ciasto z galaretka - 10076 przepisów (strona:411/672)

Ciasto śnieżny puch 160

mogło go więc zabraknąć i u mnie :) Tym bardziej, że jest to idealne ciasto na tą porę roku, szybkie, lekkie, nie za słodkie i do tego na zimno :D Składniki: 500 g twarogu sernikowego (np. President) 3 łyżki cukru pudru 2 "Śnieżki" 1 szklanka mleka 2 galaretki (ja używam cytrynowych) Dodatkowo: herbatniki 6 łyżek wiórek kokosowych 1 duża łyżka masła(...)uzyskania jednolitej konsystencji. "Śnieżki" ubić ze szklanką mleka, połączyć z serem. Do masy serowej wlać ostudzoną galaretkę, zmiksować. Formę 20x25 cm wyłożyć papierem do pieczenia, dno wyłożyć herbatnikami, wlać masę. Wstawić do lodówki. W garnuszku uprażyć wiórki z masłem i cukrem, posypać ciasto i wstawić na kilka godzin do lodówki. SMACZNEGO

Malinowo w kuchni
Ciasto z musem brzoskwiniowym bez pieczenia 68

Łatwe i szybkie ciasto z musem brzoskwiniowym bez pieczenia. Ciasto doskonałe na każdą okazję. Składniki oraz sposób przygotowania Spód: 1 paczka ciastek herbatników w czekoladzie 100g rozpuszczonego masła rurki waflowe 2 paczki Ciasteczka rozgnieść na pył i połączyć z masłem. Wylepić dno tortownicy. Boki obłożyć rurkami i do lodówki. Biała masa: 250 ml śmietany kremówki 30 lub 36% 2 płaskie(...)dokładnie wyrównać. Wierzch: 1 puszka brzoskwiń w zalewie 2 galaretki brzoskwiniowe Puszkę brzoskwiń odsączyć. Brzoskwinie zblendować na gładki mus i włożyć do garnka wsypując 2 galaretki brzoskwiniowe. Podgrzewać do momentu rozpuszczenia galaretki. Następnie ostudzić i gdy zacznie tężeć wylać na masę. Autor przepisu: Marta Reniewicz-Mazurek Artykuł Ciasto z musem brzoskwiniowym bez pieczenia pochodzi z serwisu Wasze Przepisy

Wasze Przepisy
Sernik z musem pomarańczowo- miechunkowym 166

kogoś jeszcze skuszę? Prosto z serca upieczony, pokochają go miliony :) Mój zrobiłam dla Rodzinki, by wesołe mieli minki. Pomarańcza i miechunka cudnie sernik orzeźwiają i już wiem, że na cieście fajnie wyglądają. Więc jak kryzys Cię dopadnie i humor się popsuje Pamiętaj, że ja tym serniczkiem wszystkich częstuję. Już jeden kawałek sprawi,  że humor szybko się poprawi. Nie zwlekaj(...)syropie (waga netto 240g) 45g suszonej miechunki 2 łyżeczki cukru 1/3 łyżeczki cynamonu 100ml wody 1 i 1/2 opakowania galaretki pomarańczowej (ewentualnie cytrynowej) Dodatkowo: Czekoladowa posypka do dekoracji Delecta Bita śmietana Sposób przygotowania: 1. Spód: Składniki na ciasto siekamy, a następnie zagniatamy i odkładamy w foliowym woreczku do zamrażarki. Po upływie 20 minut przekładamy na dno tortownicy i przez folię

Kuchnia w czekoladzie
Pszczółki na łące- ciasto szpinakowo brzoskwiniowe 131

Kolejne ciasto, które spodoba się każdemu :) Najfajniej wygląda oczywiście w całości, kiedy widzimy cały rój pszczółek, ale i pokrojone na kawałki zrobi furorę.  Soczyście zielony biszkopt szpinakowy oraz aromatyczny czekoladowy przełożony masą brzoskwiniową. Nie za słodki, ale taki w sam raz ;) Jeśli nie przygotujecie go na święta, to nic straconego, ponieważ okazji będzie jeszcze wiele. Dzień Matki, bo przecież(...)Gotujemy na małym ogniu, a gdy zacznie wrzeć wyłączamy palnik i wsypujemy obie galaretki w proszku. Mieszamy do rozpuszczenia i pozostawiamy do przestudzenia. Następnie miksujemy z serkami homogenizowanymi. Przełożenie: Biszkopt kakaowy- połowa tężejącego kremu- biszkopt szpinakowy- reszta kremu- pokruszony (np. za pomocą rozdrabniacza) biszkopt szpinakowy. Na cieście układamy osuszone połówki brzoskwiń i rozpuszczoną czekoladą, za pomocą cieniutkiej końcówki robimy paseczki

Kuchnia w czekoladzie
Pyszny torcik malinowy 280

malinami, a następnie masę z czekoladą - wyglądającą zupełnie jak Striacatella :). Wszystko ładnie wyrównać i wstawić do lodówki. Galaretkę rozpuścić wg wskazówek na opakowaniu. Kiedy już zacznie lekko tężeć dodać do niej pozostały mus malinowy. Wymieszać i polać nią wierzch ciasta (fot.4) . Ciasto ponownie wstawić do lodówki. Najlepiej na całą noc. A na drugi dzień można się już cieszyć wspaniałym malinowym

Świat Ciasta
TORT STRACIATELLA Z MALINAMI W GALARETCE 142

Upiec biszkopt czekoladowy U mnie jest ciasto czekoladowe,1,5 porcji z tego przepisu http://jaworskaanna7.blogspot.com/2015/07/ciasto-czekoladowe.html Uwielbiam to ciasto bo można zrezygnować całkowicie z nasączenia a tort będzie wilgotny.Jednak ja dodatkowo blaty nasączyłam wiśniówką. Maliny w galaretce:   2 galaretki malinowe 3 szklanki wrzącej wody ok 2 szklanek malin Galaretki rozpuścić w wodzie,ostudzić.Jeśli korzystamy z mrożonych malin(...)lekko tężeć.By przyśpieszyć proces swoje maliny dałam do zamrażalki na parę minut,następnie lekko zmrożone dodałam do galaretki.Ciasto przeciąć na 3 części,nasączyć i na pierwszy blat wylać galaretkę z malinami.Przykryć drugim blatem,nasączyć,wsadzić do lodówki. Masa straciatella:   1 l śmietany 36% 1 serek mascarpone czekolada deserowa lub gorzka śmietan-fix 4 łyżki cukru pudu

Niespełnione zdolności kulinarne
Sernik na zimno z ricotty i mascarpone z bratkami w brzozowej galaretce 106

Jeśli nie macie pomysłu na prezent, możecie zastąpić kwiatki cięte do bukietu, kwiatkami w deserze. Nie ma bardziej wartościowych prezentów, niż te przygotowane własnoręcznie. Pamiętajcie tylko

Tajemnice Smaku
Alpejska pianka z porzeczkami 340

zrzucić ciasto z wysokości 60 cm.   Porzeczki zalać wodą (3-4 litry), dodać 3 łyżki cukru i zagotować. Po zagotowaniu zostawić na minutę i od razu wyłączyć palnik. Kompot można dosłodzić i wypić, zaś porzeczki wyłowić sitkiem i zostawić do ostygnięcia. Pianka: W garnuszku zagotować 700 ml wody, wyłączyć palnik i wsypać mieszając dwie galaretki o wybranym smaku(...)ubijać, pod koniec dodać cukier puder, wstawić do lodówki. W momencie gdy galaretka zacznie już lekko tężeć, dodawać ją partiami do ubitej śmietany i miksować. Jeżeli pianka jest jeszcze luźna, to wstawić ja na 5 minut do lodówki (nie dłużej, bo bardzo szybko tężeje). Wykonanie ciasta: Na ostudzonym biszkopcie posmarować cienką warstwę dżemu, następnie ułożyć dobrze odsączone porzeczki. Na porzeczkach

Passions hobbies life
Ciasto z czerwonymi pomarańczami 129

male czerwone pomarańcze 1,5 szklanki maki pszennej szklanka cukru 3 jajka 2 łyżeczki proszku do pieczenia pół łyżeczki soli 3/4 szklanki jogurtu typu greckiego pół szklanki oleju np.rzepakowego galaretka np. pomarańczowa Przygotowanie W mniejszej misce wymieszaj suche składniki, poza cukrem. Pamiętając, by przesiać make. Do drugiej, większej miski zetrzyj skórkę z pomarańczy. Należy je uprzednio bardzo dokładnie umyć(...)wiec nie przejmujcie się jeśli po wylaniu do foremki, jest go tak mało. Dobrze rośnie:) Upieczone ciasto wyjmujemy z piekarnika, a z keksówki dopiero po jakiś 10 minutach i studzimy na kratce. Dobrze wystudzone wkładamy z powrotem do foremki i smarujemy owocowa galaretka, którą rozpuszczamy w mniejszej ilości wody. To nam pozwoli uzyskać błyszczące pomarańcze. Jak zastygnie - ciacho gotowe. Smakowitości

Karczma Honorietty
Owocowy sernik na zimno na biszkopcie 153

Wykonanie sernika na prawdziwym, domowym biszkopcie jest dużo bardziej czaso- i pracochłonne niż na spodzie z biszkopcików czy kruchych ciastek. Ale uzyskany smak jest wspaniałą nagrodą za trudy.  Ciasto w wykonaniu jest proste i nie powinno sprawić trudności nawet największym laikom kuchennym.  W przedstawionym przepisie zrobiłam biszkopt bezglutenowy.  Z owoców wykorzystałam truskawki i mrożone maliny. Ale można(...)partiami do ubitej piany. Delikatnie wymieszać całość i przełożyć do wysmarowanej tłuszczem tortownicy. Ciasto rozprowadzić równomiernie po formie i wstawić do piekarnika nagrzanego do 175 stopni, bez termoobiegu, na 25 minut. Po upieczeniu biszkopt wyjąć i wystudzić. Zajmuje to ok 30 minut. Przygotować masę sernikową. Galaretkę rozpuścić w 200 ml gorącej wody i odstawić do całkowitego wystygnięcia. W momencie, kiedy

Ze smakiem bez glutenu
Biszkopt z jabłkami 347

cukier - 1 łyżka KREM śmietana kremówka 36% - 250 ml cukier puder - 1 łyżka śmietan fix - 1 opak MASA JABŁKOWA jabłka - 1,5 kg cukier - 2 łyżki galaretka cytrynowa - 1 opak POLEWA CZEKOLADOWA jajko - 1 szt kakao -3 łyżki cukier -3 łyżki margaryna - 0,5 kost DEKORACJA wiórki kokosowe PRZYGOTOWANIE: BISZKOPT Żółtka oddzielić od białek. Białka ubić na sztywno ze szczyptą(...)cukier, chwilę przesmażyć. Następnie zdjąć jabłka z ognia, wsypać galaretkę, dobrze wymieszać. PONCZ Składniki ponczu połączyć, dobrze wymieszać. POLEWA CZEKOLADOWA Margarynę roztopić w rondlu. Jajko wybić do miski, wsypać kakao i cukier, wymieszać. Do masy lać cienkim strumieniem roztopioną gorącą margarynę, miksować na wyższych obrotach, aż polewa zgęstnieje. PRZEŁOŻENIE CIASTA Upieczony i ostudzony biszkopt, przekroić na trzy części. Każdą część

Kuchnia Danusi
Brazylianka 344

Kolejne ciasto z książki Siostry Anastazji.  Miodowy placek przełożony masą budyniową i jabłkową.  Spokojnie może pojawić się nawet na świątecznym stole.   Podczas wałkowania ciasta miałam wątpliwości czy jest go wystarczająco i czy każdy placek urośnie odpowiednio.  Okazało się, że moje obawy były bezpodstawne.      Składniki: 500 g mąki 2 jajka 100 g masła(...)masła 2 łyżki domowego cukru waniliowego   masa jabłkowa: 1 kg jabłek 1 galaretka owocowa (dałam cytrynową)    polewa czekoladowa: 130 g masła 5 łyżek cukru 3 łyżki kakao 2 łyżki wody 1 łyżka żelatyny 5 łyżek kwaśnej śmietany     Wykonanie:  Wszystkie składniki ciasta (poza śmietaną) posiekać i zagnieść.  Jeżeli ciasto jest twarde należy dodawać stopniowo

Sto kolorów kuchni
Szarlotka najlepsza 1844

łyżeczka cukru waniliowego 4 łyżki cukru zwykłego odrobinka soli Masa jabłkowa: około 80- 90 dkg słodkich jabłek 1 galaretka agrestowa 500 ml śmietanki kremówki 2 łyżeczki zelatyny spożywczej 3 łyżki cukru pudru + trochę cukru do posypania na wierzchu ciasta około 110 gram herbatników (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Sposób przygotowania: Wszystkie składniki powinny być w temp. pokojowej. Białka oddzielamy od żółtek(...)przez około 25_30 minut. Biszkopt studzimy. Jabłka obieramy i kroimy w kosteczkę. Pokrojone w kostkę zalewamy wodą ( 3/4 szklanki). Na palniku dusimy do miękkości. Po tym czasie wsypujemy galaretkę i mieszamy. Odstawiamy do ostygnięcia. Przestudzoną nakładamy na biszkopt. Schłodzić w lodówce. Śmietankę ubijamy, pod koniec dodajemy cukier puder. Żelatynęe dobrze rozprowadzić z wrzącą wodą, tak aby nie było grudek

Olcia gotuje!
Murzynek z musem brzoskwiniowym 325

ciasto z musem brzoskwiniowym. Ciasto doskonałe na każdą okazję. Warto je przygotować. Polecam!!! SKŁADNIKI: Biszkopt: 5  jajek 1 szklanka cukru 6,5 łyżki oleju 1 i 1/3 szklanki  mąki 2 łyżki  kakao 1 płaska łyżka proszku do pieczenia 1 łyżka octu Mus brzoskwiniowy : 1 puszka  brzoskwiń  w syropie 2 opakowania galaretki brzoskwiniowej Masa kakaowa(...)proszkiem do pieczenia i kakao. Ciasto wylej na blaszkę (wymiary 24cmx24cm), wyłożoną papierem do pieczenia. Piecz około 35 minut w temperaturze 180 stopni. Po przestudzeniu biszkopt przekrój na dwa blaty.   2.  Mus brzoskwiniowy :   Brzoskwinie razem z syropem zmiksuj blenderem na gładki mus. Mus przelej do garnka i doprowadź do wrzenia. Wsyp galaretki, wymieszaj i odstaw do przestudzenia

Tradycyjna kuchnia Kasi
Krem pomarańczowy 178

tymi ciasteczkami albo biszkoptami lub też wcinać zupełnie solo. Po dokładnym wystudzeniu sprawdzi się też jak masa do przekładania ciast. Normal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE KREM POMARAŃCZOWY Składniki: 1 budyń waniliowy 1 galaretka pomarańczowa 1/2 litra soku pomarańczowego (najlepiej  świeżo wyciskanego) 1/2 tabliczki białej czekolady 100 g masła lub margaryny  /* Style Definitions(...)zacznie gęstnieć dodajemy galaretkę i mieszamy energicznie. Następnie wrzucamy do rondla pokruszoną czekoladę oraz margarynę. Zdejmujemy z ognia i mieszamy wszystko do dokładnego połączenia margaryny i czekolady z budyniem. Lekko przestudzony krem podajemy posypany kandyzowaną skórką pomarańczową lub płatkami migdałowymi. Zupełnie zimny  budyń (zrobi się gęsty) można używać jako masę do przekładania ciast

Bon appetit mon amie

Proponowane wyszukiwania