ciasto z galaretka - 10076 przepisów (strona:389/672)

Kolorowe wafelki z pianką 37

Małe co nieco. Składniki: 3 galaretki: pomarańczowa, wiśniowa, agrestowa (lub kiwi) 660 ml śmietany kremówki gotowe płaty wafli tortowych cukier waniliowy Sposób przygotowania: Galaretki rozpuścić w

Olcia gotuje!
Ciasto truskawkowo – czekoladowe 59

Truskawkowo - czekoladowe ciasto bez pieczenia jest idealne na upalne lato i inne pory roku, smakuje tak jak wygląda. Artykuł Ciasto truskawkowo – czekoladowe pochodzi z serwisu

Pieprzyć z Fantazją
Sernik na zimno z galaretką z truskawek 101

Panujące od kilku dni upały zniechęcają do długiego przesiadywania w kuchni. W taką pogodę sprawdzą się chłodniki oraz wszelkiego rodzaju ciasta na zimno. Najlepsze są te z owocami sezonowymi, u nas tym razem prosty sernik na zimno z galaretką z truskawek . Nie ma nic przyjemniejszego po powrocie z pracy jak porcja pysznego sernika na zimno z serków homogenizowanych z truskawkową

niecodziennikpary
Panna cotta z galaretką z wina musującego i lime curdem 153

musującego, delikatna waniliowa panna cotta i kwaśny curd limonkowy tworzą razem bardzo ciekawe połączenie, które na pewno zachwyci waszych domowników. Panna cotta z galaretką z wina musującego i lime curdem -- AleTorcik! - przepisy na pyszne, domowe ciasta, ciasteczka i torty

AleTorcik
Panna cotta z galaretką z wina musującego i lime curdem 155

musującego, delikatna waniliowa panna cotta i kwaśny curd limonkowy tworzą razem bardzo ciekawe połączenie, które na pewno zachwyci waszych domowników. Panna cotta z galaretką z wina musującego i lime curdem -- AleTorcik! - przepisy na pyszne, domowe ciasta, ciasteczka i torty

AleTorcik
Wafle czekoladowe z mlekiem w proszku 71

Cześć! Były już wafle z galaretką  link a teraz czas na czekoladowe.  Jak i jedne tak i drugie przypominają mi wczesne dzieciństwo smakiem i

Pieprzyć z Fantazją
Dżem z cukinii 107

Jeśli lubicie bardzo słodkie dżemy, to polecam dodać więcej cukru lub erytrytolu. Dżem można wykorzystać do pieczywa, a także do wypieków i przekładania ciast . Dżem z cukinii 1,5 kg cukinii ((5 średnich sztuk)) 1 galaretka cytrynowa 1 cytryna 70 g erytrytolu lub cukru ((1/3 szklanki)) Cukinie obierz ze skórki i pokrój w małą kostkę. Przełóż do garnka i gotuj

Przepisy na widelcu
Szarlotka królewska. Jabłecznik z bitą śmietaną. 80

Szarlotka królewska, czyli jabłecznik z bitą śmietaną to świetne urozmaicenie tradycyjnego jabłecznika. Do przepisu na biszkopt idealny dodałam 100ml oleju, by ciasto było nieco bardziej wilgotne

Kulinarne Przeboje
Tarta z budyniem i galaretką 97

11.02.2019 Delikatna,krucha tarta urozmaicona galaretką,budyniem i owocami brzoskwini. Za chwilę walentynki, więc pojawiła się delikatna dekoracja z maleńkich serduszek. Najlepiej przygotować tartę jednego dnia

gotuj ze mną
Pianka z wiśniami, czereśniami na herbatnikach 124

Przepis na to cudo znalazłam u Diany i zauroczyło mnie ale był mały problem, przynajmniej u mnie: nigdzie nie mogłam zakupić tych cudnych czekoladowego koloru herbatników

Moje Małe Czarowanie
Gruszkowa delicja bez pieczenia 144

znajomymi. Ja miałam miękkie gruszki ale jeśli macie twarde owoce to proponuję je wcześniej pogotować w wodzie z cukrem a przed dodaniem do ciasta ostudzić. ok 40 szt herbatników 4 duże i miękkie gruszki 4 galaretki gruszkowe lub agrestowe 2 budynie śmietankowe 1 l mleka 330 ml śmietanki 30% śmietan fix 3 łyżki cukru pudru garść płatków migdałów 2 galaretki

Smakołyki Asi
Gotowany sernik waniliowy 107

potem wstawiamy do lodówki. Galaretkę rozpuszczamy w 1/2 szkl gorącej wody i odstawiamy do przestygnięcia. Zimną śmietankę ubijamy mikserem i dolewamy rozpuszczoną galaretkę, jeszcze chwilę miksujemy. Przekładamy masę śmietankową na sernik i wyrównujemy. Wstawiamy ciasto do lodówki na całą noc. Można polać ciasto polewą

słodkie i nie tylko historie kulinarne
Sernik na biszkopcie makowym z owocami 195

blaszki wyłożyć 3/4 masy serowej, przykryć drugim biszkoptem i rozsmarować resztę masy serowej. Na wierzchu obficie posypać borówkami i włożyć do lodówki. Galaretki przygotować wg przepisu na opakowaniu. Gdy zaczną tężeć wylać na wierzch ciasta. Ciasto najlepiej przygotować dzień wcześniej i przechowywać w lodówce

Ala piecze i gotuje
Lekki galaretkowiec - z 3 składników :) 276

Składniki: * jogurt grecki 500 g * galaretki  5 ( 2 szt. galaretek cytrynowych oraz 3 galaretki innego smaku) * woda 1,25 l Przygotowanie: 3 galaretki wsypać do

Kulinarne przygody
Sernik z galaretką na krakersach -idealny na majowy wekkend 299

skladniki 1 paczka krakersów 2 galaretki pomarańczowe 2 opakowania serka włoskiego capreggio po 250 g 1 opakowanie śmietany 30 % 330g 2 opakowania śnieżki 2 kopiate łyżki

Moje Wyroby
Jogurtowiec w herbatnikach 130

kostkę na talerzach w których zastygły. Na herbatniki najpierw przekładamy galaretkę morelową a potem jagodową. Do masy jogurtowej dolewamy żelatynę i energicznie mieszamy. Galaretki zalewamy masą jogurtową a na nią układamy drugą warstwę ciastek. Wkładamy ciasto do lodówki na całą noc. Smacznego Przepis na 9 porcji

słodkie i nie tylko historie kulinarne
Sernik na zimno z jogurtem naturalnym 96

stężenia. 7) Galaretkę rozpuść w 400 ml gorącej wody i wystudzić. 8) Kiedy sernik stężej, poukładać na nim owoce, zalać lekko tężejącą galaretką i ponownie odstawić do lodówki na kilka godzin. 9) Przed wyjęciem ciasta z tortownicy oddzielić je delikatnie nożem od jej brzegów. Do krojenia najlepiej używać ostrego noża. Artykuł Sernik na zimno z jogurtem naturalnym pochodzi z serwisu

Fitsweet.me
Malinowa pianka-lekka i pyszna 175

miękkim masłem.Wykładamy nimi szczelnie tortownicę(24 cm) Jak galaretka jest już przestudzona to ubijamy śmietankę robotem. Do ubitej śmietanki wlewamy powoli galaretkę dalej mieszając. Wrzucamy do masy malinki i delikatnie przelewamy na biszkopty. Ciasto wkładamy na kilka godzin do lodówki. Smacznego

Swojskie jedzonko
Śmietanowy sernik na zimno 255

tężejące galaretki( te rozpuszczone w 1 szkl wody), cały czas miksując. Tężejącą masę przelewamy delikatnie na biszkopty, wyrównujemy i wstawiamy do lodówki. Gdy galaretka (rozpuszczona w 50 ml wody) zacznie tężeć przelewamy ją ostrożnie na ciasto i ponownie wlewamy do lodówki. Ciasto najlepsze jest na drugi dzień

słodkie i nie tylko historie kulinarne
Sernik na zimno z jogurtem naturalnym 113

stężenia. 7) Galaretkę rozpuść w 400 ml gorącej wody i wystudzić. 8) Kiedy sernik stężej, poukładać na nim owoce, zalać lekko tężejącą galaretką i ponownie odstawić do lodówki na kilka godzin. 9) Przed wyjęciem ciasta z tortownicy oddzielić je delikatnie nożem od jej brzegów. Do krojenia najlepiej używać ostrego noża

Fitsweet.me
Przekładaniec cytrynowy 179

dodać do gotującego się płynu, mieszać aż kisiel zgęstnieje. Gorący kisiel wylać na biszkopt, musi być na tyle gęsty, by nie spłynął z ciasta. Na kisiel poukładać herbatniki, całość odstawić do wystudzenia.  Pianka cytrynowa: 1 galaretka cytrynowa (u mnie agrestowa) 500 ml śmietany kremówki 3 łyżki cukru pudru Galaretkę rozpuścić w szklance gorącej wody, wystudzić. Kremówkę ubić

Domowa cukiernia Ewy
Tort czekoladowo- malinowy 148

wody. Odstawiamy na ostygnięcia. Stężały Wierzch masy jogurtowo -agrestowej  delikatnie posypujemy intensywnie niebieskim cukrem, a następnie zalewamy tężejącą rubinową galaretką.  6. Mascarpone ucieramy i przekładamy do rękawa cukierniczego. Kokosem ozdabiamy brzegi ciasta.  Z kremu wyciskamy zgrabne rozetki na wierzch kładziemy kawałki brzoskwini. Rozetki posypujemy kolorowym cukrem.  Gotowe

vaniliowoczekoladowa
Ciasto jagodowo-serowe 181

zamrażarki, by masa szybko zastygła. Następnie na masę jagodową wyłożyć masę serową (trochę odłożyć na wierzch ciasta) i przykryć drugą częścią biszkopta. Wierzch ciasta posmarować cienko masą serową, posypać jagodami i wylać na wierzch tężejącą galaretkę jagodową lub inną o ulubionym smaku

In my kitchen
3 pomysły na wakacyjne desery ze świeżych owoców 166

sklepach. Sernik na zimno Sernik na zimno to lekka i orzeźwiająca wersja popularnego deseru. Latem, kiedy nie masz czasu ani ochoty na pieczenie ciast, podaj swoim bliskim sernik na zimno z ulubionymi owocami zalanymi kolorową galaretką. Deser można udekorować wiórkami czekoladowymi, płatkami migdałów lub polać sosem waniliowym, który podkreśli smak delikatnego musu. Aby uzyskać odpowiednią konsystencję i najlepszy smak sernika

Kuchcik gotuje
Kostka truskawkowa - pianki truskawkowe gotowe w kilka chwil. 179

Ciasto które zrobisz w 10 minut (nie licząc czasu potrzebnego na tężenie galaretki). Ja robię je bardzo często i nie tylko w wersji truskawkowej, każdy smak będzie dobry. Czasem masę łączę z zielonym winogronem i zieloną galaretką, czasem z malinami a kiedy indziej z jagodami w zależności od dostępności produktów. Ta wersja powstała z ubitej śmietany kremówki, ale zdarza się

Poezja Smaków - blog kulinarny
Jajka galaretki 133

sporo grzebaniny ale i sporo zabawy, zwłaszcza przy jedzeniu ;) Gotujemy galaretę. Ponad to, potrzebne będą skorupki jaj. Jeżeli chcemy zrobić dużo takich galaretek, najlepiej będzie użyć skorupek tych jaj, które zużywamy do robienia świątecznych ciast lub innych wyrobów. Ja zużyłam własnie jaj do ciasta a z reszty po prostu zrobiłam pyszną jajecznicę. Na szerszym końcu jaja robimy dziurkę o średnicy

Ukojenie Podniebienia
Sernik kawowo-dyniowy z polewą czekoladowo-kawową i figami 159

masło i za pomocą trzepaczki mieszam na gładką masę. Ciepłą polewę przelewam do małego dzbanka – dzięki dzióbkowi dzbanka później będzie się łatwiej dekorowało ciasto. Polewę odstawiam do stężenia – najlepiej dekoruje się, gdy osiągnie gęstość tężejącej galaretki. Na paterze układamy sernik kawowy a na nim sernik dyniowy i lekko dociskamy. Całość dekorujemy gęstą polewą czekoladową i jedną świeżą figą pociętą

Gotowanie i blogowanie
Sernik na zimno z malinami 106

stopniowo dosypując cukier. 2. Do piany dodajemy żółtka, mąkę, proszek do pieczenia i delikatnie mieszamy. 3. Do wyłożonej papierem do pieczenia blachy przelewamy ciasto i pieczemy w 200 ⁰ C przez ok. 20 min. 4. Przygotowujemy galaretkę: żelatynę zalewamy wodą (odstawiamy na chwilę) i podgrzewamy, mieszając, żeby się rozpuściła. Dodajemy cukier i szklankę malin. Całość doprowadzamy do wrzenia. 5. Gdy galaretka

Zdrowe odżywianie w pięciu smakach
Sernik karmelowo-kokosowy. 204

łyżki wody lub soku z cytryny      Cukier puder przesiewamy, dodajemy kolejno 1 łyżkę wody, za każdym razem dokładnie mieszając. Zimne ciasto dekorujemy lukrem i kandyzowaną skórką z cytrusów ( cytrynową ,  pomarańczową ) lub pokrojoną galaretką, kolorową posypką, strużkami czekolady

Rozpustne gotowanie
DELIKATNY SERNIK BEZ PIECZENIA 154

chcemy dogrzewać kuchni dodatkowym ciepłem piekarnika ...  Sernik, który Wam dziś przedstawiam jest puszysty, delikatny i mało słodki, tak więc amatorzy bardzo słodkich ciast, mogą sobie go dosłodzić. Składniki : (blaszka 31cmx21cm) 750g białego sera  3 galaretki o dowolnym smaku 100 g miękkiego masła  5 łyżek drobnego cukru Na wierzch : 2 galaretki rozpuszczone w połowie wody przewidzianej na opakowaniu

Walijskie Pichcenie
Mazurek z galaretką z żurawin 161

Dziś była próba wypiekania mazurka z galaretką. Kupiłam mrożone żurawiny.  Wyszedł smaczny- jednak muszę bardziej obciążyć dno, bo ciasto się wybrzuszyło.  Ja nie jem mąki- zjedli moi chłopcy. Smakowało bo poszedł w 10 minut. Fakt - duży to on nie jest;)  Ciasto  szklanka mąki 3 łyżki cukru pudru 1 łyżka  śmietany żółtko 1/3 kostki masła zimnego

AZgotuj!
Niedzielne ciasto z truskawkami 118

mnie jeszcze pojawiają się w koktajlach czy owsiankach, ale już coraz rzadziej i najchętniej zjadam je na surowo. Tym razem powstało pyszne ciasto. Idealne do popołudniowej kawki. Składniki : * biszkopt z tego przepisu   * 300g truskawek  * galaretka truskawkowa  * budyń waniliowy  * szklanka soku pomarańczowego  * 3 łyżki soku z cytryny  * pół szklanki wrzątku  * łyżeczka cukru brązowego

Magiczne Życie Marty
Ciasto z dżemem wiśniowym, kremem mascarpone i galaretką 167

Smaczne, kolorowe ciasto - słodycz kremu z mascarpone przełamana została wiśniowym dżemem, a całość uwieńczona galaretką :) SKŁADNIKI: (na tortownicę 28 cm) Biszkopt: (rzucany) 5 jajek 2/3 szkl cukru 3/4 szkl mąki pszennej 1/4 szkl mąki ziemniaczanej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 3 łyżki suchego maku Masa: 250 g mascarpone 375 ml śmietanki 30% 2 śmietan-fixy 6-7 łyżek cukru pudru

Kto ugości moich gości?
Melba 259

twarożek. Masło utrzeć dodając po trochu cukru, następnie dodać twarożek. Masę przełożyć do tortownicy wyłożonej herbatnikami (ja upiekłam biszkopt w zwykłej blasze, prostokątnej) Galaretkę przygotować według przepisu podanego na opakowaniu, schłodzić i wylać na wierzch ciasta. Całość wstawić do lodówki na minimum dwie godziny

Ciasteczkowy Potwór
ŚMIETANOWIEC Z GALARETKAMI 881

Ciasto którego przygotowanie zajmuje kilkanaście minut, dłuzszy jest czas oczekiwania na tężenie galaretek. Ale je możemy odstawic do stężenia dzień wcześniej, by potem w kilka chwil zrobić pyszny deser   Składniki: 2 kubki po 330 ml każdy smietany 18% 3 galaretki: pomarańczowa, zielona, czerwona 2 galaretki zólte cytrynowe 5 szklanek wody wrzącej Wykonanie: 3 galaretki pomarańczową, zieloną i czerwoną rozpuszczamy

Z Majeczką w kuchni
Shrek 513

jeszcze  nie raz i nie dwa ;) Ciasto pięknie się prezentuje na stole . Goście będą zachwyceni efektem wizualnym i smakowym :) Przepis zapożyczony z grupy facebookowej "Proste i pyszne ciasta na co dzień i od święta " . Wymiary blaszki : 37 x 25 cm Temp. pieczenia : 180 C Czas pieczenia : 30 - 35 minut Składniki: Biszkopt: 5 jaj 5 łyżek cukru 5 łyżek mąki(...)Shrek: opakowanie delicji 2 galaretki agrestowe Wykonanie: Delicję układamy na budyń zielony i wykładamy na nie masę śmietanową. Na wierzch wylewamy 2 tężejące galaretki ( rozpuszczone w 3,5 szkl. gorącej wody ). Wstawiamy do lodówki aby całe ciasto stężało na całą noc. Smacznego

Słodkości i nie tylko
LEKKI ŚMIETANOWIEC Z OWOCAMI 202

czasu na skomplikowane wypieki. A jak jeszcze dodamy do tych wszystkich walorów jeden ważny "atrybut" czyli niską kaloryczność - okaże się, że tak proste ciasto ma ... same zalety! ;-))) Zapraszam! Składniki: biszkopt y do wyłożenia tortownicy 2 galaretki zielone 2 galaretki czerwone 2 galaretki żółte lub pomarańczowe (do zalania owoców) dowolne owoce 400ml śmietany 12% Wykonanie: Tortownicę wykładamy biszkoptami. 2 czerwone galaretki

Walijskie Pichcenie
Szarlotka królewska. Jabłecznik z bitą śmietaną. 2662

The post Szarlotka królewska. Jabłecznik z bitą śmietaną. appeared first on KulinarnePrzeboje.pl .

Kulinarne Przeboje
Sernik kokosowo-ananasowy ala Pina colada 134

Kolejna wariacja na temat mojego ukochanego ciasta-sernika. Tym razem wersja tropikalna. Sernik z dodatkiem kokosu z ananasową „galaretką”. Coś dla fanów egzotycznych smaków. Sernik nie należy do tych tradycyjnych, ale na pewno znajdzie swoich fanów. Jeśli lubicie drinka piña colada , to coś dla Was!!! Sernik kokosowo-ananasowy ala Pina colada   Składniki: Spód: około 400 g ciastek Oreo

Mania Gotowania
CYTRYNOWY SERNIK Z BIAŁĄ CZEKOLADĄ I MALINAMI 611

Jestem dzisiaj z siebie bardzo dumna. Po raz pierwszy udało mi się upiec sernik, który praktycznie nie opadł + jego wierzch był niemal biały :). Przepis powstał na

Przepisy Aleksandry
Ciasto Shrek 380

Post Ciasto Shrek pojawił się poraz pierwszy w KulinarnePrzeboje.pl .

Kulinarne Przeboje
Ciasto Grób – pyszny i upiorny smakołyk na Halloween 42

łyżki czarnego kakao 200 g masła 4 jajka 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia   Masa pomarańczowa z galaretką: 1 l soku typu Kubuś w kolorze pomarańczowym np. marchewka-jabłko-truskawka 1,5 opakowania galaretki brzoskwiniowej (po około 70 g) 2 opakowania budyniu śmietankowego (po około 40 g każdy)   Polewa czekoladowa: 100 g czekolady gorzkiej 5 łyżek mleka(...)proszkiem do pieczenia i jajka. Całość miksujemy przez chwilę, aż wszystkie składniki się połączą. Ciasto wylewamy na blaszkę (moja ma wymiary 28×23 cm) wyłożoną papierem do pieczenia i wygładzamy. Murzynka pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 C przez około 35 minut (do suchego patyczka). Ciasto odstawiamy do wystudzenia. Następnie przekrawamy na dwa równe blaty. Przygotowujemy masę pomarańczową

e-PrzepisyKulinarne
Lekki tort śmietankowo- karmelowy z owocami 72

szklanki wody i sok z dużej połówki cytryny - 2 łyżeczki cukru   Dodatkowo: - spora ilość borówki amerykańskiej - 200 ml słodkiej śmietany 30-36% - 1 łyżeczka cukru pudru - sezonowe owoce - galaretka krystaliczna   Sposób przygotowania: przygotować karmelową bitą śmietanę .Cukier skarmelizować na patelni. W międzyczasie podgrzać mocno śmietanę. Śmietanę dodać do karmelu i mieszać tak długo ,aż karmel rozpuści się(...)Nasączyć drugi biszkopt wyłożyć resztę bitej śmietany i przykryć trzecim krążkiem. Nasączyć trzeci biszkopt. Zanim wstawisz ciasto do lodówki bardzo cienką warstwę pozostałej bitej śmietany rozsmaruj na wierzchu i ułóż owoce według swojej fantazji i upodobań. Tort wstawić do lodówki ,przygotować krystaliczną galaretkę i kiedy zacznie tężeć wyłożyć ją na owoce. Gotowy tort włożyć do lodówki najlepiej na noc Smacznego

Z Kuchni Do Kuchni
Cygan 247

Utrzeć masło, cukier i żółtka. Dodać miód, zmielony mak i ucierać ok 30 minut. Dodać kakao, sodę, cynamon, mąkę ziemniaczaną i dokładnie wymieszać. Ubić pianę z białek, dodać do ciasta i delikatnie wymieszać. Piec w tem. 180C ok 1 godziny. Po upieczeniu i wystudzeniu przeciąć na 2 placki. Masa budyniowa; 1/2 litra mleka  cukier do smaku  1 cukier(...)Masę podzielić na 2 części. Przełożenie placka; Dodatki; 1 duża paczka biszkoptów 2 czerwone galaretki  Placek - masa -  biszkopty z paskami galaretki pomiędzy nimi - masa - placek - polewa. Ja swój ozdobiłam płatkami migdałów od skworcu.com.pl źródło ,,ciasta Anastazji

Apetyczna babeczka
104. Porzeczkowy kolorowy raj 206

zgodnie z opisem, jednak należy dodać po 1 szklance wody do każdej galaretki. Gotowe galaretki wylać osobno na płaskie równe talerzyki, najlepsze będę takie kwadratowe tacki ze styropianu. Gdy galaretki stężeją należy za pomocą cienkiej szklanki, literatki lub kieliszka wyciąć kółka różnej wielkości. Aby kółka łatwo można było odkleić od tacki można sobie pomóc  nitką, tzn. poprowadzić(...)powierzchnię, na to nakładamy kolorowe kółka z galaretek.  Przestrzenie miedzy kółkami wypełniamy masą jogurtową, która jest bardziej płynna od kremówki i łatwiej się rozprowadza. Tak więc rozpuszczamy żelatynę w 3 łyżkach wrzątku, jeszcze ciepłe dodajemy do jogurtu razem z cukrem pudrem i szybko, zanim nie stężeje rozlewamy masę między kółkami. Gotowe ciasto schładzamy w lodówce

Jadło i czytadło
Szybka szarlotka bez pieczenia 71

500ml śmietany 36% 2kg jabłek 1 galaretka cytrynowa łyżka cukru cynamon kakao Przygotowanie Blachę wyłożyłam herbatnikami. Jabłka pokroiłam i udusiłam. Zestawiłam z ognia i dodałam 1 galaretkę cytrynową i cynamon. Dodałam trochę cukru do jabłek. Połowę ciepłych jabłek wyłożyłam na herbatniki. Następnie znowu ułożyłam herbatniki i na nie reszta jabłek. Ponownie warstwa herbatników. Ciasto włożyłam do lodówki na 2h, żeby

Wasze Przepisy

Proponowane wyszukiwania