ciasto z galaretka - 10076 przepisów (strona:403/672)

Ptasie mleczko brzoskwiniowe 130

Brzoskwinie w zalewie - 1 puszka duża galaretka brzoskwiniowa - 4 szt herbatniki jogurt brzoskwiniowy - 300 ml Brzoskwinie wyjmujemy  zalewy, 3 galaretki rozpuszczamy w 700 ml soku

Camilla w kuchni
Serowy deser . 172

Składniki : 500 g waniliowego sera w wiaderku 1 galaretka czerwona 1 łyżeczka płaska żelatyny 1/2 szklanki przegotowanej wody 500 g waniliowego sera w wiaderku 1 galaretka

Sama słodycz i szczypta chili
Prosty sernik na zimno z truskawkami 323

Składniki: 600 g serka homogenizowanego waniliowego 2 op. galaretki truskawkowej 150 g biszkoptów okrągłych 200 g truskawek (świeżych lub z kompotu) Przepis: Tortownicę o średnicy ok

Emcia Pichci
Sernik na zimno z brzoskiwniami 414

Składniki: 5 serków homogenizowanych waniliowych (po 140g) 2 galaretki brzoskwiniowe 1 puszka brzoskwiń 150 g biszkoptów okrągłych Przepis: Spód tortownicy o średnicy ok. 24 cm owijamy

Emcia Pichci
Snikers 176

orzechów włoskich - 130 g margaryny - 100 g cukru - 2 łyżki miodu masa jabłkowa - 12 jabłek - 2 galaretki pomarańczowe masa budyniowa - 1 litr mleka - 3/4 szklanki cukru - 150 g masła - 2 łyżeczki cukru waniliowego - 3 żółtka - 7 łyżek mąki Przygotowanie: Wszystkie składniki na ciasto łączymy i zagniatamy. Dzielimy je na 3 równe części. Dwa placki pieczemy w wysmarowanej formie o wymiarach(...)przez około 20 minut. Jabłka obieramy i ścieramy na tarce o grubych oczkach. Przekładamy je do naczynia i smażymy aż zmniejszą swoją obiętość. Nastepnie dodajemy do nich galaretki, mieszamy i odstawiamy do wystygnięcia. Żółtka rozcieramy z mąką i szklanką mleka. Pozostałe mleko zagotowujemy z cukrami i dodajemy do nich masę żółtkową. Cały czas mieszamy, aż masa budyniowa zacznie gęstnieć. Następnie

Zainspirowana w kuchni
Ciasto o nazwie Pyzie książki siostry Anastazji 144

pieczenia i lekko wymieszać, wylać na formę do pieczenia. Piec w temp 160 -180 st 0k 40 min . Ja ciasto upiekłam z połowy w blaszce 24 na 24 , w książce nie jest podane w jakiej blaszce piec. masa jabłkowa 1 galaretka agrestowa ,1 kg jabłek ,1 łyżka masła ,2 łyżki kryształu wykonanie Jabłka zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Masło(...)żelatynę rozpuścić w 1/4 szklanki wody .Jogurt połączyć z tężejącą galaretką . Bita śmietana składniki 1/2 l śmietana kremówki 36 procentowej 2 łyżeczki żelatyny 3lub 4 łyżki cukru pudru wykonanie żelatynę rozpuścić w 1/4 szklanki wody .Smetanę ubić z cukrem pudrem i letnią żelatyną. dodatkowo paczka biszkoptów dużych składanie ciasta Biszkopt-masa jabłkowa -biszkopty -masa jogurtowa -bita śmietana

Moje Wyroby
SERNIK NA ZIMNO Z PTASIM MLECZKIEM 221

sera białego (najlepiej z wiaderka) 1 szklanka cukru 4 galaretki cytrynowe szklanka wody 350-400 g ptasiego mleczka Polewa SPOSÓB PRZYGOTOWANIA Biszkopt kokosowy Białka ubić na sztywno stopniowo dodawać cukier, na koniec dodać mąkę pszenną, mąkę ziemniaczaną , proszek do pieczenia, ocet i kokos, wszystkie składniki delikatnie wymieszać. Ciasto wylać na formę wyłożoną papierem do pieczenia i piec w temp(...)ubić, stopniowo dodawać cukier, potem żółtka i na koniec dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i kakao. Ciasto wlać na formę wyłożoną papierem do pieczenia o wymiarach i piec w temp. 180 stopni około 30 minut. Masa serowa Galaretki rozpuścić w szklance gorącej wody i odstawić do schłodzenia. Do sera dodać tężejące galaretki i dokładnie zmiksować. Na kokosowy biszkopt

RAROSSA
Sernik gotowany z jabłkami - warstwowy 77

Miałam czas, by upiec dość pracochłonne ciasto serowo - jabłkowe. Z ostatniego wiaderka sera twarogowego, który znalazłam w sklepie w piątek. Składniki: Biszkopt: Waniliowy z czterech jaj z waszego sprawdzonego przepisu lub z polecanej już przeze mnie nie raz gotowej mieszanki do wypieku biszkopta firmy Delecta. Masa jabłkowa: 3 duże jabłka 1 1/2 paczki galaretki cytrynowej lub agrestowej Masa serowa(...)przekładamy : Na pierwszy blat wykładamy 1/2 masy serowej ( może być letnia ), na masie rozkładamy równą warstwą 1/2 ilości jabłek w galaretce. Przykładamy drugi blat, dociskamy. Nakładamy drugą część masy serowej, wyrównujemy. Rozkładamy resztę jabłek tak, by pokryły całą powierzchnię ciasta. Na jabłka wykładamy ściętą górę biszkopta, przyklejamy ją dociskając do brzegów ciasta. Polewa czekoladowa: 1/4 kostki masła 1 łyżka kakao

Kronika Piekarnika
ciasteczka poziomkowe 115

żółtka 100 g masła 70 g cukru pudru szczypta soli na nadzienie: szklanka poziomek duża łyżka cukru 45 g galaretki poziomkowej dodatkowo: cukier puder do posypania Mąkę posiekać z zimnym masłem, dodać cukier puder, sól i żółtka. Zagnieść ciasto i schłodzić je w lodówce. Zimne ciasto rozwałkować i wycinać kółeczka (wycinałam foremką do babeczek), w połowie zrobić mniejsze dziurki. Ciasteczka

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Sernik z kaszy jaglanej z truskawkami i galaretką (bez glutenu, mleka i jajek) 331

 "Sernik" na zimno w wersji bez nabiału - bez sera, jogurtu i jaj.  Doskonały deser dla osób na diecie bezmlecznej i bezglutenowej. Kremową konsystencję nadaje

głodny alergik
Ciasto z masą truskawkową 186

dodawać po jednym żółtku. Mąki przesiać, zmieszać z proszkiem do pieczenia. Dodać do ciasta, delikatnie wymieszać łyżką. Przelać do przygotowanej blaszki o wym. 23x33cm. Piec o. 30 min w temp. 170st. Ostudzić i przepołowić. Masa truskawkowa: 90 dag świeżych lub mrożonych truskawek, 1i1/4 szkl. wody, 2 galaretki truskawkowe, 2 budynie śmietankowe, szkl. cukru. Truskawki(...)mrożone rozmrozić) zalać 3/4 szkl. wody, dodać cukier i zagotować. Dusić na małym ogniu ok. 10min. Następnie wsypać galaretki, dokładnie wymieszać. Budynie rozrobić w 1/2 szkl. wody, wlać do gotujących się owoców. Stale mieszając, zagotować. Masę przestudzić, następnie przełożyć nią blaty ciasta. Schłodzić. Wierzch: 1/2 l śmietanki 30%, 3 łyżki cukru pudru, 2op. śmietan-fixu, 60g herbatników, 50g gorzkiej czekolady

Z miłości do słodkości
Ciasto Afrodyta 12771

Pyszne ciasto według receptury siostry Anastazji. Szczególnie masa serowa jest rewelacyjna. Wyszło jej bardzo dużo, ale idealnie pasuje do biszkoptu i prażonego kokosu. Polecam.   Składniki: Biszkopt: 6 jajek 2/3 szklanki cukru 1/2 szklanki mąki pszennej 1/2 szklanki mąki ziemniaczanej 2 łyżeczki proszku do pieczenia Masa serowa: 1/2 kg drobno zmielonego sera białego (u mnie wiaderkowe) 3-4 łyżki cukru(...)utrzeć z cukrem kryształem, dodać połowę tężącej galaretki. Śmietanę ubić ze śnieżką, dodać cukier puder i na końcu pozostałą tężącą galaretkę. Ubitą pianę połączyć delikatnie z serem. 3. Kokos: Wszystkie składniki rozgrzać na patelni, zrumienić. 4. Przełożenie ciasta (od dołu): biszkopt 3/4 masy serowej biszkopt pozostała masa serowa jasny dżem kokos 5. Ciasto schłodzić kilka godzin w lodówce. Smacznego

Kuchnia domowa Ani
Ciasto cytrynowe bez pieczenia z malinami 160

zachowuje formę nawet w temperaturze pokojowej. Składniki na ciasto cytrynowe: (na formę o wymiarach 33 cm x 23 cm x 7 cm) Ilość porcji: 24 Krem cytrynowy: 2 budynie śmietankowe bez cukru szklanka cukru sok z 2 cytryn 1 1/2 szklanki wody 200 g masła Pianka: 600 ml śmietany 30% (schłodzić) galaretka cytrynowa 4 łyżki cukru pudru Frużelina z malin(...)sztywno, pod koniec zmniejszyć obroty miksera i dodawać stopniowo lekko tężejącą galaretkę. Miksować tylko do połączenia się składników. Piankę wyłożyć na krem cytrynowy i wstawić na 10 minut do lodówki. Następnie na wierzch wyłożyć frużelinę malinową i wstawić na co najmniej 12 godzin do lodówki. Zobacz również: ciasto z jogurtu na zimno

Kuchcik gotuje
Sernik warstwowy z czekoladą 125

białka 1/2 szk cukru kryształu 1 czerwona galaretka kilka tabliczek gorzkiej czekolady Białka ubić na sztywno, dodać cukier i ubijać. Dodać tężejącą galaretkę, rozpuszczoną w 1/4 szklanki wody. Delikatnie wymieszać. Na wierzch zetrzeć czekoladę i ostawić aby ciasto stężało.  źródło ,,ciasta Anastazji

Apetyczna babeczka
Ciasto Marchewkowa Bajka 215

marchewkowy: 1/2 litra świeżo wyciśniętego soku z marchwi, 2 opakowania galaretki pomarańczowej, Dodatkowo: 1 tabliczka białej czekolady, 1,5 łyżki mleka, kolorowe perełki. PRZYGOTOWANIE: 1. Biszkopt jasny : Żółtka oddzielam od białek. Białka ubijam na sztywno. Nie przerywając ubijania dodaję kolejno cukier, żółtka, olej, mąkę, ocet oraz proszek do pieczenia. Ciasto wykładam na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia (wymiary 24cm x24cm(...)marchewkowy: Sok przelewam do garnka i zagotowuję. Do gorącego soku wsypuję galaretki. Mieszam i odstawiam do przestudzenia. Gęstniejący mus wykładam na biszkopt makowy i wyrównuję. Przykrywam drugim blatem biszkoptu jasnego. 5. Białą czekoladę łamię na kostki i rozpuszczam nad kąpielą wodną. Dodaję mleko i dokładnie mieszam. Polewą polewam ciasto. Wierzch dekoruję kolorowymi perełkami.  Do przygotowania ciasta wykorzystałam Mąkę Tortową

Tradycyjna kuchnia Kasi

Proponowane wyszukiwania