ciasto z wykorzystaniem gofrów i niestety nic ciekawego nie rzuciło mi się w oczy. Stworzyłam własny deser i teraz zainspirowałam się swoim poprzednim pomysłem, który znajduje się na moim funpage tutaj . W tym przypadku urozmaiciłam poprzednią wersję. 6 gofrów Krem: 160g serka mascarpone 400 ml śmietanki 22-36% 120g cukru pudru 1 opakowanie śmietan-fixu Dodatkowo: 1 galaretka cytrynowa(...)gofrach umieścić krem i ułożyć 2 kolejne (dżemem do dołu), zalać galaretką cytrynową i po lekkim stężeniu galaretką wymieszaną z kremem. Całość przykryć pozostałymi goframi i schłodzić w lodówce do całkowitego stężenia najlepiej na cała noc). Po tym czasie ciasto w formie przewrócić "do góry nogami", wyjąć, udekorować plasterkami banana i posypać wiórkami czekolady. Poprzednia wersja
Di gotujesera na serniki (mielonego) * 1/3 szklanki cukru pudru * 4 łyżeczki żelatyny * 1 saszetka czekolady do picia ( w proszku taka do rozpuszczenia) * 100 ml śmietany kremówki * 1 zagęstnik do śmietany galaretka miętowa * 1/3 szklanki syropu miętowego * 1/2 szklanki zimnej przegotowanej wody * 1 łyżeczka żelatyny Sposób wykonania Dno tortownicy (24 cm) wyłożyć papierem do pieczenia. Herbatniki pokruszyć, czekoladę rozpuścić w kąpieli(...)miksując masę dodawać żelatynę, na koniec dodać pozostałą część bitej śmietany i wymieszać mikserem na niskich obrotach. Wyjąć ciasto z lodówki, usunąć obręcz i wyłożyć masę wypełniając boki i resztę rozsmarowując po wierzchu. Wstawić do lodówki do schłodzenia. galaretka Żelatynę namoczyć w niewielkiej ilości wody, rozpuścić, dodać do syropu miętowego, dolać 1/2 szklanki zimnej przegotowanej wody, wymieszać
Mix smakuidealne ciasto na urodziny w lecie. Lekko kwaśna czerwona porzeczka przełamuje słodycz kremu czekoladowego. Ciasto można również upiec poza letnim sezonem, bo do jego przygotowania można wykorzystać mrożone owoce. Ciasto piekłam na urodziny taty. Podeszłam do tematu bardzo luźno. Na pewno chciałam wykorzystać czerwoną porzeczkę i śmietanę, a reszta przyszła sama :-) Wyszło pysznie, więc szczerze polecam. SKŁADNIKI Biszkopt: 6 jajek(...)Biszkopt przekroić na dwa równe placki. Oba nasączyć sokiem ze szklanki. Ostudzoną galaretkę wlać do śmietany i krótko zmiksować. Następnie wyłożyć masę na dolnym biszkopcie i włożyć do lodówki, aby lekko stężała. Gdy już nie będzie zbyt rzadka, nałożyć górny biszkopt, a na niego czerwoną porzeczkę. Ciasto włożyć do lodówki. Krem czekoladowy: Do garnuszka wlać mleko, dodać masło i podgrzewać
Passions hobbies lifePołówki brzoskwiń pokroić w drobną kostkę. Dodać do masy serowej i wymieszać łyżką. Gotową masę serową wyłożyć na stężałą galaretkę. Wierzch ładnie wyrównać. Wstawić do lodówki, aby masa dobrze stężała. Przed podanie wystawic z lodówki kilkanaście minut wcześniej, wtedy ciasto łatwiej wydobyc z foremki. Serniczek podany na talerzach z kolekcji Daria Porcelana Bogucice
Monia miesza i gotujetylko nadarzy się ku temu okazja.Miałam upiec zupełnie inne ciasto,ale gdy zobaczyłam,że wszędzie jest promocja arbuza nie mogłam nie skorzystać.Wszystkim,którzy nie znają jeszcze tego ciasta polecam bo naprawdę smaczne. Składniki na blachę 20 cm x 30cm Biszkopt kakaowy: 4 jajka 3/4 szklanki cukru 1 szklanka mąki - 2 łyżki 2 łyżki kakao 1 łyżeczka proszku(...)przełożyć do rondla. Gotować ok. 10-15 minut. Zdjąć z ognia, do gorącego wsypać suchą galaretkę arbuzową, wymieszać, aż galaretka się rozpuści. Odstawić do ostygnięcia. Tężejącą masę arbuzową rozsmarować na masie śmietanowej. Przykryć białym biszkoptem z makiem. Docisnąć. Na wierzchu ciasta poukładać pokrojone w plasterki truskawki i zalać galaretkami.Schłodzić w lodówce,najlepiej przez
Niespełnione zdolności kulinarnepiekarnika! Wystarczy duży garnek z grubym dnem, w którym wymieszasz wszystkie składniki i zagotujesz. Przełożysz do formy wyłożonej ciastkami i to wszystko! Potem ciasto musi tylko postać w lodówce, aby stężało. Sernik gotowany przepis na ciasto bez pieczenia. Jeśli szukasz pomysłu na pyszny deser do kawy i herbaty, ten sernik z pewnością powinien Cię zainteresować. Łatwy w wykonaniu, z twarogiem(...)tych, którzy obawiają się zakalca oraz opadających i spękanych ciast. Sernikiem gotowanym powinni zainteresować się również zapracowani oraz szukający prostych i nieskomplikowanych przepisów na desery. Oraz Ci, których nudzą już ciasta bez pieczenia przekładane biszkoptami lub herbatnikami. Sernik gotowany przepisy które często znajdziecie, to sernik gotowany z galaretką, z wiśniami oraz z kajmakiem. U nas dziś wersja klasyczna. Mamy nadzieję
Kuchnia Na WypasieSzarlotka przepis Pyszna i prosta szarlotka bez pieczenia. Przepis na ciasto z jabłek i bitej śmietany na biszkoptach inaczej szarlotka królewska bez pieczenia. Jak zrobić szarlotkę
Dieta moja pasjaWielkanoc to święto jajek i babek. Babki mogą być najróżniejsze - drożdżowe, ucierane, piaskowe, białkowe, czekoladowe, a nawet z budyniu lub galaretki. Dzisiaj proponuję pyszną i bardzo prostą babkę z krówkami i odrobiną likieru jajecznego. Karmelowy smak ciasta i delikatny aromat ajerkoniaku - czego chcieć więcej! Składniki na karmelową babkę z krówkami 150 g drobnego cukru do wypieków 250 g mąki pszennej
Gotujemy i jemySkładniki Biszkopt Jajko 5 dużych jajek Cukier niepełna szklanka Mąka pszenna tortowa 1 szklanka Mąka ziemniaczana pół szklanki Masło 100g Margaryna Kasia 100g Proszek do pieczenia
Kulinarne PrzebojeCiasto z musem truskawkowym i malinowym kremem budyniowym. Malinowy krem można zamienić wedle upodobań na waniliowy, czy też śmietankowy. Ciasto z musem truskawkowym piekłam w okrągłej
Kulinarne Przebojetrudne. Szczerze polecam, ale uwaga ciasto za szybko znika, przynajmniej u mnie tak było. Porcelana Bogucice z kolekcji Weronica Platin. Składniki: Biszkopt:* 7 jajek 7 łyżek cukru 7 kopiastych łyżek mąki pszennej 1 łyżeczka proszku do pieczenia Krem: 500 ml zimnej kremówki 30% 4 serki waniliowe "danio-140g" 1 szkl wrzątku 1 galaretka cytrynowa słoik dżemu brzoskwiniowego 100 g migdałów(...)sztywno. Miksując na wolniejszych obrotach stopniowo dodawać zimne serki i na końcu wolnym strumieniem wlewać tężejącą galaretkę. Biszkopt posmarować połową dżemu wylać 3/4 kremu, przykryć drugim biszkoptem, posmarować resztą dżemu i wylać resztę kremu. posypać migdałami podprażonymi na suchej patelni. Ciasto przechowywać w lodówce
Ala piecze i gotujeFenomenalne ciasto, typowe na letnie i ciepłe dni. Pyszny spód z ciemnych herbatników, cytrynowa śmietanka i wiśniowa galaretka stworzyły pyszny deser, idealny w smaku! 200 g herbatników (ciemnych) Cukry Nyskie 70 g masła lub margaryny 500 ml śmietany 36% 1 galaretka cytrynowa + 1 szklanka wrzątku 2 łyżki cukru pudru 3 łyżki mleka w proszku 1 galaretka wiśniowa + 1 szklanka wrzątku
VioletoweKucharzenieDawno nie zrobiłam tak pysznego ciasta czekoladowego! Idealnie wilgotne, puszyste i puchate. Doskonałe jako baza do tortów oraz w kompozycji z galaretką i owocami :-) Czas przygotowywania: 25 minut Czas pieczenia: 1 h Ilość porcji: tortownica o średnicy
AniaGotuje.pljabłka podgrzewamy na wolnym ogniu, dodajemy 1-2 jabłka pokrojone w kostkę, cynamon, garść rodzynek oraz galaretkę. Mieszamy do momentu aż galaretka sie rozpuści. Gorącą masę wylewamy na spód biszkoptu i przykrywamy drugą częścią. Rozpuszczamy czekoladę- polewamy ciasto. Wstawiamy do lodówki najlepiej na całą
Smaki NataliiCiasto truskawkowo-czekoladowe SMAKI MOJEGO DOMU - Migdałowe miffinki z truskawkami MOJE WYPIEKI I NIE TYLKO... - Truskawkowiec RÓŻOWA KUCHNIA - Ciasto cytrynowe z truskawkami KUCHNIA MNIAM - Tort Pavlova z pieczonymi truskawkami EWUSIOWE SMAKI - Torcik truskawkowy z galaretką
Grunt to przepis!cukier. Następnie dodajemy po jednym żółtku. Wsypujemy mąkę pszenną wymieszaną z mąką ziemniaczaną i proszkiem do pieczenia. Na koniec wlewamy olej. Ciasto wylewamy na natłuszczoną blaszkę. Pieczemy ok. 25 minut w temperaturze 180 stopni. Pianka truskawkowa: 2 galaretki truskawkowe 1 l śmietany tortowej 30% Dwie galaretki rozpuszczamy 2 dwóch szklankach wody i studzimy. Śmietanę ubijamy i delikatnie łączymy
Pyszności Słodkościwww.facebook.com/Di.gotuje http://digotuje.blogspot.com Przepis autorski (mój). Ciasto ma kremową konsystencję i jest po prostu przepyszne. Mocno czekoladowy smak idealnie komponuje się z galaretką o smaku coli. Sernik nadaje się do mrożenia (mrożony sernik czekoladowy). (Tortownica o średnicy około 22 cm) Masa: 600g serka waniliowego 200 ml śmietany 30-36% 2 łyżki cukru 3 łyżki kakao 100g
Di gotujeserka i znów miksujemy na najniższych obrotach lub mieszamy łyżką do połączenia się składników. Krem wykładamy na wystudzone (!) ciasto. Brzoskwinie z puszki odsączamy i kroimy w plasterki, dowolnie układamy na kremie, ja polałam lekko galaretką brzoskwiniową, ale nie jest to konieczne
Pelusiowa Kuchniapychotka,nie ma u mnie sezonu truskawkowego bez tego ciasta w lodówce-uwielbiam je i cała moja rodzina,puszysty biszkopt,kremowa bita śmietana i galaretka z truskawkami-czy może być coś lepszego???? SKŁADNIKI: na biszkopt: 4 jajek 1 szkl.cukru 1 szkl. maki pszennej 1,5 łyż.mąki ziemniaczanej szczypta amoniaku 2 kieliszki wrzątku dodatkowo: 500 l śmietany 30 % 2 śmietan
Swojskie jedzonko