ciasto z galaretka - 10076 przepisów (strona:384/672)

Sernik na zimno, na domowym biszkopcie z polewą czekoladową 308

Ciasto wręcz rozpływa się w ustach. Delikatne i puszyste jak chmurka. Do tego ta czekoladowa polewa - niebo w gębie. W minione święta Wielkanocne, ciasto było hitem! Polecam. Na wierzch, zamiast polewy, można dodać owoce i ulubioną galaretkę. Składniki (na dużą tortownicę): * biszkopt : - 8 jajek - 2 szklanki mąki - 1,5-2 szklanki cukru - 1-1,5 łyżeczki proszku do pieczenia * masa

CookYourself
Biszkopt 178

uchylamy drzwiczki (nie wyjmujemy ciasta) i przez kolejne 3 minuty trzymamy biszkopt w piecyku. Dopiero po tym czasie wyjmujemy, studzimy i dalej tworzymy ciasto, na które mamy ochotę. Ja dzisiaj zrobiłam sernik na zimno z truskawkową galaretką z jednego z moich przepisów :)   Na zdrówko

www.szczesliwakuchnia.blogspot.com
Złoto, które nie jest złotem, i lekki deser 335

wykorzystania. Te śmieszne, płaskie, cudownie pachnące. Sporo zjedliśmy, reszta czekała na lepsze jutro . Nie chcąc, aby się zmarnowały, postanowiłam przygotować jakiś deser (na ciasto by nie wystarczyło). W domu akurat nie miałam kremówki, powstała więc mleczna galaretka o pysznym, karmelowym smaku. Nie jest tak delikatna ani kremowa jak panna cotta, ale i tak rozpływa się w ustach. Deser jest raczej

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Biszkopt 432

upieczeniu wyciągnąć biszkopt z blachy i wykorzystać np. na tort, trzeba koniecznie wyłożyć ją papierem do pieczenia lub pergaminem, jeśli natomiast nasze ciasto ma zostać na blaszce i np. będziemy dodawać do niego krem i galaretkę papier nie będzie potrzebny. Wkładamy do nagrzanego piekarnika, pieczemy około 20 min.   Smacznego! ciastkożercy

Ciastkozercy
Brzoskwiniowe wydmy Siostry Anastazji 12593

zarezerwować czas na ich upieczenie, bo na prawdę warto. Są też kaloryczne ale ja w trakcie jedzenia o tym nie myślę. :) Tym razem ciasto z kremem budyniowym na bazie soku z brzoskwiń, bakaliowy biszkopt i z galaretką. Zrobiłam małe modyfikacje wg oryginału. Składniki: Biszkopt bakaliowy 8 białek 3 żółtka 150 g cukru 100 g orzechów włoskich mielonych 100 g orzechów

Ala piecze i gotuje
CIASTO BRZOSKWINIOWE BEZ PIECZENIA 523

takie brzoskwiniowe ciasto możecie zobaczyć w filmiku . Zapraszam do oglądania. Subskrybuj kanał RITA creative a nie ominą Cię nowe przepisy. CIASTO BRZOSKWINIOWE BEZ PIECZENIA SKŁADNIKI: Masa biała: śmietanka kremówka 30% dobrze schłodzona (200 ml.) cukier puder (1 łyżka) galaretka brzoskwiniowa (1 op. = 75 g) + gorąca woda (1 szkl.) Masa  brzoskwiniowa: brzoskwinie z puszki odsączone (1 duża puszka) galaretka brzoskwiniowa(...)gładką masę. Stopniowo dolewamy ostudzoną galaretkę z żelatyną. Dobrze mieszamy i taki mus wstawiamy na chwilkę do lodówki lub zamrażalnika żeby masa brzoskwiniowa minimalnie  zaczęła   tężeć. Zimną i lekko tężejącą masę brzoskwiniową przelewamy na warstwę herbatników. Wstawiamy do zamrażalnika i mrozimy 10 - 15 min. aż masa dobrze stężeje. Po tym czasie górę ciasta posypujemy tartą gorzką czekoladą

RITA food channel
Tort szpinakowy z owocami 456

Warstwa jogurtowa z truskawkami i jagodami: 1 duży kubek jogurtu greckiego 2 galaretki truskawkowe 200g truskawek 30g jagód leśnych ( dzięki nim kolor jest intensywniejszy) 2 łyżki cukru pudru Dekoracja: 150ml słodkiej 30% śmietanki 2 łyżki cukru pudru 1 opakowanie śmietanfix Owoce, listki mięty  Sposób przygotowania Ciasto szpinakowe: Umyty i dobrze odciśnięty szpinak miksujemy z olejem i sokiem z cytryny(...)godziny ;) Można także upiec ciasto dzień wcześniej. Całkowicie przestudzone ciasto pozbywamy wybrzuszonego wierzchu (śmiało można zjeść ;) i kroimy na dwa blaty. Spodni blat przekładamy z powrotem do blaszki wyłożonej folią spożywczą. Warstwa brzoskwiniowa: Brzoskwinie z puszki dokładnie miksujemy. Syrop zlewamy i podgrzewamy, ale nie gotujemy. Rozpuszczamy w nim galaretki i łączymy ze zmiksowanymi owocami. W małym rondelku zalewamy odmierzoną ilością

Kuchnia w czekoladzie
Ciasto z jabłkami i budyniem 124

Masz coś słodkiego? Mam. Ciasto? Tak, z jabłkami i budyniem oraz polewą, taką, jak robiła babcia. Ooo, to daj kawałek! Dobra, daj jeszcze ten mały, co tam w blaszce jest…W zasadzie możesz mi ukroić większy, bo mam ochotę na słodkie! (…) Mogę repetę…? Składniki: biszkopt 5 jajek 1 szklanka mąki pszennej tortowej 1 szklanka cukru pudru(...)wsypujemy mąkę z proszkiem do pieczenia. Delikatnie mieszamy całość drewnianą łopatką. Przelewamy ciasto do wyłożonej papierem tortownicy.Pieczemy ok. 30-40 min w 170-180C. Po wystudzeniu przekrawamy na dwa placki. masa jabłkowa :jabłka obieramy, kroimy w kostkę, zasypujemy cukrem i smażymy do miękkości.Następnie dodajemy galaretkę i mieszamy. Całość studzimy. krem : do zimnego mleka wsypujemy budynie i kaszę, zagotowujemy

Raj dla Podniebienia
Tort czekoladowo-buraczany 184

piecz około 50 minut (do suchego patyczka).  Wyjmij ciasto z piekarnika i ostudź w tortownicy. Zimne wyjmij z formy i przekrój na 4 blaty (ostatni będzie wypukły, gdyż ciasto urośnie "z górką"). Krem czekoladowy 100 g. gorzkiej czekolady 200 g. serka mascarpone 150 g. śmietanki 36% 1 op. śmietan-fixu (9 g.) 1 łyżeczka cukru pudru Czekoladę połam(...)galaretka" zacznie tężeć. Mascarpone zmiksuj krótko z cukrem pudrem, cukrem waniliowym i skórką z limonki. Do mascarpone wlewaj po trochę tężejącej galaretki buraczanej i zmiksuj całość. Do nasączenia 1/2 szkl soku z pomarańczy Dolny blat ciasta nasącz około 2 łyżkami soku z pomarańczy. Rozsmaruj na nim połowę kremu buraczanego. Przykryj drugim blatem, nasącz go i wyłóż cały krem czekoladowy

Delicious Place
Przekładaniec z truskawkami 229

jajka - 1 kostka masła oraz - 1 kg truskawek - 2 galaretki truskawkowe Przygotowanie:  Białka, cukier i wodę ubijamy na sztywno. Następnie dodajemy po 1 żółtku, następnie mąkę pszenną i ziemniaczaną wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Blachę o wymiarach 25 cm x 35 cm wykładamy papierem do pieczenia, przelewamy ciasto i pieczemy w 180 C około 50 minut(...)puszystą masę i stopniowo dodajemy budyń, ciągle mieszając. Upieczony i przestudzony biszkopt przekrawamy na trzy części. Następnie składamy ciasto: biszkopt, masa budyniowa, część pokrojonych truskawek, następnie powtarzamy czynność a potem biszkopt cienka warstwa masy budyniowej oraz połówki truskawek, które zalewamy tężejącą galaretką

Zainspirowana w kuchni
Szarlotka na kruchym cieście 226

temperaturze 180 stopni. Porządne podpieczenie ciasta gwarantuje, że będzie ono kruche a nie rozmoczone od soków z owoców i zachowa formę. Na nadzienie 3 kg obranych, pokrojonych w cienkie plastry i skropionych sokiem z cytryny jabłek dwie łyżki miodu szklanka płatków migdałowych łyżka przyprawy do piernika jedna galaretka pomarańczowa Do garnka(...)grubym dnem wlewamy miód i wrzucamy jabłka. Smażymy kilka minut. Jak jabłka puszczą sok, posypujemy je przyprawą do piernika, galaretką (galaretki nie rozpuszczamy) i dodajemy migdały. Smażymy chwilę aż sok lekko odparuje. Odstawiamy do przestudzenia. Ostudzone jabłka układamy na cieście i przykrywamy warstwą ciasta lub układamy z pasków ciasta kratkę. Ja kratkę układam jak szarlotkę robię w tortownicy. Pieczemy

ladykitchen
12 przepisów na ciasta z kremem 138

właśnie ciasta z kremem. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Ciasta wypełnione pysznym kremem to wypieki, które robią ogromne wrażenie i smakiem i wyglądem. Doskonale nadają się na każdą okazję – święta, urodziny, do popołudniowej kawy czy herbaty… A pomysłów na kremy jest naprawdę mnóstwo! Mogą być przygotowywane na bazie śmietany, serów, owoców, czy bakalii, z dodatkiem aromatycznych przypraw, galaretki, jak również kawałków

BabskiePorady.pl - Przepisy
KAWOWE DELICJE 164

mąki wymieszane z proszkiem do pieczenia.Tak przygotowane ciasto wylać na biszkopt posypany mieloną kawą. Piec ok 30-40 min 1 180 st C. Masa:   1 kostka masła ok 1/2 szklanki wody 1/2 szklanki cukru  3 łyżki kakao 1 łyżka sypanej kawy 3 żółtka dwie paczki delicji wiśniowych 2 wiśniowe galaretki Wodę,cukier,kakao,kawę,masło podgrzać do rozpuszczenia(...)niewielkiej ilości przegotowanej kawy. Gdy wystygnie dodać spirytus bądź inny alkohol. Gdy ciasto jest już gotowe i zimne dokładnie nasączyć przygotowanym naparem z kawy. Następnie wyłożyć gotową masę,nasączone delicje ( biszkopciki) kłaść na masę stroną z czekoladą do dołu. Wierzch zalać tężejącą galaretką.    Ogromnie się cieszę i dziękuję,że mogę uczestniczyć w tej kampanii - uwielbiamy kawę. Co prawda

Niespełnione zdolności kulinarne