ciasto z galaretka - 10076 przepisów (strona:394/672)

Afrodyta 171

starego zeszytu mojej mamy. Kiedy zrobiłam to ciasto po raz pierwszy znajomi się zachwycali. Teraz piekę je na wszystkie rodzinne imprezy - tak wszystkim smakuje. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); SKŁADNIKI: BISZKOPT: 3 jajka 1/3 szklanki cukru pudru 0.5 szklanki mąki pszennej 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia KREM RÓŻOWY: 2 kisiele żurawinowe 2 galaretki (ja dałam brzoskwiniowe) 200 g masła 1 puszka(...)ugotowanego kisielu dodaj galaretki i mieszaj aż do rozpuszczenia; 10. Następnie dodaj roztopione masło i ponownie zamieszaj, aż składniki się połączą i powstanie jednolita masa. Odstaw do wystudzenia; (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); 11. Brzoskwinie pokrój w drobną kosteczkę; 12. Na wystudzony biszkopt wylej połowę masy (może być lekko ciepła), wyłóż brzoskwinie i zalej resztą masy. Wstaw ciasto do lodówki

Prosty przepis na
Rabarbarowe Oczarowanie 239

rabarbarowym. Ciasto, które ucieszy każde podniebienie. Polecam gorąco!!! SKŁADNIKI: Biszkopt makowy: 5 jajek, 3/4 szklanki cukru, 3/4 szklanki mąki, 3/4 szklanki suchego maku, 1 czubata łyżeczka proszku do pieczenia, Biszkopt jasny: 2 jajka, 1/2 szklanki cukru, 2/3 szklanki mąki, 3 łyżki oleju, 1/2 łyżki octu, 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia Mus rabarbarowy: 1/2 kg rabarbaru, 2 opakowania galaretki zielonej(...)olej, mąkę, ocet oraz proszek do pieczenia. Ciasto wykładam na blaszkę o wymiarach 24cmx24cm, wyłożoną papierem do pieczenia. Piekę około 25 minut w temperaturze 180 stopni. 3. Mus rabarbarowy: Rabarbar obieram i kroję w kostkę. Przekładam do garnka, podlewam wodą i duszę do miękkości. Gdy rabarbar całkowicie się rozpadnie wsypuję cukier oraz galaretki. Dokładnie mieszam i odstawiam do przestudzenia

Tradycyjna kuchnia Kasi
Delicja brzoskwiniowa 221

cieknący po rękach. Mają wspaniały, orzeźwiający smak. Najchętniej jemy je na surowo, bez dodatków, ale warto przygotować z nich oryginalny deser. Na niedzielne popołudnie przygotowałam delikatne i lekkie ciasto pełne brzoskwiń. Robi się je na prawdę szybko i niestety równie szybko znika. Drukuj Czas przygotowania 30 min Czas przygotowania 30 min Czas przygotowania 30 min Czas przygotowania 30 min Składniki(...)gładką, jednolitą masę. Podgrzewamy do momentu, aż zacznie wrzeć, zdejmujemy z palnika i dodajemy galaretkę. Mieszamy do całkowitego rozpuszczenia się galaretki i odstawiamy do schłodzenia. Zimny mus wykładamy na piankę brzoskwiniową i wstawiamy do lodówki na kilka godzin. Ciasto przed podaniem dekorujemy bitą śmietaną. Notes * można zastąpić brzoskwiniami w puszce ** jeśli brzoskwinie nie są zbyt słodkie można dodać więcej cukru

Wędrówki po kuchni
Torcik z wiśniami i galaretką 122

szklanka kompotu wiśniowego * 450g wiśni * 400ml kremówki * 200g mascarpone  * cukier puder * pół tabliczki czekolady Przygotowanie : Biszkopt przekroić na pół. Galaretki rozpuścić w dwóch szklankach wrzątku. Wymieszać z kompotem oraz wiśniami i wylać na biszkopt. Przykryć drugą połową ciasta. Kremówkę ubić z mascarpone i łyżką cukru pudru. Wyłożyć na biszkopt. Całość posypać startą czekoladą. Torcik schłodzić

Magiczne Życie Marty
Czekoladowy brzoskwiniowiec 113

Czekoladowy Brzoskwiniowiec – DomoweTorty.com Czekoladowy Brzoskwiniowiec Czekoladowy brzoskwiniowiec to pyszne, wilgotne, podzielne ciacho – idealne gdy spodziewamy się gości (chociaż jestem pewna, że niejedna rodzina poradziłaby sobie z blaszką takiego ciasta, bez dodatkowej pomocy z zewnątrz ;)). Dwa biszkoptowe, czekoladowe blaty, przełożne brzoskwiniami i pysznym, śmietankowo-brzoskwiniowym kremem, oblane polewą czekoladową. W elemencie ozdoby bita śmietana oraz czekolada w postaci eleganckich zdobień, które(...)500g. serka mascarpone szklanka cukru pudru 3 łyzki soku brzoskwiniowego (z puszki) galaretka cytrynowa SKŁADNIKI NA POLEWĘ: 250g. margaryny do pieczenia 3 łyżki kakao 3 łyżki wody szklanka cukru DODATKOWO: brzoskwinie w puszce pół tabliczki ciemnej czekolady (na zdobienia czekoladowe) 200 ml. śmietany kremówki (do ozdoby) Wykonanie Ciasta: BISZKOPT CZEKOLADOWY : Dno blachy [standardowa blacha do pieczenia, wymiary

Domowe Torty
Pianka 190

książki "100 nowych ciast". Ciasto okazało się dobre i delikatne. Jedynym mankamentem wypieku okazała się odpadająca pianka, która przy krojeniu ni jak nie chciała trzymać się reszty ciasta. Myślę, że na przyszłość trzeba będzie pomiędzy masę a pianę położyć delikatne biszkopty.   - Upiec cienki biszkopt kakaowy. Składniki na masę: 0,5 l mleka; 25 dkg masła; 1 łyżka mąki ziemniaczanej(...)zagotować, bo się nie zetnie z pianką). Białka ubić z cukrem na pianę, pod koniec ubijania dodać letnią żelatynę z galaretką. Piankę należy natychmiast wykładać, gdyż szybko tężeje. Dodatki: 1 puszka ananasów; 3-4 kostki czekolady; Przełożenie ciasta: Ciasto biszkoptowe (można delikatnie naponczować sokiem z ananasów)-połowa masy budyniowej-owoce ananasa-pozostała część masy budyniowej-pianka-starta czekolada. Uwagi

In my kitchen
Sernik marcepanowo-jeżynowy 157

Słodka marcepanowa masa serowa bez spodu i orzeźwiająca warstwa owoców lasu z galaretką daje niesamowity efekt smakowy. Sernik wprost rozpływa się ustach, polecam na poczęstunek dla letnich gości. Przynajmniej raz trzeba upiec w sezonie takie ciasto. Składniki: Masa serowa 60 dag  chudego twarogu Mlekoma 1/2 szklanki cukru 10 dag marcepanu 1/2 szklanki  mleka w proszku

Wanilia i Kardamon
Kostka malinowo - serowa DZIEŃ BABCI I DZIADKA 357

Pyszne ciasto , trochę podobne do sernika na zimno. Można zamiast malin użyć jagód czy innych ulubionych owoców. Do masy serowej można dać pół na pół serek mascarpone. Warto trochę pokombinować by smakowało całej rodzinie. Składniki : * 3 tabliczki białej czekolady * szklanka płatków kukurydzianych * kilogram gotowego sera do serników * 2 śmietany kremówki  * szklanka cukru pudru * pół kilograma malin * 2 galaretki malinowe(...)foremki. Odstawić do lodówki. Galaretki rozpuścić w jednej szklance wody. Zimne kremówki ubić z cukrem pudrem. Serek zmiksować z rozpuszczoną galaretką, dodać maliny i kremówkę. Zmiksować i wylać masę na czekoladowy spód. Wstawić do lodówki na 2 godziny. Gotowe ciasto kroić w kostkę. Można ozdobić według własnego pomysłu

Magiczne Życie Marty
Dżem z cukinii 117

koniec. Mam dziś kolejny pomysł na cukinię i jej wykorzystanie. Tym razem pyszny dżem z cukinii z dodatkiem galaretki i soku z cytryny. Szybki i łatwy sposób na domowy dżem, który będzie jak znalazł do pieczywa, naleśników czy ciast. A najśmieszniejsze w tym wszystkim jest to, że nie zrobiłam żadnego dżemu z owoców, a zrobiłam z warzywa

Waniliowe Improwizacje
mulatka: ciasto czekoladowo-bananowe 177

jednak znowu się nie powtarzać zainspirowałam się nim i stworzyłam zupełnie nowe połączenie.  Biszkopt, warstwa bananów z galaretką i lekki mus czekoladowy wieńczący całość. Bardzo smaczne, lekkie, o wyraźnym smaku.  Lubicie banany w czekoladzie? Jeśli tak, to to ciasto na pewno będzie strzałem w dziesiątkę.   *foremka 25*34 cm Składniki: na biszkopt: 3 jajka 3/4 szklanki cukru

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Ciastko jajko sadzone 496

internecie pojawiło się sporo zdjęć tego ciasta i jak to zawsze bywa jednym smakowało i się zachwycali ale były też i negatywne komentarze. Ja zainspirowałam się samym wyglądem i resztę zrobiłam ze swoich wypróbowanych przepisów. Zrobiłam według mnie najlepszą masę na sernik na zimno i upiekłam biszkopt. Muszę powiedzieć, że według mnie wyszło smacznie i bardzo efektownie. Porcelana Bogucice(...)wymieszać łopatką. Masę serową wylać na biszkopt, wyrównać powierzchnię ułożyć połówki moreli i włożyć do lodówki by masa zastygła.  Bezbarwne galaretki rozmieszać w gorącej przegotowanej wodzie odstawić do lekkiego stężenia i wylać na masę serową. Odłożyć gotowe ciasto ponownie do lodówki, najlepiej na całą

Ala piecze i gotuje
Ciasto z jabłkami bez pieczenia 71

masła lub margaryny 5 budyni waniliowych 2l mleka 2 paczki herbatników 2.5kg jabłek 4 galaretki truskawkowe Przygotowanie Jabłka obieramy i kroimy, podsmażamy. Jak jabłka będą miękkie dodaję galaretkę. W międzyczasie wykładam herbatniki na spód blachy, na to gorącą masę z jabłkami i galaretką. Następna warstwa herbatników. Później kładziemy masę budyniową. Czyli na 2l mleka dodaję 5 budyni. I później(...)znowu herbatniki. I na to wylewamy rozpuszczoną czekoladę z masłem i lodówki. Autor przepis: Paulina Artykuł Ciasto z jabłkami bez pieczenia pochodzi z serwisu Wasze Przepisy

Wasze Przepisy
Torcik walentynkowy z serduszkiem 150

proszku do pieczenia, Masa: 1/2 szklanki śmietany 36% 1/2 opakowania galaretki truskawkowej, 4 truskawki, Dodatkowo: 1/2 opakowania galaretki truskawkowej, PRZYGOTOWANIE: 1. Biszkopt: Białka ubijam na sztywną pianę. Nie przerywając ubijania dodaję kolejno cukier, żółtka, olej, mąkę, kakao, proszek do pieczenia oraz ocet. Ciasto wykładam na blaszkę o wymiarach 24cm x 24cm, wyłożoną papierem do pieczenia. Ciasto piekę 20 minut

Tradycyjna kuchnia Kasi
TRUSKAWKOWA KOSTKA 155

Ciasto powstało bardzo spontanicznie a wyszło bardzo smaczne,delikatne, rozpływające się w ustach. Z pewnością będę do niego wracać bo naprawdę warto. Biszkopt kakaowy ( 20 x 30)  6 jajek 3/4 szklanki mąki pszennej 1/2 szklanki cukru 2-3 łyżeczki kakao 1 łyżeczka proszku do pieczenia Białka ubić na sztywno, dodać cukier,żółtka. Pod koniec wmieszać mąkę z proszkiem(...)wierzchnią warstwę,zostawiając 3/4 ciasta na spód. Górną warstwę pokruszyć,najlepiej zrobić to blenderem.  Masa truskawkowa: ok 800 g truskawek  2 galaretki truskawkowe Umyte truskawki zmiksować, dodać suche galaretki - masę podgrzewać do rozpuszczenia galaretki. Odstawić w zimne miejsce. Krem śmietankowy : 500 ml śmietany kremówki 250 g mascarpone  1-2 łyżki cukru pudru Płynną kremówkę łączymy z mascarpone

Niespełnione zdolności kulinarne