładamy do zamrażarki

Dorota Smakuje
SERNIK Z MUSEM CZEKOLADOWYM + FILMIK 170

Sernik z musem czekoladowym to pyszne, delikatne casto które rozpływa się w ustach. Senik pieczony z mlekiem jest bardzo smaczny i kremowy, połaczony z musem jest

Kulinarne Fantazje Marioli
Orzechowy jabłecznik z budyniem 147

Jabłka i orzechy, dwa jesienne składniki połączone w jednym cieście i wychodzą pyszności. Przepis na ciasto znalazłam dawno temu na jakiejś stronie i skorzystam pewnie jeszcze z niego nie raz. Składniki: Na ciasto: 500 g mąki pszennej 250 g schłodzonej margaryny 1/2 szklanki cukru pudru 2 łyżki kakao 50 g mielonych orzechów włoskich 5 żółtek 2 łyżeczki proszku(...)zamrażalnika lub lodówki, aby ciasto się schłodziło. Gdy ciasto się już schłodzi większą część rozwałkować i wyłożyć na dno przygotowanej blachy. Ciasto nakłuć widelcem i piec 15 minut w 170 stopni Celcjusza. W tym czasie jabłka obrać i zetrzeć na tarce o dużych oczkach, a nadmiar soku lekko odcisnąć. Jabłka wymieszać z cukrem, cynamonem, orzechami i proszkiem budyniowym

talerz przyjemności
Tajemnicze duńskie słowa. I ciasteczka z melasą 207

potrzeba. Tradycyjnie jednak podaje się jeszcze æbleskiver, czyli, tłumacząc dosłownie, jabłkowe plastry. Nijak ma się to do rzeczywistości, gdyż æbleskiver to kulki z ciasta naleśnikowego z dodatkiem jabłek, smażone na specjalnej patelni. Nie mam takiej, niestety, więc na blogu póki co przepisu nie będzie, ale może uda mi się taką kiedyś upolować. I choć z ekonomicznego punktu(...)sodą i proszkiem.Masło utrzeć z cukrem na puszystą, jasną masę. Wbić jajko, zmiksować. Dodać melasę, połączyć. Partiami dodawać suche składniki, najpierw miksując, później mieszając dłonią lub łyżką.Z ciasta uformować kulę, zawinąć w folię spożywczą, schłodzić w lodówce 30 minut.Cukier dokładnie wymieszać z cynamonem.Ze schłodzonego ciasta formować kulki wielkości orzecha włoskiego, lekko spłaszczać i obtaczać w cynamonowym cukrze. Ułożyć

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Ciasto kruche z rabarbarem i bezą 156

Połączenie kwaśnego rabarbaru z słodką bezą jest w tym cieście genialne! Wystarczy naprawdę kilka chwil i podstawowe składniki, a efekt jest fantastyczny! Lubisz ciasta ze świeżymi owocami, wypróbuj także: –  ciasto kruche z rabarbarem –  najlepsze ciasto kruche ze śliwkami –  tort czekoladowy z owocami –  szarlotka na kruchym cieście –  biszkopt z truskawkami –  sernik z malinami –  szybki(...)biszkopt z rabarbarem –  sernik z porzeczkami –  sernik z jagodami –  biszkopt z jabłkami –  prosta szarlotka –  blok czekoladowy Ciasto kruche z rabarbarem i bezą PRZYGOTOWANIE: 60 minut + 30-40 minut chłodzenia ciasta SKŁADNIKI CIASTO: – 300 g mąki pszennej – 100 g mąki ziemniaczanej – 100 g drobnego cukru do wypieków – 2 łyżeczki proszku do pieczenia

nietylkopasta.pl