Kruche z jabłkami i bezą

Kruche z jabłkami i bezą

Kruche z jabłkami i bezą

Przepis na : deser

Składniki na ciasto 2,5szklanki mąki tortowej 250 g masła lub margaryny, zimnej 2 łyżki cukru pudru 6 żółtek 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia Składniki na jabłka 1 i 1/2 kg twardych jabłek 4-6 łyzek cukru sok z połowy cytryny 1 łyżka masła 1 galaretka cytrynowa,lub brzoskwiniowa Składniki na bezę: 6 białek 3/4 szklanki cukru łyżeczka soku z cytryny 1 łyżka mąki ziemniaczanej platki migdałowe do posypania Wykonanie Do miski przesiewamy mąkę z cukrem pudrem ,dodajemy masło i żółtka .Wyrabiamy na jednolite ciasto-u... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu w mojej kuchni

Warto przeczytać

Dieta jabłkowa

Niezdrowe jedzenie pozostawia w naszym organizmie szkodliwe substancje. Wtedy warto sięgnąć po jabłka!

Czytaj dalej...

Autor

JadziaJadzia

Jestem kobietą , której życie co dzień zaczyna się od nowa.. Matką, miłośniczką antyków przedmiotów z duszą i muzyki ... . .. Kolekcjonuję wspomnienia. . Jeszcze wierzę w drugiego człowieka... Gotuję i kocham gotowanie, choć nie znaczy to, że ciągle siedzę w kuchni.
Preferuję kuchnię nieskomplikowaną, w pełni korzystającą z doświadczeń poprzednich pokoleń, ale otwartą na nowości. Jestem przeciwnikiem ścisłego trzymania się wytycznych w przepisach, kocham eksperymenty w dodawaniu do potraw swoich "trzech groszy" - to nic, że nieraz wyjdzie coś nie tak - następnym razem będzie lepiej Uwielbiam to, co związane jest z dobrym jedzeniem - kulinarne zakupy i podróże..

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

jabłka, ciasto, sok, cytryna, ciasta z jabłkami, orzechy, galaretka, chleb, kruche ciasto, przepisy na kruche ciasto, kruche ciasta, ciasto kruche, ciasto z bezami, pieczone jabłka, jabłka pieczone, desery, deser, bez pieczenia, ciasto bez pieczenia, ciasta bez pieczenia, ciasta tortowe, ciasto z białek , ciasto z orzechami, ciasto cytrynowe, ciasto bez pieczenia z galaretka, ciasto z galaretka, deser z galaretka

Inne przepisy z w mojej kuchni

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.