ciasto z galaretka - 10076 przepisów (strona:409/672)

ROMANTYCZNY SERNIK MALINOWY ( BEZ PIECZENIA ) 180

dnia na dzień jest coraz cieplej, ale to dla mnie za mało ! Dlatego przywołuje lato swoim ciastem ! Dziś serwuje puszysty, ale lekko zbity serniczek z malinkami, spodem z herbatników kakaowych oraz galaretką, intensywnie czerwoną. Kolorystycznie nadawał by się na jakąś randkę, romantyczne spotkanie, ale nie tylko ! Czasem można zrobić coś od serca bez żadnej okazji, by na twarzach po prostu

Kuchnia Paulettes
Tarta z jagodami i budyniem 199

Kolejna totalnie prosta tarta z herbatników, budyniu, jagód i galaretki. Po najprostszej tarcie malinowej, przyszedł czas na pyszną wersję jagodową. Składniki: tortownica 30cm 3 łyżki miękkiego

Gotowanie i blogowanie
Fettuccine z galaretki z sosem truskawkowym i miętą 125

Deser przypominający makaron fettuccine z sosem " class="wp-smiley" style="height: 1em; max-height: 1em;" /> Wstążki zrobiłam ze śmietany kremówki z dodatkiem serka naturalnego „Apetina

Oryginalny smak
JAGODOWO MI - CZYLI DELIKATNY SERNIK NA ZIMNO 309

nadaje się idealnie do serników na zimno) 1 cukier wanilinowy (16g) 6 łyżek cukru pudru (możemy zwiększyć ilość jeśli lubimy bardzo słodkie ciasta) 1 op. żelatyny spożywczej o wadze 50g 400g jagód Dodatkowo na wierzch sernika: 2 galaretki jagodowe 2 łyżki jagód Wykonanie:  2 galaretki jagodowe rozpuścić w połowie wody przewidzianej na opakowaniu. 4 łyżki żelatyny wsypać do szklanki

Walijskie Pichcenie
Kruche orkiszowe z truskawkami pod bezową pierzynką 167

dociskamy palcami. Białka z solą ubijamy na sztywno. Na koniec dodajemy, łyżka po łyżce, cukier. Tak powstałą bezę wykładamy na surowe ciasto. Posypujemy płatkami migdałów. Pieczemy ok 30 minut w temperaturze 170 stopni. Studzimy. Dodatkowo: 3 galaretki truskawkowe kg truskawek 600 ml śmietanki 30% 3 łyżki cukru pudru 3,5 łyżeczki żelatyny Galaretki rozpuszczamy w 4 szklankach wrzącej wody. Odstawiamy

kulinarnyswiatdomi
Tarta z gruszkami 253

ziemniaczaną, dokładnie mieszamy i wylewamy całość na upieczone ciasto. Zapiekamy około 15 minut, dopóki masa się nie zrumieni. Na upieczone i ostudzone ciasto wykładamy połówki gruszek. W pozostałym syropie rozpuszczamy żelatynę i polewamy gruszki. Odstawiamy do stężenia galaretki

Jacob Tastes
Kryształek na budyniowym biszkopcie 243

Druga odsłona pysznego ciasta na zimno. W połączeniu z budyniowym biszkoptem oraz startą czekoladą smakuje rewelacyjnie. Mocno owocowe galaretki przełamują słodycz. Dobierając inne smaki możemy stworzyć dowolną kompozycję barw i … Czytaj dalej Kryształek na budyniowym biszkopcie

Fiołkowa Kuchnia Małgorzaty
Domowe ptasie mleczko 122

Na słodko i na szybko :) Składniki: 1 galaretka owocowa, 1 szklanka cukru, 1 szklanka wody, 4 białka jaj, 1 puszka mleczka skondensowanego (niesłodzonego), 1 opakowanie herbatników

Tradycyjna Kuchnia
Torcik serowy na zimno 2 378

Smaczny i lekki torcik z białego sera i kolorowych galaretek, na biszkoptach z dodatkiem banana, zasmakuje małym i dużym łasuchom ;)  Masy szybciutko tężeją , można dodać

Takie tam pichcenie
Biszkopt 350

Wyrównujemy powierzchnię ciasta. Jeżeli smarujemy masłem i posypujemy tartą bułką, pamiętajmy, że boki tortownicy zostawiamy czyste. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180°C i pieczemy 40 minut. Po przestygnięciu i wyjęciu z formy, biszkopt kładziemy spodem do góry, co zagwarantuje nam idealnie równe ciasto.Biszkopt ten możemy wykorzystać na torty, babeczki, placki z kremem, czy owocami i np. galaretką. Zamieniając

mojewypiekiinietylko
Torcik serowy 159

moim starym zeszycie z przepisami zapisany jako Ptasie mleczko. Tym razem w roli torcika "na szybko". Z przepisu można zrobić ciasto na dużą blachę, tzn. upiec biszkopt z 4 jajek, na to masa serowa i galaretka z owocami (moja ulubiona wersja to galaretka agrestowa z 2 opakowań i agrest z kompotu), a można też zrobić efektowny i smaczny torcik

Praktyczna pl
Konfitura z czarnej porzeczki 161

piwnica już pęka w szwach od przetworów:) Tym razem konfitura chyba najprostsza z możliwych i najczęściej wykorzystywana przeze mnie do ciast. Chociaż na kanapki jest równie smaczna;) Składniki: 2 kg czarnej porzeczki, 800 g cukru, galaretka wiśniowa. Przygotowanie Owoce umyć, usunąć szypułki, zasypać cukrem i dokładnie wymieszać. Odstawić na całą noc. Następnie gotować na małym ogniu

Z miłości do słodkości
Tort z kremem waniliowym i galaretką - Myszka Minnie 192

miksując. Mąkę, kakao i proszek do pieczenia przesiać. Do maślanej masy dodać przesiane składniki, wymieszać drewnianą łyżką. Formę o średnicy 24 cm, wyłożyć papierem do pieczenia, samo dno. Przelać ciasto. Piec przez ok 45 minut, do tzw. suchego patyczka, w temperaturze 170 stopni. Po wystudzeniu wyjąć z formy. Potrzebujemy 2 takich biszkoptów. Krem: 500 g serka mascarpone 900 ml śmietanki(...)Przecinamy biszkopty na pół. Górną warstwę biszkoptu odkładamy. Proponuję nasączyć ciasto, ja zastosowałam poncz z dodatkiem soku malinowego, ale idealnie pasowałby także poncz z dodatkiem soku z cytryny. Na nasączony dolny biszkopt wykładamy połowę przygotowanego kremu, rozsmarowujemy na równo.  Na całości w niewielkich odstępach układamy galaretkę w kostkach. Kładziemy pozostałą częścią kremu, rozsmarowujemy.  Przykrywamy górną częścią biszkoptu. Nasączmy

kulinarnyswiatdomi
Puszysty i lekki biszkopt z pianką z bitej śmietany i galaretki. Punkt krytyczny - Energia odNowa. 290

proste i bardzo lekkie. Nie trzeba go niczym ozdabiać. Żadne polewy, lukry czy posypki nie są potrzebne. Biszkopt delikatnie nabiera wilgoci od śmietanowej pianki. Jeśli jednak lubicie bardziej wilgotne ciasta, to możecie biszkopt skropić ponczem lub wodą z cytryną. Składniki: biszkopt: 6 jajek 1 szklanka cukru szczypta soli 2/3 szklanki mąki pszennej 2/3 szklanki mąki ziemniaczanej 1 łyżeczka proszku(...)lekkiego zastygnięcia. Kiedy galaretka będzie już lekko zastygnięta, ale nie całkowicie zestalona, wtedy ubić śmietanę na sztywno. Następnie przełożyć do niej galaretkę i chwilę zmiksować. Piankę śmietanową wylać na jeden z placków biszkoptowych i przykryć drugim lekko dociskając. Ciasto owinąć folią spożywczą i wstawić przynajmniej na kilka godzin do lodówki. Najlepsze jest na drugi dzień, kiedy delikatny biszkopt nabierze odrobiny

Codzienna kuchnia niecodzienna
JESIENNY DESER WIELOOWOCOWY 94

lekko odparuje woda. Następnie do gorących owoców dodać 3 opakowania galaretki o smaku cytrynowym, mieszamy, a następnie opakowanie żelatyny . Podgrzewamy, aż się rozpuści galaretka i zdejmujemy z palnika. Można dodać cukier do smaku. Odstawić do zimnej wody do lekkiego stężenia. Rada - można najpierw dodać 2 opakowania galaretki cytrynowej i 2 łyżki żelatyny, ja dodałam więcej gdyż moje owoce były bardzo(...)ciasto przekroić na 2 blaty. Na dno tortownicy o wymiarach 24 x 24 cm (taka sama w jakiej piekliśmy biszkopt) włożyć pierwszy blat biszkopta. Następne wyłożyć cały lekko tężejący mus owocowy wyrównać wierzch i położyć delikatnie drugi blat ciasta, lekko docisnąć. Na koniec wyłożyć całą ubita śmietankę i wierzch posypać startą gorzką czekoladą. Wstawić do lodówki do całkowitego stężenia galaretki

Ciastka - domowe słodkości