ciasto z galaretka - 10076 przepisów (strona:133/672)

Wiśniowe westchnienie 377

dwie części. Do każdej dodać 2 łyżki żelatyny rozpuszczonej w wodzie.  2 galaretki wiśniowe ( przygotować według przepisu na opakowaniu) Słoik drylowanych wiśni Złożenie ciasta: 1 ciasto, ½ porcji śmietany wiśnie galaretka ½ porcji śmietany na wierzch ciasto z bezą

Ciasta ciastka ciasteczka Słodka chwila zapomnienia
Herbaciany sernik na zimno 124

Herbaciany sernik na zimno o smaku herbat: granatu,truskawki z owocem mango. Galaretki do ciasta zrobiłam z aromatycznych owocowych herbat  Teekanne . Jest to bardzo fajna alternatywa do gotowej galaretki. Zaletą herbacianej jest to że, można regulować słodycz sernika. Do galaretki z herbaty o smaku granatu nie dodałam cukru, ponieważ zależało mi żeby sernik nie był przesłodzony. Jak widzicie herbaty

wesoła kuchnia
OWOCOWE DESERKI 229

wiadomo czasami zostaje nadmiar okruchów. Robiłam również roladę z jabłkiem , do które zrobiłam za dużo nadzienia. I tak oto z „resztek” powstały pyszne, kolorowe deserki. Składniki: Okruchy ciasta szpinakowego galaretka z jabłkiem 250ml kremowej śmietanki 36% 1 czubata łyżeczka cukru pudru Ponadto: Ulubione owoce do dekoracji Na dno kubeczków wykładamy galaretkę z jabłkiem, na które dajemy kleks ubitej śmietanki

Słodki Zakątek
TARTA FRANCUSKA Z JAGODAMI I SERKIEM MASCARPONE 145

Tarta francuska Słodkie klasyczne,kruche ciasto idealne na gorące dni. Można podawać ją z przeróżnymi owocami, kremami, budyniem lub galaretką. Składniki ciasto: 125g masła 125 cukru pudru 1 jajko 250g mąki sól łyżeczka aromatu waniliowego Składniki krem: 500 g serka mascarpone 250 g śmietany kremówki 1-2 łyżki cukru pudru parę kropli aromatu waniliowego Ciasto można wymieszać w mikserze

potrawyregionalne
Keto delicja czekoladowo – pomarańczowa (Paleo, LowCarb) 184

nadchodzące Święta Bożego Narodzenia. Połączenie smaków także typowe dla tego okresu. Czekolada i pomarańcza to bowiem kwintesencja tych świąt i główny nurt smakowy tego sezonu. Ciasto składa się z bezy czekoladowej, kremu kawowego, galaretki pomarańczowej i lekkiego kremu kawowo – jogurtowego. Wymaga zatem trochę pracy… Ale efekt w postaci pysznego smaku i atrakcyjnego wyglądu wynagradza wszelkie trudy… Delicja(...)beza kokosowa, następnie krem kawowy, potem galaretka pomarańczowa, a zwieńczeniem jest krem kawowo- jogurtowy. Polecam! Dania Deser Kuchnia Europejska , Wege Keyword beza , ciasta z kremem , ciasto kokosowe , ciasto z owocami , czekolada , galaretka , jogurtowiec , torcik Porcje 16 porcji Czas przygotowania 45 minut Czas gotowania 15 minut Składniki Bezowy spód 100 g wiórków kokosowych 3 białka 1/4 szklanki erytrytolu 1 łyżka kakao

Modern Cave Girl
NIEBIAŃSKI GALARETKOWIEC JOGURTOWY 112

Łatwy przepis na niebiański galaretkowiec jogurtowy bez pieczenia. Ciasto na spodzie ciasteczkowym, z dużą ilością galaretki, o delikatnym i orzeźwiającym smaku idealnie się sprawdzi na upalne dni. NIEBIAŃSKI GALARETKOWIEC JOGURTOWY SKŁADNIKI: Spód: herbatniki (18 szt.) masło roztopione (50 g) Masa jogurtowa: śmietanka kremówka 30%  (200 ml.) cukier puder (3 łyżki) jogurt grecki (150 g) żelatyna (3 łyżeczki) + gorąca woda(...)żeby galaretka stężała. Następnie dalej formułujemy chmury   w podobny sposób aż do wyczerpania masy. Wstawiamy do zamrażalnika na 5-10 min. aby galaretka stężała. Na koniec, górę ciasta smarujemy 2 częścią masy jogurtowej. 6.) Przed podaniem, ciasto posypujemy motylkami cukrowymi dla ozdoby (nie robimy tego wcześniej, bo masa jogurtowo śmietanowa rozpuszcza ozdoby cukrowe). Moja inspiracja ,,   Z pamiętnika młodej

RITA food channel
Ciasto z truskawkami bez pieczenia 46

Sezon na truskawki tuż,tuż..więc proponuję ciasto z galaretką truskawkową bez pieczenia! Przypomina popularnego 3-bita,tylko zamiast masy krówkowej użyłam truskawek.Przeglądając przepisy natknęłam się na zdjęcie takiego ciasta,nabrałam na nie ochoty i zrobiłam!  Składniki i proporcje dobrałam sama i muszę przyznać że wyszło przepyszne!! Składniki na małą blaszkę: herbatniki-ja potrzebowałam 32 ciastka 2 budynie

Przepisy mojej mamy
Wiosenny torcik z kiwi 156

budyniu śmietankowego (po 40 g) masa śmietanowa: 500 ml śmietanki 36% 2 łyżki żelatyny 2 łyżki cukru pudru 1 łyżka cukru z wanilią 1 galaretka zielona 1 galaretka żółta do dekoracji: 250 ml śmietanki 36% 250 g serka maskarpone 1 łyżkę cukru pudru 2-3 szt kiwi Mąkę i proszek do pieczenia wymieszać razem i przesiać przez sito(...)gorącej wody i przestudzoną połączyć z ubitą śmietaną.  Dodać pokrojone w kostkę galaretki,wymieszać masę i przełożyć na zieloną warstwę z budyniu. 250 ml śmietanki ubić z cukrem pudrem i połączyć z maskarpone. Za pomocą rękawa cukierniczego ubitą masą ozdobić torcik.  Tak przygotowane ciasto włożyć na kilka godzin do lodówki. Przed podaniem torcik udekorować kwiatkami z kiwi. Kiwi

Kolorowa kuchnia Elki
Tarta wieloowocowa 156

mnie. Zdecydowanie lepiej jest zrobić spód z ciasta kruchego. Nie wyobrażam sobie po za tym, żeby taki spód z herbatników był pod sernik, według mnie załamałoby się to bardzo szybko. Może jeszcze kiedyś się skuszę na taką tartę ale zobaczymy:) Składniki: 300 g herbatników 1 1/2 kostki margaryny budyń waniliowy galaretka owocowa pomarańcza mandarynka ananas z puszki Wykonanie: Herbatniki łamiemy(...)minut w 180 stopniach. Gotujemy budyń z godnie z instrukcją na opakowaniu a potem studzimy go. Gotowy budyń miksujemy z kostką margaryny. Masę wykładamy na wierzch upieczonego ciasta. Na masę układamy owoce. Galaretkę rozpuszczamy zgodnie z instrukcja na opakowaniu i  gdy lekko stężeje to wykładamy na ciasto. Całe wkładamy do lodówki na około godzinę. Smacznego

ciastkarnia na kruchym spodzie
Ciasto "Truskawkowa rozkosz" 350

Polecam, zwłaszcza teraz, gdy sezon na truskawki w pełni :) Zrobiłam je na mniejszej blasze, dopasowując składniki do wrażliwości swoich kubków smakowych i zdecydowanie zmniejszając kaloryczność tego ciasta. Zmieniłam też proporcje związane z galaretkami i żelatyną - jem ich tak dużo ostatnio, że ich możliwości żelujące i czas ścinania mam opanowane niemal do perfekcji ;) Składniki (na blachę 23 x 28 cm): Biszkopt(...)śmietanowy 400 ml zimnej śmietany 18% 1,5 łyżki cukru pudru 2 łyżeczki żelatyny 3 łyżki wrzątku Dodatki ok. 100 g małych biszkoptów gorzka czekolada Ciasto rozpocząć od przygotowania pianki i musu truskawkowego. 3 galaretki rozpuścić w 400 ml wrzątku. Dobrze wymieszać i odstawić do schłodzenia i lekkiego ścięcia. Truskawki rozdrobnić za pomocą blendera. Przelać je do garnka i mocno

Weekendy w domu i ogrodzie
Ciasto Oczy Carycy 131

Budyń ugotować w mleku z cukrem i cukrem waniliowym. Wystudzić. Utrzeć z miękkim masłem. 2 galaretki rozpuścić w 2 szklankach wrzącej wody. Delikatnie wystudzić, galaretka nie powinna zastygnąć tylko być "tężejąca", inaczej wsiąknie w ciasto. Upieczony czarno-biały biszkopt(...)przekroić na połowę. Jedną połowę posmarować połową masy budyniowej, na tym układać biszkopty nasączone w espresso - najlepiej 3 rzędy biszkoptów jeden za drugim. Pomiędzy biszkoptami układać tężejącą galaretkę (u nas na połowie ciasta była zielona, na drugiej połowie pomarańczowa galaretka). Jak galaretki zastygną wyłożyć resztę masy i przykryć drugą połową biszkoptu. Na wierzch można wylać polewę czekoladową (ja z niej

Wilczkowy Świat - nasze codzienne gotowanie
Ciasto "kora brzozy" 644

opakowania budyniu śmietankowego 1 łyżka mąki pszennej 250 g masła Dodatkowo pół szklanki mocnej, schłodzonej kawy 2 opakowania delicji pomarańczowych 3 szklanki wrzątku (lepiej dwie, by galaretka objętością była bardziej proporcjonalna do ciasta) brzoskwinie z puszki pokrojone na podłużne cząstki Dwie takie same blachy wyłożyć papierem do pieczenia. Orzechy jeszcze w opakowaniu zmiażdżyć i potłuc wałkiem. Bakalie (orzechy, wiórki(...)wierzchu ułożyć brzoskwinie i tężejącą galaretkę. Moje uwagi : pierwsza warstwa budyniu może być cieńsza - wystarczy, by delicje się przykleiły; użyć mniej wrzątku do rozpuszczenia galaretki, by górna warstwa była bardziej proporcjonalna do ilości ciasta

Weekendy w domu i ogrodzie
3 bit luksusowy 455

Ciasto wzbogaciłam biszkoptem budyniowym a do kremu dodałam galaretki truskawkowe. Dzięki temu nabrało ono bardziej wyrafinowanego smaku. Składniki biszkopt 5 jajek 1 budyń waniliowy Gellwe ok. 2/3 szkl mąki 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 cukier waniliowy Gellwe 1 szkl cukru krem 1 l mleka 2 budynie rodzinne śmietankowe Gellwe 2 galaretki truskawkowe Gellwe 250 g margaryny lub masła dodatkowo(...)Śmietanę ubijamy z cukrem pudrem i śmietanexem. Smarujemy wierzch ciasta i posypujemy startą czekoladą. Wstawiamy do lodówki. Smacznego życzy Kategoria: Ciasta , Przepisy Tagged: biszkopt , bita śmietana , budyń , ciasto , Cukry Nyskie , czekolada , galaretka , Gellwe , herbatniki , kajmak , krem

Fiołkowa Kuchnia Małgorzaty
TRUSKAWKOWE POLE 177

kupić. Osobiście najbardziej lubię truskawki delikatnie niedojrzałe, twarde, takie właśnie idealne są do ciast na zimno np. do biszkoptu z bitąśmietaną oraz galaretką . Bardziej dojrzałe sprawdzą się w rożnego rodzajach ciast gdzie używane są truskawki zmiksowane tak jak w serniku Zebratruskawkowo waniliowa . Do dzisiejszego serniczka użyłam właśnie truskawek dojrzałych, aby podkreślić w   serniku truskawkowy smak. Spód ciasteczkowy

RAROSSA
Słodka Delicja 470

galaretki pomarańczowej Masa budyniowa: 750 ml mleka 2 op. cukru wanilinowego 7 łyżek cukru 2 żółtka 2 łyżki mąki pszennej 2 łyżki mąki ziemniaczanej 200 g masła Białka ubijamy na sztywną pianę. Stopniowo dodajemy cukier. Następnie dodajemy po 1 żółtku, miksujemy do połączenia. Mąkę przesiewamy z proszkiem do pieczenia, delikatnie mieszamy z masą jajeczną. Ciasto przelewamy do wyłożonej papierem(...)Obrane jabłka trzemy na dużych oczkach tarki. Dodajemy razem z miodem do garnka i dusimy do miękkości przez około 10 minut. Gdy jabłka połączą się w mus, wsypujemy suche galaretki. Mieszamy do połączenia. Odstawiamy do przestudzenia. Żółtka mieszamy razem z cukrem waniliowym oraz obiema mąkami i 1/2 szkl. mleka. Pozostałe mleko razem z cukrem doprowadzamy do wrzenia. Wlewamy przygotowaną mieszankę

Smaki Na Talerzu

Proponowane wyszukiwania