Rześkie poranki, słoneczne dni i burzowe po południa. Stragany pełne młodych warzyw i sezonowych owoców. W polu kołyszące się zboża i łąki pełne ziół. Lipiec. Znowu
My simple kitchenJestem cukierniczym dyslektykiem i jeśli zamieszczam jakiś przepis na słodkości , możecie być pewni , że nawet Wasz pies upiecze to doskonale . A tak poważnie , cudowne ciasto – tort , delikatny , wcale nie suchy , dzięki galaretce biszkopt , który normalnie staje mi w gardle jest po prostu pyszny … No i oczywiście truskawki , kto ich nie lubi , a sezon na nie już się rozpoczyna(...)śmietanki kremówki 30 lub 36% (polecam Łowicz lub Łaciatą) 500 g serka mascarpone 1 laskę wanilii 3 łyżki cukru pudru dodatkowo : truskawki , najlepiej duże i świeże 1 opakowanie galaretki truskawkowej Białka oddzielamy od żółtek i ubijamy na sztywną pianę . Pod koniec ubijania dodajemy małymi porcjami cukier puder , cały czas ubijając białko . Następnie żółtka, nadal ubijając. Przestajemy ubijać i delikatnie wsypujemy
Ogrodnik w podróżyTo czekoladowo-malinowa kula z wyrazistą czekoladową dekoracją. Rewelacyjnie lekki i delikatny deser, który idealnie wpasuje się w te ciepłe dni. Nie potrzebujemy piekarnika, a jedynie
Słodki sentymentTo czekoladowo-malinowa kula z wyrazistą czekoladową dekoracją. Rewelacyjnie lekki i delikatny deser, który idealnie wpasuje się w te ciepłe dni. Nie potrzebujemy piekarnika, a jedynie
Słodki sentymentpiekarnika do temperatury 180*C na ok. 30 – 35 minut. Po upieczeniu wyjmuję ciasto z pieca, a po 5 minutach wyjmuję wypiek z formy, odwracam do góry nogami i pozostawiam do całkowitego ostudzenia. Zimny biszkopt przekrawam na dwa blaty. Na początku najlepiej przygotować galaretkę, zgodnie z zaleceniem na opakowaniu. Szklankę napełniamy 1/3 zagotowanej wody i rozpuszczamy w niej żelatynę(...)jedną część upieczonego biszkoptu i na to wykładamy większą część przygotowanej masy. Na górę nakładamy drugą część ciasta i ponownie nakładamy pozostałą część masy. Całość wkładamy do lodówki do stężenia. Gdy masa serowa już stężeje wyciągamy z lodówki. Na górę wylewamy galaretkę (galaretka powinna być zimna ale nie całkowicie „ścięta”). Następnie całość ponownie wkładamy do lodówki
Ciastka i ciastamoże macie chęć na jakieś pyszne ciacho? Jeśli tak, to polecam ten przepis ;) Pyszne, orzechowe ciasto przełożone masą jabłkową i masą budyniową, a wszystko to oblane czekoladą. Idealne na jesienne dni. Polecam. Składniki na jesienny jabłecznik na formę o wymiarach 28x40 cm SPÓD: 1 niepełna szklanka cukru 1 szklanka kaszy manny 1 szklanka zmielonych orzechów (u mnie zblendowane, solone fistaszki- przed(...)dodajemy cukier i smażymy około 5-10 minut, po tym czasie wyłączamy grzanie, dodajemy suchą galaretkę (jeśli używamy gotowego przecieru to zagotowujemy mus, wyłączamy grzanie, dodajemy suchą galaretkę) dokładnie mieszamy, wykładamy na ciasto, studzimy. Krem. Odlewamy niepełną szklankę mleka do miseczki, resztę zagotowujemy z cukrem i cukrem waniliowym. Do miseczki z zimnym mlekiem wsypujemy obie mąki
Rozpustne gotowaniePyszne ciasto biszkoptowe ze śliwkami i masą budyniową. Troszkę pracochłonne, ale bardzo efektowne. Składniki: Biszkopt: 5 jaj szklanka cukru szklanka mąki 2 łyżeczki proszku do pieczenia łyżka octu Masa śliwkowa: 600-800 g śliwek 2 galaretki Masa budyniowa: 500 ml mleka budyń waniliowy 3 łyżki mąki pszennej 3 łyżki cukru pół kostki masła Polewa: 100 g masła 3 łyżki mleka(...)pieczenia (moja ma wymiary ok 24x28cm). Wkładamy do nagrzanego do 200 stopni piekarnika i pieczemy ok 20 minut. Sprawdzamy wykałaczką czy ciasto jest już upieczone. Ciasto odstawiamy do wystygnięcia. Następnie przekrawamy wzdłuż na pół. Galaretki rozpuszczamy w 250 ml wrzątku. Śliwki pozbawiamy pestek, wkładamy do garnka, zalewamy 1/3 szklanki wody i dusimy pod przykryciem, aż zaczną się rozpadać. Kiedy galaretka
e-PrzepisyKulinarnelekko i orzeźwiająco. Na zielonym cieście szpinakowym umieściłam mus jogurtowo brzoskwiniowy, następnie jest warstwa herbatników przykryta masą śmietankową, a całość dopełniają brzoskwinie w galaretce. I nawet moi domownicy, którzy szpinaku nie jadają uznali, że w cieście im zupełnie nie przeszkadza. Ciasto: 450 g szpinaku mrożonego 3 jaja 1/2 szklanki oleju 3/4 szklanki cukru 2 szklanki mąki pszennej(...)herbatniki Galaretka brzoskwiniowa: 2 galaretki brzoskwiniowe 4 dojrzałe brzoskwinie Galaretki rozpuszczamy w 3/4 litra wrzątki. Brzoskwinie obieramy, pozbawiamy pestek i kroimy w kostkę. Tężejącą galaretkę mieszamy z pokrojonymi brzoskwiniami i wykładamy na masę śmietankową. Ciasto chłodzimy kilka godzin w lodówce. Smacznego var widgetParams = "{ 'Id':'cd2da232-bd0a-469f-904b-fc8c8477bcd8','AffId':'14121'}"; var params=encodeURIComponent(JSON.stringify(widgetParams)); var link
Cynamonowe szczęściedeserze będą wtedy brzydkie bruzdy) Ozdabiamy według uznania. Wersja łatwiejsza: Z podanych składników można także zrobić deser w formie prostokątnej. Nie wycinamy z biszkoptu ani galaretki i musu krążków tylko składamy jak ciasto. Do formy w której piekliśmy biszkopt wlewamy na spód większą część musu z wafelkami , na nim układamy galaretkę kawową, potem mus czekoladowy,biszkopt a brzegi
Bon appetit mon amiecukru starta skórka z 1 cytryny szczypta soli składniki na krem 120 g serka mascarpone 100 ml śmietany kremówki 2 łyżki cukru pudru 500 g truskawek 1 galaretka truskawkowa wykonanie: Wszystkie składniki ciasta zagniatamy ze sobą. Formujemy kulkę, owijamy folią spożywczą i odstawiamy do lodówki na co najmniej 1 godzinę. Po tym czasie ciasto należy rozwałkować między dwoma kawałkami foli(...)upiec. Wykładamy na ciasto papier do pieczenia, na który wysypujemy np. groch. Pieczemy w temperaturze 200C przez 20-25 minut. Po 15 minutach ściągany papier z grochem i dalej pieczemy bez przykrycia. Upieczony spód pozostawiamy do wystygnięcia. Mascarpone i kremówkę ubijamy z cukrem pudrem. Wykładamy krem na spód tarty. Układamy na nim truskawki. Przygotowujemy galaretkę według przepisu. Gdy będzie
Przysmaki Karolkijest wyłożone papierem do pieczenia (boki pozostaw puste, nie smaruj ich tłuszczem). Piecz w piekarniku nagrzanym do temp. 160° przez ok. 15 min, do suchego patyczka (grzałka góra-dół). Galaretka: Galaretkę rozpuść w 400 ml gorącej wody, odstaw do wystudzenia. Masa: Mleko zagotuj na wolnym ogniu. W czasie jak mleko się gotuje, utrzyj żółtka z cukrami i pod koniec dodaj(...)Biszkopt oddziel od blaszki i odklej papier do pieczenia, następnie ponownie umieść w blaszce (dzięki oddzieleniu boków i spodu biszkoptu, ciasto będzie się potem lepiej kroić). Masę wyłóż na biszkopt i wyrównaj. Na masie poukładaj owoce i zalej tężejącą galaretką. Włóż do lodówki na co najmniej 1 godzinę. [Głosów: 3 Average
Słodki Blogmuszę namawiać do spróbowania? :) Składniki: (na kwadratową blaszkę 24x24 cm) Ciasto kruche: 200 g zimnego masła 380 g mąki pszennej tortowej, przesianej 150 g cukru pudru 1 łyżka cukru wanilinowego 1 łyżeczka proszku do pieczenia 6 żółtek Masa jabłkowa: 1,5 kg jabłek 1 galaretka pomarańczowa Krem orzechowy: 200 g orzechów laskowych 1/2 szkl gorącego mleka 300 g miękkiego(...)część kruchego ciasta. Jeśli posiadacie dwie blaszki o boku 24 cm, możecie upiec spody za jednym razem. Masa jabłkowa: Jabłka umyć, obrać i zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Przełożyć do garnka (wraz z puszczonym przez jabłka sokiem), dusić kilka minutek, aż jabłka zmiękną. Następnie zdjąć z palnika i do jeszcze gorących wsypać pomarańczową galaretkę, dokładnie wymieszać. Jabłkową masę odstawić
Nastoletnie Wypiekanieokazji Dnia Matki, tak na szybko, z tego co było dostępne w domu. Wcześniej jakoś nie chciało mi się zaplanować ciasta... Może tak właśnie miało być, dzięki temu powstało pyszne, delikatne, orzeźwiające wiosenne ciasto 👌😋 Co prawda chciałam pod galaretkę też dać maliny, ale chwilowo zabrakło ich w zamrażarce, a czekając na kuriera nie mogłam wyjść z domu...🙊 tak więc maliny(...)wzbogaciły ciasto dopiero później, przed podaniem na stół. Można spód przygotować również na bazie kruchych ciastek, wówczas uzyskamy ciasto zupełnie bez pieczenia. Ja przygotowałam swoje ciasto na cieniutkim biszkopcie orkiszowym. Piekłam w ciemnej tortownicy, o śr. 26cm Składniki: biszkopt: - 2 duże jajka (osobno białka i żółtka) - 2 łyżki ksylitolu (u mnie 50g) lub cukru - 2 łyżki mąki orkiszowej
Smaczne Zdrowenagrzanym piekarniku do 160 ºC przez około 40 minut lub do tzw. suchego patyczka. Wyjmij i wystudź. Przekrój ciasto na połowę tak, by powstały dwa prostokątne blaty. Przygotuj galaretkę cytrynową w 150 ml wody. Odstaw do ostudzenia. W misie utrzyj za pomocą miksera masło z cukrem pudrem do otrzymania jasnej i puszystej masy maślanej. Stopniowo(...)serek śmietankowy, cały czas miksując. Ilość dodanego twarożku zależy od jego gęstości. Jeśli jest gęsty - można dodać go więcej. Na końcu dodaj tężejącą galaretkę cytrynową. Wymieszaj. Na talerzu ułóż pierwszy blat ciasta. Na niego wyłóż 1/2 kremu i wyrównaj. Przykryj drugim blatem ciasta. Rozłóż pozostały krem. Udekoruj owocami i płatkami czekolady. Połowę uprażonych orzechów posiekaj drobni
Gotuj Sam!Dzień dobry na święta jak i zbliżający się weekend polecam szybkie i pyszne ciasto bez pieczenia :) Czytaj więcej »
Ana Mari's worldDzień dobry na święta jak i zbliżający się weekend polecam szybkie i pyszne ciasto bez pieczenia :) Czytaj więcej »
Ana Mari's worldSkładniki: ciasto: 1/2 tabliczki czekolady mlecznej 25 ml mleka 65 dkg mąki 1/4 szklanki cukru 2 jajka 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżka kakao 1
czarrna od kuchniLatem takie desery często goszczą na naszych stołach. Ochładzają trochę duszę i ciało jak za oknem upały. Polecam zatem dziś pyszny, delikatny i zimny serniczek, będzie
Moje Małe CzarowanieLekki malinowiec Delikatne, orzeźwiające ciasto Składniki biszkopt: 6 jaj 3/4 szklanka cukru 1 szklanka mąki tortowej 1 czubata łyżeczka proszku do pieczenie 1 tabliczka białej czekolady
czarrna od kuchniskładniki : 300 ml śmietanki kremówki 30 % 1 łyżka cukru pudru – opcjonalnie 1 galaretka truskawkowa + 250 ml gorącej wody 1 galaretka truskawkowa + 400 ml gorącej wody
Domowy Smak JedzeniaSezon truskawkowy w pełni także zapraszam na cytrynowe ciasto z kremem i galaretką truskawkową :) Czytaj więcej
Ana Mari's worldSezon truskawkowy w pełni także zapraszam na cytrynowe ciasto z kremem i galaretką truskawkową :) Czytaj więcej
Ana Mari's worldTakie serniczki w pucharkach są znakomitym deserem do kawy, herbaty czy czystka. Jeśli zrobimy je w słoiczkach, można je zabrać do pracy czy szkoły. Są delikatne
Moje Małe CzarowanieUwielbiam to ciasto, a orzechy same w sobie, choć oczywiście zdrowe, są bardzo kaloryczne. Dlatego postanowiłam nieco odchudzić ten pyszny wypiek. Zamiast cukru – erytrol, krem
czarrna od kuchniDziś sobie dogadzamy drogie Panie i zajadamy to co najpyszniejsze, to co uwielbiamy. Sernik będzie dobrym początkiem z pyszną, aromatyczną kawą czy herbatą. Wszystkiego dobrego w
Moje Małe CzarowanieCiasto Balladyna to pyszne ciasto idealne do filiżanki kawy i na przyjęcie gości. Można je przygotować ze świeżych owoców jak i mrożonych. Artykuł Ciasto Balladyna pochodzi
Pieprzyć z Fantazjąpyszne ciasto, które kochają wszyscy. Nie może go więc zabraknąć na świątecznym stole. Mimo, że wygląda na skomplikowany, jego przygotowanie jest naprawdę banalnie proste. Głównym składnikiem sernika jest twaróg, lub serek homogenizowany. Sernik można upiec na kruchym spodzie, na biszkopcie, na herbatnikach lub bez ciasta. Każdy sernik można także wzbogacić dekorując wierzch ciasta ulubionymi owocami i galaretką, lub polewą czekoladową
BabskiePorady.pl - PrzepisyNajprostszy biszkopt, idealny do przełożenia lub na spód do ciasta z owocami i galaretką. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Drukuj Biszkopt Składniki 3 jajka 5 łyżek cukru 3 łyżki mąki pszennej 3 łyżki mąki ziemniaczanej ½ łyżeczki proszku do pieczenia Instrukcje Do białek dodajemy szczyptę soli i ubijamy na sztywną pianę. Pod koniec ubijania dodajemy cukier, jak już piana będzie sztywna dodajemy stopniowo
To co lubię - gotuję i polecamPyszne ciasto z kremem orzechowym bez pieczenia to bardzo łatwy do zrobienia deser. Ciasto na pewno posmakuje osobom lubiącym masło orzechowe. Latem u mnie piekarnik najczęściej odpoczywa, a na deser do kawy robię coś bez pieczenia. W moich zapasach zawsze można znaleźć herbatniki i masło orzechowe, nie miałam więc dużego problemu z deserem. Zrobiłam krem budyniowy o smaku orzechowym(...)mnie foremka była dość miękka z silikonu i podczas przenoszenia herbatniki nieco się przesunęły. Po zastygnięciu jednak ciasto dobrze się kroiło i najważniejsze smakuje. Wymiary foremki mogą się nieco różnić, w większej będzie mniej warstw. Zobacz również: ciasto bez pieczenia z galaretką kawową
Kuchcik gotujePianka truskawkowa to pyszny pomysł na ciasto bez pieczenia na gorące dni. Pianka nie jest słodka, następną zaletą tego ciasta jest to, że można go zjeść
Pieprzyć z FantazjąKora dębowa albo też kora orzechowa. Spotykałam się z różnymi nazwami, ale chodzi o to samo ciasto. Moje nazywa się dębową, dostałam przepis pod taką nazwą
Pieprzyć z FantazjąSkładniki: 6 jajek 1 szklanka mąki pszennej (130 g) 130 g erytrytolu 200 g mrożonego szpinaku w brykiecie, po odciśnięciu 150 g 1 łyżeczka proszku do
czarrna od kuchniSernik na zimno pachnący cytryną przygotowałam na spodzie z biszkoptów. Żeby był gładki i smaczny, warto zrobić go z twarogu sernikowego dobrej jakości.
Przepisy KulinarneDrodzy chłopcy, wszystkiego co najlepsze w dniu Waszego święta! Oby Wasze kobietki przygotowały dla Was coś dobrego. Ja swojemu, dużemu chłopcu przygotowuję dziś ciasto bez pieczenia z galaretek, które lubi najbardziej. Natomiast dziś, chciałabym podzielić się z Wami przepisem na mój ulubiony obiad – gołąbki z kapusty włoskiej. Jest to świetny pomysł na obiad, który starczy nam spokojnie
Be Fit Be StrongSkładniki: woda gorąca 2 szklanki, żelatyna deserowa 8 łyżeczek, ciastka maślane 300 gram, twaróg Sernikowy z Mascarpone Président 1 kg wiaderko, cukier puder 1 szklanka
W Mojej Kuchni LubięPrzepisem na to ciasto Ania wygrała konkurs na blogu z marką Emalia Polska Pleszew . Mnie zauroczyła pomysłem a teraz chciałam wypróbować przepis, póki truskawki jeszcze na
Moje Małe Czarowaniegalaretka stężała. Na galaretkę wykładamy drugą połowę masy jogurtowej, wyrównujemy i wstawiamy do zamrażalnika na 10 min. Na stężałej masie jogurtowej układamy czereśnie i zalewamy ostudzonymi galaretkami (jagodową i ametystową) Ciasto wstawiamy do lodówki i chłodzimy minimum 4 godzinki. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push
RITA food channelSkładniki: biszkopty mini 1 opakowanie, śmietana 30% 200 gram zimna, twaróg Sernikowy z Mascarpone Président 1 kg wiaderko, galaretka pomarańczowa 2 opakowania, woda gorąca 950 ml
W Mojej Kuchni LubięLabneh jest arabskim serem z jogurtu gęstego, najlepiej bałkańskiego albo greckiego. Jest pyszny, lekko słony i stąd pomysł na sernik. Teraz w upały szczypta soli dodana
Moje Małe CzarowanieMam dziś pyszny deser, puszysty, mięciutki, aromatyczny, rozpływający się w ustach. Ja do swojego sernika użyłam ostatnich wiśni mrożonych, a Wy używajcie jakie macie, mogą być
Moje Małe Czarowanienajmniej 2 godziny. Uwagi: Aby galaretka mi nie "uciekła", to boki sernika zabezpieczam zgiętą na pół folią spożywczą, którą dodatkowo umacniam zakładając obręcz z formy. Gdy galaretka już stężeje na cieście, zdejmuję obręcz i delikatnie odklejam folię
Passions hobbies lifeprzekręcać (wywijać) faworki lepić pierogi rozbijać jajka 9-10 lat szykowa ć sobie drugie śniadanie do szkoły parzyć herbatę , robić kawę, kakao wynosić śmieci piec babeczki , ciasto gotować makaron przygotowywać galaretkę przygotowywać pudding chia 11-12 lat i powyżej przyrządz ać naleśniki, gotować ryż i kaszę robić zakupy smażyć na patelni ugotować jajko na twardo / miękko usmażyć jajecznicę / jajko sadzone
Dorota SmakujeSkładniki: Składniki: ciasto: 1/2 tabliczki czekolady mlecznej 25 ml mleka 65 dkg mąki 1/4 szklanki cukru 2 jajka 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżka kakao
czarrna od kuchniWiśnie nadal królują na straganach i warto je zajadać bo są pyszne i zdrowe. Dziś wykorzystałam wiśnie do zrobienia przepysznego deseru, jakim jest ten sernik. Bazylia
Moje Małe CzarowanieTak na Majówkę serniczek zrobiłam. Lubicie desery na zimno? Miałam jeszcze sporo mrożonych owoców: borówki i wiśnie, figi zakupione gdzieś w kuchniach świata a zapomniałam dodać
Moje Małe CzarowanieKroimy biszkopt wzdłuż na dwa placki , pomiędzy nakładamy cały krem, na krem układamy całe truskawki, przykładamy drugim plackiem i lekko przygniatamy go z góry. Przygotowaną wcześniej galaretkę tężejącą wylewamy na ciasto udekorowane brzoskwiniami i truskawkami. Wkładamy do lodówki i chłodzimy. Smacznego
Różne smaki w kuchniHej! Dzisiaj zamieszczam przepis na super orzeźwiające ciasto, doskonałe na zbliżające się Walentynki. Jest bardzo wilgotne, takie wyjątkowo lekkie. Potrzebujemy: Czytaj więcej »
Tylko pysznieciasta na ich spód, na to dajemy 2-3 łyżki masła orzechowego, na które wylewamy pozostałą część ciasta. Pieczemy w 180 stopniach około 10-14 minut. Środek ciasta powinien mieć konsystencję galaretki. Deser czekoladowy serwujemy gorący. Smacznego! Artykuł Deser czekoladowy z nadzieniem z masła orzechowego (paleo i bez glutenu) pochodzi z serwisu paleolife
PaleoLifeCudowny, puszysty, jasny biszkopt z dodatkiem oleju. Ten biszkopt sprawdza się fantastycznie głównie latem, gdy pieczemy dużo ciast z owocami i galaretką. Jest cudowny do tortów. To bardzo uniwersalny i sprawdzony biszkopt. Gorąco polecam
AniaGotuje.plPanna cotta, to delikatny i smaczny włoski deser z gotowanej śmietany kremówki utwardzonej żelatyną.
Przepisy KulinarneHej! A teraz przepis na wyjątkowe okazje. Ciasto jest baaardzo smaczne, wyjątkowo lekkie jak na torty i fajnie wygląda. Moje dziecko kiedy zobaczyło ukrojony kawałek od
Tylko pysznieHej! Zachód słońca? - czemu nie! Nie tylko piękny, ale i pyszny. Robiłam to ciacho dwa razy z rzędu, a to znaczy, że smakuje wybornie. Przepis popatrzyłam
Tylko pysznieHej! Moi chłopcy już od jakiegoś czasu dopominali się bym zrobiła jakieś ciasto. Jakie? No jakieś! No i wyszło jakieś, ale smaczne, lekkie, orzeźwiające, owocowe. Potrzebujemy
Tylko pysznierobię go w bardzo prosty sposób. wystarczy poddusić rabarbar z odrobiną wody, aż zmięknie, a następnie przestudzić i starannie zblendować. dodaję go później do koktajli, sosów sałatkowych, ciast, albo przerabiam na galaretkę i kisiel. Dzisiaj zrobiłam z nim proste smoothie zdodatkiem quinoy i banana. :) Składniki: 4 łyżki ugotowanej białej quinoy 5 łyżek musu z rabarbaru 1 banan
Quinoa Raz!Owocowa chmurka, to czterowarstwowe ciasto na kruchym cieście z delikatnym kremem i lekką pianką bezową.
Przepisy KulinarneTaki deser na majowy weekend to znakomity poczęstunek do kawy czy herbaty. Robi się go błyskawicznie a potem tylko musi zastygnąć w lodówce i deser gotowy
Moje Małe CzarowanieMałe, pyszne i smakowite serniczki dla małego i dużego. Marchewkowy sernik to jest naprawdę coś pysznego, zrobię jeszcze taki duży bo smakuje wybornie. Idealny do kawy
Moje Małe CzarowanieSkładniki: 1 kg sera na sernik 1 śmietana 330 ml, u mnie 18% 3 łyżki cukru kryształu 3 łyżki cukru pudru 4 płaskie łyżki żelatyny 3
czarrna od kuchnipodaję przepis na dżemik. Jest bardzo prosty i tylko dwuskładnikowy. Skórka i pestki przyjemnie chrupią podczas jedzenia, co odróżnia go od galaretki. Idealny do przekładania ciast. Składniki: • 2 kg czarnej porzeczki • 1 kg cukru Wykonanie: • Czarną porzeczkę włożyć do garnka z grubym dnem i utłuc tłuczkiem. • Zagotować, dodać cukier i mieszać
To co kochamWszyscy robią Śnieżny puch upiekłam i ja. Fajne, lekkie ciasto, puszyste i wilgotne, taka pianka, polecam zróbcie sobie i Wy. Pracy niedużo a będziecie potem cieszyć
Moje Małe CzarowanieWpis pochodzi z www.mgotuje.pl Ciasto Jamajka robiłam już jakiś czas temu, jednak dopiero teraz zorientowałam się, że nie ma go jeszcze na blogu " class
Marta GotujeCiasto szybkie i z witaminami. Wiem że sezon porzeczkowy już się skończył ale mrożone będą ok. Można dodać również inne owoce, warto eksperymentować. Do kawy czy
Moje Małe CzarowanieSezonowe owoce w serowym kremie Składniki 400 g serka waniliowego 100 ml jogurtu naturalnego 100 ml soku owocowego przecierowego 3 łyżki żelatyny biszkoptu 250 g borówki
czarrna od kuchniPyszne, delikatne miniserniczki brzoskwiniowe z borówkami i jagodową galaretką na ciasteczkowym spodzie. Z podanych proporcji wyszły mi 24 serniczki. Składniki: Ciasteczkowy spód: 270 g ciasteczek owsianych
Na Ciasteczkowych PapierachSernik to mój najulubieńszy deser, lubię je lekkie na zimno czy ciężkie, pieczone z dużą ilością sera. A jakie są Wasze ulubione serniki? Ten lekki, piankowy
Moje Małe CzarowanieZapewne wiele osób zastanawia się co dobrego można zrobić z wykorzystaniem białek, które zalegają w zamrażarce. Ja proponuję to pasiaste ciacho :) Makowe biszkopty przełożone masami z
Na Ciasteczkowych PapierachCotygodniowy nasz cykl Ciasto na niedzielę a w nim Truskawkowo mi! , no bo jakże by inaczej w czerwcu, tylko truskawki. Truskawek wszędzie pełno, pysznych, słodziutkich, pachnących
Moje Małe CzarowaniePrzepis nagrodzony na portalu Przyślij Przepis w konkursie na film kulinarny :) Składniki: biszkopt: 5 jajek 5 łyżek cukru kryształu 4 łyżki mąki pszennej 1 łyżka mąki
czarrna od kuchniJego przygotowanie jest pracochłonne, ale efekt wart włożonej pracy :) Składniki spód: 200 g herbatników 100 g masła 1 kg sera na sernik ok. 1/2 kg truskawek
czarrna od kuchniOdrobina słońca w zimie :) Lekkie, delikatne, po prostu pyszne :) Składniki: biszkopt: 3 jajka 1/2 szklanki cukru kryształu 1/2 szklanki mąki pszennej 1 łyżka mąki ziemniaczanej 1
czarrna od kuchniUwielbiam serniki, co widać już chyba na moim blogu:) Najłatwiejsze przepisy są na serniczki na zimno. Połączenie gorzkiej czekolady z delikatnym musem malinowym jest po prostu
Ana Mari's worldBardzo lekkie ciacho. W sam raz na dzisiejszą słoneczną pogodę :) Składniki: Biszkopt: 4 jajka 3/4 szklanki cukru 1 łyżka mąki pszennej 2 łyżeczki proszku do pieczenia
Na Ciasteczkowych PapierachDoskonały torcik na każdą okazję, a że dzisiaj wypada moje małe święto to Was nim częstuję :) Prosty i nieskomplikowany, ale prezentuje się wspaniale :) A masa truskawkowa
Na Ciasteczkowych PapierachPuszysty biszkopt przełożony masą malinową i czekoladową oblany galaretką ze świeżymi malinami. Niebo w gębie! Składniki: Biszkopt: 4 jajka 3/4 szklanki cukru 1 szklanka mąki 1
Na Ciasteczkowych PapierachDzisiejsze ciasto spełnia wszystkie wymogi idealnego deseru na upały, jest nie tylko orzeźwiające, ale też jest szybkie w wykonaniu i nie trzeba go piec. Bardzo smakowało
Przepisy AleksandryUwielbiam serniki, co widać już chyba na moim blogu:) Najłatwiejsze przepisy są na serniczki na zimno. Połączenie gorzkiej czekolady z delikatnym musem malinowym jest po prostu
Ana Mari's worldpszenną. Resztę mleka gotujemy z cukrem i cukrem waniliowym. Gotujemy budyń. Ugotowany budyń studzimy, po czym ucieramy masło i dodajemy do niego stopniowo zimny budyń. DODATKOWO DO CIASTA POTRZEBUJEMY 2 ZIELONE GALARETKI - przygotować je wg przepisu na opakowaniu Przełożenie placka: Na upieczony kruchy placek wykładamy połowę przygotowanego kremu. Na kremie układamy 3 rolady. Pomiędzy rolady wlewamy tężejące galaretki. Po zastygnięciu
psgotujemySkładniki: galaretka wiśniowa 1 opakowanie, czarna porzeczka 2 szklanki, jogurt gęsty 380 ml, cukier 4 łyżki, czarna porzeczka 2 szklanki, żelatyna 5 łyżeczek, herbatniki 200 gram
W Mojej Kuchni LubięWpis pochodzi z www.mgotuje.pl Truskawkowy pocałunek to lekkie, delikatne i pyyyszne ciasto z truskawkami. Przepis pochodzi z bloga Ani , zmieniłam w
Marta GotujePiec dodatkowo 15 minut. Upieczone ciasto wyjąć, wystudzić i wstawić na co najmniej 1h do lodówki. Gruszki pokroić po długości w niezbyt grube plasterki i ułożyć na cieście. Całość zalać tężejącą galaretką z syropu i żelatyny. Galaretka ma tylko delikatnie "skleić" gruszki, nie musi ich pokrywać w całości. Odstawić na godzinę do lodówki, podawać gdy galaretka całkowicie stężeje. Smacznego
DefinicjaSmaku