ciasto z galaretka - 10076 przepisów (strona:240/672)

Wafle z galaretką 134

Wafle z galaretką to prosty i zarazem bardzo smaczny pomysł na coś słodkiego. Dzięki swojej prostocie bardzo szybko się je robi i nadają się na każdą

Blog kulinarny S9.PL
Biszkopt z masą jabłkową 176

Jabłka, nie było chętnych do zjedzenia i trza  było coś z nich zrobić...poszperałam troszkę i wynalazłam tutaj  przepis na takie oto ciasto.Ciekawy pomysł

Moje domowe kucharzenie
Bananowce bez pieczenia i "Hanka" 226

Uwielbiam banany w połączeniu ze smakiem kakao. Oba te smaki można zamknąć w waflach i uzyskać pyszny deser bez pieczenia :) Jeden z przepisów na moje bananowce

Weekendy w domu i ogrodzie
Sernik na zimno z mandarynkami + film 85

Galaretki pomarańczowe rozpuszczamy według przepisu na opakowaniu ( zmniejszając ilość wody do 700 ml ) i pozostawiamy do wystudzenia. Wystudzoną galaretkę wstawiamy do lodówki aby lekko stężała, lekko tężejącą galaretką wlewamy na wierzch ciasta. Tak przygotowany sernik wstawiamy do lodówki na kilka godzin lub na całą noc.   Artykuł Sernik na zimno z mandarynkami + film pochodzi z serwisu Smakowite Dania

Smakowite Dania
Torcik jabłkowy z bezą 86

CIASTO: · mąka pszenna 500 dag · masło 200 g · żółtka 5 szt · proszek do pieczenia 2  łyżeczki MASA: · jabłka 2 kg · galaretka w proszku 2 op · cynamon 1 łyżeczka · kasza manna 1 łyżka BEZA: · białka 5 szt · cukier puder 1 szkl · kisiel w proszku 2 łyżki  Z przesianej mąki, masła, żółtek, proszku do pieczenia zagnieść ciasto, schłodzić w lodówce(...)godz..  Jabłka obrać, pokroić w kostkę, Do garnka wlać 40 ml wody i wrzucić jabłka i dusić parę minut mieszając, dodać cynamon, galaretki w proszki i mannę, wymieszać, ostudzić.  Ciasto wyjąć, wylepić nim formę, wyłożyć masę.  Białka ubić na sztywno, dodać cukier i kisiel. Wyłożyć na masę i wstawić do nagrzanego piekarnika, piec

przepisy- Milki
Tort schowany w owocach 99

zimnej wody 40g cukru pudru Ganache: 100g śmietany 36% 100g białej czekolady Dodatkowo: Galaretka z czerwonej porzeczki Miks owoców (mrożonych lub jeszcze lepiej świeżych): maliny, truskawki, jeżyny, czerwona porzeczka, borówka amerykańska, winogrono zielone oraz listki mięty 3 galaretki przezroczyste lub kolorowe Sposób przygotowania Ciasto: Szpinak miksujemy z olejem i sokiem z cytryny na idealnie gładką papkę. Jajka ubijamy z cukrem(...)powoli dodajemy masę szpinakową, a na końcu mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia. Delikatnie mieszamy ciasto szpatułką, a następnie przelewamy do tortownicy o śr. 16cm (wyłożonej na spodzie papierem do pieczenia). Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180°C na 40 minut (do suchego patyczka). Ciasto rośnie z "kopką" dlatego gdy przestygnie ścinamy ją, a pozostałe dzielimy

Kuchnia w czekoladzie
Ciasto Lolita 382

podniebienia. Ciasto lolita bez pieczenie jest bardzo łatwe i szybkie w przygotowaniu. Z pewnością każdy z Was poradzi sobie z jego wykonaniem, postępując zgodnie z instrukcją, którą znajdziecie poniżej. Zapraszam serdecznie do wypróbowania przepisu na pyszne ciasto lolita, które z pewnością posmakuje każdemu miłośnikowi ciast bez pieczenia i nie tylko. PRZEPIS NA CIASTO LOLITA BEZ PIECZENIA Składniki 1 galaretka truskawkowa(...)wykładamy papierem do pieczenia. Następnie układamy na nim warstwę herbatników. Galaretkę truskawkową rozpuszczamy w 150 ml wrzątku. Odstawiamy do przestygnięcia. Schłodzoną śmietanę kremówkę (500 ml) ubijamy na puch. Ciągle ubijając, wlewamy wystudzoną, ale jeszcze płynną galaretkę. Na herbatniki wykładamy gotową masę truskawkową. Wierzch masy wykładamy herbatnikami. Ciasto wstawiamy do lodówki, by masa stężała. Kiedy masa stężeje, ciasto wyciągamy z lodówki

Alle Dobre!
Truskawkowo-waniliowy sernik light 350

odżywiamy, pokochałyśmy ciasta.. te odchudzone. Bo po co dodawać tonę tłuszczu, cukru, tłustych i ciężkich dodatków, skoro można zjeść pysznie i lekko? Polecam ciasto wszystkim na diecie i nie tylko. Idealne na ciepłe dni, galaretka i truskawki świetnie orzeźwiają. Składniki: 1 i 3/4 opakowania jogurtu greckiego (700g) 100 g cukru 2 opakowania budyniu, jeden waniliowy, jeden śmietankowy (razem(...)usiadło". Po przestygnięciu wykonujemy galaretkę zgodnie z tym co pisze na opakowaniu (radzę jednak dodać mniej wody). Na serniku układamy truskawki, a gdy galaretka przestygnie troszeczkę,  wylewamy ją na ciasto. Truskawkowo-waniliowy sernik light

Czarnawisienka
Ciasto jabłkowo-budyniowe – kuchnia podkarpacka 349

Ciasto jabłkowo-budyniowe – kuchnia podkarpacka O przekładańcach podkarpackich pisałam już kilka razy. W naszym regionie najczęściej piecze się je z ciasta drożdżowego – i przekłada przed pieczeniem – lub z ciasta na sodzie oczyszczonej albo amoniaku – te przekłada się po upieczeniu. Ciasto jabłkowo-budyniowe reprezentuje ten drugi rodzaj i zapewniam Was, że mimo przeciętnego wyglądu smakuje wyjątkowo dobrze. Sprawiają to małe niuanse(...)budyń śmietankowy bez cukru 1 galaretka cytrynowa 2 i 1/4   szklanki mleka 1 łyżka masła Przygotowanie ciasta: Mąkę przesiewamy razem z sodą oczyszczoną, dodajemy i dokładnie siekamy nożem. Następnie dodajemy miód, jajka, cukier i zagniatamy ciasto. Dzielimy wyrobione ciasto na trzy części, rozwałkowujemy i pieczemy 3 placki w blaszkach 25x35 cm w temperaturze 180 stopni C przez około

Trzeci talerz
Jagodowe ciastko 421

Ekspresowe mocno jagodowe ciasto Składniki • 1 l jagód • 2 budynie • 5 łyżek cukru • 1 opakowanie 330 ml śmietany 30 % • 2 galaretki malinowe • 2 łyżki żelatyny • 16 ciastek czekoladowych kwadratowych Sposób przygotowania 1. Galaretki i żelatynę rozpuścić w 600 ml wody. Dno blachy10/30cm wyłożyć warstwę ciastek. 1/2 l jagód przełożyć do rondla zalać 1/2 l wody  dodać 4 łyżki cukru(...)ubitej śmietany wlewać powoli 1/2 galaretki i na  koniec ubijania dodać połowę z pozostałych jagód,  przemieszać delikatnie i wyłożyć na blachę  Na górę ciasta wyłożyć resztę jagód i zalać resztą galaretki

W królestwie smaków Beaty
Sernik na zimno z truskawkowym musem 1164

Jako że zostało mi sporo składników z pieczenia mini serniczków z Nutellą , postanowiłam dziś przygotować sernik z mocno truskawkowym musem/galaretką na kakaowym spodzie. Połączenie intensywnego

My Culinary Art
Ciasto chałwowe z brzoskwiniami 199

opakowania budyniu czekoladowego bez cukru Krem: 2 budynie waniliowe bez cukru 3 szklanki mleka 200 g miękkiego masła 350 g chałwy waniliowej  Warstwa brzoskwiniowa: 1 puszka brzoskwiń 2 galaretki o smaku brzoskwiniowym  Dodatkowo: 0,5 tabliczki gorzkiej czekolady do posypania wierzchu   Biszkopt: białka ze szczyptą soli ubić na sztywną pianę, następnie partiami nie przestając miksować wsypać cukier(...)Brzoskwinie pokroić w kostkę. Dolny blat ciasta nasączyć syropem z brzoskwiń, poukładać na nim pokrojone brzoskwinie i zalać tężejącą galaretką. Wstawić do lodówki. Gdy galaretka stężeje wyłożyć na nią 2/3 masy chałwowej, przykryć drugim blatem ciasta, a na niego pozostały krem chałwowy. Wierzch oprószyć startą na tarce o małych oczkach czekoladą. Ciasto wstawić na minimum kilka godzin do lodówki. Uwaga

Simply Food
Oczy Carycy 356

kawy wiórki kokosowe Polewa: 10 dag masła 2 łyżki mleka 2 łyżki kakao 0,5 szklanki cukru pudru  1. Zaczynamy od rozpuszczenia galaretek w połowie podanej ilości wody. Zostawiamy do ostudzenia. 2. Teraz kolej na ciasto białe. Białka ubijamy na pianę, dodajemy cukier i chwilę jeszcze miksujemy. Odstawiamy mikser dodajemy pozostałe składniki i delikatnie mieszamy. W drugim naczyniu żółtka(...)blaszki ląduje pierwszy blat ciasta, który nasączamy delikatnie kawą. Następnie połowa kremy budyniowego. Na krem nasączone w kawie biszkopty. Na biszkopty idzie galaretka. Później druga połowa kremu i na wierzch drugi blat ciasta. 5. Została tylko polewa (składniki na polewę umieszczamy w rondelku i podgrzewamy do rozpuszczenia). Wierzch posypujemy wiórkami . Ciasto umieszczamy w lodówce

Apetyczna babeczka
Malinowa rozkosz zwana też chmurką 100

płatków migdałowych Bezę i kruche  można zrobić dzień przed składaniem ciasta w całość. A idzie to tak. Wszystkie składniki można wyrobić na ciasto robotem lub na blacie. Gdy są już jednolitą masą, którą można uformować w kulę, wkładam na minimum pół godziny do lodówki.  Po schłodzeniu ciasta kroję je na plasterki, wykładam nimi wyłożoną papierem blachę i łączę(...)ścinać. Za bardzo gęstą nie da się już ładnie rozłożyć na cieście. Za bardzo płynna z kolei wsiąknie w placek i straci on kruchość. Będzie smacznie, ale mniej zróżnicowana będzie struktura całości.  Krem natomiast trzeba przygotować przed samym składaniem ciasta. Dlatego robię to wtedy, gdy maliny w galaretce zwiążą się już całkowicie w lodówce. Krem musi być ubijany

I tu będę miała takie te

Proponowane wyszukiwania