ciasto z galaretka - 10076 przepisów (strona:247/672)

Tarta z mascarpone i galaretką z brzoskwiniami 170

zwykły aromat waniliowy (kilka kropel) Dodatkowo: puszka brzoskwiń 1 galaretka brzoskwiniowa Wykonanie: Galaretkę przygotowujemy według przepisu na opakowaniu Masło pokroić w drobna kostkę i w miarę możliwości jak najszybciej połączyć z mąką. Powinny powstać "okruszki". Do mąki z masłem dodać jajko i cukier waniliowy, po czym zagnieść ciasto. Ciasta kruchego nie należy długo wyrabiać. Z ciasta uformować spłaszczoną kulę(...)wykładamy na ostudzoną tartę. Brzoskwinie kroimy w półksiężyce ok 3 -5  mm i układamy na tarcie wg uznania (ja zakładałam jeden plasterek na drugi). Pędzelkiem do ciasta nakładamy na brzoskwinie tężejąca galaretkę tak aby powstała ładna glazura. Ps. tak naprawdę ilość galaretki i brzoskwiń zależy od indywidualnych upodobań, równie dobrze można zalać brzoskwinie galaretką i też będzie smacznie

IMPRESJA SMAKU
SZARLOTKA Z BUDYNIOWĄ PIANKĄ 149

pieczenia, 2 i ¾ szkl. mąki, 1 łyżka kakao, ½ szkl. cukru, 1 cukier waniliowy Masa jabłkowa: 750 ml smażonych jabłek, 1 galaretka cytrynowa Pianka budyniowa: 4 białka, 3 łyżki budyniu wiśniowego, 3 łyżki cukru pudru Dodatkowo: kasza manna WYKONANIE  Ciasto: z podanych składników(...)zagniatamy kruche ciasto. 1/3 ciasta chowamy do zamrażarki. Resztą ciasta wykładamy foremkę, podpiekamy 20 min. w 180 stopniach. Masa jabłkowa: Jabłka zagotowujemy, dodajemy galaretkę, mieszamy.   Piana budyniowa: Białka ubijamy z cukrem, dodajemy budyń. Podpieczone ciasto posypujemy kaszą manną, układamy masę jabłkową, pianę z białek i ścieramy resztę ciasta. Pieczemy jeszcze ok 25 min. w 180 stopniach

słodki bratek
Śmietanowiec z owocami i galaretką na biszkopcie 90

mietanowiec bez pieczenia, czyli jeszcze szybsza wersja tego ciasta. Przepis na śmietanowiec z galaretką jest jednym z wielu wersji tego popularnego ciasta. Śmietanowiec to ciasto, które daje wiele możliwości, szczególnie w okresie letnim. Są warianty tego pysznego ciasta, z pokrojoną galaretką zatopioną w masie. My postawili(...)atwiejszy w przygotowaniu. Śmietanowiec przepis na ciasto, z którym każdy sobie poradzi. Podajemy dokładnie wszystkie składniki oraz wykonanie krok po kroku. Jeśli lubisz domowe ciasta, to zobacz proszę przepis na nasze pyszne ciasto kokosowe na biszkopcie . Polecamy również bardzo chętnie oglądany

Kuchnia Na Wypasie
Ciasto Egzotyczna Fantazja 171

jednak tradycyjny biszkopt bo zawiera dodatek oleju) przekładany kremem na bazie budyniu i galaretki, w którym to dumnie prześwitują owocowe kryształy. Pycha! Jeśli znudziły się Wam( chwilowo) tradycyjne maślane kremy- wypróbujcie ten wariant- nada się również do przełożenia standardowego biszkopta. „Egzotyczna Fantazja” to połączenie smacznego ciasta, orzeźwiających owocowych smaków i deserowej, czekoladowej glazury. Składniki na biszkopt kolorowy: 9 białek(...)łyżce każdego rodzaju ciasta, jedno obok drugiego, potem jedno na drugim aż do wykończenia całości.  Wyrównujemy. Pieczemy 45 minut w temp. 180 stopni.   Studzimy i kroimy na dwie równe części: Składniki na krem z owocami: 500 ml mleka 2 żółtka 2 łyżki mąki pszennej 2 łyżki mąki ziemniaczanej 4 łyżki cukru 2 opakowania galaretki wiśniowej ½  owoców ananasa

Domowe ciasta
Oczy carycy 152

włoskie Pozostałe: 1 opakowanie okrągłych biszkoptów 2 opakowania galaretki agrestowej 2 łyżki cukru (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przygotowanie: Najpierw pieczemy pierwszy spód. Ubijamy białko z 6 jajek oraz 1 i 1/2 szklanki cukru. Następnie dodajemy 1 łyżkę octu, 1/3 szklanki oleju, a także 1 szklankę maki i całość dokładnie mieszamy. Nasze ciasto wykładamy do blaszki i pieczemy w temperaturze 180 stopni(...)rozprowadzamy go po całym cieście. Następnie układamy na kremie biszkopty nasączone w naparze z kawy. W szczeliny pomiędzy biszkoptami wlewamy tężejącą galaretkę, a następnie całość przykrywamy całość kolejną porcją kremu (1/3). Na sam koniec przykrywamy nasze ciasto drugim spodem i smarujemy go pozostałym kremem. Na sam wierzch sypiemy z karmelizowane orzechy włoskie. Wstawiamy ciasto do lodówki. Smacznego! (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push

Blog kulinarny S9.PL
TRUSKAWKOWA CHMURKA 205

ubijając. Dodawać po jednym żółtka, nie przestając ubijać. Obie mąki przesiać, dodać do piany, delikatnie wymieszać najlepiej łyżką. Ciasto wylać do formy wyłożonej papierem do pieczenia. Piec w temperaturze 160 -170 C  około 35-40 minut (do tzw. suchego patyczka). Galaretka z truskawkami Galaretki rozpuszczamy 3,5 szklanki gorącej wody, gdy zacznie tężeć dodajemy do nich truskawki. Tężejące wylewamy(...)rozpuszczamy w wodzie, dodajemy do ubitej śmietany. Masę wykładamy na galaretkę wiśniową. Beza Białka ubić na sztywno z cukrem. Pod koniec ubijania dolać sok z cytryny. Sztywną pianę wyłożyć na blachę wyłożoną papierem do pieczenia, i. Piec w 150 stopniach około 25-30 minut. Wystudzoną beze przełożyć na ciasto. Przed podaniem schłodzić minimum 2 godziny w lodówce. Smacznego

RAROSSA
Jabłecznik z bitą śmietaną 180

chwile podsmażamy, by cukier się rozpuścił, następnie dodajemy jedną galaretkę i mieszamy aż się rozpuści. Białka ubijamy na sztywno, dodajemy dwa rodzaje cukrów i żółtka miksując wszystko na puszystą masę. Do masy dodajemy przesianą mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, mieszamy i pieczemy 25 minut w 175 C. Ciasto studzimy(...)przekładamy przygotowane wcześniej jabłka. Drugą galaretkę rozpuszczamy w 1/2 l wrzątku i odstawiamy do lekkiego stężenia. Śnieżki ubijamy z mlekiem i miksujemy z tężejącą galaretką. Masę wykładamy na jabłka i posypujemy wiórkami czekoladowymi. Ciasto wkładamy do lodówki na conajmnie 2 godziny

Zainspirowana w kuchni
babeczki kryształki 139

Takie kolorowe babeczki polecam zwłaszcza na przyjęcia dla dzieci, bo jak wiadomo one uwielbiają galaretki. Te słodkie przekąski są malutkie i idealne na jeden kęs.  *na około 40 małych babeczek Składniki: na ciasto: 200 g mąki 120 g zimnego masła 1 żółtka  2 łyżki cukru(...)pudru duża szczypta soli na wypełnienie: 500 ml mleka opakowanie kremu do karpatki 100 g masła 2-3 łyżki dżemu z czarnej porzeczki dodatkowo: opakowanie galaretek: rubinowej, niebieskiej i żółtej (lub inne dowolne) Składniki ciasta szybko zagnieść, gotowe ciasto owinąć w folię i wstawić do lodówki na godzinę. Foremki do babeczek wysmarować masłem i wysypać mąką. Schłodzone ciasto rozwałkować

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Mięso mielone zawijane w cieście 223

ćwiartki z kurczaka-jedna czerstwa bułka-jedna cebula-2-3 ząbki czosnku-2 jajka-przyprawa barbecue-przyprawa warzywnaĆwiartki z kurczaka gotujemy jak na rosół - przepis na galaretkę z kurczaka.   Składniki na ciasto w zależności od upodobań znajdziecie na naszym blogu:-ciasto makaronowe w przepisie na makaron domowy-ciasto pierogowe w przepisie na pierogi z grzybami(...)części.   Każdą z części ciasta rozwałkowujemy na cienkie placki.   Na rozwałkowane placki nakładamy farsz.   Zwijamy placki tak, jak na krokiety lub naleśniki.   Zwinięte układamy w naczyniu żaroodpornym.   Zalewamy rosołem - przepis na rosół również znajdziecie na naszym blogu, np. w przepisiena galaretkę z kurczakiem.   Naczynie wstawiamy do piekarnika nagrzanego

Maminek kulinarny
Tort orzechowo - czekoladowy z gruszkowym akcentem i pralinkami Giotto 99

ziemnych szczypta soli Masa: 250 gram serka mascarpone - czekoladowego 200 gram śmietanki kremówki 36 % 100 gram białej czekolady - rozpuszczonej i wystudzonej dodatkowo: 100 gram dżemu gruszkowego  2 łyżki galaretki transparentnej o smaku cytrynowym 200 gram śmietanki kremówki 36 % 2 płaskie łyżki cukru pudru 1/2 opakowania śmietan - fixu 1/2 szklanki naparu mocnej, czarnej kawy - na poncz Wykonanie: Biszkopt: (składniki powinny(...)powierzchnię. Wkładamy ciasto do lodówki  i w tym czasie przygotowujemy galaretkę gruszkową. Konfiturę podgrzewamy w rondelku, wsypujemy do niej galaretkę  i mieszamy do rozpuszczenia.  Przelewamy do małej miseczki i wkładamy na 20 minut do zamrażarki, by zaczęła tężeć. Lekko zastygłą rozsmarowujemy równo po powierzchni ciasta. Śmietankę kremówkę ubijamy na sztywno z cukrem pudrem i śmietan - fixem. Wykładamy

Kronika Piekarnika
Szarlotka z galaretką 255

żółtka 80 g cukru 1 łyżeczka cukru waniliowego z wanilią 3 łyżeczki proszku do pieczenia Nadzienie: 1,3 kg obranych jabłek 1 łyżeczka cynamonu 1 galaretka brzoskwiniowa 3/4 szkl wody cukier do smaku Przygotowanie: Ciasto: Mąkę przesiać do misy miksera dodać zimne masło pokrojone w kostkę oraz pozostałe składniki. Końcówką do ucierania miksować na wolnych obrotach do połączenia się składników(...)tarce na dużych oczkach. Na patelnię wlać wodę dodać jabłka, smażyć do miękkości  i odparowania nadmiaru płynu. Do gorących jabłek wsypać suchą galaretkę, cynamon i dosłodzić do smaku. Ostudzić. Wyjąć blachę z lodówki nakłuć ciasto widelcem, wyłożyć zimne jabłka. Drugą część ciasta rozwałkować pomiędzy dwoma kawałkami papieru do pieczenia na wielkość blaszki i przełożyć na jabłka. Piec

Ala piecze i gotuje
Ciasto biszkoptowe z kremem mascarpone 149

biszkopt wyjąć razem z papierem i wystudzić, następnie przekroić w poprzek na pół. Jeśli po upieczeniu ciasta na wierzchu zapiecze się cienka słodka skórka, należy ją delikatnie zdjąć ostrym nożem, aby polewa lepiej trzymała się ciasta. Ciasto przełożyć kremem wymieszanym z pokrojonymi kawałeczkami galaretki, polać polewą i posypać wiórkami kokosowymi. Wstawić do lodówki, aby krem i polewa stężały. Krem: Śmietankę(...)mascarpone. Mieszać tylko do czasu połączenia się składników. Krem wymieszać z wcześniej przygotowaną i pokrojoną w kostkę galaretką. Galaretkę wcześniej rozpuścić w 250 - 300 ml wrzątku i odstawić do stężenia. Kremem od razu przełożyć biszkopt i wstawić do schłodzenia.  Zobacz również: ciasto z kremem krówkowym

Kuchcik gotuje
Łaciaty przekładaniec 556

sobą i ścieramy lub kruszymy do nich ciasto z zamrażalnika. Całośc mieszamy i przekładamy do blaszki wyłożonej papierem do pieczenia (23x33cm) pieczemy ok 40 minut w 180 st. C. Po upieczeniu studzimy i przekrawamy na pół. Masa: 1 budyń śmietankowy 1/2 litra mleka 1 szklanka cukru  1 masło opakowanie biszkoptów galaretka (u mnie agrestowa) Galaretkę rozpuszczamy(...)cukrem, dodajemy proszek budyniowy. Ugotowany budyń studzimy, Miękkie masło ucieramy na puch, a następnie dodajemy po łyżce zimnego budyniu. Składanie ciasta: na połowie ciasta rozsmarowujemy połowę kremu, na krem układamy biszkopty nasączone w galaretce, a na nie pozostały krem, który przykrywamy drugą częścią ciasta. Całość można dodatkowo polać rozpuszczoną czekoladą

Cynamonowe szczęście
Dżem z czerwonej porzeczki 158

najzdrowsze są surowe, ale nie każdy z nas lubi kwaskowe owoce, dlatego możemy je wykorzystać do przygotowania koktajli i kompotów. Możemy z nich przygotować różne desery: lody, galaretki, czy kisiel. Pyszne będą ciasta drożdżowe czy też ucierane, przepyszny też jest porzeczkowy sernik na zimno. Porzeczki możemy również zamknąć w słoikach, przygotujemy z nich galaretkę dżem,  sosy do mięs

Kulinarne przygody Gatity

Proponowane wyszukiwania