ciasto z galaretka - 10076 przepisów (strona:419/672)

JOGURTOWE PTASIE MLECZKO 164

wykładamy folią spożywczą. Jogurt przekładamy do wysokiej miski, ubijamy z cukrem pudrem .Następnie wlewamy zimną galaretkę, ubijamy aż masa dobrze się napowietrzy. Układamy serduszka i masę delikatnie wlewamy do formy,wygładzamy. Układamy biszkopty nasączone w herbacie. Wkładamy do lodówki najlepiej na całą noc.  Ciasto delikatnie odwracamy i wykładamy na tackę. Bardzo ostrożnie ściągamy folię, żeby nie uszkodzić deseru. Posypujemy

Pani na deser
sernik z pomarańczową pianką 174

jego zrobienia użyłam moich ulubionych małych biszkopcików. Przed Wielkanocą w sklepach pojawiają się różne ciekawe dodatki do ciast i deserów, dlatego śledzę te gazetki promocyjne,  żeby być zawsze na bieżąco i móc wyczarować oryginalne wypieki. Najczęściej poluję na kolorowe galaretki i biszkopty.  *foremka 24*24 cm  Składniki: paczka okrągłych biszkoptów 1 kilogram sera z wiaderka 5 jajek(...)minut. Wystudzić przy otwartych drzwiczkach piekarnika. Kiedy sernik wystygnie przygotować piankę na wierzch. Galaretkę rozpuścić w 3/4 szklanki wrzątku. Odstawić do wystudzenia. Kremówkę ubić na sztywno, dodać tężejącą galaretkę i zmiksować. Odstawić na chwilę do momenty aż będzie miała konsystencję pianki. Przełożyć do rękawa (jeśli jest jeszcze zbyt rzadka do odczekać aż zgęstnieje na tyle aby utrzymać kształt po wyciśnięciu

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Lekki tort orkiszowy razowy z kremem bez masła i cukru 148

dodatku cukru, a do tego przełożyć nieco bardziej dietetycznym budyniowym kremem na bazie śmietanki kokosowej (czyli stałej części mleczka kokosowego). Jeśli macie jeszcze zapasy musu jabłkowego w słoikach to ciasto nie będzie problemem i zaoszczędzicie czas podczas przygotowywania (a przy okazji opróżnicie nieco spiżarnię ;)). Muszę przyznać, że ta masa to jedna z moich ulubionych i na pewno wykorzystam ten pomysł(...)wyłożyć papierem do pieczenia i wylać ciasto. Piec około 35-40 minut w temperaturze 170 stopni (do suchego patyczka). Przestudzić. Ugotować budyń: proszek wymieszać z ksylitolem i 150 ml mleka. Pozostałe 500 ml mleka zagotować i postępować według instrukcji na opakowaniu. Budyń przestudzić, a następnie schłodzić w lodówce. Galaretkę rozpuścić w 150 ml wody i odstawić do lekkiego przestudzenia. Wymieszać

Fitkot
Tort kakaowy z masą budyniowo-wiśniową i pysznym kremem czekoladowym. 173

mlecznej Milka 1 galaretka wiśniowa Winiary tortownica o średnicy 26 cm 1 podłużna paczka herbatników Wykonanie: Jajka ubijamy z cukrem i cukrem waniliowym na gęsty kogel mogel.Następnie przesiewamy mąkę z kakao i proszkiem do pieczenia, delikatnie mieszamy, na samym końcu dodajemy roztopione masło i jeszcze raz mieszamy. Spód tortownicy wykładamy papierem do pieczenia, przelewamy ciasto. Pieczemy w temperaturze(...)mąkę, resztę kompotu zagotowujemy.Do gotującego wlewamy budynie i energicznie mieszamy aż zgęstnieje. Ciasto przekładamy z powrotem do tortownicy i wykładamy budyń, na wierzch układamy herbatniki. Odstawiamy do zastygnięcia. W małym garnku zagotowujemy wodę, stawiamy na nim szklaną miseczkę z połamaną czekoladą i mieszamy aż się rozpuści. Galaretkę wsypujemy do 250 ml szklanki i zalewamy przegotowaną wodą tak aby powstała cała

Sama słodycz i szczypta chili
ciasto bez pieczenia 149

ugotowany budyń .Miksować na wolnych obrotach do połączenia składników. Następnie do gładkiej masy serowej dodać partiami zimną płynną galaretkę, ,wymieszać .  Gotową puszystą masę przełożyć do formy z herbatnikami. Posypać posypką kokosową. Schłodzić w lodówce (już po około 1 godzinie jedliśmy ciasto - pycha):)) Posypka 5-6 łyżek wiórek kokosowych,   1 duża łyżka masła, 2-3 łyżki cukru brązowego Wykonanie

w mojej kuchni
Gofry z serkiem mascarpone i galaretką jabłkową 185

Sposób przygotowania 1. Nadzienie z jabłek • Jabłka obrać pokroić w małą kostkę,Zalać wodą gotować  około 10 minut dodać cukier i cukier waniliowy. Wyłączyć ogień wymieszać jabłka z galaretką zostawić aby wystygła  od czasu do czasu przemieszać 2. Nadzienie z sera • Do śmietany dodać łyżkę cukru i łyżkę cukru waniliowego  oraz serek mascarpone ubijać mikserem aż zrobi(...)cukrem i szczyptą soli wlać mleko zaraz wszystko zmiksować  dodać żółtka i rozpuszczone wystudzone masło. Ciasto wychodzi dosyć gęste Połączyć delikatnie jak biszkopt z białkami  smażyć w rozgrzanej gofrownicy 4. • Usmażone gofry posmarować serkiem i na górę położyć galaretkę jabłkową

W królestwie smaków Beaty
Mleczna pianka kardamonowa z galaretką z mango 171

dzięki temu mam małe śliczne słoiczki do deserów. Wczoraj powstało w nich ciasto czekoladowe, a dzisiaj pyszna delikatna mleczna pianka kardamonowa. Mleczna pianka była deserem na wieczornym spotkaniu u przyjaciół i wszystkim smakowała :) Zapraszam więc do spróbowania !  Mleczna pianka kardamonowa z galaretką z mango  2 szklanki mleka  2 żółtka 2 białka + szczypta soli  2 nasiona kardamonu

Kuchnia na wzgórzu
CYTRYNOWY PUCH Z ARBUZEM 341

się z nieba, odpalanie piekarników raczej nie wchodzi w grę, wiec pocieszamy się ciastami na zimno, które oprócz tego, że świetnie smakują, również orzezwiają. Dzisiaj proponuję sernik na zimno z dodatkiem arbuza, świetnie gasi pragnienie w takie upalne dni.  Składniki: 1 kg sera 4 galaretki cytrynowe 5 łyżek cukru pudru 500ml gorącej wody 500 ml śmietany kremówki(...)dodajemy cukier puder oraz ser.  Następnie po trochu dodajemy wystudzoną galaretkę. Masę serową wylewamy na ciastka.Odstawiamy do lodówki do stężenia. * Arbuza pozbawiamy skórki, pestek, blendujemy. Żelatynę przekładamy do rondelka, zalewamy małą ilością wody, kiedy napęcznieje podgrzewamy aż się rozpuści. Studzimy, dodajemy do masy arbuzowej, wylewamy na ciasto. Wstawiamy do lodówki do stężenia

Z Majeczką w kuchni
Wuzetka porzeczkowa 189

proszku do pieczenia 140 g mąki tortowej 3 łyżki kakao krem: 500 ml śmietany kremówki 36 % 300 ml śmietany kremówki 30 % 1/2 szklanki konfitury z czarnej porzeczki 3 łyżki galaretki z czarnej porzeczki polewa: 100 g czekolady gorzkiej 25 g masła 125 ml śmietany kremówki 30 % 3 łyżki konfitury z czarnej porzeczki do posmarowania 1/2 szklanki wina czerwonego Do miski(...)wykładam od spodu papierem do pieczenia. Wylewam ciasto i wstawiam do nagrzanego piekarnika temp 160 stopni góra dół i piekę 30-35 minut.Jak biszkopt przestygnie kroję go poziomo na dwa blaty. Śmietany schłodzone przelewam do misy, dodaję konfiturę z porzeczki i ubijam mikserem. Galaretkę rozpuszczam w jak najmniejszej ilości gorącej wody 1/4 szklanki wody około.Studzę i wlewam jeszcze płynną

wesoła kuchnia
Serniczek walentynkowy 110

święto. To ciasto jest bardzo proste do wykonania, więc nawet totalny laik powinien sobie z nim poradzić. No i jest tanie i nie wymaga wielu składników. Oto przepis: (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: ok. 3 herbatniki lub inne ulubione ciastka 150ml śmietany 30% 2-3 łyżki dżemu truskawkowego 1 łyżeczka żelatyny 0,5 galaretki truskawkowej (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Sposób przygotowania: żelatynę(...)dnie ułożyłam ciastka, docinając je do wymiarów foremki. Na ciastka wyłożyłam masę śmietanową i wyrównałam powierzchnię. Galaretkę rozpuściłam w 200ml gorącej wody i odstawiłam do wystygnięcia, a następnie wstawiłam do lodówki. Gdy zaczęła tężeć wyłożyłam ją na masę śmietanową. Foremkę z ciastem wstawiłam ponownie do lodówki i chłodziłam kilka godzin. Stężałe ciasto wyjęłam ostrożnie z formy trzymając z wszystkie końce

Waniliowe Improwizacje
Jabłecznik na biszkopcie 201

Wilgotne, delikatne, niezbyt słodkie ciasto z jabłkami jest dobre na wiosenne i letnie dni. Dużo pracy przy nim nie ma, a efekt i satysfakcja gwarantowane.  Składniki: biszkopt: 6 jajek 1 1/2 szklanki cukru 1 1/2 szklanki mąki pszennej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 6 łyżek oliwy 2 łyżki octu spirytusowego masa jabłkowa: 1 kg jabłek około 3 - 4 łyżki(...)cukru (ilość cukru zależy jak kwaśne są jabłka) 2 łyżki soku z cytryny 2 galaretki cytrynowe Wykonanie: biszkopt: Całe jajka zmiksować z cukrem do uzyskania puszystej konsystencji. Mąkę z proszkiem przesiać i stopniowo dodawać do miksowanych jajek.  Dodać olej i ocet, chwilę miksować. Ciasto wylać do wyłożonej papierem do pieczenia lub natłuszczonej i wysypanej bułką tartą formy

Kuchcik gotuje
Czekoladowe ciasto z kremem budyniowym i musem truskakowym 226

Jajka ucieramy z cukrem na puszysty krem, a następnie dodajemy olej,  śmietanę i mleko z czekoladą. Wsypujemy wszystkie suche składniki i krótko miksujemy tylko do połączenia się składników. Ciasto przelewamy do blaszki wyłożonej papierem do pieczenia (23,5x35 cm) i pieczemy ok 30 minut w 170 st. C.    Masa budyniowa: 1/2 l mleka 2 łyżki mąki pszennej(...)zagotowujemy je. W 1/2 szklanki gorącej wody rozpuszczamy galaretkę, a żelatynę zalewamy niewielką ilością wody i odstawiamy do napęcznienia. Galaretkę i żelatynę wlewamy do gorących truskawek i dokładnie mieszamy. Następnie blęndujemy całość i odstawiamy do lekkiego stężenia. Na zimne ciasto czekoladowe wykładamy krem budyniowy, rozsmarowujemy, a na wierzch wykładamy tężejący mus truskawkowy. Całość odstawiamy na kilka godzin do lodówki

Cynamonowe szczęście
Serniki na zimno - Ptasie mleczko tuskawka/mango/cytryna - Instagram cz. X 115

żelatyny + mniej niż 1/4 szkl. gorącej wody Galaretka budyniowa -250ml soku jabłkowego (pasteryzowany bez cukru) -150ml soku jabłkowego (lub cytrynowego) + 40g budyniu waniliowego (bez cukru) -sok z 1 cytryny + otarta skórka -ksylitol według uznania (zależy od poziomu słodkości soku) -1 łyżeczka żelatyny +100ml gorącej wody (lub soku) KRUCHE CIASTO 1. Mąki i proszek wymieszać w jednej misce(...)tworząc zwarte ciasto. (Jeśli ciasto jest za suche i nie chce się łączyć z innymi kawałkami ciasta podczas wylepiania tarty, dodać odrobinę gorącej wody i znów je wyrobić. Jeśli jest zbyt klejące, można dodać trochę mąki, wyrobić je i wstawić do lodówki aż stanie się nieco bardziej zwarte.) 5. Papierem do pieczenia wyłożyć formę i wylepić ciastem spód i boki

Candy Pandas
Malinowa rozkosz wg Aleex 176

świętowanie zbiegło się z uroczystościami państwowymi. Pierwszy Maja, Święto Flagi, Rocznica Konstytucji – te święta ubarwiły moje miasteczko na biało-czerwono. Wpisując się w narodową tradycję na świąteczną niedzielę upiekłam ciasto. Łączy się w nim cieniutki blat biszkoptowy, masa śmietanowa i maliny. Mmmmm… Pyszne. Polecam. Składniki: Biszkopt: • 2 jajka • ½ szklanki cukru w tym cukier waniliowy • 2 pełne łyżki mąki pszennej(...)łyżeczki żelatyny • 1 cukier waniliowy • 2 łyżki cukru pudru Wierzch: • 2 galaretki malinowe • 50 dag malin (świeżych lub mrożonych) • cukier do smaku Sposób przygotowania: 1. Przygotować biszkopt według tego przepisu , ale z podaną w tym przepisie ilością składników. Piec 20 minut w temperaturze 175 stopni C. 2. Ciasto ostudzić na kratce. 3. Mocno schłodzoną śmietanę wlać do wysokiego naczynia

W mojej kuchni
ciasto karmelowo-bananowe (bez pieczenia) 311

Duże, bardzo podzielne ciasto. Wbrew pozorom nie za słodkie. Doskonałe na przyjęcia. I co najważniejsze: bez pieczenia.  *foremka 25*34 cm Składniki duża paczka herbatników kakaowych duża paczka herbatników maślanych puszka masy krówkowej 4 banany 2 opakowania zielonej galaretki 3 opakowania budyniu waniliowego litr mleka  2 łyżki cukru  125 g masła 300 ml śmietanki kremówki łyżka cukru(...)warstwą ciemnych ciastek. Na nich ułożyć banany pokrojone w plasterki i zalać gęstniejącą galaretką, odczekać aż całkowicie stężeje i przykryć herbatnikami kakaowymi. Posmarować resztą kajmaku. Kremówkę ubić na sztywno z cukrem pudrem. Żelatynę rozmieszać w odrobinie wrzątku  i wlać do śmietany, zmiksować i wylać na ciasto. Posypać słonecznikiem. Wstawić do lodówki

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia