ciasto z galaretka - 10076 przepisów (strona:248/672)

Gotowany Sernik Na Herbatnikach Z Borówkami 141

ulubiony lub z Piątnicy 1/3 szkl cukru 80 g masła 2 jajka kl M 3 łyżki budyniu bez cukru np. waniliowego 60 ml mleka masa z galaretki: 1/2 paczki galaretki truskawkowej (akurat taką miałam) 3-4 łyżeczki jogurtu naturalnego dodatkowo: kilkanaście herbatników około 100 g borówek Spód 1. Ciastka kruszymy i zalewamy roztopionym masłem. Całość mieszamy, aż utworzy się konsystencja(...)dwie części i pierwszą wykładamy na spód ciasteczkowy. Na masę serową wykładamy herbatniki, a na nie resztę masy serowej. Na sam koniec układamy borówki i chowamy ciasto do lodówki. Masa z galaretki 5. Połowę opakowania galaretki rozpuszczamy w 200 ml bardzo gorącej wody i odstawiamy aby zaczęła tężeć. 6. Kiedy zacznie lekko tężeć dodajemy do niej jogurt i dokładnie mieszamy

Gotowanie...to proste !
Wiśniowe brownie z musem malinowym 136

śmietanki 36% 250 g serka mascarpone 2 łyżki cukru pudru Krem śmietanowy z białą czekoladą: 200 g śmietany 36% 100 g białej czekolady 250 g serka mascarpone Dodatkowo: 2 galaretki wiśniowe lub malinowe 3 szklanki wrzątku 200 g malin Wiśniowe brownie: Do przygotowania biszkoptu nie używamy miksera. Wszystkie składniki mieszamy łyżką lub trzepaczką. Piekarnik nagrzewamy do temperatury(...)lodówce. Następnego dnia ubijamy śmietankę z czekoladą na sztywno. Dodajemy serek mascarpone i miksujemy do połączenia składników. Warstwa z galaretką: W wrzątku rozpuszczamy galaretki, dokładamy maliny. Galaretki odstawiamy do delikatnego stężenia. Złożenie ciasta: W tortownicy układamy jeden blat biszkoptu. Następnie równomiernie rozsmarowujemy mus malinowy, dociskamy drugim biszkoptem. Kolejno wykładamy krem śmietankowy z białą czekoladą, posypkę biszkoptową oraz wylewamy delikatnie stężałą

VioletoweKucharzenie
SERNIK NA ZIMNO Z PTASIM MLECZKIEM 373

się piekarnika. Dzisiejsza propozycja jest równie szybka i łatwa w wykonaniu, co publikowany parę tygodni temu, sernik na zimno Tiramisu . Dzięki galaretce i ptasiemu mleczku, wygląda bardzo ładnie w przekroju. Mam nadzieję, że Pani Monika będzie z ciasta zadowolona, a przyjęcie się uda :). Jeżeli przygotowałaś/eś danie z tego przepisu, prosimy o jego zdjęcie :). Wyślij je na adres a.rybinska@gmail.com

Przepisy Aleksandry
Ciasto MocnoMarchewkowe 184

kubka oleju rzepakowego 4 średniej wielkości marchewki krem 1 op serka mascarpone sok z 1 cytryny skórka z 1 cytryny Polewa: 2 kubki soku marchewkowego 1 budyń śmietankowy 1 galaretka brzoskwiniowa lub cytrynowa Przygotowanie: Mąkę przesiewamy, dosypujemy proszek i cynamon Jajka ubijamy z białym cukrem na puszystą, kremową masę  stopniowo dolewamy olej, po łyżce dodajemy mąkę mieszamy na gładką(...)cytryny i sok  mieszamy, masą przekładamy ciasto połowę soku wlewamy do rondelka, gotujemy, w drugiej połowie mieszamy budyń, dolewamy do gotującego się soku, dosypujemy galaretkę i mieszamy, ciepłą polewą smarujemy ciasto:) Smacznego

Luźna Kuchnia
Tarta orzechowo-budyniowo-jagodowa 189

budynie waniliowe 600 ml mleka 1 galaretka o smaku owoców leśnych jagody (ja wzięłam słoiczek 250 ml jagód - domowej roboty) Dodatkowo: forma do tarty (ja użyłam silikonowej o śr. 30 cm.) Wykonanie: Orzechowy spód: mąkę, cukier, orzechy i jajko razem wymieszać. Dodać pokrojone w kostkę masło (150 g!), po czym wyrobić na gładkie ciasto. Owinąć folią spożywczą i schłodzić(...)masła. Tak przygotowany krem rozsmarować na ostudzony spód tarty. Galaretkę rozpuścić w 350 ml wody, dodać jagody i tężejącą wylać na masę budyniową. Jak galaretka stężeje można częstować się ciastem. Smacznego

IMPRESJA SMAKU
Czekoladowe ciasto z musem malinowo-truskawkowym 396

Budyń idealnie współgra z mało słodkim, gorzkawym posmakiem biszkoptu i musem, który powstał z braku malinowej galaretki w sklepie- choć dwa różne smaki to wcale się nie gryzą ze sobą !  Żródło :  KLIK Składniki : (blaszka  39,5 x 23,5  ) CIASTO : 1 szkl, mleka 1 tabliczka gorzkiej czekolady 2 jajka 1 szkl cukru 1/2 szkl. oleju(...)MASA BUDYNIOWA: 1l mleka 4 łyżki mąki pszennej 4 łyżki mąki ziemniaczanej  1 op. małego cukru wanilinowego 1 szkl. cukru 250g masła MUS: 2 galaretki truskawskowe 0,5l mrożonych malin szklanka wody CIASTO :Mleko podgrzać, by było gorące i rozpuścić w nim czekoladę - odstawić do ostygnięcia. Jaja utrzeć na jasny krem, dodawać stopniowo cukier, nie przestając ucierać. Dodać olej

Garnkowe fanaberie
Piankuś wg s. Anastazji 233

opakowania galaretki o smaku wiśniowym 1/2 szklanki wody Dodatkowo: 1 puszka ananasów w plastrach Wykonanie: Białka ubijam, na najwyższych obrotach, na sztywna pianę, dodaję po jednym żółtku i po 2 łyżki cukru. Zmniejszam obroty miksera na drugi stopień i przesiewam delikatnie mąkę wymieszaną z kakao do masy jajecznej.  Blaszkę wykładam papierem do pieczenia, przelewam ciasto i wstawiam do piekarnika(...)gorącej wodzie i odstawiam do momentu, aż będzie lekko ciągnąca, ale jeszcze dość  płynna. Białka ubijam na sztywną pianę, dodaję po trochu cukier i lekko tężejąca galaretkę. Piankę wykładam na wierzchu ciasta i wstawiam do lodówki, aż całkowicie zastygnie. Wierzch ciasta można dodatkowo posypać startą na wiórki ciemną czekoladą

Ciasteczkowy Potwór
Ciasto łaciate 312

mnie dziś zaległe ciacho :-). Przepis mama przyniosła od koleżanki z pracy. Lubię je, bo nie jest bardzo słodkie. Takie łaciate rzeczywiście, jedno ciasto to ciasto kruche, a ciemne to ucierane ze śmietaną, do tego delicje, galaretka. Pracochłonne tez nie jest, więc tylko robić :-)). Blaszka 23x33 cm. Polecam i życzę miłego dnia :-)) Składniki ciasto kruche: 1 kostka masła(...)studzimy. Placek przekrawamy na pół, nasączamy naparem z herbaty. Jeden płat smarujemy cienko masą budyniową, nakładamy delicje, wylewamy tężejącą galaretkę, na galaretkę dajemy resztę masy i przykrywamy drugim plackiem. Na wierzch możemy zrobić polewę lub zetrzeć czekoladę. Ciasto wkładamy do lodówki

kruche babeczki
Ciasto z jabłkami i masą budyniową 112

Chciało mi się jakiegoś szybkiego ciasta a wyszedł ala torcik z jabłkami :) Składniki: ciasto - 6 jajek - 1/2 szklanki cukru - 1 i 1/3 szklanki mąki pszennej - 1 łyżeczka proszku do pieczenia masa jabłkowa - 1 i 1/2 kg jabłek - 4 łyżki cukru waniliowego - 1 opakowanie galaretki cytrynowej masa budyniowa - 8 łyżek cukru - 2 budynie śmietankowe - 3/4 litra mleka - 200 g masła(...)Gotowe ciasto przekładamy do formy o wymiarach 25 cm x 35 cm i pieczemy 30 minut w 180 C. o upieczeniu ciasto odstawiamy do wystudzenia. Gdy ciasto stygnie możemy przygotować mase jabłkową. Galaretkę rozpuszczamy w gorącej wodzie. Jabłka obieramy ze skórki i ścieramy na tarce o grubych oczkach. Jabłka przekładamy do garnka, wsypujemy cukier waniliowy i dusimy na małym ogniu

Zainspirowana w kuchni
Przekładany placek z jabłkami – kuchnia podkarpacka 275

jabłkami, jaki pieką od pokoleń podkarpackie gospodynie z Ziemi Brzozowskiej. Sekretem tego smaku jest połączenie cieniutkich placków pieczonych na amoniaku ze smażonymi jabłkami. Ciasto pod wpływem soku z jabłek staje się miękkie, a galaretka dodana do owoców sprawia, że całość jest stabilna i warstwy nie rozjeżdżają się. Warto czasem wrócić do tradycji i prostych smaków. Polecam :) Jeśli obawiacie się amoniaku(...)nich cukier (ilość wg uznania) i prażymy w garnku z grubym dnem przez około 20-30 minut często mieszajac. Do gorących jabłek wsypujemy galaretki i dobrze mieszamy. Dzielimy je na 4 części. Gorącą masą jabłkową przekładamy ciasto: pierwsze ciasto, jabłka, drugie ciasto, jabłka, trzecie ciasto, jabłka, czwarte ciasto, jabłka, pokruszone ciasto. Ciasto przykrywamy, aby nie obsychało (np. folią aluminiową

Trzeci talerz
Piernik przekładany powidłami z polewą czekoladową 130

suchego patyczka, po upieczeniu odstawiamy do ostygnięcia, wystudzony piernik kroimy na trzy części, w rondelku/garnku zagotowujemy powidła, wyłączamy gaz, następnie wsypujemy galaretkę i mieszamy do jej rozpuszczenia, lekko przestygniętymi powidłami przekładamy piernik, na koniec polewamy ciasto ulubiona polewą czekoladową lub rozpuszczona czekoladą. ciasto najlepiej wstawić na kilka godzin do lodówki aby ładnie stężało (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Zdjęcia

Blog kulinarny S9.PL
Truskawkowa Fantazja – ciasto bez pieczenia 100

lekkie i orzeźwiające. Nie można się powstrzymać, przez wzięciem kolejnego kawałka! Do ciasta będą pasować również inne letnie owoce: maliny, jagody czy wiśnie. https://youtu.be/YhSv1FDH1Q4 Składniki na Truskawkową Fantazję – ciasto bez pieczenia (blaszka o wymiarach 24×24 cm): około 200 g okrągłych biszkoptów 2 opakowania galaretki truskawkowej 250 g mascarpone około 680 g jogurtu greckiego (2 duże kubki(...)truskawek 3 łyżki cukru 150 ml wody Przygotowanie Galaretki rozpuszczamy w 150 ml gorącej wody i odstawiamy do wystygnięcia. Truskawki oczyszczamy, pozbawiamy szypułek i kroimy w kostkę. Mascarpone, jogurt naturalny i cukier łączymy ze sobą za pomocą miksera lub trzepaczki. Nadal miksując, do masy dodajemy rozpuszczoną galaretkę, kiedy będzie zimna, ale jeszcze lejąca się. Na koniec dorzucamy truskawki i mieszamy

e-PrzepisyKulinarne
Ciasto orzechowo - jabłkowe 247

ciasto nie wyszły mi 3 placki tylko 2 i piekłam jeszcze biszkopt z 3 jajek. Natomiast z braku chęci pójścia do sklepu po galaretki zmuszona byłam dać kaszę mannę aby jabłka się "trzymały". :) Ciasto orzechowo - jabłkowe Składniki: kostka margaryny 3,5 dag mąki -> dałam o wiele więcej, ponieważ było za mało według mnie (ok.4(...)miodu 3 łyżki mleka 15 dag masła Przygotowanie: 1. Zagniatamy składniki na ciasto i dzielimy na 3 części. Każdy oddzielnie pieczemy przez ok. 20 min w 180st. C. 2. Jabłka trzemy na tarce o dużych oczkach i smażymy, aż powstanie mus. Pod koniec smażenia dodajemy cynamon i galaretki w proszku. Mieszamy i jeszcze przez chwilkę smażymy (ok.3min). 3. Składniki

charlotte gotuje
melba dyniowa 144

tortownica 21 cm Składniki: na ciasto: 250 g musu z dyni 3 jajka 200 g masła 1 szklanka cukru 1 i 1/2 szklanki mąki 2 łyżeczki proszku do pieczenia na krem: 1 litr mleka 500 g kwaśnej śmietany 18% 4 jajka 1 szklanka cukru pudru 1 kostka masła dodatkowo: 1 puszka brzoskwiń 1 galaretka brzoskwiniowa 3 łyżki cukru pudru(...)zacznie tężeć. Brzoskwinie pokroić na mniejsze kawałki. Spód ciasta umieścić na paterze i zapiąć obręcz tortownicy. Rozsmarować połowę kremu i wyłożyć brzoskwinie. Zalać tężejącą galaretką i odstawić do całkowitego stężenia. Rozsmarować resztę kremu i przykryć ciastem. Odłożoną masę dyniową wymieszać z cukrem pudrem i polać ciasto. Kroić najlepiej następnego dnia po zrobieniu

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Ciasto cytrynowe – bardzo wilgotne 76

słodkości. Mnie przekonuje w 100%. Ciasto cytrynowe jest ekstra wilgotne . Smakuje wyśmienicie zarówno podawane samo bez żadnych dodatków jak i w kombinacji z różnymi kremami, lodami lub galaretką. Gdy tylko spróbowałam tego ciasta, nie mogłam się powstrzymać przed użyciem go jako spód do mojej cytrynowej chmurki . Przepis znajdziesz tutaj. Planuje również wykorzystać to ciasto jako blat do tortu . Przepis

SmartBake.pl