ciasto z jablkami - 14337 przepisów (strona:138/956)

Szarlotka z budyniem 298

hansi-font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin; mso-fareast-language:EN-US;} Jesienne wypieki to jest coś co bardzo lubie ze względu na moje ulubione ciasta z jabłkami czyli szarlotki.Przepisów na nie jest po prostu mnóstwo wiec testujemy. Na początek przedstawiam ją z budyniem. Szarlotka jest smaczna i warta wypróbowania. Zapraszam... Kruche ciasto(...)tłustego mleka - 1 łyżka masła - 5 białek - 180 g cukru Poza tym: - 1 i 1/2 kg kwaśnych jabłek - kilka łyżek cukru (w zależności od kwaśności jabłek - do smaku) Kruche ciasto: Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia, cukrem i cukrem waniliowym. Dodać masło pokrojone w kostkę. Posiekać. Dodać żółtka i szybko zagnieść. Teraz stopniowo dodawać śmietanę, aż ciasto utworzy

Kubki smaku
Drożdżowe rogaliki z jabłkami 149

całość przemieszaj. Mieszając, partiami dodawaj mąkę. Gdy ciasto stanie się wystarczająco gęste, odłóż tłuczek a ciasto zacznij wyrabiać dłońmi. Mąkę dodawaj do momentu, gdy ciasto przestanie się kleić do rąk. Wyrobione ciasto przykryj ściereczką i odstaw do wyrośnięcia. W czasie gdy ciasto będzie wyrastało, umyj i obierz ze skóry jabłka. Wytnij z nich gniazda nasienne a miąższ pokrój(...)soczyste. Wyrośnięte ciasto ponownie zagnieć i ewentualnie dodaj trochę mąki – ciasto nie powinno się kleić do rąk. Podziel je na części. Stolnicę lub inną płaską powierzchnię oprósz mąką. Porcje ciasta rozwałkuj na prostokątne placki o grubości mniej więcej pół centymetra. Tępą stroną noża wycinać z ciasta trójkąty. Na środku podstawy połóż kawałek lub kawałki jabłka i zwiń rulonik

blog.moje-pasje.info
Szarlotka dla diabetyka – migdałowe ciasto z jabłkami bez cukru 111

plasterki. Do miski wsyp mąkę migdałową, pełnoziarnistą, erytrol, proszek do pieczenia, cynamon i masło, utrzyj razem składniki. Dodaj jajko i zagnieć ciasto. Wyklej dno silikonowej formy (moja ma 20x20cm) 2/3 ciasta (1/3 zostaw na wierzch). Na spód wysyp jabłka, oprósz cynamonem (żadnego cukru!), a na wierzchu porwij i ułóż resztę ciasta. Piecz 45 minut w temperaturze(...)stopni. Ja to ciasto ciasto kroję na 9 kawałków (o wadze ok. 150g) i cieszę się pysznym, sezonowym smakiem! 1 porcja to ok. 150kcal , węglowodany: 9g, białko: 4g, tłuszcz: 11g Informacje dla diabetyków: w porcji (ok.150g) znajduje się 0,9WW i 1,1 WBT SMACZNEGO! Artykuł Szarlotka dla diabetyka – migdałowe ciasto z jabłkami bez cukru pochodzi z serwisu

Dietolog
Najprostsza tarta z jabłkami 241

ustami namalujesz róże na moich ustach barwą niezniszczalną. Zofia Kobyłecka Jesień. Jak i jesień to i jabłka, kolorowe liście, kasztany, orzechy itp. A skoro są jabłka to i bez ciasta z nimi w roli głównej się nie obejdzie. Tym razem proponuję Wam szybką i banalnie prostą tartę z jabłkami, ale jakże pyszną! Jedna z lepszych jakie było(...)skórki z cytryny na wierzch. Na końcu  na jabłkach rozkładamy równomiernie kawałeczki masła. Tartę pieczemy około 40 - 50 minut, aż nabierze złotego koloru a jabłka będą miękkie. Kwintesencja jesieni :)  Ciasto dodaję do akcji

My simple kitchen
ciasto Gracja bez pieczenia 259

herbatniki 2 paczki 1 opak ,mascarpone ,1 czekolada biała -czekoladę roztopić i utrzeć serkiem maskarpone 1 kg jabłek startych na tarce -jabłka obieramy i ścieramy na tarce ,można dać więcej jabłek wtedy ciasto będzie wyższe jabłka smażymy na małym ogniu jak są rozgotowane to wsypujemy 2 galaretki kolor dowolny do blaszki wyłożyć papierem do pieczenia

Moje Wyroby
Prosta szybka szarlotka 219

wodę i olej i wygniatamy ciasto ręką. Ja to robię w misce- można na stolnicy. 3. Uzyskanie ciasto dzielimy: do ilości wielkości około pięści dodajemy kakao i wygniatamy, aż ciasto będzie brązowe w miarę jednolicie. 4. Następnie oba kawałki ciasta wrzucamy do zamrażalnika w papierze do pieczenia na około 10 min. 5, Kiedy jabłka się rozpadną do masy, wyciągamy(...)jasnego i ciemnego ciasta robimy paseczki i układamy z nich kratkę na wierzchu jabłek. ... do tej chwili minęło 20 min od rozpoczęcia obierania jabłek... 8. Ciasto pieczemy godzinę w piekarniku o temp. 190 stopni. Smakuje genialnie z herbatą owocową, najlepiej pomarańczową... Smacznego

Kwarek - mocno minimalistyczne przepisy
Ciasto Fale Dunaju 165

mleko, ocet i olej i dodajemy do mąki. Całość mieszamy aż do uzyskania jednolitego ciasta. Połowę ciasta wykładamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Do pozostałej masy dosypujemy kakao przesiane przez sitko i dokładnie mieszamy. Wkładamy na jasne ciasto. Na wierzchu układamy obrane kawałki jabłek pokrojone w ćwiartki lub ósemki w zależności od wielkości. Pieczemy przez około(...)minut albo aż patyczek wetknięty w ciasto będzie suchy. Ciasto odstawiamy do przestudzenia. Następnie przystępujemy do przygotowania masy budyniowej. W garnku z grubym dnem mieszamy mleko koksowe, sojowe, budynie, agar i cukier. Całość zagotowujemy, skręcamy ogień i gotujemy często mieszając aż uzyskamy konsystencję gęstego budyniu. Gotową masę wykładamy na upieczone wcześniej ciasto równomiernie rozprowadzając. Zostawiamy do przestudzenia, a później wkładamy

Lamarida.pl
SZARLOTKA Z BUDYNIEM 404

Ostatnio prezentowałam Wam Szarlotkę z  kremem budyniowym i kokosową kruszonką , a dziś mam dla Was coś mniej królewskiego , ale absolutnie nie mniej smacznego!Szarlotkę z budyniem!Kruche ciasto pokryte soczystymi jabłkami , zalane słodkim budyniem i przykryte delikatną warstwą kruchego(...)ciasta wprost rozpływa się w ustach!Spróbujcie!SKŁADNIKI :( 24×26)CIASTO :* mąka – 3,5 szkl* proszek do pieczenia – 2 łyżeczki* śmietana 18% gęsta – 2 łyżki* jajko – 2 szt* cukier – 3/4 szkl* margaryna – 250 g* cukier waniliowy – 1 opMASA :* mleko – 750 ml* budyń waniliowy – 2 op* cukier – 5 łyżek* jabłka

Ostra na Słodko
jabłecznik z budyniową pianką 917

już dawno nie mieliśmy tak dobrego ciasta z jabłkami. I nie robiłabym go, jeśli nie to, że córka od rana ględziła o szarlotkę. Nie miałam wyjścia bo by mnie zaględziła ale dobrze, że uległam. Bo ciasto wyszło takie pyszne, że na gorąco zjadłyśmy po dwa kawałki. Poszłam trochę na łatwiznę i z braku czasu użyłam jabłek ze słoika(...)soli na nadzienie: słoik jabłek prażonych (użyłam Stovit) 5 białek  1 szklanka cukru 2 opakowania budyniu waniliowego 1/2 szklanki oleju Składniki ciasta zagnieść, owinąć folią i wstawić go lodówki, żeby się schłodziło. Schłodzone ciasto podzielić na dwie nierówne części- mniejszą i większą. Większą wylepić dno blaszki wyścielonej papierem, nakłuć widelcem i wstawić do piekarnika nagrzanego

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Różyczki z ciasta francuskiego 99

francuskiego z dodatkiem jabłek, cynamonu i brązowego cukru. Obłędnie smakują, gdy są jeszcze ciepłe. Genialnie sprawdzą się także podane z gałką lodów . Różyczki z ciasta francuskiego 1 szt. ciasta francuskiego ((375 g)) 2 jabłka 50 g cukru brązowego 20 g cynamonu ((mielonego)) 5 g cukru pudru ((do posypania)) Jabłka umyj i pokrój w ćwiartki. Z każdej części(...)następnie podziel na 8 części tnąc po krótszych końcach (wskazówka: jedna część ma mieć ok. 6 cm wysokości). Każdy kawałek ułóż poziomo i w górnej części układaj jabłka skórką do góry ciasta. Następnie złóż ciasto na pół i roluj do uzyskania różyczki. Gotową różyczkę umieść w formie do muffinek. Tak przygotowane ciasto włóż do rozgrzanego piekarnika i piecz

Przepisy na widelcu
Ciasto drożdżowe z jabłkami, kruszonką i lukrem 1128

drożdżowe, że nie mogłam wytrzymać :) Moja blacha jest o wymiarach 29cm x 22cm Składniki na ciasto: 300 gramów mąki pszennej 20 gramów świeżych drożdży 2 jajka 50 gramów cukru 60 ml mleka o temp. pokojowej 60 gramów roztopionego masła 3 nieduże jabłka Składniki na kruszonkę: 50 gramów mąki 50 gramów cukru 50 gramów zimnego masła Składniki na lukier(...)czasie obieramy jabłka i kroimy w kwadraciki Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia Piekarnik nastawiamy na 180 stopni (u mnie termoobieg) Gdy ciasto podwoi swoją objętość, wykładamy je do foremki Na ciasto wykładamy jabłka Składniki na kruszonkę mieszamy ze sobą w taki sposób, aby "łapać" je między palce i podrzucać delikatnie do góry. Będą się tworzyć kuleczki Na jabłka

Szczęśliwa kuchnia
Ciasto drożdżowe z jabłkami, kruszonką i lukrem 1136

drożdżowe, że nie mogłam wytrzymać :) Moja blacha jest o wymiarach 29cm x 22cm Składniki na ciasto: 300 gramów mąki pszennej 20 gramów świeżych drożdży 2 jajka 50 gramów cukru 60 ml mleka o temp. pokojowej 60 gramów roztopionego masła 3 nieduże jabłka Składniki na kruszonkę: 50 gramów mąki 50 gramów cukru 50 gramów zimnego masła Składniki na lukier(...)czasie obieramy jabłka i kroimy w kwadraciki Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia Piekarnik nastawiamy na 180 stopni (u mnie termoobieg) Gdy ciasto podwoi swoją objętość, wykładamy je do foremki Na ciasto wykładamy jabłka Składniki na kruszonkę mieszamy ze sobą w taki sposób, aby "łapać" je między palce i podrzucać delikatnie do góry. Będą się tworzyć kuleczki Na jabłka

www.szczesliwakuchnia.blogspot.com
Ciasto Salceson. 167

ostatnio bardzo zajęta i nie maiłam czasu na bloga ale wreszcie koniec przeprowadzki i pomału będę wracać do blogowania bardzo mi tego brakowało :) Dzisiaj zapraszam na pyszne  ciasto z jabłkami, orzechami i nutką cynamonu. Ciasto jest proste w wykonaniu i szybko się je przygotowuje. Zapraszam :)  Składniki : 4 średniej wielkości soczyste jabłka 2 szklanki maki(...)dodajemy olej, przesiewamy mąkę z sodą,proszkiem  do pieczenia, cynamonem i kakao, delikatnie mieszamy. Następnie dodajemy orzechy i obrane, pokrojone w kostkę jabłka, wszystko jeszcze raz mieszamy. Foremkę wykładamy papierem do pieczenia, przelewamy ciasto. Pieczemy w temperaturze 180 stopni do suchego patyczka. Upieczone i schłodzone ciasto polewamy dowolną polewą i posypujemy wiórkami kokosowymi. Ja polałam lukrem czekoladowym

Sama słodycz i szczypta chili
Ciasto drożdżowo-serowe i "Czy ten rudy kot to pies?" 174

się stałym dodatkiem do ciast drożdżowych - łagodzą smak i zawierają mniej tłuszczu. Ciasto wyrobił i upiekł mi automat do wypiekania chleba. Na razie jestem na niego skazana, ale wkrótce planuję zrobić to ciasto ponownie, wyrabiając ręcznie. Składniki (w temperaturze pokojowej): 3 jajka 200 g ricotty wraz z płynem (to mój zamiennik masła w tym cieście) mała miarka soli 5 dużych(...)rabarbaru). Wszystkie składniki powinny mieć temperaturę pokojową. Włączyć urządzenie na odpowiedni program (u mnie program chleb słodki; najmniejsza masa). Jabłko i rabarbar obrać. Pokroić na małe cząstki podobnej wielkości. Gdy automat zasygnalizuje, wrzucić do ciasta rabarbar i jabłka. Wyjąć z pojemnika zaraz po zakończeniu programu na kratkę, by ciasto ostygło. ----- Podobne: Drożdżowe z rabarbarem Strucla z rabarbarem i amarantusem

Weekendy w domu i ogrodzie
Szarlotka z cytrynową pianką 177

Ciasto wyjąć z lodówki i podzielić na 2 części - mniejszą i większą. Mniejszą włożyć z powrotem do lodówki. Większą część ciasta rozwałkować i wyłożyć nim dno i boki tortownicy, wstawić do lodówki na czas przygotowania nadzienia. Nadzienie jabłkowe: Jabłka obrać, drobno pokroić i podsmażyć razem z cukrem, do momentu odparowania soku. Pod koniec(...)smażenia dodać cynamon, wymieszać. Odstawić do wystudzenia. Pianka cytrynowa: Białka ubić na sztywno razem z cukrem. Pod koniec ubijania dosypać proszek kisielowy. Wyjąć z lodówki tortownicę z ciastem, przełożyć do niej podsmażone jabłka, na jabłka wyłożyć piankę. Pozostałą część ciasta rozwałkować i przykryć nim całość (można też powycinać ciekawe wzory wykrawaczkami do ciastek, lub po prostu zetrzeć ciasto

Domowa Cookierenka Agi