ciasto z galaretka - 10076 przepisów (strona:399/672)

Tort szpinakowy z owocami 399

Warstwa jogurtowa z truskawkami i jagodami: 1 duży kubek jogurtu greckiego 2 galaretki truskawkowe 200g truskawek 30g jagód leśnych ( dzięki nim kolor jest intensywniejszy) 2 łyżki cukru pudru Dekoracja: 150ml słodkiej 30% śmietanki 2 łyżki cukru pudru 1 opakowanie śmietanfix Owoce, listki mięty  Sposób przygotowania Ciasto szpinakowe: Umyty i dobrze odciśnięty szpinak miksujemy z olejem i sokiem z cytryny(...)godziny ;) Można także upiec ciasto dzień wcześniej. Całkowicie przestudzone ciasto pozbywamy wybrzuszonego wierzchu (śmiało można zjeść ;) i kroimy na dwa blaty. Spodni blat przekładamy z powrotem do blaszki wyłożonej folią spożywczą. Warstwa brzoskwiniowa: Brzoskwinie z puszki dokładnie miksujemy. Syrop zlewamy i podgrzewamy, ale nie gotujemy. Rozpuszczamy w nim galaretki i łączymy ze zmiksowanymi owocami. W małym rondelku zalewamy odmierzoną ilością

Kuchnia w czekoladzie
Ciasto z jabłkami i budyniem 83

Masz coś słodkiego? Mam. Ciasto? Tak, z jabłkami i budyniem oraz polewą, taką, jak robiła babcia. Ooo, to daj kawałek! Dobra, daj jeszcze ten mały, co tam w blaszce jest…W zasadzie możesz mi ukroić większy, bo mam ochotę na słodkie! (…) Mogę repetę…? Składniki: biszkopt 5 jajek 1 szklanka mąki pszennej tortowej 1 szklanka cukru pudru(...)wsypujemy mąkę z proszkiem do pieczenia. Delikatnie mieszamy całość drewnianą łopatką. Przelewamy ciasto do wyłożonej papierem tortownicy.Pieczemy ok. 30-40 min w 170-180C. Po wystudzeniu przekrawamy na dwa placki. masa jabłkowa :jabłka obieramy, kroimy w kostkę, zasypujemy cukrem i smażymy do miękkości.Następnie dodajemy galaretkę i mieszamy. Całość studzimy. krem : do zimnego mleka wsypujemy budynie i kaszę, zagotowujemy

Raj dla Podniebienia
Ciasto czekoladowo-dyniowe 304

pierwszy z nich- 3 blaty kakaowego biszkoptu przełożone kremem dyniowym, lekko cytrynowym. Dodatkowo dla zaakcentowania smaku, biszkopty można dowolnie nasączyć, np. kawa z niewielką ilością alkoholu. Ładne wysokie ciasto o intensywnych kolorach. Polecam!     Składniki: (na blaszkę o wymiarach 35x25 cm) Biszkopt kakaowy: (składniki 3x- potrzebne będą 3 biszkopty) 4 jajka szczypta soli 1/2 szkl cukru 1/2 szkl(...)zgęstnieje. Zdjąć z ognia, wsypać 12 łyżek galaretki cytrynowej i dokładnie wymieszać, aż się rozpuści. Gdy krem ostygnie, wstawić go do lodówki do lekkiego stężenia.   Pierwszy biszkopt umieścić w blaszce, w której był pieczony. Wyłożyć na niego 1/2 tężejącego kremu dyniowego, przykryć II biszkoptem, ponownie nałożyć krem i przykryć ostatnim biszkoptem. Ciasto schłodzić w lodówce kilka godzin, aż krem

Nastoletnie Wypiekanie
Tort czekoladowo-buraczany 126

piecz około 50 minut (do suchego patyczka).  Wyjmij ciasto z piekarnika i ostudź w tortownicy. Zimne wyjmij z formy i przekrój na 4 blaty (ostatni będzie wypukły, gdyż ciasto urośnie "z górką"). Krem czekoladowy 100 g. gorzkiej czekolady 200 g. serka mascarpone 150 g. śmietanki 36% 1 op. śmietan-fixu (9 g.) 1 łyżeczka cukru pudru Czekoladę połam(...)galaretka" zacznie tężeć. Mascarpone zmiksuj krótko z cukrem pudrem, cukrem waniliowym i skórką z limonki. Do mascarpone wlewaj po trochę tężejącej galaretki buraczanej i zmiksuj całość. Do nasączenia 1/2 szkl soku z pomarańczy Dolny blat ciasta nasącz około 2 łyżkami soku z pomarańczy. Rozsmaruj na nim połowę kremu buraczanego. Przykryj drugim blatem, nasącz go i wyłóż cały krem czekoladowy

Delicious Place
Przekładaniec z truskawkami 194

jajka - 1 kostka masła oraz - 1 kg truskawek - 2 galaretki truskawkowe Przygotowanie:  Białka, cukier i wodę ubijamy na sztywno. Następnie dodajemy po 1 żółtku, następnie mąkę pszenną i ziemniaczaną wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Blachę o wymiarach 25 cm x 35 cm wykładamy papierem do pieczenia, przelewamy ciasto i pieczemy w 180 C około 50 minut(...)puszystą masę i stopniowo dodajemy budyń, ciągle mieszając. Upieczony i przestudzony biszkopt przekrawamy na trzy części. Następnie składamy ciasto: biszkopt, masa budyniowa, część pokrojonych truskawek, następnie powtarzamy czynność a potem biszkopt cienka warstwa masy budyniowej oraz połówki truskawek, które zalewamy tężejącą galaretką

Zainspirowana w kuchni
Szarlotka na kruchym cieście 173

temperaturze 180 stopni. Porządne podpieczenie ciasta gwarantuje, że będzie ono kruche a nie rozmoczone od soków z owoców i zachowa formę. Na nadzienie 3 kg obranych, pokrojonych w cienkie plastry i skropionych sokiem z cytryny jabłek dwie łyżki miodu szklanka płatków migdałowych łyżka przyprawy do piernika jedna galaretka pomarańczowa Do garnka(...)grubym dnem wlewamy miód i wrzucamy jabłka. Smażymy kilka minut. Jak jabłka puszczą sok, posypujemy je przyprawą do piernika, galaretką (galaretki nie rozpuszczamy) i dodajemy migdały. Smażymy chwilę aż sok lekko odparuje. Odstawiamy do przestudzenia. Ostudzone jabłka układamy na cieście i przykrywamy warstwą ciasta lub układamy z pasków ciasta kratkę. Ja kratkę układam jak szarlotkę robię w tortownicy. Pieczemy

ladykitchen
12 przepisów na ciasta z kremem 90

właśnie ciasta z kremem. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Ciasta wypełnione pysznym kremem to wypieki, które robią ogromne wrażenie i smakiem i wyglądem. Doskonale nadają się na każdą okazję – święta, urodziny, do popołudniowej kawy czy herbaty… A pomysłów na kremy jest naprawdę mnóstwo! Mogą być przygotowywane na bazie śmietany, serów, owoców, czy bakalii, z dodatkiem aromatycznych przypraw, galaretki, jak również kawałków

BabskiePorady.pl - Przepisy
KAWOWE DELICJE 117

mąki wymieszane z proszkiem do pieczenia.Tak przygotowane ciasto wylać na biszkopt posypany mieloną kawą. Piec ok 30-40 min 1 180 st C. Masa:   1 kostka masła ok 1/2 szklanki wody 1/2 szklanki cukru  3 łyżki kakao 1 łyżka sypanej kawy 3 żółtka dwie paczki delicji wiśniowych 2 wiśniowe galaretki Wodę,cukier,kakao,kawę,masło podgrzać do rozpuszczenia(...)niewielkiej ilości przegotowanej kawy. Gdy wystygnie dodać spirytus bądź inny alkohol. Gdy ciasto jest już gotowe i zimne dokładnie nasączyć przygotowanym naparem z kawy. Następnie wyłożyć gotową masę,nasączone delicje ( biszkopciki) kłaść na masę stroną z czekoladą do dołu. Wierzch zalać tężejącą galaretką.    Ogromnie się cieszę i dziękuję,że mogę uczestniczyć w tej kampanii - uwielbiamy kawę. Co prawda

Niespełnione zdolności kulinarne
Torcik karpatkowy o smaku kiwi 186

soli 6 dużych jaj Masa śmietanowa z kiwi: 3 sztuki dojrzałego kiwi 1 galaretka kiwi 1/2 szklanki wody 1/2 litra śmietany 36% 3 łyżki cukru polewa czekoladowa Sposób wykonania: Masło przekładamy do rondla, wlewamy wodę, dodajemy szczyptę soli, gotujemy, do wrzątku wsypujemy mąki mieszamy energicznie aż ciasto zacznie odchodzić od ścianek naczynia i dobrze się połączy, odstawiamy do całkowitego wystygnięcia(...)przerywając ucierania, do skończenia, ciasto rozdzielamy na 4 części , smarujemy cienko spody wyłożonej pergaminem tortownicy i w ten sposób pieczemy 4 placki w nagrzanym piekarniku przez 20 minut w temp 180*c. Krem: Kiwi obieramy ze skórki, kroimy w kostkę , zasypujemy cukrem, zalewamy wodą i gotujemy aż cukier się rozpuści, miksujemy blenderem, wsypujemy galaretkę i mieszamy aż się rozpuści, zostawiamy

Wanilia i Kardamon
Pyszna rolada śmietanowa z galaretką 101

biorę udział we wspólnym pieczeniu Ciasto na Niedzielę  Składniki na biszkopt: jaja 5 szt mąka pszenna typ 500  Kłos-Pol 1 szklanka ksylitol Fiński Kłos - Pol 150 g błonnik kakaowy Kłos - Pol 2 łyżki   Składniki nadzienie: śmietana 30% 600 ml ksylitol Fiński Kos- Pol zmielony 2 łyżki  agar 6 g galaretka czerwona, zielona,  żółta(...)maki. Na końcu dodajemy błonnik kakaowy( kakao) i dalej mieszamy do połączenia składników. Przekładamy ciasto na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Pieczemy koło 10-12 minut w 170 stopniach. Po upieczeniu przekładamy biszkopt na ścierkę i zwijamy w rulon, zostawiamy do ostygnięcia. Wykonanie nadzienia: Galaretki wsypujemy do kubków i zalewamy wrzątkiem, mieszamy do rozpuszczenia i zostawiamy do zastygnięcia. Po zastygnięciu

Różowa kuchnia
Lekki tort orkiszowy z karobem i kremem cytrynowym (bez cukru) 174

zachęciłam was do spróbowania takiego ciasta :) Lekki tort orkiszowy z karobem i kremem cytrynowym (bez cukru) 5 jajek 1/2 szklanki mąki orkiszowej pełnoziarnistej 1/4 szklanki mąki orkiszowej jasnej 1/4 szklanki mąki ziemniaczanej 1/4 szklanki ksylitolu 1/4 szklanki erytrolu 2 łyżki karobu Krem: 250 g serka ricotta 400 g serka kremowego 1 galaretka cytrynowa bez cukru (14 g) 100 ml wody(...)wyłożyć papierem do pieczenia (samo dno). Delikatnie przełożyć ciasto, wyrównać. Piec w temperaturze 180 stopni przez około 35 - 40 minut lub do tzw. suchego patyczka. Serek ricotta utrzeć z ksylitolem i stewią na gładką masę (tak, by nie było kryształków). Dodać kremowy serek i ucierać jeszcze kilka minut. Galaretkę rozpuścić w 100 ml wrzątku i odstawić. Przestudzoną galaretkę połączyć

FitKot
ciasto "cudeńko" bez pieczenia... 11251

biedronki - rózgą blendera ubić śmietanę ze śnieżką na sztywno na koniec dodać schłodzoną galaretkę cały czas miksując rózgą śmietanowy krem rozsmarować na herbatnikach i wystających po bokach posypać mieloną czekoladą i płatkami migdałowymi, przykryć folią i schować do lodówki na kilka godzin ciasto "cudeńko" jest przepyszne i w trakcie jedzenia chce się dalej je jeść........SMACZNEGO!!! biorę udział w konkursie

W Mojej Kuchni Lubię

Proponowane wyszukiwania