ciasto z galaretka - 10076 przepisów (strona:423/672)

Kilimandżaro 165

rodzaj szarlotki, tylko na cieście czekoladowym, ale smak jednak jest zupełnie inny, niż  na cieście białym:) Naprawdę warto spróbować. Gorąco polecam Składniki: biszkopt czekoladowy z 6 jaj Masa jabłkowa: 1 kg jabłek 2 opakowania cukru waniliowego 4 łyżki cukru kryształu 1 galaretka morelowa Masa budyniowa: 1 kostka masła lub margaryny 1 szklanka cukru 1/2 litra mleka 2 opakowania(...)jabłka na końcu wsypać galaretkę i chwilę dusić mieszając, aż żelatyna się rozpuści. Wystudzić i wyłożyć na pierwszą część biszkoptu. Mleko zagotować z cukrem i ugotować budyń. Wystudzić. Masło utrzeć dodając porcjami zimny budyń i 2 łyżki soku z cytryny . Masę budyniową wyłożyć na masę jabłkową i przykryć drugą połową biszkoptu. Wierzch ciasta posypać cukrem pudrem

Ciasteczkowy Potwór
Jogurtowiec z galaretkami 162

Słodko-słony sernik na zimno z borówką amerykańską Ciasto śnieżny puch z granatem Ciasto śnieżny puch z limonką Agrestowy sernik na zimno Jogurtowy sernik na zimno z borówką amerykańską Bazyliowy sernik na zimno z borówką amerykańską Sernik jagodowy na zimno         Jogurtowiec z galaretkami Proporcje na foremkę o wymiarach 12 x 30 cm Czas przygotowania: 30 minut

Kulinarne przygody Gatity
Torcik z musem czekoladowym i poziomkami 256

Niezwykle delikatny torcik, z lekkim musem z białej czekolady, na puszystym biszkopcie z poziomkami i galaretką. Smaczna odmiana po sernikach na zimno ;) Nie jest pracochłonny, ani nawet czasochłonny ;) Gwarantuję, że Was zachwyci :) Ktoś się skusi? :) Składniki na biszkopt: 2 jajka 75 g cukru 60 g mąki pszennej 1/2 łyżki mąki ziemniaczanej 1/4 łyżeczki proszku do pieczenia 1/2 łyżki oleju Kujawski(...)cały czas miksując. Mąki przesiać z proszkiem do pieczenia i delikatnie połączyć z masą jajeczną, dodać olej, wymieszać. Dno tortownicy o średnicy 18 cm wyłożyć papierem do pieczenia, wylać ciasto. Piec w temperaturze 170 stopni przez około 35 - 40 minut, do tzw. suchego patyczka, wystudzić, przekroić na 2 części. Mus z białej czekolady: 100 g białej czekolady 1 łyżka oleju

Domowa cukiernia Ewy
Ciasto tortowe z kremem czekoladowym, galaretką i malinami 143

Puszysty lekki jak  chmurka biszkopt nasączony ponczem,   przekładany kremem śmietanowo-czekoladowym   z dużą ilością malin zatopionych w galaretce.   Całość tworzy pyszną kompozycję niczym najlepszy tort. Jest wilgotne i nie przesłodzone. Bardzo polecam na różne okazje. Nie jest pracochłonny ;)   Blaszka 25/40 cm Biszkopt: 6 jaj 1 szklanka drobnego cukru 1 szklanka mąki tortowej używam Młynomag(...)Dr.Oetker   Poncz: ½ szklanki przegotowanej wody 100 ml rumu lub wódki 1 łyżeczka cukru 1 łyżka soku z cytryny   Warstwa malinowa: 40 dag mrożonych lub świeżych malin 2 galaretki malinowe Dr.Oetker Dodatkowo: ½ szklanki frużeliny malinowej     Sposób przygotowania: Biszkopt: Białka oddzielić od żółtek. Mąkę tortową wymieszać w misce razem z mąką ziemniaczaną i proszkiem do pieczenia. Białka ubić

Wanilia i Kardamon
Kostka truskawkowa 188

Sezon owocowy powoli się rozpoczyna, niebawem będziemy mogli cieszyć się bogactwem słodkich truskawek. U mnie już dzisiaj ciasto truskawkowe, z delikatną śmietankową pianką i pysznym musem truskawkowym. Możemy również wykorzystać zamrożone truskawki, wystarczy wrzucić je do rondelka, podgrzewać, aż się rozmrożą, a następnie zmiksować i powstanie nam mus. Polecam! Kostka truskawkowa Składniki na formę 24 x 30cm: Na biszkopt(...)dodajemy wodę i zagotowujemy. Zdejmujemy z palnika i do gorącego musu dodajemy galaretki (proszek), mieszamy do rozpuszczenia się galaretek. Masę odstawiamy do wystudzenia, gdy zacznie tężeć wylewamy na masę śmietankową, wyrównujemy i wstawiamy ponownie do lodówki do całkowitego stężenia. Przed podaniem ciasto dekorujemy kremówką ubitą z łyżeczką cukru pudru. SMACZNEGO

Smak mojej kuchni
Niebo w gębie -ciasto 152

wyłożyć na nim rozwałkowane ciasto. Piec w piekarniku nagrzanym do 200 stopni C przez około 12-15 minut. Ciasto powinno być rumiane. Tak samo upiec drugi placek. Nadzienie jabłkowe 1,5 kg jabłek 150 g cukru sok z 1/2 cytryny 1 galaretka cytrynowa Jabłka obrać i zetrzeć na tarce o grubych oczkach, a następnie skropić je cytryną, wsypać cukier(...)włożyć do rondla. Wszystko zagotować aż cukier się rozpuści. Gorące zdjąć z palnika i wsypać galaretkę. Bardzo dokładnie wymieszać. Krem orzechowy 250 g startych orzechów włoskich 250 ml mleka 250 g masła 150 g cukru pudru Mleko zagotować z orzechami zdjąć z palnika i wystudzić. Masło z cukrem utrzeć na puszystą masę, a następnie dodać orzechy i zmiksować na gładko

O kuchni z uczuciem
Brzoskwiniowy rarytas 162

brzoskwiń 1 cytrynowa galaretka 260g rurek waflowych z polewą czekoladową Poncz: 1/2 szklanki wody sok z 1/2 cytryny 1 łyżka cukru pudru 5ml zapachu arakowego 30ml spirytusu Wykonanie: 1.  Biszkopt Białka ubić z cukrem i szczyptą soli na sztywno, dodać żółtka, a następnie mąki wymieszane z proszkiem do pieczenia. Dodać olej, całość dokładnie wymieszać, ciasto przełożyć do okrągłej tortownicy

Szalona Kuchnia Eweliny
TORT BIG TRIO 530

kakao cukier waniliowy galaretka malinowa Do dekoracji czekolada krem SPOSÓB PRZYGOTOWANIA Biszkopt Oddzielić żółtka od białek. Białka ubić na sztywną pianę. Żółtka ubić z cukrem na puszystą masę. Do masy jajecznej dodawać po łyżce mąki wymieszanej z proszkiem dopieczenia i miksować do czasu połączenia się składników. Na końcu dodać sztywną piane z białek i delikatnie wymieszać. Ciasto przełożyć do tortownicy(...)przestygnięcia. Serek mascarpone, jogurt cukier puder oraz chłodną żelatynę wymieszać, podzielić na 3 równe części. Do pierwszej części dodać kakao, do kolejnej cukier waniliowy, do 3 tężejącą galaretkę malinową. Wszystkie części dokładnie wymieszać. Tężejącą masę kakaową wylać na biszkopt, wstawić na około 10 minut do lodówki aby stężała następnie na masę kakaową wylać masę waniliową ponownie wstawić do lodówki

RAROSSA
Wiśniowa bajka 1118

drylowanych 30 dag cukru żelującego trzcinowego 1 galaretka wiśniowa 2 łyżki soku z cytryny Poncz: ½ szklanki syropu z wiśni 50 ml wódki 1 łyżeczka cukru pudru Warstwa śmietanowa: ½ litra śmietany kremówki 2 łyżki czubate cukru pudru 2 torebki śmietan fix Dodatkowo: 20 dag podłużnych biszkoptów 10 dag wiórek kokosowych białych Sposób przygotowania: Ciasto: Białka oddzielamy od  żółtek, ubijamy(...)cukier, dodać żółtka, zmiksować, powoli wsypywać przesianą mąkę z proszkiem i kakao, zmiksować na najniższych obrotach miksera lub ręcznie, należy robić to delikatnie aby masa pozostała puszysta. Tak przygotowane ciasto wylewamy do wyłożonej pergaminem blaszki o wym 25/30 cm pieczemy 30 minut w temp 160*c. Po upieczeniu studzimy biszkopt . Masa wiśniowa: Z wiśni odlewamy pół szklanki soku-zostawiamy

Wanilia i Kardamon
Kolorowy deser z galaretką- salceson. 766

Kolorowy deser z galaretką. Edyta Guhl Witajcie, dzisiaj moja kolejna propozycja na karnawał, bajecznie kolorowy deserek z galaretką. Przepis pamiętam z dzieciństwa pod nazwą salceson, bajka

dolcevitainmykitchen
SERNIK BRZOSKWINIOWY NA ZIMNO-UNIWERSALNY 191

Pyszny sernik, łatwy w przygotowaniu, idealny na nadchodzący sezon owocowy. Świetnie smakuje ze wszystkimi owocami. SKŁADNIKI (tortownica 22 cm) 1 kg serka mielonego np. z wiaderka

RAROSSA
Filiżanka z białej czekolady z musem truskawkowym 203

Efektowna filiżanka z białej czekolady wypełniona pysznym musem truskawkowym… Tak podany deser na pewno zachwyci gości Składniki:Filiżanki (4 szt.):3 tabliczki białej czekolady (lub

Oryginalny smak
Torcik z wiśniowym ptasim mleczkiem 148

wiśniową galaretką 4 łyżki konfitury wiśniowej Płatki czekoladowe do dekoracji Biszkopt: Białka oddzielamy od żółtek. Ubijamy na sztywną pianę ze szczyptą soli. Stopniowo dosypujemy po łyżce cukru. Gdy masa jest już gęsta kolejno dodajemy żółtka. Ubijamy tylko do połączenia. Mąki oraz proszek do pieczenia przesiewamy przez sitko. Partiami dosypujemy do masy. Mieszamy drewnianą łyżką do uzyskania gładkiego ciasta. Biszkopt pieczemy

VioletoweKucharzenie
Ciasto cytrynowe (cytrynowiec) 227

Pyszne ciasto cytrynowe koniecznie musi zagościć na naszych świątecznych stołach. Ten i inne przepisy znajdą Państwo również w menu głównym Ciasto cytrynowe (cytrynowiec) Jak zjesz pierwszy kawałek na pewno zapragniesz następnego Składniki : Normal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size(...)Nasączone herbatniki rozkładamy na bitej śmietanie. Herbatniki polewamy polewą lukrową. Ciasto należy przechowywać w zimnym miejscu.  Przygotowujemy biszkopt Do 0,5l wody dodajemy 2 łyżki cukru delikatnie gotujemy Budynie rozrabiamy z wodą Do gotującej się wody wlewamy budyń i mieszamy do zgęstnienia Gęsta masa Do gęstej masy wsypujemy galaretki Dodajemy sok z 1 cytryny Miksujemy całość do jednolitej konsystencji

Sprawdzone przepisy kulinarne