ciasto z galaretka - 10076 przepisów (strona:418/672)

Torcik z kiwi i pianki agrestowej 149

robiłam z przepisu mojej mamy. Dzięki temu, że do ciasta dodany jest olej to biszkopt jest wilgotny i nie trzeba dodatkowo go nasączać. Składniki biszkopt: 5 jaj 3/4 szkl. cukru 5 łyżek oleju 1 szkl. mąki 1 łyżeczka proszku do pieczenia Składniki masa: 100 g masła 2 kisiele cytrynowe galaretka agrestowa Składniki pianka: 250 ml śmietany 36% (słodkiej) 2 galaretki(...)rozpuszczamy z 2 szklankach gorącej wody. Śmietankę ubijamy na sztywną i łączymy z tężejącą już galaretką Jak biszkopt ostygnie dzielimy go na dwie części. Spód smarujemy masą, następnie na nią kładziemy pokrojone w plasterki kiwi, na kiwi wykładamy piankę i przykrywany drugim kawałkiem ciasta. Dekorujemy ubitą na sztywno śmietaną i pokrojonym w cząstki kiwi. Smacznego

IMPRESJA SMAKU
Kruche babeczki z kremem krówkowym i bakaliami 181

masy krówkowej ( u mnie Helio ) 250 g serka mascarpone Dodatkowo: dżem lub galaretka porzeczkowa bakalie WYKONANIE: Mąkę połączyć z cukrem pudrem oraz solą. Zimne masło pokroić w kostkę. Masło dodać do mąki - posiekać nożem lub zmiksować w malakserze. Na koniec dodać jajko - zagnieść szybko ciasto, uformować w kulę i owinąć folią spożywczą. Ciasto schłodzić w lodówce min. 1,5 godziny

kolorowotorcikowo
Klasyczna drożdżówka na Dzień Taty 157

Mój Tato jest łasuchem. Jego najulubieńszym przysmakiem od zawsze są galaretki w cukrze - białe z kolorowymi paseczkami albo te w kształcie półplasterków cytrusów w różnych kolorach. Całe pudełka znikały u nas zawsze błyskawicznie, Mama chowała je po szafkach - bezskutecznie. Razem z Tatą zawsze potrafiliśmy je znaleźć i... Zjeść, oczywiście. Odkąd nauczyłam się piec, uwielbiam jeździć do domu i przygotowywać przysmaki(...)może w końcu razem upieczemy ten chleb, na który nigdy nie możemy znaleźć czasu...? Wracają do meritum - Tato, wszystkiego najlepszego .  Dzisiaj pokażę Wam przepis na naprawdę pyszne ciasto. Drożdżówkę z rabarbarem i truskawkami, z dużą ilością kruszonki. To mojego Taty i moje wspomnienia z dzieciństwa - Babcia drożdżówki z rabarbarem piekła od zawsze, oboje je uwielbiamy. Za mięciutkie ciasto

Pożeraczka, czyli raz adobrze
ciasto miętowo-czekoladowe 159

Miętowy smak w ciastach nie jest jeszcze bardzo popularny i często wywołuje zdziwienie. Jednak dodatek takiego akcentu sprawia, że ciasto jest nie tylko pyszne ale też bardzo orzeźwiające. Doskonałe będzie na upały, nie zapycha i jest lekkie. A połączenie mięty z czekoladą jest boskie:) *foremka 23*23 cm Składniki: na biszkopt: 3 jajka 3/4 szklanki mąki pszennej 1 łyżka mąki(...)opakowanie cytrynowej galaretki słoiczek dżemu brzoskwiniowego na galaretkę miętową: 2 opakowanie galaretki agrestowej 150 g miętowych landrynek na mus miętowo-czekoladowy: 200 g czekolady z miętowym nadzieniem 100 g czekolady gorzkiej 330 ml kremówki  dodatkowo: paczka biszkoptów z kakaową plamką wiórki czekoladowe  Przygotowanie ciasta zacząć od upieczenia kakaowego biszkoptu (można to zrobić nawet dzień wcześniej). Białka ubić

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Ciasto na zimno na serku homogenizowanym 90

 Przekąska idealna dla małych i dużych łakomczuszków. Kolory galaretki oczywiście można modyfikować. Składniki: 2 galaretki zielone 2 galaretki czerwone 200-220 g herbatników 800 g

Kuchnia domowa Ani
Sernik na serkach homogenizowanych z galaretką- idealny na upały 183

składniki 1 kg serka waniliowego 2 galaretki cytrynowe 1 pomarańczowa 2 wiśniowe żelatyna 2 jajka truskawki przygotowanie Serek mieszamy z żółtkami, dodajemy ubite białka na sztywno

Moje Wyroby
Deser Malinowa chmurka 20700

przepisu: Bezy – najlepszy przepis podstawowy . A dla wielbicieli wypieków polecamy przepis na: Ciasto Malinowa Chmurka z bezą i kremem (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Deser Malinowa chmurka – Składniki: Składniki na spód: 120 g ciastek (u mnie ciasteczka owsiane z orzechami Bonitki) Składniki na warstwę malinową: 1 opakowanie galaretki malinowej (ew. wiśniowej lub truskawkowej) 450 ml gorącej wody ok. 200 g malin

Kulinarne Przeboje
Delikatny Sernik na Zimno z Galaretką 124

WYMIARY BLACHY: 36cmx25cm SKŁADNIKI NA MASĘ SEROWĄ: 2 galaretki pomarańczowe+2szkl gorącej wody (do dodania do sera)1 puszka brzoskwiń 500g sera 3razy mielonego 1

Dziś Ja gotuje
Sernik kokosowo - gruszkowy 180

Jak zrobiłam ten sernik a właściwie nie sernik tylko ciasto na zimno ale tak smakiem przypomina sernik że tak się zwie i już. Sernik jest przepyszny

Moje Małe Czarowanie
Sernik kibica - "biało czerwoni" 526

....to dla Kuby Błaszczykowskiego     Masa truskawkowa 1 kg truskawek 2 galaretki truskawkowe   Masa serowa 1 kg serka waniliowego z wiaderka 1/2 litra kremówki

Jadło i czytadło
Ciasto z mleka skondensowanego z musem brzoskwiniowym 242

Składniki: puszka mleka zagęszczonego słodzonego (530g), 4 galaretki (u mnie to były: 2 cytrynowe, 1 wiśniowa, 1 truskawkowa), 500g brzoswkiń w syropie (po odsączeniu). Przygotowanie: Każdą

W kuchni u Moniki
Jabłecznik bez pieczenia 33425

Składniki jabłka, 2kg woda, 50ml biszkopty, 1 opak galaretka cytrynowa, 2 opak śmietana 30%, 500g cukier waniliowy, 1 opak czekolada gorzka, 50g Przygotowanie Jabłka obieramy, wycinamy

Gotowanie moimi oczami
Poezja sernikowa z truskawkami na zimno 339

1 duża paczka herbatników 750 g sera cukier 3 zielone galaretki 1 op żelatyny 800 g truskawek 1,5 szkl mleka cukier wanilinowy sok z cytryny

Gotowanie jest łatwe
92. Tort bezowy z brzoskwiniami na I Komunie Św. 371

3 bezowe okrągłe blaty 2 puszki brzoskwiń w syropie 2 galaretki brzoskwiniowe 1 litr kremówki 1 łyżka żelatyny 1 szklanka wiórek kokosowych ozdobne cukiernicze koraliki Dwie

Jadło i czytadło
SERNIK NA ZIMNO Z TRUSKAWKAMI + FILMIK 94

świeżych  truskawek  3/4 szklanki cukru  3 cukry waniliowe  1 galaretka truskawkowa + 2 szklanki wrzątku 1 opakowanie biszkoptów PRZYGOTOWANIE :  Galaretkę rozpuszczamy i chłodzimy aż zacznie tężeć.  Do fory na babkę wkładamy część pokrojonych truskawek. Zalewamy galaretką i odkładamy do lodówki aż całość zastygnie.  Ser miksujemy z cukrami i mlekiem.  Żelatynę rozpuszczamy(...)sera i szybko miksujemy. Wsypujemy resztę truskawek, jeszcze chwilkę mieszamy i masę serową wylewamy do formy z galaretką. Na wierzch rozkładamy biszkopty.  Sernik chłodzimy kilka godzin. Po wyjęciu tylko formę polewamy gorącą wodą i wtedy odwracamy ją w celu wyjęcia ciasta. Wykładamy je na talerz.  Sernik kroimy na kawałki i podajemy. Smacznego

Kulinarne Fantazje Marioli