ciasto z galaretka - 10076 przepisów (strona:251/672)

Mięso mielone zawijane w cieście 201

ćwiartki z kurczaka-jedna czerstwa bułka-jedna cebula-2-3 ząbki czosnku-2 jajka-przyprawa barbecue-przyprawa warzywnaĆwiartki z kurczaka gotujemy jak na rosół - przepis na galaretkę z kurczaka.   Składniki na ciasto w zależności od upodobań znajdziecie na naszym blogu:-ciasto makaronowe w przepisie na makaron domowy-ciasto pierogowe w przepisie na pierogi z grzybami(...)części.   Każdą z części ciasta rozwałkowujemy na cienkie placki.   Na rozwałkowane placki nakładamy farsz.   Zwijamy placki tak, jak na krokiety lub naleśniki.   Zwinięte układamy w naczyniu żaroodpornym.   Zalewamy rosołem - przepis na rosół również znajdziecie na naszym blogu, np. w przepisiena galaretkę z kurczakiem.   Naczynie wstawiamy do piekarnika nagrzanego

Maminek kulinarny
Tort orzechowo - czekoladowy z gruszkowym akcentem i pralinkami Giotto 75

ziemnych szczypta soli Masa: 250 gram serka mascarpone - czekoladowego 200 gram śmietanki kremówki 36 % 100 gram białej czekolady - rozpuszczonej i wystudzonej dodatkowo: 100 gram dżemu gruszkowego  2 łyżki galaretki transparentnej o smaku cytrynowym 200 gram śmietanki kremówki 36 % 2 płaskie łyżki cukru pudru 1/2 opakowania śmietan - fixu 1/2 szklanki naparu mocnej, czarnej kawy - na poncz Wykonanie: Biszkopt: (składniki powinny(...)powierzchnię. Wkładamy ciasto do lodówki  i w tym czasie przygotowujemy galaretkę gruszkową. Konfiturę podgrzewamy w rondelku, wsypujemy do niej galaretkę  i mieszamy do rozpuszczenia.  Przelewamy do małej miseczki i wkładamy na 20 minut do zamrażarki, by zaczęła tężeć. Lekko zastygłą rozsmarowujemy równo po powierzchni ciasta. Śmietankę kremówkę ubijamy na sztywno z cukrem pudrem i śmietan - fixem. Wykładamy

Kronika Piekarnika
Szarlotka z galaretką 239

żółtka 80 g cukru 1 łyżeczka cukru waniliowego z wanilią 3 łyżeczki proszku do pieczenia Nadzienie: 1,3 kg obranych jabłek 1 łyżeczka cynamonu 1 galaretka brzoskwiniowa 3/4 szkl wody cukier do smaku Przygotowanie: Ciasto: Mąkę przesiać do misy miksera dodać zimne masło pokrojone w kostkę oraz pozostałe składniki. Końcówką do ucierania miksować na wolnych obrotach do połączenia się składników(...)tarce na dużych oczkach. Na patelnię wlać wodę dodać jabłka, smażyć do miękkości  i odparowania nadmiaru płynu. Do gorących jabłek wsypać suchą galaretkę, cynamon i dosłodzić do smaku. Ostudzić. Wyjąć blachę z lodówki nakłuć ciasto widelcem, wyłożyć zimne jabłka. Drugą część ciasta rozwałkować pomiędzy dwoma kawałkami papieru do pieczenia na wielkość blaszki i przełożyć na jabłka. Piec

Ala piecze i gotuje
Ciasto biszkoptowe z kremem mascarpone 102

biszkopt wyjąć razem z papierem i wystudzić, następnie przekroić w poprzek na pół. Jeśli po upieczeniu ciasta na wierzchu zapiecze się cienka słodka skórka, należy ją delikatnie zdjąć ostrym nożem, aby polewa lepiej trzymała się ciasta. Ciasto przełożyć kremem wymieszanym z pokrojonymi kawałeczkami galaretki, polać polewą i posypać wiórkami kokosowymi. Wstawić do lodówki, aby krem i polewa stężały. Krem: Śmietankę(...)mascarpone. Mieszać tylko do czasu połączenia się składników. Krem wymieszać z wcześniej przygotowaną i pokrojoną w kostkę galaretką. Galaretkę wcześniej rozpuścić w 250 - 300 ml wrzątku i odstawić do stężenia. Kremem od razu przełożyć biszkopt i wstawić do schłodzenia.  Zobacz również: ciasto z kremem krówkowym

Kuchcik gotuje
Łaciaty przekładaniec 525

sobą i ścieramy lub kruszymy do nich ciasto z zamrażalnika. Całośc mieszamy i przekładamy do blaszki wyłożonej papierem do pieczenia (23x33cm) pieczemy ok 40 minut w 180 st. C. Po upieczeniu studzimy i przekrawamy na pół. Masa: 1 budyń śmietankowy 1/2 litra mleka 1 szklanka cukru  1 masło opakowanie biszkoptów galaretka (u mnie agrestowa) Galaretkę rozpuszczamy(...)cukrem, dodajemy proszek budyniowy. Ugotowany budyń studzimy, Miękkie masło ucieramy na puch, a następnie dodajemy po łyżce zimnego budyniu. Składanie ciasta: na połowie ciasta rozsmarowujemy połowę kremu, na krem układamy biszkopty nasączone w galaretce, a na nie pozostały krem, który przykrywamy drugą częścią ciasta. Całość można dodatkowo polać rozpuszczoną czekoladą

Cynamonowe szczęście
Dżem z czerwonej porzeczki 136

najzdrowsze są surowe, ale nie każdy z nas lubi kwaskowe owoce, dlatego możemy je wykorzystać do przygotowania koktajli i kompotów. Możemy z nich przygotować różne desery: lody, galaretki, czy kisiel. Pyszne będą ciasta drożdżowe czy też ucierane, przepyszny też jest porzeczkowy sernik na zimno. Porzeczki możemy również zamknąć w słoikach, przygotujemy z nich galaretkę dżem,  sosy do mięs

Kulinarne przygody Gatity
Gotowany Sernik Na Herbatnikach Z Borówkami 117

ulubiony lub z Piątnicy 1/3 szkl cukru 80 g masła 2 jajka kl M 3 łyżki budyniu bez cukru np. waniliowego 60 ml mleka masa z galaretki: 1/2 paczki galaretki truskawkowej (akurat taką miałam) 3-4 łyżeczki jogurtu naturalnego dodatkowo: kilkanaście herbatników około 100 g borówek Spód 1. Ciastka kruszymy i zalewamy roztopionym masłem. Całość mieszamy, aż utworzy się konsystencja(...)dwie części i pierwszą wykładamy na spód ciasteczkowy. Na masę serową wykładamy herbatniki, a na nie resztę masy serowej. Na sam koniec układamy borówki i chowamy ciasto do lodówki. Masa z galaretki 5. Połowę opakowania galaretki rozpuszczamy w 200 ml bardzo gorącej wody i odstawiamy aby zaczęła tężeć. 6. Kiedy zacznie lekko tężeć dodajemy do niej jogurt i dokładnie mieszamy

Gotowanie...to proste !
Wiśniowe brownie z musem malinowym 116

śmietanki 36% 250 g serka mascarpone 2 łyżki cukru pudru Krem śmietanowy z białą czekoladą: 200 g śmietany 36% 100 g białej czekolady 250 g serka mascarpone Dodatkowo: 2 galaretki wiśniowe lub malinowe 3 szklanki wrzątku 200 g malin Wiśniowe brownie: Do przygotowania biszkoptu nie używamy miksera. Wszystkie składniki mieszamy łyżką lub trzepaczką. Piekarnik nagrzewamy do temperatury(...)lodówce. Następnego dnia ubijamy śmietankę z czekoladą na sztywno. Dodajemy serek mascarpone i miksujemy do połączenia składników. Warstwa z galaretką: W wrzątku rozpuszczamy galaretki, dokładamy maliny. Galaretki odstawiamy do delikatnego stężenia. Złożenie ciasta: W tortownicy układamy jeden blat biszkoptu. Następnie równomiernie rozsmarowujemy mus malinowy, dociskamy drugim biszkoptem. Kolejno wykładamy krem śmietankowy z białą czekoladą, posypkę biszkoptową oraz wylewamy delikatnie stężałą

VioletoweKucharzenie
SERNIK NA ZIMNO Z PTASIM MLECZKIEM 356

się piekarnika. Dzisiejsza propozycja jest równie szybka i łatwa w wykonaniu, co publikowany parę tygodni temu, sernik na zimno Tiramisu . Dzięki galaretce i ptasiemu mleczku, wygląda bardzo ładnie w przekroju. Mam nadzieję, że Pani Monika będzie z ciasta zadowolona, a przyjęcie się uda :). Jeżeli przygotowałaś/eś danie z tego przepisu, prosimy o jego zdjęcie :). Wyślij je na adres a.rybinska@gmail.com

Przepisy Aleksandry
Ciasto MocnoMarchewkowe 162

kubka oleju rzepakowego 4 średniej wielkości marchewki krem 1 op serka mascarpone sok z 1 cytryny skórka z 1 cytryny Polewa: 2 kubki soku marchewkowego 1 budyń śmietankowy 1 galaretka brzoskwiniowa lub cytrynowa Przygotowanie: Mąkę przesiewamy, dosypujemy proszek i cynamon Jajka ubijamy z białym cukrem na puszystą, kremową masę  stopniowo dolewamy olej, po łyżce dodajemy mąkę mieszamy na gładką(...)cytryny i sok  mieszamy, masą przekładamy ciasto połowę soku wlewamy do rondelka, gotujemy, w drugiej połowie mieszamy budyń, dolewamy do gotującego się soku, dosypujemy galaretkę i mieszamy, ciepłą polewą smarujemy ciasto:) Smacznego

Luźna Kuchnia
Tarta orzechowo-budyniowo-jagodowa 170

budynie waniliowe 600 ml mleka 1 galaretka o smaku owoców leśnych jagody (ja wzięłam słoiczek 250 ml jagód - domowej roboty) Dodatkowo: forma do tarty (ja użyłam silikonowej o śr. 30 cm.) Wykonanie: Orzechowy spód: mąkę, cukier, orzechy i jajko razem wymieszać. Dodać pokrojone w kostkę masło (150 g!), po czym wyrobić na gładkie ciasto. Owinąć folią spożywczą i schłodzić(...)masła. Tak przygotowany krem rozsmarować na ostudzony spód tarty. Galaretkę rozpuścić w 350 ml wody, dodać jagody i tężejącą wylać na masę budyniową. Jak galaretka stężeje można częstować się ciastem. Smacznego

IMPRESJA SMAKU
Czekoladowe ciasto z musem malinowo-truskawkowym 378

Budyń idealnie współgra z mało słodkim, gorzkawym posmakiem biszkoptu i musem, który powstał z braku malinowej galaretki w sklepie- choć dwa różne smaki to wcale się nie gryzą ze sobą !  Żródło :  KLIK Składniki : (blaszka  39,5 x 23,5  ) CIASTO : 1 szkl, mleka 1 tabliczka gorzkiej czekolady 2 jajka 1 szkl cukru 1/2 szkl. oleju(...)MASA BUDYNIOWA: 1l mleka 4 łyżki mąki pszennej 4 łyżki mąki ziemniaczanej  1 op. małego cukru wanilinowego 1 szkl. cukru 250g masła MUS: 2 galaretki truskawskowe 0,5l mrożonych malin szklanka wody CIASTO :Mleko podgrzać, by było gorące i rozpuścić w nim czekoladę - odstawić do ostygnięcia. Jaja utrzeć na jasny krem, dodawać stopniowo cukier, nie przestając ucierać. Dodać olej

Garnkowe fanaberie
Piankuś wg s. Anastazji 211

opakowania galaretki o smaku wiśniowym 1/2 szklanki wody Dodatkowo: 1 puszka ananasów w plastrach Wykonanie: Białka ubijam, na najwyższych obrotach, na sztywna pianę, dodaję po jednym żółtku i po 2 łyżki cukru. Zmniejszam obroty miksera na drugi stopień i przesiewam delikatnie mąkę wymieszaną z kakao do masy jajecznej.  Blaszkę wykładam papierem do pieczenia, przelewam ciasto i wstawiam do piekarnika(...)gorącej wodzie i odstawiam do momentu, aż będzie lekko ciągnąca, ale jeszcze dość  płynna. Białka ubijam na sztywną pianę, dodaję po trochu cukier i lekko tężejąca galaretkę. Piankę wykładam na wierzchu ciasta i wstawiam do lodówki, aż całkowicie zastygnie. Wierzch ciasta można dodatkowo posypać startą na wiórki ciemną czekoladą

Ciasteczkowy Potwór
Ciasto łaciate 276

mnie dziś zaległe ciacho :-). Przepis mama przyniosła od koleżanki z pracy. Lubię je, bo nie jest bardzo słodkie. Takie łaciate rzeczywiście, jedno ciasto to ciasto kruche, a ciemne to ucierane ze śmietaną, do tego delicje, galaretka. Pracochłonne tez nie jest, więc tylko robić :-)). Blaszka 23x33 cm. Polecam i życzę miłego dnia :-)) Składniki ciasto kruche: 1 kostka masła(...)studzimy. Placek przekrawamy na pół, nasączamy naparem z herbaty. Jeden płat smarujemy cienko masą budyniową, nakładamy delicje, wylewamy tężejącą galaretkę, na galaretkę dajemy resztę masy i przykrywamy drugim plackiem. Na wierzch możemy zrobić polewę lub zetrzeć czekoladę. Ciasto wkładamy do lodówki

kruche babeczki

Proponowane wyszukiwania