ciasto z galaretka - 10076 przepisów (strona:241/672)

Liebster Blog 204

warzywa? Warzywa 3.Ulubiona potrawa świąteczna? Pierogi 4.Lato czy zima? Lato 5.Ulubiony napój? Mleko 6.Kulinarna podróż gdzie? Jeśli odbyta to Grecja,jeśli wymarzona to Chiny. 7.Pierwsze upieczone ciasto,jakie? Biszkopt z galaretką na ZPT w szkole podstawowej. 8.W jakim programie kulinarnym byś wystąpiła? Cukiernicy na start lub amerykańskim Masterchef:) 9.Sałatki czy surówki? Sałtaki 10.Ulubiona zupa? Ogórkowa 11.Śniadanie

Wielki apetyt
Schab z dzika na jałowcu wędzony 141

płyn dokładnie odparuje. Mięso obsmażyć na rozgrzanym tłuszczu, ze wszystkich stron na rumiano. Pokroić w plastry. Podawać na gorąco posypany słonecznikiem. Ja podałam z puree ze skorzonery , galaretką z rokitnika i ciastem marchewkowym. zastawa

królestwo garów
Agrestowy śmietanowiec 250

Ostatki, znane też pod nazwą zapusty - słowo to oznacza ostatnie dni karnawału od tłustego czwartku kończące się zawsze we wtorek czyli dziś. W ostatki urządza się

Moje Małe Czarowanie
Biszkopt- ptasie mleczko, truskawki i galaretka. 797

Witam wczoraj umieściłam Brzdąca na swoim blogu, dziś ciąg dalszy sobotniego pieczenia. Ponieważ biszkopt był wysoki postanowiłam zrobić dwa ciasta. I tak powstało ciasto z ptasim mleczkiem, galaretką i truskawkami. Pieczemy biszkopt. SKŁADNIKI: 2 galaretki np. agrestowe 1 i 1/4 l wody 2 śmietany 30% 2 galaretki truskawkowe do zalania truskawek 1/2 kg. świeżych obranych truskawek WYKONANIE: zagotować wodę, rozpuścić

Kuchnia Beaty
sernikowiec na zimno... 217

Składniki: 1 kg ser typu homo gęsty, 20 dag biszkopty okrągłe, 1 litrowy słoik gruszki z kompotu, 1 tabliczka czekolada gorzka, 2 opakowania galaretka cytrynowa, 1

W Mojej Kuchni Lubię
waniliowo-cytrynowy sernik z dynią w galaretce... 215

Składniki: 4 sztuki jajka "L", 3/4 szklanki cukier cytrynowy Royal Brand, 1/4 szklanki cukier zwykły, 1 opakowanie cukier wanilinowy, 1 kg wiaderko ser na sernik, 1

W Mojej Kuchni Lubię
maślankowe galaretki z porzeczkami... 200

Składniki: biszkopty okrągłe 150 gram, maślanka zimna 1/2 litra, galaretka agrestowa 1 opakowanie, galaretka truskawkowa 1 opakowanie, galaretka pomarańczowa 1 opakowanie, porzeczki 50 dag, bita śmietana

W Mojej Kuchni Lubię
Biszkopt genueński 201

troszku roztopionego masła, powoli , aby nie uwolnić powietrza z masy.Przełoż maśę do tortownicy i piecz jak wyżej. Przed przekrojeniem biszkopta należy odczekać 24 godziny. Na skomponowanie ciasta, wystarczy 2 torebki galaretki truskawkowej wiśnie lub truskawki śmietana 30 % lub 36% Galaretkę rozpuścić w 400 ml wrzątku, dobrze wymieszać, schłodzić. Ubić śmietanę na sztywno . Do śmietanki dolać płynną, lecz już schłodzoną

Z Kuchni Do Kuchni
Jak zrobić tort - przepis na prawdziwy biszkopt 266

można tworzyć wersje smakowe ciasta, np. biszkopt pomarańczowy, kakaowy itp. Biszkopt (ostudzony) kroimy na blaty, nasączamy alkoholem i wedle gustu przekładamy owocami, dżemem lub bitą śmietaną. Wierzch ciasta polewamy rozpuszczoną czekoladą, galaretką owocową lub kremówką i owocami. tiramisu

prawdziwe jedzenie
Panna cotta czyli słodkie popołudnie 198

Zima na zewnątrz szaleje więc pora na zimowe rozgrzewające zupki termofory itp rzeczy które umilają nam czas w oczekiwaniu na wiosnę. Akurat ja należę do ludzi

ciastkarnia na kruchym spodzie
Tęczowy deser 169

Narzekacie na brak kolorów? proszę bardzo coś co na pewno zrobi furorę na waszym stole. Prosty i fantazyjny deser. Jest on prosty ale czasochłonny od razu

ciastkarnia na kruchym spodzie
Miętowo- truskawkowe ptasie mleczko 238

Za oknem pada już od kilku dni więc jedyne co pozostanie to czekać na grudzień i może jakieś opady śniegu żeby zmienić trochę ten krajobraz. W

ciastkarnia na kruchym spodzie
Red Velvet Cupcakes 207

www.mojewypieki.com/ , jednak został przeze mnie odłożony i czekał cierpliwie na swoje 5 minut. Żałuje, że od razu go nie wypróbowałam. Ciasto może być bazą również dla tortów, ciast z owocami i galaretką czy nawet serników. Na pewno jeszcze nie raz je wykorzystam. Oczywiście kolor też można modyfikować, albo w ogóle zrezygnować z barwników. Ja akurat nie miałam czerwonego więc użyłam

Mania Gotowania
Małe co nieco na weekendowe popołudnie :) 255

mąki 1 00 g cukru pudru (plus 4 dodatkowe łyżki) schłodzona śmietanka 30% ( 40 0 g )  2 opakowania śmieta n- fi x opcjonalnie owoce l ub galaretka pokrojona w kosteczki   Rolada z bitą śmietaną i brzoskwinią. Przygotowanie:  Białka oddzielić od żółtek i ubić z cukrem pudrem na sztywną pianę. Żółtka roztrzep i dodaj delikatnie do piany. Wymieszaj(...)śmietanę mikserem na wysokich obrotach a pod koniec dodaj śmietan-fix. Rozwiń biszkoptowy rulon i posmaruj kremem z bitej śmietany. Dla lepszego efektu możesz rozłożyć owoce lub galaretkę a następnie zroluj ponownie ciasto.  Włóż do lodówki na minimum godzinę. Przed podaniem posyp cukrem pudrem. Gotowe :) Mile spędzonego weekendu dla Wszystkich! pozdrawiam

Tagebuch po polsku
Tarta z mascarpone i galaretką z brzoskwiniami 211

zwykły aromat waniliowy (kilka kropel) Dodatkowo: puszka brzoskwiń 1 galaretka brzoskwiniowa Wykonanie: Galaretkę przygotowujemy według przepisu na opakowaniu Masło pokroić w drobna kostkę i w miarę możliwości jak najszybciej połączyć z mąką. Powinny powstać "okruszki". Do mąki z masłem dodać jajko i cukier waniliowy, po czym zagnieść ciasto. Ciasta kruchego nie należy długo wyrabiać. Z ciasta uformować spłaszczoną kulę(...)wykładamy na ostudzoną tartę. Brzoskwinie kroimy w półksiężyce ok 3 -5  mm i układamy na tarcie wg uznania (ja zakładałam jeden plasterek na drugi). Pędzelkiem do ciasta nakładamy na brzoskwinie tężejąca galaretkę tak aby powstała ładna glazura. Ps. tak naprawdę ilość galaretki i brzoskwiń zależy od indywidualnych upodobań, równie dobrze można zalać brzoskwinie galaretką i też będzie smacznie

IMPRESJA SMAKU