ciasto z galaretka - 10076 przepisów (strona:411/672)

Ciasto Wafelkowe Danio 115

Ciasto Wafelkowe Danio Ciasto bez pieczenia, może wydaje się trudne do zrobienia a sposób jest bardzo łatwy i szybki. Spód ciasta jest przygotowany z wafelków jak również kuleczki a masa na bazie serków Danio. Forma 24 cm x 24 cm 20 porcji 30 minut czas przygotowania Składnik: ·        4 serki Danio(...)Serki miksujemy razem ze śmietaną, galaretki rozpuszczamy w jednej szklance gorącej, studzimy i łączymy z masą z serków, chwilę miksujemy. Masę wykładamy na ciastka. 5.      Czekoladę ścieramy na tarce o dużych oczach i posypujemy wierzch ciasta. 6.      Ciasto dekorujemy wcześnie przygotowanymi kuleczkami. 7.      Chłodzimy dwie godziny, gotowe

Kulinarna Chwila
Zimny deser z rabarbaru i nieszpułki na spodzie z gorzkiej czekolady i ekspandowanej quinoy 231

dobrze schłodzić, zacząć zamarzać z wierzchu, ale nie w środku. W tym czasie przygotowujemy galaretkę do polania monoporcji. Rozpuszczamy 2 łyżeczki żelatyny w 150 ml gorącej wody z dodatkiem wody różanej, odstawiamy do schłodzenia. Wyjmujemy deser z zamrażarki i układamy na kratce do studzenia ciasta, jeśli jej nie mamy trzeba podłożyć coś innego (ja ułożyłam je na zakrętkach od butelek

Quinoa Raz!
jabłecznik z Prince Polo 193

Jesień to czas jabłeczników i szarlotek. Chyba każdy lubi tradycyjną szarlotkę na kruchym cieście ale warto też pokombinować i upiec ciasto z jabłkami w innej formie. To dzisiejsze jest bardzo proste ale w smaku wyśmienite. Puszysty biszkopt, soczysta warstwa jabłkowa z nutką cytryny przykryta pierzynką z bitej śmietany i pokruszonych wafelków Prince Polo.  *foremka 23*28 cm Składniki(...)Mąkę przesiać z proszkiem do pieczenia i wmieszać delikatnie do masy jajecznej. Ciasto przełożyć do foremki wyścielonej papierem i piec około 180*C i piec około 30 minut. Wystudzić.  Jabłka obrać. Zalać połową szklanki wody, zasypać cukrem, dusić aż się rozpadną. Zdjąć z ognia, wsypać galaretkę i dokładnie rozmieszać. Odstawić do wystudzenia. Kiedy masa jabłkowa zacznie tężeć wyłożyć

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Sernik z rosą. Zaskocz swoich znajomych wyjątkowym deserem! 103

Sernik z rosą to bezkonkurencyjny deser! Świetnie nadaje się na wyjątkowe uroczystości w gronie najbliższych. Jak go przygotować? Sernik z rosą to przepyszne ciasto, które świetnie prezentuje się na stole podczas wyjątkowych uroczystości. Zachwyca swoim eleganckim, efektownym wyglądem jednak niezwykły wygląd to nie wszystko! Wypróbuj kruchego spodu, przepysznej masy serowej i delikatnej bezowej pianki z wprost magicznymi kropelkami rosy(...)zależności od upodobań, można dodać na przykład rodzynki, brzoskwinie zaś całość polać np. polewą czekoladową, pokryć galaretką owocową bądź posypać kruszonką. Sernik z rosą – (nie tylko) dla miłośników sera Sernik z rosą różni się od pozostałych między innymi wyglądem. Wierzch ciasta pokryty jest niewielkimi kropelkami skarmelizowanego cukru powstałymi w wyniku jego uwalniania z bezowej pianki. Czarodziejska „rosa” pojawia się

Żyję by jeść
Kokos i pomarancze 203

zawiodlam. wrecz przeciwnie, bo ciasto okazalo sie na tyle dobre, ze zniknelo w oka mgnieniu. Ciasto kokosowe z pomaranczami skladniki: 0,5 cytryny 2 jajka 150g cukru pudru 275g wiorkow kokosowych dekoracja: 3 pomarancze 2 mandarynki 5 lyzek dzemu pomaranczowego 1 galaretka pomaranczowa wykonanie: Cytryne nalezy spazyc, osuzyc i z polowy zestrzec skorke oraz wycisnac sok do miseczki. Do soku

Przysmaki Karolki
Kolorowa tarta z owocami 136

również zmiksować. Przesiać mąki, wmieszać bardzo delikatnie. Formę wysmarować masłem, wysypać mąką. Wylać na nią ciasto, piec w 180'C około 15 - 20 minut. Wystudzić. KREM: Kremówkę ubić na sztywno, dodać cukier i mascarpone. Na koniec wmieszać mielone orzechy. Krem wyłożyć na biszkopt. OWOCE: Galaretkę rozpuścić w 1 szklance wrzątku, ostudzić, odstawić aż będzie prawie tężejąca.  Owoce pokroić, ułożyć

Cakes By Kejt
Sernik na zimno na biszkoptowym spodzie, bez pieczenia 160

twarogowy delikatny President 350 g Dojrzały banan Brzoskwinia 5 łyżeczek żelatyny + pół szklanki gorącej wody Mus-galaretka 2 duże nektaryny 2 łyżeczki żelatyny + 1/4 szklanki gorącej wody Omlet Banana rozgnieść widelcem, połączyć z jajkami Dodać mąki oraz sodę, wymieszać dokładnie, jeśli ciasto wyjdzie zbyt gęste dodać trochę wody Smażyć omleta na małej patelni bez tłuszczu z dwóch stron Gotowego omleta

HealthyCreations
Biszkoptowe mini roladki z jeżynami 192

łyżki cukru pudru 1/4 szkl śmietany 30% wypełnienie: galaretka rubinowa wieloowocowa jeżyny mrożone Hortex 1/4 szkl gorącej wody 2 łyżki żelatyny dodatkowo: płatki migdałowe biała czekolada Przygotowanie: biszkopt:  Białka ubijamy z cukrem pudrem na sztywno , a następnie dodajemy żółtka. Do masy przesiewamy mąkę mieszamy łyżką,a potem dodajemy wodę. Ciasto wylewamy na blaszkę z piekarnika wysmarowaną masłem i wyłożoną(...)pasów przykrywamy tej samej wielkości kawałkiem papieru do pieczenia i zwijamy w rulon (ciasto musi być jeszcze ciepłe). Odstawiamy do wystudzenia ( ja włożyłam do obręczy cukierniczych aby się nie rozwijały,ale można użyć np. formy do muffinów lub fili ż ane k ).  wypełnienie: Galaretkę rubinową rozpuszczamy według przepisu na opakowaniu i wylewamy do podłużnego naczynia lub formy o wymiarach

Bon appetit mon amie
Sernik na zimno z musem ananasowym (z serka mój ulubiony) 227

serka 'Mój ulubiony', 300 g śmietanki 30%, 1 opakowanie żelatyny fix do deserów, 1 łyżeczka cukru waniliowego, 5 łyżek cukru pudru, 1 puszka ananasów (ok. 350 g), 1 galaretka brzoskwiniowa, okrągłe biszkopty. Przygotowanie:  Serek miksujemy z śmietanką. Dodajemy cukier waniliowy i cukier puder. Żelatynę do deserów przygotowujemy wg przepisu na opakowaniu, czyli miksujemy ją z 50 ml zimnej wody(...)masy i krótko miksujemy. Dno tortownicy o średnicy 24 cm wykładamy okrągłymi biszkoptami. Wylewamy masę śmietanową i odstawiamy ciasto do lodówki. Ananasy z puszki wraz z sokiem miksujemy blenderem. Następnie podgrzewamy na małym ogniu, ale nie gotujemy. Wsypujemy galaretkę brzoskwiniową i odstawiamy do ostudzenia. Gdy masa śmietanowa stężeje wykładamy mus ananasowy i ponownie chłodzimy

Aga w kuchni
Ciasto biszkopt z musem brzoskwiniowym 162

obiadem i deserem. Ciasto z musem brzoskwiniowym to debiut. Bardzo nam on smakował. Serdecznie polecamy! Składniki: Biszkopt - 5 jajek - szklanka maki tortowej - łyżeczka proszku do pieczenia - 3/4 szklanki cukru Masa  -  0,75 ml mleka - 3 budynie waniliowe lub śmietankowe - 125g masła w kostce - masę można zastąpić gotowa masą karpatkową Mus brzoskwiniowy - puszka brzoskwiń - 3 galaretki brzoskwiniowe Sposób przygotowania(...)brzoskwiniowy : Brzoskwinie kroimy w kostkę i blendujemy na jednolity mus. Galaretki przyrządzamy w 1 litrze wody. Kiedy galaretka zaczyna tężeć mieszamy je z zmiksowanymi brzoskwiniami i odstawiamy do stężenia.  Na biszkopt wykładamy masę budyniową  i tężejący mus brzoskwiniowy. Odstawiamy ciasto do lodówki

Pan i Pani Smith w kuchni
Tęczowy śmietanowiec na waflach 363

sobotnie przedpołudnie zapraszam na kolorowe ciasto śmietanowe bez pieczenia. Wspaniale wygląda i smakuje. Nikt mu się nie oprze.   SKŁADNIKI: 1 opakowanie okrągłych wafli, 750 ml śmietany 30%, 1/2 opakowania galaretki fioletowej, 1/2 opakowania galaretki zielonej, 1/2 opakowania galaretki pomarańczowej, 1/2 opakowania galaretki niebieskiej, 1/2 opakowania galaretki czerwonej, 1 łyżeczka cukru pudru. PRZYGOTOWANIE: 1. Galaretkę fioletową rozpuszczam w 1/2 szklanki(...)125ml) ubijam na sztywno. Miksuję z tężejącą fioletową galaretką. Masę wykładam na jeden z wafli. Wyrównuję, przykrywam drugim waflem i odstawiam do stężenia. 3. Podobnie, jak masę fioletową przygotowuję masę zieloną, pomarańczową, niebieską i czerwoną. Masami kolejno przekładam wafle. 4. Pozostałą śmietanę ubijam na sztywno z cukrem pudrem. Śmietaną dekoruję wierzch ciasta

Tradycyjna kuchnia Kasi
Lazurowa tarta o smaku limonki i owoców leśnych 107

spód: Wszystkie składniki na ciasto zagniatamy razem, a potem ciasto odkładamy na przynajmniej 30 minut do lodówki. Schłodzone ciasto rozwałkowujemy i przekładamy do okrągłej formy na tartę wysmarowanej masłem i oprószonej bułką tatą. Środek ciasta nakłuwamy w kilku miejscach widelcem.  Ciasto przykrywamy papierem do pieczenia i obciążamy kulkami do pieczenia bądź grochem/fasolą. Ciasto z obciążeniem pieczemy przez(...)dodajemy partiami serek mascarpone, a na końcu skórkę i sok z limonki. (Limonkę można zastąpić cytryną, jeśli ktoś woli)  Masę przekładamy na upieczony i ostudzony spód. masa lazurowa: Galaretkę rozpuszczamy w 1 szkl gorącej wody i studzimy. Kiedy galaretka zacznie lekko tężeć mieszamy ją z ubitą śmietaną. Całość przekładamy na masę limonkową i odstawiamy do lodówki do stężenia. Wierzch

Bon appetit mon amie
Serniczki na zimno 210

Mini serniczki na zimno są idealnym deserem na upał. Galaretka, serek biały wymieszany z homogenizowanym i śmietanką plus ogromna ilość sezonowych owoców. Mi niczego już w nich nie brakuje. Ślicznie wyglądają, podbijają serca małych i dużych oraz wyśmienicie smakują. Dziś międzynarodowy dzień sernika więc przepisu na serniczki na zimno nie może w nim zabraknąć tym bardziej, że rozsmakowałam się(...)nich nie tylko ja ale też cała moja rodzina i znajomi. Serniki są ulubionymi ciastami w moim domu dlatego też na blogu nie brakuje na nie przepisów oto serniki jakie do tej pory pojawiły się w moich wpisach: Sernik z brzoskwiniami i kruszonką Sernik z jeżynami i kokosową bezą Sernik z karmelizowanymi jabłkami na orzechowym spodzie Sernik z budyniem czekoladowym

sierotka maRysia w kuchni
Ciasto jamajka 450

Ciasto nie należy do szybkich ciast, ale w smaku jest pyszne więc polecam. Przepis znalazłam na blogu  z cukrem pudrem . Polecam. Biszkopt: 6 jajek szczypta soli 3/4 szklanki mąki tortowej 3/4 szklanki cukru 2 łyżki kakao 1 budyń czekoladowy bez cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia Poncz na spód: 3 łyżki soku z cytryny 8 łyżek zimnej przegotowanej wody(...)fixem.  Dodajemy posypkę czekoladową i dokładnie mieszamy. Wykładamy na galaretkę. Przykrywamy wierzchnim biszkoptem. Nasączamy drugą porcją ponczu i wkładamy na około godzinę do lodówki.    Po tym czasie serek mascarpone miksujemy razem z kremówką na najwyższych obrotach, potem dodajemy cukier puder i krótko miksujemy. Rozprowadzamy na cieście i posypujemy czekoladową posypką.        Chłodzimy w lodówce

Ewusiowe Smaki
CYTRYNOWY PUCH 714

końcu znów ciepłe dni...Potrzebujemy orzeźwienia..Z pomocą nadchodzę z półmiskiem ciasta. W internecie słynny Śnieżny Puch przerobiony przeze mnie w ilościach składników oraz smaku. Lekkie niczym puch, delikatnie cytrynowe, orzeźwiające. Anielska pianka rzecz by można.   Składniki: 1 kg sera np w wiaderku 4 galaretki cytrynowe 5 łyżek cukru pudru 800 ml gorącej wody 4 Śnieżki w proszku(...)śmietany kremówki. Ciągle ubijając dodajemy cukier puder oraz ser.  Następnie po trochu dodajemy wystudzoną galaretkę. Masę serową wylewamy na ciasto.Odstawiamy do lodówki do stężenia. * Na patelni rozpuszczamy masło, dodajemy cukier oraz wiórki, ciągle mieszając podprażamy na złoty kolor. Studzimy. Zimnymi wiórkami posypujemy obficie ciasto

Z Majeczką w kuchni