ciasto z galaretka - 10076 przepisów (strona:429/672)

Niebo w gębie -ciasto 128

wyłożyć na nim rozwałkowane ciasto. Piec w piekarniku nagrzanym do 200 stopni C przez około 12-15 minut. Ciasto powinno być rumiane. Tak samo upiec drugi placek. Nadzienie jabłkowe 1,5 kg jabłek 150 g cukru sok z 1/2 cytryny 1 galaretka cytrynowa Jabłka obrać i zetrzeć na tarce o grubych oczkach, a następnie skropić je cytryną, wsypać cukier(...)włożyć do rondla. Wszystko zagotować aż cukier się rozpuści. Gorące zdjąć z palnika i wsypać galaretkę. Bardzo dokładnie wymieszać. Krem orzechowy 250 g startych orzechów włoskich 250 ml mleka 250 g masła 150 g cukru pudru Mleko zagotować z orzechami zdjąć z palnika i wystudzić. Masło z cukrem utrzeć na puszystą masę, a następnie dodać orzechy i zmiksować na gładko

O kuchni z uczuciem
Brzoskwiniowy rarytas 142

brzoskwiń 1 cytrynowa galaretka 260g rurek waflowych z polewą czekoladową Poncz: 1/2 szklanki wody sok z 1/2 cytryny 1 łyżka cukru pudru 5ml zapachu arakowego 30ml spirytusu Wykonanie: 1.  Biszkopt Białka ubić z cukrem i szczyptą soli na sztywno, dodać żółtka, a następnie mąki wymieszane z proszkiem do pieczenia. Dodać olej, całość dokładnie wymieszać, ciasto przełożyć do okrągłej tortownicy

Szalona Kuchnia Eweliny
TORT BIG TRIO 508

kakao cukier waniliowy galaretka malinowa Do dekoracji czekolada krem SPOSÓB PRZYGOTOWANIA Biszkopt Oddzielić żółtka od białek. Białka ubić na sztywną pianę. Żółtka ubić z cukrem na puszystą masę. Do masy jajecznej dodawać po łyżce mąki wymieszanej z proszkiem dopieczenia i miksować do czasu połączenia się składników. Na końcu dodać sztywną piane z białek i delikatnie wymieszać. Ciasto przełożyć do tortownicy(...)przestygnięcia. Serek mascarpone, jogurt cukier puder oraz chłodną żelatynę wymieszać, podzielić na 3 równe części. Do pierwszej części dodać kakao, do kolejnej cukier waniliowy, do 3 tężejącą galaretkę malinową. Wszystkie części dokładnie wymieszać. Tężejącą masę kakaową wylać na biszkopt, wstawić na około 10 minut do lodówki aby stężała następnie na masę kakaową wylać masę waniliową ponownie wstawić do lodówki

RAROSSA
Wiśniowa bajka 1093

drylowanych 30 dag cukru żelującego trzcinowego 1 galaretka wiśniowa 2 łyżki soku z cytryny Poncz: ½ szklanki syropu z wiśni 50 ml wódki 1 łyżeczka cukru pudru Warstwa śmietanowa: ½ litra śmietany kremówki 2 łyżki czubate cukru pudru 2 torebki śmietan fix Dodatkowo: 20 dag podłużnych biszkoptów 10 dag wiórek kokosowych białych Sposób przygotowania: Ciasto: Białka oddzielamy od  żółtek, ubijamy(...)cukier, dodać żółtka, zmiksować, powoli wsypywać przesianą mąkę z proszkiem i kakao, zmiksować na najniższych obrotach miksera lub ręcznie, należy robić to delikatnie aby masa pozostała puszysta. Tak przygotowane ciasto wylewamy do wyłożonej pergaminem blaszki o wym 25/30 cm pieczemy 30 minut w temp 160*c. Po upieczeniu studzimy biszkopt . Masa wiśniowa: Z wiśni odlewamy pół szklanki soku-zostawiamy

Wanilia i Kardamon
Kolorowy deser z galaretką- salceson. 738

Kolorowy deser z galaretką. Edyta Guhl Witajcie, dzisiaj moja kolejna propozycja na karnawał, bajecznie kolorowy deserek z galaretką. Przepis pamiętam z dzieciństwa pod nazwą salceson, bajka

dolcevitainmykitchen
SERNIK BRZOSKWINIOWY NA ZIMNO-UNIWERSALNY 170

Pyszny sernik, łatwy w przygotowaniu, idealny na nadchodzący sezon owocowy. Świetnie smakuje ze wszystkimi owocami. SKŁADNIKI (tortownica 22 cm) 1 kg serka mielonego np. z wiaderka

RAROSSA
Filiżanka z białej czekolady z musem truskawkowym 159

Efektowna filiżanka z białej czekolady wypełniona pysznym musem truskawkowym… Tak podany deser na pewno zachwyci gości Składniki:Filiżanki (4 szt.):3 tabliczki białej czekolady (lub

Oryginalny smak
Torcik z wiśniowym ptasim mleczkiem 118

wiśniową galaretką 4 łyżki konfitury wiśniowej Płatki czekoladowe do dekoracji Biszkopt: Białka oddzielamy od żółtek. Ubijamy na sztywną pianę ze szczyptą soli. Stopniowo dosypujemy po łyżce cukru. Gdy masa jest już gęsta kolejno dodajemy żółtka. Ubijamy tylko do połączenia. Mąki oraz proszek do pieczenia przesiewamy przez sitko. Partiami dosypujemy do masy. Mieszamy drewnianą łyżką do uzyskania gładkiego ciasta. Biszkopt pieczemy

VioletoweKucharzenie
Ciasto cytrynowe (cytrynowiec) 197

Pyszne ciasto cytrynowe koniecznie musi zagościć na naszych świątecznych stołach. Ten i inne przepisy znajdą Państwo również w menu głównym Ciasto cytrynowe (cytrynowiec) Jak zjesz pierwszy kawałek na pewno zapragniesz następnego Składniki : Normal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size(...)Nasączone herbatniki rozkładamy na bitej śmietanie. Herbatniki polewamy polewą lukrową. Ciasto należy przechowywać w zimnym miejscu.  Przygotowujemy biszkopt Do 0,5l wody dodajemy 2 łyżki cukru delikatnie gotujemy Budynie rozrabiamy z wodą Do gotującej się wody wlewamy budyń i mieszamy do zgęstnienia Gęsta masa Do gęstej masy wsypujemy galaretki Dodajemy sok z 1 cytryny Miksujemy całość do jednolitej konsystencji

Sprawdzone przepisy kulinarne
Tort mocno czekoladowy a'la tiramisu 142

szklanki mąki krupczatki,     1 łyżka mąki ziemniaczanej,     1/2 szklanki cukru,      15 g cukru wanilinowego     2.    Ciasto czekoladowe :     5 jajek,     1/2 szklanki cukru,      15 g cukru wanilinowego,      1/2 szklanki mąki pszennej,     1 łyżka(...)opcjonalnie)     3.   Masa budyniowa:       2 opakowania budyniu wanilinowego,     500 ml mleka,     1 łyżka cukru,    1 opakowanie galaretki wiśniowej,    200 g masła,    3-5 łyżek likieru wiśniowego (opcjonalnie)              4.   Napar kawowy:       3 łyżeczki

Kulinarna (nie)codzienność
Słodkie babeczki - tartaletki z owocami 167

letnie babeczki! Babeczki, które można nadziewać różnymi owocami, jak i masami - galaretką, bitą śmietaną, masą jogurtową, masą z serka mascarpone, jak i wieloma innymi :) Tak więc przepis uniwersalny na kruche tartaletki: Składniki: 2 żółtka pół kostki margaryny szklanka mąki 3 łyżki cukru pudru Wykonanie: 1. Zagnieść ciasto ze wszystkich składników. Zawinąć w folię aluminiową i włożyć do lodówki na około(...)godzinę. 2. Odrywać kawałek ciasta i wylepić foremki do tartaletek. Foremki smaruję olejem i obsypuje delikatnie bułką tartą. Z podanych składników wychodzi mi około 18-20 babeczek. 3. Piec około 15 minut w temperaturze 190 stopni - aż będą złote. 4. Ostudzić ciasteczka i wypełnić owocami z masą.   5. Masę z bitej śmietany i serka mascarpone zrobiłam tak: ubiłam

dobra gospodyni dom wesołym czyni
Jabłecznik z mascarpone 149

Wpadłam dziś na fajny pomysł z wykorzystaniem jabłuszek. Ciasto przekładane jabłkami i kremem z dodatkiem kokosu. Coś pysznego i efektownego. Mojej rodzinie przypasowało i chcą powtórki z rozrywki . Więc może za jakieś 2 tygodnie je powtórzę.Już dziś was zapraszam na zrobienie. Składniki na biszkopt: mąka pszenna typ 500 1 szklanka mąka ziemniaczana 1/2 szklanki jaja 7 szt cukier(...)stronę.Formę prostokątną wykładamy papierem do pieczenia i przelewamy ciasto. Pieczemy w 170 stopniach 25 minut. Po upieczeniu i wystudzeniu kroimy w poprzek i przekładamy jeden biszkopt do tej samej formy wyłożonej papierem. 2.Jabłka obieramy ze skórki wycinamy nasionka i ścieramy na tarce.Przesmażamy je w garnku z cukrem. Galaretki rozpuszczamy w pół litra wrzątku i przelewamy do jabłek

Różowa kuchnia
Kruche ciasteczka pomarańczowe 116

łyżeczka proszku do pieczenia  Nadzienie:  Sok wyciśnięty z 3 pomarańczy  1 galaretka pomarańczowa  1 budyń śmietankowy  1 łyżka cukru  100ml zimnej wody  Dodatkowo:  1 tabliczka dobrej białej czekolady  Kolorowa posypka  Sposób przygotowania ciasta: Składniki na ciasto powinny mieć temperaturę pokojową, z wyjątkiem masła. Mąkę przesiewany, dodajemy posiekane drobno masło(...)cukier puder. Siekamy, dodając jednocześnie pozostałe składniki: jajko, żółtka, proszek do pieczenia oraz skórkę startą z wyparzonej, dobrze umytej pomarańczy. Ciasto zagniatamy dość szybko i formujemy w kulę. Zawijamy w woreczek u schładzany w lodówce przez dwie godziny. Po tym czasie dzielimy na 3 części, by było nam lepiej rozwałkować i wałkujemy do uzyskania placka o grubości ok 4mm. Wycinamy

Kuchnia w czekoladzie
PYCHOTKOWY BRZOSKWINIOWIEC 109

wody Dodatkowo: 2 opakowania galaretki o smaku brzoskwiniowym 700 ml gorącej wody Przygotowanie: Brzoskwinie - brzoskwinie z puszki osączyć z syropu, a następnie pokroić w kostkę. Syrop zachować. 2 opakowania galaretki brzoskwiniowej rozpuścić w 700 ml gorącej wody i odstawić do wystygnięcia. Biszkopt - na spód tortownicy o średnicy 25 cm wyłożyć papier do pieczenia, zaś boki posmarować masłem i obsypać bułką(...)części. Dolny spód ciasta nasączyć według uznania esencją brzoskwiniową i wyłożyć 2/3 masy brzoskwiniowej. Następnie przykryć drugim blatem ciasta, nasączyć  i posmarować pozostałym kremem. Torcik wkładamy do lodówki, aby masa lekko stężała. Gdy masa lekko stwardnieje wylać tężejącą galaretkę brzoskwiniową. Wstawić do lodówki do całkowitego stężenia galaretki. var pfHeaderImgUrl = '';var pfHeaderTagline = '';var pfdisableClickToDel = 0;var pfHideImages = 0;var pfImageDisplayStyle

Ciastka - domowe słodkości

Proponowane wyszukiwania